Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Blackburn Rovers – Stoke City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler fortsatt Bradley Dack, Corry Evans og Lewis Holtby. Joe Rankin-Costello, Sam Gallagher og Joe Rothwell er usikre til dette oppgjøret. Ryan Shawcross er mest sannsynlig ute til denne kampen hos gjestene, mens Liam Lindsay er usikker.

Blackburn Rovers tok en tidlig ledelse borte mot Brentford, og økte senere til 2-0 kort tid etter pause. Det var ikke mange som hadde forventet at Lancashire-klubben skulle få med seg poeng fra Griffin Park, men det klarte de. De måtte dog nøye seg med bare ett poeng, ettersom The Bees kom tilbake og sikret poengdeling senere i andre omgang. Fortsatt er det ingen lag som har plukket flere poeng enn Rovers siden forrige landslagspause, og det er ganske spesielt med tanke på alle de tunge fraværene Rovers har hatt i denne perioden. Uten flere nøkkelspillere har de klart å blande seg inn i kampen om playoff, og foran onsdagens kamp skiller det fem poeng opp til playoff. Hjemme på Ewood Park har Rovers 8-6-3, hvor det bare har blitt ett tap siden september. Stoke City har forbedret seg siden Michael O`Neill ankom klubben i høst, men fortsatt har The Potters en del å jobbe med. Lørdag vant de 2-0 hjemme mot Cardiff City, men til tross for seieren er det bare tre poeng ned til nedrykksplass. Tre av Stokes fem siste kamper har endt med tap, og de to siste bortekampene har endt med stortap mot henholdsvis Derby County og Queens Park Rangers. Totalt har Stoke 4-1-11 denne sesongen på fremmed gress, hvor seks av deres åtte siste bortekamper har endt med tap. 

Rovers siste kamper:
Brentford – Blackburn 2-2 (Armstrong x2)
Charlton – Blackburn 0-2 (Buckley, Adarabioyo)
Blackburn – Hull 3-0 (Armstrong, Samuel, Lenihan)
Blackburn – Fulham 0-1
Boro – Blackburn 1-1 (Travis)

Stokes siste kamper:
Stoke – Cardiff 2-0 (Allen, Selvmål)
QPR – Stoke 4-2 (Campbell, Clucas)
Stoke – Preston 0-2
Stoke – Charlton 3-1 (Powell, McClean, Ince)
Derby – Stoke 4-0

Vurdering: Blackburn Rovers er i fin form, og hjemme på Ewood Park taper de sjeldent. De har dog bare vunnet to av sine seks siste hjemmekamper. Stoke City med varierende resultater og prestasjoner i det siste, og de to siste bortekampene har vært fæle. Jeg tror dette blir et jevnt oppgjør, men magefølelsen taler for en knepen hjemmeseier. 

Tips: Hjemmeseier (2.36 @ Coolbet)


 

Fulham – Swansea City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Det meldes ikke om noen nye skader hos vertene ifølge BBC. Hos gjestene er Wayne Routledge og Mike van der Hoorn ute, mens Nathan Dyer er usikker.

Fulham havnet under 0-1 borte mot Derby County fredag kveld, men Championships toppscorer tok ansvar og sikret poengdeling for The Cottagers. Aleksandar Mitrovic satte inn sin 22 scoring for sesongen mot The Rams, og troner øverst på toppscorerlisten i Championship. Fulham har ikke vunnet noen av sine tre siste kamper i serien, og forrige hjemmekamp endte med et forferdelig 0-3 tap hjemme mot Barnsley. Det må dog legges til at vinden gjorde kampen spesielt vanskelig for Fulham-keeper Marek Rodak. The Cottagers ligger nå på en tredjeplass med fem poeng opp til direkte opprykksplass, og på hjemmebane har de 10-2-5 denne sesongen. Swansea City vant 3-1 hjemme mot Huddersfield Town forrige runde, og håper nok at det skal løsne litt i tiden fremover. Svanene fra Wales hadde nemlig fem kamper på rad uten seier før møtet med The Terriers. Foran onsdagens kamp ligger Swansea på en niendeplass med 51 poeng, og opp til playoff skiller det fem poeng. På bortebane har svanene brukbare 5-8-3, men bare én av deres ni siste bortekamper har endt med seier.     

Fulhams siste kamper:
Derby – Fulham 1-1 (Mitrovic)
Fulham – Barnsley 0-3
Millwall – Fulham 1-1 (Mitrovic)
Blackburn – Fulham 0-1 (Mitrovic)
Fulham – Huddersfield 3-2 (Cairney, Mitrovic, Reid)

Swanseas siste kamper:
Swansea – Huddersfield 3-1 (Ayew, Garrick, Fulton)
Hull – Swansea 4-4 (Garrick, Naughton, Brewster, Routledge)
Swansea – QPR 0-0
Swansea – Derby 2-3 (Dhanda, Naughton)
Preston – Swansea 1-1 (Brewster)

Vurdering: Ikke enkelt å si hvordan dette skal gå. Fulham med et par skuffende resultater på rad, mens Swansea City tok en viktig seier sist. Vertene er favoritter, men Swansea er absolutt kapable til å skape problemer for Fulham her. I tillegg taper sjeldent Swansea på bortebane. Jeg velger å følge magefølelsen i dette tilfellet, og den taler til vertenes fordel. 

Tips: Hjemmeseier (1.90 @ Coolbet)


 

Hull City – Barnsley
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Malik Wilks, ettersom han ikke kan spille mot klubben han er lånt ut fra. Gjestene har ikke noen nye skader å melde om.

Det ser bekmørkt ut for Hull City for øyeblikket. Heldigvis for tigrene leverte de en sterk første halvdel av sesongen, hvis ikke kunne de vært skikkelig i trøbbel nå. Forrige runde ledet de 1-0 borte mot Preston North End, men tapte til slutt 1-2. Det gjør at Hull har åtte kamper på rad uten seier i serien, hvor hele seks av kampene har endt med tap. Den forferdelige formen har ført Hull ned til en 17. plass på tabellen, og ned til nedrykksplass skiller det syv poeng. En forholdsvis god luke, men en luke som fort vil minske dersom de fortsetter på samme vis. Salget av Jarrod Bowen og Kamil Grosicki gjør ikke situasjonen bedre, og hjemme på KCOM Stadium har Hull bare tatt ett poeng på sine fem siste kamper. Håpet for Hull er at det kan løsne litt nå som viktige Jordy de Wijs er tilbake i midtforsvaret. Barnsley hadde nylig en tung periode med bare ett poeng på sine fem siste kamper, men har nå vunnet to kamper på rad. Først knuste de Fulham på Craven Cottage, før de tok en fortjent seier hjemme mot Middlesbrough forrige helg. Dette Barnsley-laget ser egentlig ganske bra ut, men alt for mange enkle feil i forsvaret gjør at de fortsatt ligger på nedrykksplass. Foran onsdagens runde ligger Barnsley nest sist på tabellen med fem poeng til trygg grunn. På bortebane har rødtrøyene svake 2-3-11 denne sesongen, men de vant som nevnt mot Fulham i forrige bortekamp. 

Hulls siste kamper:
Preston – Hull 2-1 (Wilks)
Hull – Swansea 4-4 (Lopes, Maddison, Wilks, Eaves)
Blackburn – Hull 3-0
Reading – Hull 1-1 (Wilks)
Hull – Brentford 1-5 (Tafazolli)

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Boro 1-0 (Chaplin)
Fulham – Barnsley 0-3 (Woodrow x2, Brown)
Barnsley – Birmingham 0-1
Barnsley – Sheff Wed 1-1 (Woodrow)
Charlton – Barnsley 2-1 (Woodrow)

Vurdering: Hull City er i fryktelig form. De har mistet sine beste offensive spillere, samtidig som de lekker som en sil bakover på banen. Her møter de et Barnsley-lag som kommer til KCOM Stadium fulle av selvtillit. Jeg tror Cauley Woodrow og Conor Chaplin vil skape store problemer for Hull, og blir ikke overrasket dersom gjestene drar hjem med alle poengene. Jeg prøver derfor borteseier her. 

Tips: Borteseier (2.81 @ Coolbet)


 

Middlesbrough – Leeds United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Dani Ayala og Patrick Roberts er ute hos vertene, mens Anfarnee Dijksteel ikke er klar for spill enda. Adam Forshaw er ute hos gjestene, mens Kiko Casilla og Kalvin Phillips er usikre.

Hva nå, Jonathan Woodgate? Middlesbrough startet sesongen på skuffende vis under Woodgates ledelse, men utover vinteren så det ut som om det var i ferd med å løsne for rødtrøyene. Dessverre har det nå stoppet opp for Woodgate & Co. Lørdag tapte de 0-1 borte mot Barnsley på Oakwell. I den kampen klarte de ikke få et eneste skudd på mål, noe som er urovekkende med tanke på at bare ett lag i Championship har flere baklengsmål enn Barnsley. Boro har nå åtte kamper på rad uten seier, og ned til nedrykksplass skiller det bare tre poeng. Hjemme på Riverside Stadium har Boro 6-7-4. De hadde nylig ni kamper på rad uten tap på hjemmebane, men forrige hjemmekamp endte med 0-1 tap mot Luton Town. Leeds United sikret seg sin andre strake 1-0 seier da Reading var på besøk lørdag ettermiddag. Seieren smakte nok ekstra godt for Leeds-supporterne med tanke på at ingen av de tre lagene like bak på tabellen vant sine kamper. Helgens resultater gjør at Leeds nå har fått en luke på fem poeng ned til tredjeplass på tabellen, mens det fortsatt er fire poeng opp til tabelltopp. På bortebane har Leeds 8-4-5 denne sesongen, hvor ingen av deres fire siste kamper har endt med seier. Til tross for disse svake resultatene på bortebane den siste tiden, er det bare to lag i Championship som har vært bedre på bortebane enn Leeds denne sesongen.  

Boros siste kamper:
Barnsley – Boro 1-0
Boro – Luton 0-1
Wigan – Boro 2-2 (Wing x2)
Brentford – Boro 3-2 (Fletcher, Wing)
Boro – Rovers 1-1 (Coulson)

Leeds siste kamper:
Leeds – Reading 1-0 (Hernandez)
Leeds – Bristol City 1-0 (Ayling)
Brentford – Leeds 1-1 (Cooper)
Forest – Leeds 2-0
Leeds – Wigan 0-1

Vurdering: Middlesbrough er i svak form. Det er lite som fungerer, men de har riktignok vært sterke på hjemmebane over lengre tid. Forrige hjemmekamp endte likevel med tap mot tabelljumbo Luton Town, og jeg tror Boro får mye større utfordringer i dette oppgjøret. Leeds er fulle av selvtillit etter to strake seiere, og kommer til å kjøre på fra første spark på ballen. Dette ender med borteseier. 

Tips: Borteseier (1.70 @ Coolbet)


 

Millwall – Birmingham City
Kampstart: 20.45
TV-kanal: Viaplay

Skader og Suspensjoner: Frank Fielding, Ben Thompson og Shaun Williams er ute hos vertene. Gjestene mangler Kerim Mrabti og Jaques Maghoma, mens Josh McEachran er ute resten av sesongen.

Millwall-sjef Gary Rowett var forståelig nok skuffet etter 0-1 tapet mot Wigan Athletic forrige runde. Først og fremst fordi de tapte en kamp de fort kunne vunnet, men kanskje mest fordi Millwall følte seg snytt for et klart straffespark på stillingen 0-0. Ryan Woods ble felt like innenfor sekstenmeteren, men dommer Jeremy Simpson mente forseelsen skjedde utenfor boksen. Senere satte Shaun Hutchinson inn kampens eneste mål bak sin egen keeper, og dermed står Millwall med bare én seier på sine seks siste kamper i serien. Den svake formen gjør at løvene har falt ned til en 11. plass på tabellen, og opp til playoff skiller det syv poeng. Hjemme på The Den har Millwall 8-5-3 denne sesongen. Birmingham City har kanskje ligaens heteste spisspar for øyeblikket. Lukas Jutkiewicz og Scott Hogan har vist seg å være en genial duo, og lørdag fant begge nettmaskene i 3-3 kampen mot Sheffield Wednesday. Birmingham ledet både 1-0 og 2-1, men måtte nøye seg med ett poeng til slutt. Pep Clotet & Co har en imponerende form å vise til, og foran onsdagens kamp har de åtte kamper på rad uten tap. De ligger midt på tabellen med 45 poeng, og kommer mest sannsynlig til å bli værende der ut sesongen. På bortebane har Birmingham 6-4-7, og bare én av deres ni siste bortekamper har endt med tap. 

Millwalls siste kamper:
Wigan – Millwall 1-0
Preston – Millwall 0-1 (Hutchinson)
Millwall – Fulham 1-1 (Bodvarsson)
Millwall – West Brom 0-2
Sheff Wed – Millwall 0-0

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Sheff Wed 3-3 (Selvmål, Jutkiewicz, Hogan)
Birmingham – Brentford 1-1 (Jutkiewicz)
Barnsley – Birmingham 0-1 (Hogan)
Bristol City – Birmingham 1-3 (Hogan, Jutkiewicz, Selvmål)
Birmingham – Coventry 2-2 (Bela, Dean)

Vurdering: Millwall har vist seg å være et vanskelig lag å møte under Gary Rowetts ledelse, og det vet nok Birmingham City-fansen bedre enn noen andre. Gjestene har vært i bra form over lengre tid, og nekter å tape fotballkamper for tiden. Dette synes jeg stinker uavgjort.  

Tips: Uavgjort (3.15 @ Coolbet)


 

Sheffield Wednesday – Charlton Athletic
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Massimo Luongo er usikker hos vertene, mens Steven Fletcher kan være klar for start igjen for uglene her ifølge BBC. Hos gjestene er Jonny Williams ute, mens Darren Pratley er usikker.

Det ser virkelig mørkt ut for Garry Monk for tiden. Lørdag glapp seieren på overtid borte mot Birmingham City, og nå står uglene uten seier på sine syv siste kamper i serien. Den fæle formen har ført Wednesday ned fra playoff til en 12. plass på tabellen. De har for øyeblikket 45 poeng, og opp til playoff skiller det elleve poeng. Det diskuteres om Wednesday kan bli ilagt poengstraff senere i vår, og da vil det i så fall se mørkt ut med tanke på nedrykk også. Det store spørsmålet er om Monk kan snu denne vonde trenden, og det bør i så fall skje så fort som mulig. Hjemme på Hillsborough har Wednesday 6-5-6 denne sesongen, og på de fem siste hjemmekampene har de bare tatt ett poeng. Charlton Atletic tok en viktig 3-1 seier hjemme mot Luton Town sist, og har derfor fortsatt en luke på fem poeng ned til nedrykksplass. Lyle Taylor viste klasse i seieren over Luton da han først scoret et fantastisk mål, før han etterpå satte inn et straffespark på herlig nonchalant vis. The Addicks har vunnet tre av sine fem siste kamper i serien, og den typen form vil holde de unna nedrykk utover våren. På bortebane hadde Charlton nylig tolv kamper på rad uten seier, men forrige bortekamp endte med 1-0 seier mot Nottingham Forest. 

Wednesdays siste kamper:
Birmingham – Sheff Wed 3-3 (Forestieri, Murphy, Bannan)
Sheff Wed – Reading 0-3
Luton – Sheff Wed 1-0
Barnsley – Sheff Wed 1-1 (Windass)
Sheff Wed – Millwall 0-0

Charltons siste kamper:
Charlton – Luton 3-1 (Taylor x2, Lapslie)
Charlton – Blackburn 0-2
Forest – Charlton 0-1 (Taylor)
Stoke – Charlton 3-1 (Purrington)
Charlton – Barnsley 2-1 (Taylor, Green)

Vurdering: Sheffield Wednesday i fryktelig form, og spesielt på Hillsborough har de vært forferdelige de siste ukene. Charlton Athletic har ikke overbevist på bortebane denne sesongen, men tok en sterk borteseier sist. Gjestene er nok fulle av selvtillit etter den viktige seieren mot Luton Town lørdag ettermiddag. Her tror jeg Charlton har en god mulighet til å ta en ny sterk borteseier, og oddsen er i mine øyne for høy på gjestene. Jeg markerer derfor for borteseier til meget bra odds. 

Tips: Borteseier (5.15 @ Coolbet)


 

Reading – Wigan Athletic
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Chris Gunter, Matt Miazga og Lucas Joao er ute hos vertene. Hos gjestene mangler Kieran Dowell.

Det ble null poeng for Reading da de besøkte Leeds United på Elland Road forrige runde. Manager Mark Bowen var likevel godt fornøyd med det spillerne leverte, og følte at laget hans fort kunne fått et straffespark mot slutten av kampen. The Royals vant 3-0 borte mot Sheffield Wednesday i den foregående runden, men det er også deres eneste seier på de ni siste kampene i serien. Den fæle formen har ført Reading unna alt som har med playoff å gjøre, og nå er det hele 14 poeng opp til sjetteplass på tabellen. Mye tyder på at Berkshire-klubben kommer til å havne midt på tabellen ved sesongslutt. Hjemme på Madejski Stadium har Reading 6-2-8, noe som gjør de til ligaens svakeste hjemmelag. Ingen av deres fire siste hjemmekamper har endt med seier. Wigan Athletic vant 1-0 hjemme mot Millwall sist, og står nå med bare ett tap på de seks siste kampene. Den gode formen gjør at The Latics bare har to poeng opp til trygg grunn. Wigan har ofte levert gode prestasjoner gjennom vinteren, men som regel har de vært alt for dårlige foran mål. Nå ser det ut til å ha løsnet litt for Wigan, og da ser det plutselig lyst ut med tanke på å overleve. På bortebane har The Latics svake 2-5-10, men begge eierne har kommet i løpet av Wigans fire siste kamper. 

Readings siste kamper:
Leeds – Reading 1-0
Sheff Wed – Reading 0-3 (Meite, Puscas, Baldock)
Reading – West Brom 1-2 (Puscas)
Reading – Hull 1-1 (Obita)
Cardiff – Reading 3-3 (Richards, Rinomhota, Meite)

Wigans siste kamper:
Wigan – Millwall 1-0 (Selvmål)
Cardiff – Wigan 2-2 (Moore x2)
Wigan – Boro 2-2 (Morsy, Selvmål)
Wigan – Preston 1-2 (Dunkley)
Leeds – Wigan 0-1 (Selvmål)

Vurdering: Helt åpen kamp. Reading med sterk seier for halvannen uke siden, men ellers har formen vært svak over lengre tid. Wigan Athletic har vist mye bra i det siste, og tok en viktig seier på lørdag. På bortebane har Wigan løftet seg betraktelig de siste ukene, og jeg tror de har en god mulighet til å få med seg poeng fra denne kampen. Dette er som nevnt helt åpent, men oddsen tilsier at Reading er klar favoritt. Det er jeg ikke enig i, og derfor markerer jeg for borteseier til betydelig høyere odds. 

Tips: Borteseier (3.65 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply