Skrevet av: Eirik Aase

 

 

TV-kamper lørdag:
13.30: Hull City – Leeds United (Viasport 2)
16.00: Fulham – Preston North End (Viasport 2)

TV-kamp mandag:
20.45: Middlesbrough – Nottingham Forest (Viasport 2)

Lørdagens oddskupong:
Hull City – Leeds United (Borteseier til 1.48)
Huddersfield Town – Charlton Athletic (Hjemmeseier til 1.89)

Totalodds: 2.80
– Oddsen er hentet fra Coolbet. 

 

 

 

 

Grunnet ferieavvikling kommer det ikke info om skader og suspensjoner denne runden.


 

Hull City – Leeds United
Kampstart: 13.30
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Kommer…

Varselslampene blinker på KCOM Stadium! Grant McCanns Hull City har kollapset fullstendig. Stjernespillerne Jarrod Bowen og Kamil Grosicki har forlatt klubben, og ikke overraskende har det blitt vanskelig uten de viktige brikkene. I tillegg har det vært skadeproblemer i motsatt ende av banen. Onsdag tapte tigrene hjemme mot bunnrival Barnsley, og nå er avstanden til nedrykk på bare fire poeng. Bare to poeng på de ni siste kampene er fryktelig lesning for Hull-fansen, og fortsetter det på samme måte, vil det ikke gå lang tid før de havner under streken. Hjemme på KCOM Stadium har Hull bare ett poeng på de seks siste kampene. Leeds United sikret seg sin tredje strake 1-0 seier borte mot Middlesbrough onsdag kveld. Marcelo Bielsa vil nok fortsatt irritere seg over at de ikke klarer vinne med flere mål, men samtidig være strålende fornøyd med at Yorkshire-klubben ser ut til å være ferdig med den tunge perioden. Foran helgens runde ligger Leeds på en andreplass med fire poeng opp til tabelltopp, og fem poeng ned til tredjeplassen som bare gir playoff. På bortebane har de 9-4-5 denne sesongen. 

Hulls siste kamper:
Hull – Barnsley 0-1
Preston – Hull 2-1 (Wilks)
Hull – Swansea 4-4 (Lopes, Maddison, Wilks, Eaves)
Blackburn – Hull 3-0
Reading – Hull 1-1 (Wilks)

Leeds siste kamper:
Boro – Leeds 0-1 (Klich)
Leeds – Reading 1-0 (Hernandez)
Leeds – Bristol City 1-0 (Ayling)
Brentford – Leeds 1-1 (Cooper)
Forest – Leeds 2-0

Vurdering: Hull City i forferdelig form. Laget henger ikke sammen lenger. Leeds United med tre strake seiere, og her kommer nummer fire. Dette ender med borteseier. 

Tips: Borteseier (1.48 @ Coolbet)


 

Fulham – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer….

Det ble en dramatisk avslutning på onsdagens kamp mellom Fulham og Swansea City på Craven Cottage. På stillingen 0-0 fikk Fulham straffespark med få minutter igjen å spille. Championships toppscorer, Aleksandar Mitrovic, klarte dog ikke sette ballen i mål fra krittmerket. Flere minutter på overtid fikk han likevel grunn til å juble da serberen satte inn kampens eneste mål. Seieren gjør at Fulham fortsatt har fem poeng opp til direkte opprykksplass, men mer gledelig for Fulham-fansen er nok det faktum at de har hele syv poeng ned til syvendeplassen som ikke gir playoff. Hjemme på Craven Cottage har Fulham 11-2-5, noe som gjør de til ligaens nest beste hjemmelag. Lørdag får de besøk av ligaens beste hjemmelag, og Preston har bedret sine prestasjoner på bortebane også i det siste. Det ble riktignok tap mot serieleder West Bromwich Albion sist, men før den kampen hadde de seks bortekamper på rad uten tap. The Lilywhites ligger nå på en sjetteplass med tre poeng ned til syvendeplassen. På bortebane har Preston 5-5-7 totalt.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Swansea 1-0 (Mitrovic)
Derby – Fulham 1-1 (Mitrovic)
Fulham – Barnsley 0-3
Millwall – Fulham 1-1 (Mitrovic)
Blackburn – Fulham 0-1 (Mitrovic)

Prestons siste kamper:
West Brom – Preston 2-0
Preston – Hull 2-1 (Browne, Gallagher)
Preston – Millwall 0-1
Stoke – Preston 0-2 (Browne, Barkhuizen)
Wigan – Preston 1-2 (Barkhuizen, Johnson)

Vurdering: Fulham med viktig seier sist, men det har lugget litt de siste ukene. Preston North End har bedret seg på bortebane, men slet veldig mot serieleder West Bromwich Albion sist. Jeg tror på en jevn kamp som vertene vipper til sin fordel.

Tips: Hjemmeseier (1.94 @ Coolbet)

 Blackburn Rovers – Swansea City

Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Blackburn Rovers hadde muligheten til å virkelig knappe innpå lagene som ligger på playoff, men misbrukte den da Stoke City var på besøk onsdag kveld. Stoke ble liggende dypt og var fornøyd med ett poeng, og det førte til at Rovers ikke klarte skape de store sjansene. Kampen endte derfor 0-0, og gjør at Rovers har fire poeng opp til playoff foran helgens runde. Lancashire-klubben har bare tapt én av sine ni siste i serien, og hjemme har de bare ett tap siden september. Til denne kampen har manager Tony Mowbray trøbbel bakover på banen hvor viktige Darragh Lenihan er suspendert. Swansea City følte de ble snytt for et straffespark borte mot Fulham sist, og fikk senere se Fulham stikke av med tre poeng etter en scoring flere minutter på overtid. Swansea har derfor fortsatt fem poeng opp til playoff, og bare én av de syv siste kampene har endt med seier. På bortebane har hvittrøyene 5-8-4, men bare én av de ti siste bortekampene har endt med seier.

Rovers siste kamper:
Blackburn – Stoke 0-0
Brentford – Blackburn 2-2 (Armstrong x2)
Charlton – Blackburn 0-2 (Buckley, Adarabioyo)
Blackburn – Hull 3-0 (Armstrong, Samuel, Lenihan)
Blackburn – Fulham 0-1

Swanseas siste kamper:
Fulham – Swansea 1-0
Swansea – Huddersfield 3-1 (Ayew, Garrick, Fulton)
Hull – Swansea 4-4 (Garrick, Naughton, Brewster, Routledge)
Swansea – QPR 0-0
Swansea – Derby 2-3 (Dhanda, Naughton)

Vurdering: Blackburn Rovers misbrukte en gyllen mulighet til å krype nærmere playoff på onsdag. Her får de en ny tøff hjemmekamp mot et Swansea City-lag som sjeldent taper kamper. Dette blir nok svært jevnt, spesielt med tanke på at Rovers mangler viktige Darragh Lenihan. Uavgjort blir mitt tips.

Tips: Uavgjort (3.37 @ Coolbet)


 

Cardiff City – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Cardiff City gikk på sitt andre hjemmetap for sesongen da Nottingham Forest var på besøk i midtuken. Forest vant 1-0, og Cardiff klarte aldri slå tilbake. Savnet av den kreative Lee Tomlin var stort, og det kommer nok til å merkes fremover. Etter kampslutt ble det amper stemning da Cardiff-spillerne Leandro Bacuna og Callum Paterson røk i tottene på hverandre. De to ble raskt revet bort fra hverandre, og etter kampen så ikke Neil Harris noe problem i at det kokte over for de to spillerne. Cardiff er nå på en 11. plass med seks poeng opp til playoff. På hjemmebane har The Bluebirds sterke 8-7-2, men bare én av de seks siste på eget gress har endt med seier. Brentford er inne i en tung periode. Tirsdag tapte de 1-2 borte mot bunnlaget Luton Town, og nå står The Bees med fire kamper på rad uten seier. Den dårlige formen gjør at luken til direkte opprykksplass har økt til hele ni poeng, og den luken blir ikke enkel å tette. På bortebane har Thomas Frank & Co 7-3-8 denne sesongen, hvor bare to av de ni siste har endt med seier.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Forest 0-1
Stoke – Cardiff 2-0
Cardiff – Wigan 2-2 (Murphy, Selvmål)
Huddersfield – Cardiff 0-3 (Murphy, Vaulks, Paterson)
Luton – Cardiff 0-1 (Tomlin)

Brentfords siste kamper:
Luton – Brentford 2-1 (Watkins)
Brentford – Blackburn 2-2 (Benrahma, Watkins)
Birmingham – Brentford 1-1 (Pinnock)
Brentford – Leeds 1-1 (Benrahma)
Brentford – Boro 3-2 (Watkins, Jeanvier, Mbuemo)

Vurdering: To lag som ikke får det helt til å stemme for tiden. Dette kan vippe begge veier, men jeg synes uavgjort fremstår som det beste tipset.  

Tips: Uavgjort (3.36 @ Coolbet)


 

Huddersfield Town – Charlton Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Huddersfield Town-sjef Danny Cowley var langt nede etter 1-3 tapet mot Swansea City forrige helg, men fikk seg en skikkelig opptur i midtuken. Bristol City kom på besøk, og i det oppgjøret leverte The Terriers noe som må ha vært i nærheten av sesongbeste. Huddersfield spilte seg frem til flere store sjanser, og vant til slutt fortjent 2-1. Med tap i den kampen ville Huddersfiel falt ned på nedrykksplass, men istedenfor ligger de nå på en 19. plass med to poeng ned til feil side av streken. Hjemme i Yorkshire har de 6-5-7 denne sesongen. Charlton Athletic fikk seg en skikkelig kalddusj da de Sheffield Wednesday scoret seiersmålet flere minutter på overtid onsdag kveld. Charlton var høyt oppe etter en viktig seier hjemme mot Luton Town sist helg, men kom seg ned på jorda igjen i midtuken. Ettersom alle tre lagene i bunnen vant sine kamper, har The Addicks bare to poeng ned til feil side av streken. På bortebane har Lee Bowyer & Co tapt åtte av sine ti siste kamper, men for et par uker siden vant de riktignok borte mot Nottingham Forest.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Bristol City 2-1 (Willock, Grant)
Swansea – Huddersfield 3-1 (Mounie)
Derby – Huddersfield 1-1 (Toffolo)
Huddersfield – Cardiff 0-3
Huddersfield – QPR 2-0 (Mounie, Kachunga)

Charltons siste kamper:
Sheff Wed – Charlton 1-0
Charlton – Luton 3-1 (Taylor x2, Lapslie)
Charlton – Blackburn 0-2
Forest – Charlton 0-1 (Taylor)
Stoke – Charlton 3-1 (Purrington)

Vurdering: Huddersfield Town med imponerende seier hjemme mot Bristol City sist. Charlton Athletic har gjort jobben mot bunnlagene på hjemmebane i det siste, men på bortebane har de slitt over lengre tid. Her tror jeg Huddersfield sikrer seg tre poeng.  

Tips: Hjemmeseier (1.89  @ Coolbet)

 


 

Luton Town – Stoke City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Jeg kan ikke huske forrige gang jeg hørte bedre stemning fra Kenilworth Road gjennom TV-ruta, enn det vi fikk servert da The Hatters vant hjemme mot Brentford tirsdag kveld. Supporterne pisket spillerne sine gjennom en tøff hjemmekamp, og til slutt var det klart for ville jubelscener. Seieren mot Brentford gjør at Luton nå har vunnet tre av sine fire siste kamper, og nå har supporterne fått troen på overlevelse igjen. De er fortsatt på jumboplass på tabellen, men opp til trygg grunn skiller det fire poeng. Fortsetter de den gode formen, vil det ikke gå lenge før de er oppe på sikker plass. Hjemme på Kenilworth Road har Luton 7-3-7, hvor tre av de fire siste har endt med seier. Stoke City så ut til å være godt fornøyd med ett poeng da de besøkte Ewood Park onsdag kveld. The Potters hade noen halvfarlige overganger, men mot slutten av kampen handlet det meste om å forsvare seg. Stoke fikk til slutt med seg ett poeng, og ligger nå 20. plass med ett poeng til nedrykksplass. Nå går Michael O`Neill & Co inn i en periode med flere tøffe kamper mot lagene rundt seg på tabellen. På bortebane har Stoke svake 4-2-11.

Lutons siste kamper:
Luton – Brentford 2-1 (Selvmål, Bradley)
Charlton – Luton 3-1 (Cornick)
Boro – Luton 0-1 (Tunnicliffe)
Luton – Sheff Wed 1-0 (Collins)
Luton – Cardiff 0-1

Stokes siste kamper:
Blackburn – Stoke 0-0
Stoke – Cardiff 2-0 (Allen, Selvmål)
QPR – Stoke 4-2 (Campbell, Clucas)
Stoke – Preston 0-2
Stoke – Charlton 3-1 (Powell, McClean, Ince)

Vurdering: Dette blir en meget interessant duell i bunnen. Luton kan virkelig blande seg inn i kampen om ny Championship-kontrakt, mens Stoke kan få hele åtte poengs luke til Luton med seier her. Dette blir jevnt! Her velger jeg å følge magefølelsen, og den taler til vertenes fordel.

Tips: Hjemmeseier (3.40 @ Coolbet)


 

Millwall – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det stinket uavgjort allerede før Millwalls hjemmekamp mot Birmingham City onsdag kveld, og ikke overraskende ble det også poengdeling. Løvene har dermed bare én seier på de syv siste kampene i serien, men det er fortsatt bare seks poeng opp til playoff. Hjemme på The Den har de 8-6-3 denne sesongen, men ingen av deres tre siste på eget gress har endt med seier. Bristol City leverte en forferdelig første omgang borte mot Huddersfield Town sist, og klarte aldri hente seg inn utover i kampen. The Robins tapte 1-2 i Yorkshire, og misbrukte dermed en god mulighet til å komme opp på like mange poeng som Preston North End på playoff-plass. Foran helgens runde er rødstrupene på en syvendeplass med tre poeng opp til Preston. Fire av Bristol Citys fem siste kamper har endt med tap, og på bortebane har de sterke 8-4-6 denne sesongen.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Birmingham 0-0
Wigan – Millwall 1-0
Preston – Millwall 0-1 (Hutchinson)
Millwall – Fulham 1-1 (Bodvarsson)
Millwall – West Brom 0-2

Bristol Citys siste kamper:
Huddersfield – Bristol City
Bristol City – West Brom 0-3
Leeds – Bristol City 1-0
Bristol City – Derby 3-2 (Benkovic, Diedhiou, Wells)
Bristol City – Birmingham 1-3 (Paterson)

Vurdering: Det vil seg ikke helt for noen av disse lagene for øyeblikket. Det luktet uavgjort da Millwall fikk besøk av Birmingham City, og jeg synes man kan si det samme om dette oppgjøret. Jeg setter et kryss i midten.

Tips: Uavgjort (3.43 @ Coolbet)

 


 

Queens Park Rangers – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Scoringer blir alltid flottere når ballen smeller i treverket før den går i mål. Det er QPR-kaptein Grant Halls scoring mot Derby County et godt bevis på. Hall sendte London-klubben i ledelsen, men Derby slo tilbake. Senere i kampen var Eberechi Eze våken da Wayne Rooney rotet det til for The Rams, og kort tid senere fikk Ilias Chair æren av å sette inn seiersmålet. QPR ser ut til å ha våknet etter en dårlig periode, og står nå med syv poeng på de tre siste kampene. Mark Warburton & Co er ubeseiret på de fire siste kampene, men avstanden til playoff er på hele ti poeng. Det er vanskelig å se for seg QPR tette den luken før sesongslutt. Hjemme på Loftus Road har de vunnet fire av sine fem siste kamper. Birmingham City spilte uavgjort borte mot Millwall onsdag kveld, og har nå hele ni kamper på rad uten tap i serien. Den gode formen gjør at blåtrøyene ligger på 14. plass med like mange poeng som lørdagens motstander. I likhet med QPR er det dog vanskelig å se for seg at Birmingham skal kunne være med i kampen om playoff senere i vår. På bortebane har Pep Clotet & Co 6-5-7, hvor ingen av deres seks siste på bortebane har endt med tap.

QPRs siste kamper:
QPR – Derby 2-1 (Chair, Hall)
Forest – QPR 0-0
QPR – Stoke 4-2 (Osayi-Samuel, Eze, Hugill, Chair)
Swansea – QPR 0-0
Huddersfield – QPR 2-0

Birminghams siste kamper:
Millwall – Birmingham
Birmingham – Sheff Wed 3-3 (Selvmål, Jutkiewicz, Hogan)
Birmingham – Brentford 1-1 (Jutkiewicz)
Barnsley – Birmingham 0-1 (Hogan)
Bristol City – Birmingham 1-3 (Hogan, Jutkiewicz, Selvmål)

Vurdering: Queens Park Rangers med bedre takter i det siste. De ser ut til å være i gang igjen, mens Birmingham City har vært sterke over lengre tid nå. De ligger nesten helt likt på tabellen, og jeg blir ikke overrasket dersom det ender uavgjort når de møtes på Loftus Road lørdag ettermiddag. Jeg prøver derfor uavgjort her. 

Tips: Uavgjort (3.53 @ Coolbet)

 


 

Reading – Barnsley
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Reading-sjef Mark Bowen var rasende etter at hans lag hadde tapt 0-3 hjemme mot Wigan Athletic onsdag kveld. Uakseptabelt var ordet som gikk igjen, og The Royals står i fare for å bli dratt inn i bunnstriden dersom de ikke gjør noe med den svake formen snart. Bare én av de ti siste kampene har endt med seier, og foran helgens runde har de bare fem poeng ned til nedrykksplass. Hjemme på Madejski Stadium har Reading 6-2-9, noe som gjør de til ligaens svakeste hjemmelag. Ingen av deres fem siste hjemmekamper har endt med seier. Cauley Woodrow ble den store helten med kampens eneste mål da Barnsley tok en imponerende og viktig seier borte mot Hull City onsdag kveld. Barnsley har nå vunnet tre kamper på rad, og er på full fart mot trygg plass. Foran helgens runde ligger de nest sist på tabellen med 34 poeng, men nå skiller det bare tre poeng opp til riktig side av streken. På bortebane har de vært svake denne sesongen, men begge deres to siste bortekamper har endt med seier.

Readings siste kamper:
Reading – Wigan 0-3
Leeds – Reading 1-0
Sheff Wed – Reading 0-3 (Meite, Puscas, Baldock)
Reading – West Brom 1-2 (Puscas)
Reading – Hull 1-1 (Obita)

Barnsleys siste kamper:
Hull – Barnsley 0-1 (Woodrow)
Barnsley – Boro 1-0 (Chaplin)
Fulham – Barnsley 0-3 (Woodrow x2, Brown)
Barnsley – Birmingham 0-1
Barnsley – Sheff Wed 1-1 (Woodrow)

Vurdering: Reading i svak form. Onsdagens tap var ydmykende. Her kommer et Barnsley-lag som er fulle av selvtillit etter tre strake seiere. Jeg tror Barnsley kan ta enda en seier, og markerer derfor for borteseier.

Tips: Borteseier (3.36 @ Coolbet)


 

Sheffield Wednesday – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Flere minutter på overtid satte Steven Fletcher inn det som var et svært viktig seiersmål hjemme mot Charlton Athletic forrige runde. Uglene hadde syv kamper på rad uten seier før møtet med Charlton, og nå bli det spennende å se om Garry Monk & Co kan bygge videre på seieren mot Charlton. Det vil i så fall fjerne en del av presset som Monk kjenner på for tiden. Foran helgens runde ligger Wednesday på en 12. plass med 48 poeng, og opp til playoff skiller det åtte poeng. Den luken blir vond å tette. Hjemme på Hillsborough har Wednesday 7-5-5 denne sesongen, og før Charlton-kampen hadde de bare tatt ett poeng på de fem siste hjemmekampene. Derby County tapte 1-2 borte mot Queens Park Rangers i midtuken, og står nå med fire kamper på rad uten seier. De dårlige resultatene gjør at uglene ligger på en 15. plass med 45 poeng foran lørdagens kamp, og mye tyder på at de kommer til å ende på en plass midt på tabellen i Phillip Cocus første sesong som manager. På bortebane har The Rams svake 2-5-10, noe som gjør de til ligaens nest svakeste bortelag. De har bare vunnet borte mot Huddersfield Town og Swansea City denne sesongen.   

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Charlton
Birmingham – Sheff Wed 3-3 (Forestieri, Murphy, Bannan)
Sheff Wed – Reading 0-3
Luton – Sheff Wed 1-0
Barnsley – Sheff Wed 1-1 (Windass)

Derbys siste kamper:
QPR – Derby
Derby – Fulham 1-1 (Rooney)
Derby – Huddersfield 1-1 (Lawrence)
Bristol City – Derby 3-2 (Waghorn, Martin)
Swansea – Derby 2-3 (Waghorn, Holmes, Lawrence)

Vurdering: Sheffield Wednesday med viktig seier sist, men én seier er ikke nok til å friskmelde et Owls-lag som har slitt den siste tiden. Her møter de et Derby County-lag som har lagt bak seg noen svake resultater, og som er spesielt skuffende på bortebane. Dette synes jeg lukter uavgjort. 

Tips: Uavgjort (3.49 @ Coolbet)


 

West Bromwich Albion – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer….

Serieleder West Bromwich Albion imponerte da de tok en viktig 2-0 seier hjemme mot Preston North End i midtuken. Spesielt Callum Robinson var meget aktiv i seieren mot gamle lagkamerater. Etter 16 poeng av 18 mulige på de seks siste kampene, kan man trygt si at The Baggies nå har lagt bak seg den dårlige perioden fra tidligere i år. Fortsetter de i samme tempo, er det ikke lenge før de kan juble for opprykk til Premier League. Hjemme på The Hawthorns har de 8-7-2 denne sesongen. Wigan Athletic har våknet i bunnen av Championship, og for øyeblikket gir de flere klubber mareritt i bunnstriden. I midtuken vant de hele 3-0 borte mot Reading, og nå er de ubeseiret på de fire siste kampene. Foran helgens runde er de à poeng med Middlesbrough på trygg grunn, og opp til 18. plass skiller det bare to poeng. Det kan se ut som om manager Paul Cook & Co har truffet perfekt med formen. På bortebane vant de bare én kamp i hele 2019, men i 2020 har de råsterke 3-1-1 på fremmed gress. 

West Broms siste kamper:
West Brom – Preston 2-0 (Robson-Kanu, Livermore)
Bristol City – West Brom 0-3 (Robson-Kanu x2, Robinson)
West Brom – Forest 2-2 (Robinson, Selvmål)
Reading – West Brom 1-2 (Bartley, Pereira)
Millwall – West Brom 0-2 (Krovinovic, O`Shea)

Wigans siste kamper:
Reading – Wigan 0-3 (Lowe, Jacobs, Moore)
Wigan – Millwall 1-0 (Selvmål)
Cardiff – Wigan 2-2 (Moore x2)
Wigan – Boro 2-2 (Morsy, Selvmål)
Wigan – Preston 1-2 (Dunkley)

Vurdering: Nesten topp mot bunn, men dette blir ikke lett for vertene. Wigan i bra form, og spesielt på bortebane har de bedret seg. West Brom er dog også i bra form, og er et par hakk sterkere enn lørdagens motstander. Her synes jeg hjemmeseier er det beste tipset, men oddsen er alt annet enn fristende. 

Tips: Hjemmeseier (1.49 @ Coolbet)SPILLES MANDAG:

Middlesbrough – Nottingham Forest
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Motgangen fortsetter for Middlesbrough. Onsdag ble det et nytt 0-1 tap hjemme mot Leeds United, noe som betyr at Boro nå har tapt 0-1 i samtlige av sine tre siste kamper. Rødtrøyene har ikke vunnet noen av sine ni siste kamper i serien, og nå er det bare målforskjellen som gjør at de ikke ligger på nedrykksplass. Varselsslampene blinker på Riverside Stadium, og det bør snu så fort som mulig for Jonathan Woodgate & Co. Etter mandagens kamp venter nemlig tre tøffe bortekamper mot andre lag i bunnstriden, samt en hjemmekamp mot Swansea City. Det kan fort se bekmørkt ut for Boro-fansen etter disse kampene, eller så kan de skaffe seg en god luke ned til nedrykksplass. Man kan godt forstå dersom Boro-supporterne sover dårlig for tiden. Hjemme på Riverside Stadium har Boro 6-7-5, men ingen av deres fem siste hjemmekamper har endt med seier. Nottingham Forest ble det andre laget til å vinne borte mot Cardiff City denne sesongen. Tirsdag kveld sikret de seg en sterk 1-0 seier i Wales, og satte dermed en stopper for rekken med kamper på rad uten seier. Skogvokterne hadde nemlig ikke vunnet noen av sine tre siste kamper. Foran helgens runde har Forest 59 poeng. Det gjør at de har seks poeng opp til direkte opprykksplass, samt seks peong ned til syvendeplassen som ikke gir playoff. På bortebane har Forest sterke 8-7-3, noe som gjør de til ligaens nest beste bortelag. 

Boros siste kamper:
Boro – Leeds 0-1
Barnsley – Boro 1-0
Boro – Luton 0-1
Wigan – Boro 2-2 (Wing x2)
Brentford – Boro 3-2 (Fletcher, Wing)

Forests siste kamper:
Cardiff – Forest 0-1 (Silva)
Forest – QPR 0-0
West Brom – Forest 2-2 (Cash, Selvmål)
Forest – Charlton 0-1
Forest – Leeds 2-0 (Ameobi, Walker)

Vurdering: Dette er en ideell kamp for Nottingham Forest. De trives best når de får møte lag som forsøker å ta styringen, slik at de selv kan ha fokuset rettet mot de overgangsmulighetene som dukker opp. Boro må fremover, og det er da Forest er sterkest. Vertene har tapt tre kamper på rad med ett mål, og jeg tror de går på et nytt tap med knappest mulig margin her. Skal vi si 1-0 til Forest?

Tips: Borteseier (2.91 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply