Skrevet av: Eirik Aase

 

Derby County – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er Tom Lawrence usikker, mens Andre Wisdom kan være tilbake etter sykdom. Ikechi Anya, Tom Huddlestone, Duane Holmes og Krystian Bielik mangler fortsatt. Hos gjestene er viktige Darragh Lenihan suspendert, mens Derrick Williams er skadet. I tillegg har Rovers spillere som Bradley Dack, Lewis Holtby og Corry Evans langtidsskadet.

Det er klart for en spennende kamp på Pride Park søndag ettermiddag. Derby County var i aksjon i FA Cupen torsdag kveld, og derfor ble denne kampen flyttet til søndagen. Cupkampen endte med et skuffende 0-3 tap hjemme mot Manchester United, men kanskje verst av alt var det faktum at Tom Lawrence måtte forlate banen med skade. Heldigvis for The Rams ser ikke skaden ut til å være alvorlig for nøkkelspilleren, og han kan faktisk være tilbake allerede til søndagens kamp. Derby hadde fire på rad uten seier før de vant borte mot Sheffield Wednesday sist. Etter gårsdagens kamper har hvittrøyene åtte poeng opp til playoff, og derfor er dette på mange måter en “must win” for hvittrøyene. Hjemme på Pride Park har Phillip Cocu & Co sterke 9-7-2 denne sesongen. Ingen av deres seks siste kamper har endt med tap på hjemmebane. 

Blackburn Rovers hadde en glimrende mulighet til å klatre opp på playoff da de skulle møte Stoke City og Swansea City på hjemmebane forrige uke. Dessverre for Rovers endte begge kampene uavgjort, og det er ikke bra nok for et lag som ønsker å blande seg inn i opprykkskampen. Forrige kamp så ut til å ende med 1-2 tap mot Swansea, men fem minutter på overtid sørget tidligere Derby-spiller Bradley Johnson for poengdeling. Johnson vil nok være ivrig på å finne nettmaskene igjen i søndagens møte med tidligere lagkamerater. Takket være gårsdagens resultater i Championship har Lancashire-klubben muligheten til å klatre opp på playoff med seier i dagens kamp. Tony Mowbray & Co ligger tre poeng bak sjetteplass på tabellen, mens det skiller fem poeng ned til søndagens motstander. På bortebane har Rovers 6-3-8 denne sesongen, men det må legges til at ingen av de fire siste på fremmed gress har endt med tap.

Derbys siste kamper:
Derby – Man Utd 0-3
Sheff Wed – Derby 1-3 (Lawrence x2, Knight)
QPR – Derby 2-1 (Waghorn)
Derby – Fulham 1-1 (Rooney)
Derby – Huddersfield 1-1 (Lawrence)

Rovers siste kamper:
Blackburn – Swansea 2-2 (Gallagher, Johnson)
Blackburn – Stoke 0-0
Brentford – Blackburn 2-2 (Armstrong x2)
Charlton – Blackburn 0-2 (Buckley, Adarabioyo)
Blackburn – Hull 3-0 (Armstrong, Samuel, Lenihan)

Vurdering: Derby County med kamp så sent som på torsdag, men det tror jeg ikke vil gi store problemer for hvittrøyene. Hjemme på Pride Park har de nemlig vært sterke hele sesongen. Gjestene fikk seg en knekk da de ikke maktet vinne noen av sine to hjemmekamper forrige runde. Nå har de tre uavgjorte på rad, og det hjelper lite i kampen om opprykk. Dette kan fort bli et jevnt oppgjør, men det er én ting som vipper meg til vertenes favør her. Det er det faktum at Rovers må klare seg uten Darragh Lenihan på stopperplass, samtidig som Derrick Williams er skadet. Det betyr at den dyktige høyrebacken Ryan Nyambe må bekle en stopperplass, mens Elliott Bennett går inn på høyrebacken. Dette mener jeg svekker Rovers såpass mye at vertene får tipset i denne kampen. 

Tips: Hjemmeseier (2.50 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply