Serierundene kommer tett som hagl for tiden, noe som gir liten tid til å skrive forhåndsstoff foran rundene. Derfor ble “Før Runden” litt forsinket denne helgen, men jeg håper det ikke byr på problemer. Runden starter med London-derby mellom Charlton og Millwall. Noen timer senere kan dere se Derby ta i mot Reading på Pride Park. Det blir spennende å se om det eneste laget som fortsatt er ubeseiret i ligaen, QPR, kan unngå tap igjen. I andre enden av tabellen venter Bolton og Sheffield Wednesday fortsatt på sesongens første seier. Kanskje kommer den denne helgen?

Rundens TV-kamper:
Lørdag: Charlton Athletic – Millwall (13:15) og Derby County – Reading (16:00).

Rundens oddstips:
Etter tre strake gevinster på rundens oddstips, har det dessverre stoppet litt opp. På de to siste rundene har det ikke blitt gevinst, men det bør legges til at det bare har manglet en scoring på begge kupongene. Denne gangen går jeg for to borteseire.

Barnsley – Watford  (Borteseier 1,90)
Yeovil Town – QPR (Borteseier 1,70)
Totalodds:  3,23

_______________________________________________________________________________________________________

Charlton Athletic – Millwall
Kampstart: 13:15
Dommer: Andy D’Urso
Skader og Suspensjoner:  Yann Kermorgant ser ut til å være klar igjen til denne kampen for Charlton. Hos gjestene kan Steve Morison få starte etter at han scoret for første gang denne sesongen i midtuken. 

På lørdag starter den åttende serierunden i Championship med et smell. Det er duket for London-derby mellom Charlton og Millwall, og best av alt, den skal vises på TV. Charlton har hatt en meget merkelig sesongstart denne høsten. Imens deler av Championship har begynt å bli mer forutsigbar, har Charlton fortsatt i samme spor som i fjor. I de to første serierundene tapte de borte mot Bournemouth og hjemme mot Middlesbrough. Etter disse to kampene gikk de tre kamper på rad uten tap. Her ble det først poengdeling borte mot Barnsley, før de tok en sterk seier hjemme mot Leicester, og forrige helg kjempet de til seg ett poeng borte mot Watford. Man trodde derfor at Chris Powell og hans spillere virkelig hadde funnet formen igjen, men dessverre møtte de på et bananskall i midtuken. På tirsdag var de nemlig på besøk hos Huddersfield og der måtte de reise tomhendt hjem igjen etter et forsmedelig 2-1 tap. De var nære på poeng i det oppgjøret, men effektiviteten foran mål uteble , som så mange ganger før. Det betyr at Charlton nå ligger på en 17.plass med fem poeng etter seks spilte kamper. De har en kamp mindre spilt en de fleste andre lagene ettersom deres kamp mot Doncaster ble avbrutt. Hjemme på The Valley har de 1-0-1, hvor seieren kom mot Leicester og tapet mot Middlesbrough.

Millwall har hatt en forferdelig svak sesongstart. Den tidligere West Ham-spilleren Steve Lomas ble hentet inn som manager, og det likte fansen svært dårlig. Han fikk signert en rekke med dyktige spillere iløpet av sommerens overgangsvindu, men dessverre uteble resultatene. Lomas måtte vente helt til forrige tirsdag for å vinne sin første ligakamp som manager for løvene. Forrige helg ble det ropt “Lomas Out” på tribunen etter at Millwall lå under hele 5-1 hjemme mot Derby. Både spillerne og Lomas ble nok påvirket av denne stemningen, ettersom de slo sterkt tilbake med en flott 3-1 seier hjemme mot daværende serieleder Blackpool denne midtuken. Før den seieren hadde Millwall gått seks serierunder på rad uten triumf. De hadde karret seg til poeng borte mot Sheffield Wednesday og Brighton, men bortsett fra det hadde alle kampene endt med tap. Begge disse poengdelingene kom på bortebane, i tillegg til at de tapte hele 3-0 borte mot Ipswich i andre serierunde. Det betyr at de står med 0-2-1 på fremmed gress denne sesongen. Foran denne kampen ligger de plassert på en 19.plass med fem poeng etter syv kamper.

Vurdering: Utrolig vanskelig kamp å tippe på. Charlton er helt uforutsigbare, og Millwall har kanskje funnet formen igjen. Dette blir rett og slett for vanskelig, og jeg klarer ikke skille lagene. Jeg markerer for poengdeling, men anbefaler sterkt å holde seg langt unna denne kampen. 

Tips: U

 _________________________________________________________

Barnsley – Watford
Kampstart: 16:00
Dommer: Richard Clark
Skader og Suspensjoner: De sentrale spillerne Jim O’Brien, Stephen Dawson og Tomas Cywka vil alle måtte testes før kampstart. Almen Abdi ser nok en gang ut til å være ute for Watford.

En av sesongstartens største skuffelse finner vi på Oakwell. Ikke fordi jeg hadde forventet at Barnsley skulle ligger høyt oppe på tabellen, men fordi jeg ikke føler at de har klart å bygge videre på den fantastiske jobben de la ned i vår. Da kunne de ta poeng mot hvem som helst, både på hjemme og bortebane. Nå fremstår de som det kanskje svakeste og mest forutsigbare lagene i ligaen. På de syv første kampene har det bare blitt en seier, og den kom hjemme mot Huddersfield i femte serierunde. De har tatt ytterligere ett poeng da Charlton var på besøk i tredje serierunde. Bortsett fra det har det blitt tap hver eneste gang. Blant tapene finner vi 0-4 mot Wigan og 2-5 mot Blackburn. Det skal sies at de ikke har tapt med mer enn ett mål i de to siste kampene mot henholdsvis Nottingham Forest og Bournemouth, men det skyldes nok mest at motstanderen har vært svært lite effektive foran mål. Nå ligger Barnsley på nest siste plass med bare fire poeng. De har ligaens dårligste målforskjell med -9. Hjemme på Oakwell har de som nevnt vunnet mot Huddersfield, men også tapt stort mot Wigan og spilt uavgjort mot Charlton.

Gianfranco Zola og hans Watford har skuffet en del i de siste kampene. Etter å ha vunnet komfortabelt 1-0 borte mot Birmingham i første serierunde, og deretter knust Bournemouth 6-1 på Vicarage Road, hadde nok mange trodd at de skulle marsjere videre i samme stil. Dessverre for Hornets-fansen har det ikke blitt helt slik. De fire påfølgende kampene passerte uten at en eneste seier ble innkassert. Det ble poengdeling mot Reading, Nottingham Forest og Charlton, samt tap mot formlaget Blackpool. Det må derfor ha vært en svært lettet stemning i garderoben på tirsdag, etter at de vant knepent 2-1 hjemme mot Doncaster. I den kampen var Paul Dickov & Co ofte på visitt foran Watfords mål, men en god Manuel Almunia og lite effektive spisser, hindret Doncaster fra å ta poeng i den kampen. Det betyr at Watford nå ligger på en 6.plass med tolv poeng etter syv serierunder. På bortebane har de vunnet mot Birmingham, spilt uavgjort mot Reading og tapt mot Blackpool. Man må likevel ikke glemme at Watfords hurtige og herlige direkte fotball ofte passer bedre når de spiller på bortebane. Barnsley kan med andre ord få kjørt seg i dette oppgjøret.

Vurdering: Barnsley har skuffet i seriestarten. Har bare vunnet en kamp og den kom hjemme på Oakwell. Har vært nær poeng i de to siste kampene, men slipper alltid motstanderen til svært mange sjanser per kamp. Det lukter både borteseier og mange mål i denne kampen.

Vårt tips: B

 _________________________________________________________

Birmingham City – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16:00
Dommer: Keith Hill
Skader og Suspensjoner: Paul Robinson returnerer for Birmingham og Jesse Lingard får sannsynligvis sin hjemmedebut. Roger Johnson kan få sin debut for Wednesday, men Anthony Gardner er ute. 

Ordet skuffelse ble delt ut ofte i vurderingen av Barnsley tidligere i artikkelen, og det samme ordet kan nok brukes om sesongstarten til Birmingham også. Etter syv spilte kamper står de med bare fire fattige poeng. De har vunnet borte mot Yeovil Town og spilt uavgjort hjemme mot Ipswich, men bortsett fra det har det bare blitt nederlag. Manager Lee Clark viste mye positivt med Birmingham i andre halvdel av forrige sesong, men nå ser det ut til å gå ganske dårlig igjen. Helt krise er det riktignok ikke ettersom samtlige kamper til Birmingham hadde vært jevne affærer, inntil de møtte Burnley på tirsdag. I den kampen ble de rett og slett overkjørt, og ifølge rapporterer fra Turf Moor, kunne den kampen endt med mye mer enn 3-0 til de vinrøde. Nå blir det spennende å se om de klarer slå tilbake etter et såpass svakt tap, og i den anledning har de hentet inn den spennende unggutten Jesse Lingard fra Manchester United. Kanskje kan han være med på å endelig vinne en kamp igjen. Det bør de ihvertfall snart gjøre, for nå ligger de nede på en 21.plass på tabellen, med bare ett poeng ned til jumboplass. På hjemmebane har de 0-1-2 så langt. Kommer sesongens første hjemmeseier på lørdag?

Birmingham venter på første hjemmeseier så langt, imens lørdagens motstander faktisk ikke har vunnet en ligakamp enda denne sesongen. Etter seks kamper står de med 0-4-2. De tapte de to første serierundene borte mot QPR og hjemme mot Burnley, før det har blitt poengdeling i fire kamper på rad. Disse kampene har vært mot Leeds, Middlesbrough, Millwall og Yeovil. Grunnen til at de bare har spilt seks kamper er fordi deres kamp mot Wigan denne midtuken, ble utsatt på grunn av Latics deltakelse i Europa League. Derfor har uglene fått et par dagers ekstra hvile foran denne serierunden. På fremmed gress har de 0-2-1, og den statistikken kommer nok til å forbedre seg etterhvert. Sheffield Wednesday er nemlig et meget habilt bortelag. De har svært hurtige angrepsspillere og farlige spillere på offensive dødballer. Dette ga de mye suksess på ukjente jaktmarker forrige sesong, og sannsynligvis vil vi få se det samme i år. Hver eneste kamp de har spilt denne sesongen har vært av det jevne slaget, og det vitner om et lag som er vanskelig å spille mot.

Vurdering: Dette blir en tøff og jevn affære. Birmingham har nå fem kamper på rad uten seier, imens Wednesday fortsatt ikke har vunnet. Uavgjortfaren er svært stor her, men jeg tror Wednesday klarer stjele med seg alle poengene på en av sine raske kontringer. Derfor får bortelaget tipset. 

Tips: B

 _________________________________________________________

Blackburn Rovers – Huddersfield Town
Kampstart: 16:00
Dommer: Stephen Martin
Skader og Suspensjoner: Adam Henley, David Dunn, DJ Campbell, Paul Robinson og Ruben Rochina er alle ute for Rovers. Leon Best er tilbake i varmen etter å ha beklaget til Gary Bowyer. Ingen nye skader å melde om hos Huddersfield.

Når man bytter ut en hel mengde med spillere iløpet av sommeren, kan man ikke forvente umiddelbar suksess. Når man i tillegg bare henter inn unge og talentfulle spillere, samt mønstrer en startellever på rundt 22-23 år, kan man ihvertfall ikke forvente suksess. Likevel har Gary Bowyer allerede fått vist litt av det potensiale som bor i laget hans. Etter syv serierunder ligger Blackburn på en 14.plass på tabellen med 2-2-3. Seirene kom hjemme mot Barnsley (5-2) og Bolton (4-1) i henholdsvis fjerde og femte serierunde. I den siste uken har det ikke blitt like mye å juble over, selv om de tok et sterkt poeng borte mot erkerivalen Burnley forrige helg. I midtuken spilte de mot det kjempesterke hjemmelaget Leicester, og der endte det med 2-1 tap. De var likevel nære poeng i andre omgang, men alt i alt var det nok et fortjent resultat. Hjemme på Ewood Park har de tapt 1-0 mot Nottingham Forest, i en jevn kamp hvor Forest scoret seiersmålet langt inn i overtiden. I tillegg har begge seirene denne sesongen kommet på eget gress. Det vil si at de står med 2-0-1 etter tre hjemmekamper denne sesongen.

Terrierne til Mark Robins er ikke alltid enkle å bli kloke på. De har en James Vaughan på topp som står for nesten alt fremover på banen. Han er nå ligaens toppscorer med syv mål, like foran lørdagens motstander Jordan Rhodes som har seks. I midtuken vant de 2-1 hjemme mot Charlton i en jevn affære, noe som betyr at de nå har bare tapt en av sine seks siste kamper. Det ene tapet kom derimot borte mot formsvake Barnsley, noe som kanskje påpeker hvor ustabilt dette laget kan være. I første serierunde tapte de 1-0 mot Nottingham Forest, noe som gjør at de totalt har 3-2-2 etter syv serierunder. Dette gjør at de ligger på en 10.plass på tabellen med 11.poeng, noe som er tre poeng mer enn lørdagens motstander. På bortebane har de 1-0-2 så langt denne sesongen, hvor seieren kom mot Millwall i tredje serierunde.

Vurdering: Dette blir nok en jevn kamp, men Blackburn ser ut til å være sterke på hjemmebane. Jordan Rhodes elsker å score mot gamleklubben, og kan nok fort finne på å gjøre det igjen i denne kampen. Huddersfield har imponert så langt denne sesongen, men dette blir en tøff oppgave. Hjemmeseier.

Tips:  H

 _________________________________________________________

Blackpool – Leicester City
Kampstart:
 16:00
Dommer: Scott Duncan
Skader og Suspensjoner: Jack Robinson er tilbake for Seasiders, imens Steve Davies og Craig Cathcart fortsatt er ute. Sean St Ledger mangler fortsatt hos Leicester.

Paul Ince har gjort en fantastisk jobb med Blackpool så langt denne sesongen. Han fikk ordnet opp litt i de bakre rekker etter at han tok over klubben i vår, men da manglet det lille ekstra fremover på banen. Nå har de plutselig fått evnen til å avgjøre kampene også, og det har resultert i stor suksess. På de seks første kampene ble det hele fem seire, noe som er ganske imponerende ettersom stjernespiller Tom Ince bare spilte i tre av disse oppgjørene, i tillegg til at de møtte knallsterke lag som bla. Reading og Watford. På tirsdag kom sesongens første tap i ligaen da Millwall ble for sterke på The Den. Her tok de tidlig ledelsen ved Tom Ince, men Millwall slo tilbake på veldig omdiskutert vis. Isaiah Osbourne fikk ballen skutt i foten sin da han falt i egen sekstenmeter, og dessverre for Seasiders trodde dommeren at det var armen som ble truffet. Straffesparket ble satt sikkert i mål og dermed fikk Millwall en viktig utligning før pause. Etter dette kjørte de på og tok med seg sine tre første poeng for sesongen. Blackpool ligger nå på en 3.plass med ett poeng opp til QPR som leder ligaen. De er det eneste laget som har full pott på Bloomfield Road etter tre strake hjemmeseire mot Barnsley, Reading og Watford. Alle disse kampene har endt med 1-0.

Leicester virker svært sterke for tiden. Iløpet av sommeren har de ikke hentet inn noe særlig med spillere, og heller ikke latt for mange viktige spillere forsvinne. Denne stabiliteten er kanskje akkurat hva de trengte foran denne sesongen. Etter seieren hjemme mot Blackburn på tirsdag, hoppet de opp på til toppen av tabellen, men ble dunket ned ett hakk da QPR tok poeng på onsdagen. De har i likhet med Blackpool 5-1-1 etter syv serierunder. Tapet kom borte mot Charlton i femte serierunde, imens poengdelingen kom hjemme mot Leeds i andre serierunde. På bortebane har de vunnet mot både Derby og Middlesbrough, men i forrige bortekamp ble det altså tap mot Charlton. Det solide forsvaret ser ut til å fungere som i fjor, og bare fire lag har sluppet inn færre mål enn Leicester denne sesongen. Jamie Vardy og David Nugent leverer såpass bra prestasjoner, at kvalitetsspissen Chris Wood har måttet nøye seg med å bli kjent med benken i det siste.

Vurdering: Dette blir en tøff og jevn affære. Svært underholdene blir det nok heller ikke. Jeg tror det enten blir uavgjort eller en knepen Blackpool-seier. Magefølelsen sier poengdeling.

Tips: U

_________________________________________________________

Brighton & Hove Albion – Bolton Wanderers
Kampstart: 16:00
Dommer: Michael Jones
Skader og Suspensjoner: Liam Bridcutt er muligens tilbake for Brighton, men Keith Andrews er utilgjengelig ettersom han møter klubben han er på lån fra. Craig Davies er tilbake til denne kampen, men det er usikkert hvor mye spilletid han får.

Oscar Garcia og hans Brighton imponerer mer og mer for hver runde. De startet sesongen elendig med tap borte mot Leeds og hjemme mot Derby. Etter det har det ikke blitt flere nederlag, noe som betyr at Brighton har gått fem kamper på rad uten tap. Først vant de borte mot Birmingham og hjemme mot Burnley, før de nå har tre strake poengdelinger på samvittigheten. Millwall, Reading og QPR har alle måttet dele poengene broderlig etter møte med måkene. I midtuken imponerte de skikkelig ettersom stjernespissen Leonardo Ulloa er ute med suspensjon. De ligger nå på en 13.plass med 2-3-2 og ni poeng. De har bare scoret seks mål og sluppet inn fem. Bare QPR har sluppet inn fære mål. Nå har de muligheten til å endelig ta en ny seier, ettersom det er ligaens tabelljumbo som kommer på besøk.

Dougie Freedman og hans Bolton venter fortsatt på sin første seier for sesongen. De avsluttet forrige sesong såpass sterkt at både jeg og mange andre plasserte dem helt i toppen i tabelltipset før sesongstart. Foreløpig har de vist seg å være den store skuffelsen i årets sesong. Etter syv serierunder har de altså ikke vunnet en eneste kamp, og hele fire ganger har de gått av banen uten poeng. Foran poengdelingen mot Derby på tirsdag, hadde de fire strake tap på samvittigheten. Bolton-sjefen snakket veldig om at ligaen kom til å få en kickstart hvis Bolton kunne score et tidlig mål i Derby-kampen. Tidlig mål fikk de, men noen kickstart ser ut til å vente på seg. På fremmed gress har de 0-1-2 så langt. De har tatt et poeng mot lokalrival Burnley, men tapt hele 4-1 mot Blackburn og 3-0 mot Nottingham Forest. Forrige sesong var de helt grufulle på bortebane, og man skal ikke se bort fra at det samme skjer i år. Det ser ihvertfall ikke ut som om Dougie Freedman har fikset noe på det området.

Vurdering: Brighton mangler storscorer Leonardo Ulloa, men dette må de likevel klare dra i land. Jeg forventer en målfattig kamp som Brighton vipper til sin fordel. Hjemmeseier.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Derby County – Reading
Kampstart: 16:00
Dommer: Tim Robinson
Skader og Suspensjoner: Will Hughes er usikker for vertene. I tillegg mangler de Jeff Hendrick, Shaun Barker, James Bailey og Mark O’Brien med skader. Gjestene mangler Jem Karacan, men får tilbake Pavel Pogrebnyak.

Det har vært en meget interessant og merkelig sesongstart for Derby. De har svært mye å være fornøyd med så langt, men det merkelige er at de nå plutselig har begynt å plukke poengene sine på bortebane. Forrige sesong var de ligaens femte beste hjemmelag med bare fire nederlag på eget gress, imens de var helt forferdelige på bortebane. Bare Bristol City vant færre kamper på fremmed gress enn Derby forrige sesong. De var det tredje dårligste bortelaget, og vant bare en av sine ti siste kamper på bortebane. Denne sesongen har de skuffet med 0-1-2 hjemme på Pride Park, imens de har meget imponerende 3-1-0 på fremmed gress. I tillegg har de scoret hele tolv mål på disse bortekampene. Hjemme på Pride Park tok de ett poeng mot Blackburn i serieåpningen, før det etterhvert har blitt tap mot både Leicester (0-1) og Burnley (1-3). Foran denne serierunden ligger de på en 9.plass med elleve poeng. Forrige helg vant de hele 5-1 borte mot Millwall og i midtuken tok de ett poeng borte mot Bolton. Det store spørsmålet er om de snart klarer ta sesongens første hjemmeseier i ligaen.

Reading-fansen er nok fortsatt i ekstase etter den dramatiske seieren hjemme mot Leeds United på onsdag. Like før overtiden var ferdigspilt hadde Leeds en stor mulighet, som de etterhvert misset. De fleste trodde da at kampen var ferdigspilt, og at fansen nok en gang hadde opplevd en poengdeling hjemme på Madejski Stadium. Royston Drenthe og gjengen hadde derimot ikke gitt opp håpet om tre poeng. På overtid av overtiden sendte han avgårde et frispark som tilslutt endte i mål. Etter en liten stund ble det klart at det var Adam Le Fondre som hadde satt ballen i mål. Med den seieren klatret Reading opp på en fin 7.plass på tabellen. Ganske imponerende ettersom de kanskje ikke har hatt alt for mye å være fornøyd med så langt denne sesongstarten. Hjemme på Madejski vant de 2-1 over Ipswich i første serierunde, før det ble poengdeling mot både Watford og Brighton. I midtuken tok de som nevnt en seier mot Leeds. På fremmed gress derimot, har det blitt litt mer blanda drops. De har vunnet mot Yeovil, spilt uavgjort mot Bolton og tapt mot Blackpool. Det er med andre ord ikke enkelt å vite hvor de står hen foran denne kampen. På fredag ble Chris Baird og Billy Sharp hentet inn. Kanskje vil de få spilletid allerede på lørdag.

Vurdering: Derby har vært fryktelig på hjemmebane, uten at det er enkelt å forstå hvorfor. Reading har varierte resultater på fremmed gress. Dette er et forferdelig oppgjør å tippe på, og man kunne nesten slått kron og mynt om vinner. Derfor ender jeg opp med poengdeling som tips.

Tips: U

____________________________________________________________________________________________

Doncaster Rovers – Nottingham Forest
Kampstart: 16:00
Dommer: Andy Haines
Skader og Suspensjoner: Reece Wabara og Richie Wellens er usikre for vertene. Den viktige stopperen Kelvin Wilson må testes før kampstart for gjestene.

Paul Dickov var rasende etter at han bare fikk med seg ett poeng fra bortekampen mot Huddersfield forrige helg, og humøret ble nok ikke mye bedre etter at de tapte borte mot Watford i midtuken. Doncaster leverte en fantastisk kamp på Vicarage Road, og skapte definitivt nok sjanser til å kunne ta med seg alle poengene i det oppgjøret. Dessverre for Dickov og hans spillere klarte Lewis McGugan og hans Hornets være litt mer effektive enn gjestene, og dermed endte kampen med 2-1 til hjemmelaget. Nå venter nok et vanskelig hinder når Nottingham Forest kommer på beøsk. Foran denne serierunden ligger Donny på en 18.plass på tabellen med fem poeng, og en kamp mindre spilt. Ut fra spill og sjanser kunne de fort hatt mye mer enn fem poeng, men marginene har definitivt ikke vært på deres side denne sesongen. Hjemme på Keepmoat har de tapt mot Blackpool (1-3) og Bournemouth (0-1), imens Blackburn ble slått 2-0. Kommer sesongens andre ligaseier for Doncaster denne helgen?

Nottingham Forest har vært et solid lag denne sesongen. Etter syv serierunder ligger de på en fin 5.plass med 4-2-1. De har bare tapt en kamp, og det var borte mot Wigan i femte serierunde. Poengdelingene har kommet mot Watford og Middlesbrough. Sistnevnte kom hjemme på City Ground i midtuken, og var nok til å ødelegge rundens oddskupong. I den kampen lå de under 2-0, men kom sterkt tilbake og berget ihvertfall ett poeng. Av lagene som har endt opp tomhendte etter å ha møtt Billy Davis og hans gutter, finner vi Huddersfield, Blackburn, Bolton og Barnsley. På fremmed gress har de slått Blackburn, spilt uavgjort mot Watford og tapt mot Wigan. Det har med andre ord blitt litt variert hell de gangene de har reist bort fra sine trygge omgivelser. Deres eneste borteseier for sesongen kom som nevnt mot Blackburn, og den var av den heldige sorten. Kampen var i ferd med å ende målløs, men Darius Henderson scoret langt inn i overtiden etter en keepertabbe av Jake Kean i Blackburn-målet. Foran denne kampen har de hentet inn den fantastiske midtbanespilleren Nathaniel Chalobah på lån fra Chelsea.

Vurdering: Enda en utrolig vanskelig kamp å vurdere. Doncaster har imponert spillemessig i de fleste kamper, men resultatene uteblir. Forest har vært solide fra første runde, men har i de siste kampene vist litt svakheter. Jeg tar sjansen på at marginene endelig vipper i Doncasters favør denne runden.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Leeds United – Burnley
Kampstart: 16:00
Dommer: Lee Probert
Skader og Suspensjoner: Leeds mangler Stephen Warnock som er suspendert, og det er ventet at Aidy White kommer inn for han. Sam Byram kan få sine første minutt for sesongen i denne kampen. Ross Wallace er den eneste spilleren som mangler hos Burnley.

Brian McDermott har jobbet hardt med denne Leeds-utgaven i sommer, og det har resultert i et svært solid lag som ikke er enkel å bryne seg på. Etter syv serierunder ligger de på en 11.plass på tabellen med elleve poeng. De har vunnet mot Brighton, Ipswich og Bolton, hvorav de to sistnevnte kampene begge var på fremmed gress. I midtuken tapte de dessverre mot Reading etter at de scoret langt inn på overtiden, i en kamp som så ut til å ebbe ut med 0-0. Hjemme på Elland Road har de trofaste supporterne fått oppleve både seier, poengdeling og tap denne sesongen. De startet sesongen med å slå Brighton i en kamp hvor Luke Murphy avgjorde på overtid. I den neste hjemmekampen kom Sheffield Wednesday på besøk, og der måtte de nøye seg med å dele poengene med sin Yorkshire-nabo. I den siste hjemmekampen ble formsterke og bunnsolide QPR litt for gode, og dermed satt de igjen med null poeng etter det oppgjøret. Det mest imponerende med McDermott denne sesongen, er hvordan han har gjort Leeds om til et bunnsolid lag bakover på banen. Etter syv serierunder har de bare sluppet inn fem mål. Bare QPR har sluppet inn færre mål enn det i denne sesongstarten. På lørdag kommer ligaens kanskje mest interessante spisspar på besøk, og det blir interessant å se om Sam Vokes og Danny Ings (Også kalt “Vings) kan skape problemer for denne imponerende forsvarsrekken.

Burnley har startet sesongen meget bra. De solgte Charlie Austin til QPR og mistet Chris McCann til Wigan iløpet av sommeren, men det ser ikke ut til å ha skapt noen problemer for Sean Dyche & Co. Danny Ings har tredd fram fra Austins skygge, på samme måte som Austin tredde frem fra Jay Rodriguez skygge forrige sesong. Etter syv serierunder har han scoret fire mål, og han fungerer perfekt i tospann med den evige reserven Sam Vokes. De ligger nå på en meget imponerende 4.plass før denne runden, og har til nå samlet sammen fjorten poeng denne sesongen. Faktisk ligger de bare tre poeng bak serieleder QPR på tabellen. På bortebane har de vunnet mot Sheffield Wednesday og Derby, men mot Brighton fikk de ikke med seg noen poeng. Det er likevel veldig imponerende, og gjør de til ligaens femte beste bortelag så langt. Det blir spennende å se om de klarer forbedre det iløpet av helgen.

Vurdering: Nok en vrien kamp. Leeds er svært solide, men de får seg en tøff oppgave her. Burnley er i form, og har imponert på bortebane i sesongstarten. Dette lukter poengdeling.

Tips: U

____________________________________________________________________________________________

Middlesbrough – AFC Bournemouth
Kampstart: 16:00
Dommer: Graham Salisbury
Skader og Suspensjoner: Emmanuel Ledesma er suspendert hos vertene, imens Stuart Parnaby vil bli testet. Hos Bournemouth er den viktige midtbanespilleren Harry Arter ute med skade.

Middlesbrough imponerte stort da de tok turen til City Ground på tirsdag. De ledet en stund 2-0 borte mot det sterke laget Nottingham Forest, men dessverre holdt det ikke helt inn. Skogvokterne kom tilbake og fikk rasket til seg ett poeng ettersom kampen tilslutt endte 2-2. Det betyr at Middlesbrough ligger på en 16.plass foran denne serierunden, med hele fire poengdelinger på samvittigheten. Disse fire poengdelingene har kommet iløpet av de fem siste kampene, og nå er det på tide at Tony Mowbray og hans gutter snart vipper kampene til sin fordel. De har bare vunnet en kamp så langt denne sesongen, og den seieren kom borte mot Charlton i andre serierunde. Hjemme på Riverside Stadium har det blitt tap mot Leicester i seriepremieren, samt uavgjort mot Blackpool og Sheffield Wednesday. De har meget interessante og dyktige spillere i blant andre Mustapha Carayol og Albert Adomah, men det er ikke alltid at de treffer med dagsformen. Hvis begge disse spillerne har en god dag, vil det ikke være kjekt å være back på motstanderens lag. Nå blir det spennende å se om Middlesbrough klarer ta sin første hjemmeseier for sesongen.

Eddie Howe ble nominert til månedens manager for august, men nådde ikke helt opp i den kåringen. Det virker som om han ønsker å bli nominert igjen, for Bournemouth har ihvertfall ikke sluppet gasspedalen etter at vi gikk inn i september måned. De var kanskje litt uheldige som ikke vant hjemme mot Blackpool forrige helg, men i midtuken tok de en viktig seier hjemme mot Barnsley. I den kampen var det Marc Pugh som ble målscorer, men Lewis Grabban burde nok ha scoret minst ett mål iløpet av kvelden. Foran denne serierunden ligger de på en fin 8.plass med tolv poeng. De er utrolig nok det eneste laget som fortsatt har tilgode å spille uavgjort denne sesongen. Det er vanskelig å si hvor gode/dårlige Bournemouth er på bortebane, ettersom de først ble knust både 6-1 og 5-1 av henholdsvis Watford og Huddersfield, før de klemte til med en sterk 1-0 seier borte mot Doncaster i femte serierunde. De liker godt å ha ballen i laget og har ofte over 60% ballinnehav. Spørsmålet er om det kommer til å fungere mot et lag som fort kan bli farlige med sine raske og uforutsigbare kantspillere.

Vurdering: Ny tøff kamp å vurdere. Boro med fire uavgjorte på fem siste kamper. Viste mye positivt mot Forest i midtuken, og det virker som om de er på riktig vei for tiden. De får tipset i denne kampen, men Bournemouth skal ikke undervurderes med tanke på deres imponerende seier på Keepmoat i forrige bortekamp.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Yeovil Town – Queens Park Rangers
Kampstart: 16:00
Dommer: Gavin Ward
Skader og Suspensjoner: Yeovil mangler viktige Marek Stech, Byron Webster og Paddy Madden. Tunge forfall for å si det mildt. Gjestene mangler Bobby Zamora, Andrew Johnson og Nedum Onuoha. Det betyr at Benoit Assou-Ekotto får sin første kamp fra start, imens Clint Hill går inn som stopper.

Gary Johnson og hans Yeovil Town har hatt en litt spesiell uke. Forrige helg var de fantastisk imponerende da de tok ett poeng borte mot Sheffield Wednesday. Grunnen til at den prestasjonen var imponerende, var fordi de måtte spille nesten halve kampen med en mann mindre på banen, og de lå under 1-0 da de fikk en spiller utvist. I den påfølgende kampen borte mot Ipswich var de ikke like imponerende. De tok riktignok ledelsen, men den holdt ikke inn. Kampen endte tilslutt 2-1 til traktorgutta, men Yeovil-spillerne trenger ikke henge med hodene av den grunn. Nå bør alt fokus være på å endelig ta poeng hjemme på Huish Park. Samtlige hjemmekamper denne sesongen har nemlig endt med tap. Først tok Birmingham en heldig seier i andre serierunde, før Derby lekte seg til en 3-0 seier i neste hjemmekamp. Forrige gang det ble spilt Championship-fotball på Huish Park, reiste Reading hjem med alle poengene etter en fin 1-0 seier. Yeovil står uten scoring foran egne fans, og det spørs om de kommer til å gjøre noe med det i denne kampen. Foran denne runden ligger de på en ekkel 22.plass med fire poeng. Bare ett poeng mer enn tabelljumbo Bolton.

Harry Redknapp og hans QPR marsjerer videre i årets Championship-sesong. Etter syv serierunder leder de ligaen med ett poeng ned til andreplassen, og nå er de det eneste laget i denne ligaen som fortsatt ikke har tapt en kamp. Det mest imponerende er likevel deres fantastiske forsvarsspill denne sesongstarten. Etter syv kamper har de bare sluppet inn to mål! Mange lo kanskje litt da Richard Dunne ble hentet inn i sommer, men foreløpig ser det ut til å være et sjakktrekk av Redknapp. I midtuken spilte de uavgjort 0-0 hjemme mot Brighton, og det eneste som er verdt å nevne fra den kampen er at den viktige stopperen Nedum Onuoha måtte forlate banen med skade. Redknapp bekreftet i dag at Onuoha kommer til å være lenge på sidelinjen fremover, og det blir interessant å se om dette kommer til å ødelegge for den flotte defensive statistikken. På bortebane har de levert meget bra så langt. Først ble det poengdeling mot Huddersfield, før de etterhvert har slått både Bolton og Leeds.

Vurdering: I en vanskelig runde, er nok dette den sikreste kampen. QPR er ekstremt solide, og bør ikke få store problemer borte mot et formsvakt Yeovil som fortsatt har tilgode å score på hjemmebane. Det skal likevel legges til at Glovers ikke har levert dårlige prestasjoner i de to siste kampene.

Tips: B

 

About The Author

Leave a Reply