Det er duket for en ny runde i Championship. Vi har nå kommet frem til den 9.serierunden, og tabellen har begynt å ta form. QPR seiler avgårde som en maskin på toppen av tabellen, imens Bolton utrolig nok ligger på den forferdelige jumboplassen. De og Sheffield Wednesday er de eneste lagene som fortsatt ikke har vunnet en kamp denne sesongen. QPR er det eneste laget som fortsatt ikke har tapt denne sesongen. Det blir spennende å se om vi får noen forandring på det området denne helgen. Helgens desiderte godbit er hatoppgjøret mellom Nottingham Forest og Derby County. Her er det bare å glede seg!

 

Skrevet av: Eirik Aase

Rundens TV-kamper:
Fredag: Huddersfield Town – Blackpool (20:45)
Lørdag: Nottingham Forest – Derby County (13:15) og Millwall –  Leeds United (16:00).

Rundens oddstips:
Leicester – Barnsley (Hjemmeseier) @ 1,40
Bournemouth – Blackburn (Hjemmeseier) @ 2,25
Totalodds: 3,15

_______________________________________________________________________________________________________

Huddersfield Town – Blackpool
Kampstart: 20:45
Dommer: Scott Mathieson
Skader og Suspensjoner:  Joel Lynch er usikker for Huddersfield etter å ha gått glipp av cupkampen i midtuken. Blackpool har mistet Bob Harris, som sannsynligvis er ute i flere måneder med skade. På den positive siden har de fått igjen Neal Bishop til denne kampen. 

Endelig er det duket for TV-sendt fredagskamp i Championship igjen. Det er ikke mye som er deiligere på en kald høstkveld, enn å kunne kickstarte helgen med litt engelsk ball på TV-skjermen. Det er Huddersfield Town og Blackpool som får æren av å være første lag i Championship som får spille fredagskamp på Sky Sports denne sesongen. Mark Robins og hans Huddersfield har hatt en meget fin start på sesongen. Etter åtte serierunder ligger de plassert på en solid 9.plass, med bare fem poeng opp til direkte opprykk. De har vunnet tre kamper, spilt uavgjort tre kamper og tapt to ganger denne sesongen. Tapene har kommet borte mot Barnsley og Nottingham Forest, imens poengdelingene har kommet mot QPR, Doncaster Rovers og Blackburn Rovers. Kampen mot Blackburn ble spilt forrige helg, og den endte målløst på Ewood Park. Lagene som har stått igjen uten poeng etter å ha møtt Robins & Co er Millwall, Bournemouth og Charlton Athletic. Nyopprykkede Bournemouth har mottat mest juling av disse tre lagene. Hele 5-1 ble de knust da de besøkte John Smith’s Stadium tidligere i høst. På hjemmebane har de solide 2-2-0 med 8-3 i målforskjell. De er dermed ett av ni lag som fortsatt ikke har tapt på eget gress denne sesongen. De har ligaens toppscorer i James Vaughan, og han har scoret syv mål på sine åtte kamper denne sesongen. I et intervju før kampen kunne han fortelle om hvor mye han gleder seg til å spille foran TV-kameraene på fredag. Det lukter scoring av den kjappe spissen!

Blackpool startet sesongen helt forrykkende, men ser nå ut til å ha kommet litt ned på bakken. Etter fantastiske 5-1-0 på de seks første kampene, har de nå gått to kamper på rad uten seier. Først ble de slått 3-1 av Millwall på The Den i forrige midtuke, før de spilte uavgjort 2-2 hjemme mot Leicester City forrige helg. Som i nesten alle andre kamper denne sesongen, var Blackpool det dårligste laget på banen i det oppgjøret. Likevel klarte de snike til seg et poeng etter et straffespark på overtid som Tom Ince ekspederte i mål. Det faktum at The Seasiders har plukket poeng i syv av åtte kamper denne sesongen, uten at de har imponert noe nevneverdig i noen av kampene, er intet annet enn veldig imponerende, i tillegg til at det må sees på som en styrke. Troikaen på midtbanen hos Blackpool imponerte stort i den kampen, og spesielt Chris Basham sto frem. Nå står tangotrøyene med 5-2-1 og 12-8 i målforskjell. Det kvalifiserer til en flott 4.plass på tabellen, men man skal ikke se bort fra at de hurtig kan falle lengre ned på tabellen hvis de ikke vinner kamper igjen snarest mulig. På fremmed gress har de 2-1-1 så langt i år, hvor seirene har kommet borte mot Bournemouth og Doncaster. Tom Ince har nå scoret fire mål på fem kamper, hvorav en av kampene var som innbytter. Han har i tillegg to målgivende pasninger på denne korte spilletiden. Huddersfield-forsvaret får litt av en jobb med å temme den karen på fredagskvelden.

Vurdering: Endelig TV-kamp på en fredag. Huddersfield virker bra og forsvarte seg flott mot Blackburn forrige runde. Blackpool sniker seg til poeng på heltid, og jeg ser ikke bort fra at de gjør det denne gangen også. Poengdeling. 

Tips: U

 _________________________________________________________

Bolton Wanderers – Yeovil Town
Kampstart: 16:00
Dommer: Tony Harrington
Skader og Suspensjoner: Craig Davies, Andre Moritz, Joe Riley og Stuart Holden er ute med skade for Bolton. Byron Webster er fortsatt suspendert for Yeovil, men Glovers har hentet den dyktige stopperen Shane Duffy på et korttidslån fra Everton. Paddy Madden er tilbake i full trening.

Cherioo Dougie? Nei, kanskje ikke enda, men Dougie Freedman må snart vinne fotballkamper igjen med min opprykksfavoritt Bolton Wanderers. Da Owen Coyle fikk sparken 9.oktober i fjor, lå Bolton på en 18.plass og hadde vunnet tre av de ti første kampene. Før helgens runde ligger Bolton på en jumboplass og har ikke vunnet en eneste av sine åtte første kamper. I vår var de bare en scoring fra å sikre kvalifiseringsplass, men de klarte bare 2-2 hjemme mot Blackpool i siste serierunde. Det ser rett og slett ut som om skuffelsen etter den kampen, fortsatt ligger i veggene på Reebok Stadium. De startet årets sesong med poengdeling borte mot Burnley og hjemme mot Reading, men etter det har det blitt fem tap og en uavgjort. Poengdelingen kom hjemme mot Derby i syvende serierunde, og da tenkte man kanskje at Bolton var i ferd med å bli friske igjen, men det motbeviste de forrige helg. Borte mot et Brighton-lag som manglet storscoreren Leonardo Ulloa, ble de slått hele 3-1. Foran disse to kampene mente Freedman at hellet ville snu så fort som de klarte score kampens første mål. Nå har de gjort det to ganger på rad uten å vinne. Det er kanskje forståelig at Bolton-fansen er litt bekymret for tiden. Hjemme på Reebok har de 0-2-2 etter fire hjemmekamper. Tapene har kommet mot QPR og Leeds. En av de største bekymringene til Freedman må være de ineffektive spissene. Verken David N’Gog, Jermaine Beckford eller Craig Davies har kommet seg på scoringslisten i ligaen denne høsten.

Yeovil Town har vært akkurat like herlige som jeg hadde trodd på forhånd, men dessverre har de ikke hatt marginene på sin side, slik som mange nyopprykkede lag ofte har i starten av sesongen. Forrige helg tapte de 1-0 hjemme mot QPR, i en kamp hvor de helt klart kunne fått med seg poeng hvis ikke QPR-keeper Robert Green hadde vært i det umulig hjørnet. De står derfor med fire strake hjemmetap, og de har faktisk ikke klart å score en eneste gang hjemme på Huish Park denne sesongen. Totalt har de 1-1-6 og 3-11 i målforskjell. Det gjør de til det laget som har scoret klart færrest mål så langt denne sesongen. Leeds og Charlton er de neste lagene på den listen, men de har scoret hele fire mål mer. The Glovers eneste seier denne sesongen, kom borte mot Millwall i første serierunde. Deres eneste uavgjort kom borte mot Sheffield Wednesday tidligere denne måneden. Bortsett fra disse kampene, har de tapt mot Burnley (2-0) og Ipswich Town (2-1) på fremmed gress. Dette blir en tøff oppgave for Gary Johnson og hans gutter.

Vurdering: For en vanskelig kamp. Bolton har skuffet enormt og er tabelljumbo. Yeovil ligger på plassen foran, men har ikke skuffet. Faktisk hadde de fortjent mange flere poeng enn det de har fått til nå. Denne kampen bør man styre langt unna, men Bolton er favoritter og får tipset. 

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

AFC Bournemouth – Blackburn Rovers
Kampstart: 16:00
Dommer: Rob Lewis
Skader og Suspensjoner: Ryan Fraser blir testet hos hjemmelaget, imens Matty Ritchie er ute med skade. Hos Blackburn er David Dunn, Dickson Etuhu, Paul Robinson og Ruben Rochina ute. 

Bournemouth ga oss kanskje rundens beste kamp forrige helg, da ba opp til målfest borte mot Middlesbrough. To straffespark på de ti første minuttene, ga The Cherries en tidlig 2-0 ledelse. Mange tenkte nok da at Tony Mowbray og hans Boro nok en gang måtte forlate banen uten poeng, men de hadde på ingen måter gitt opp. I det 75 spilleminuttet hadde de nemlig snudd kampen, og plutselig var hjemmelaget i ledelsen. Snaut ti minutter før slutt scoret Jonathan Woodgate selvmål, og dermed gikk det mot poengdeling. Da fikk Boro-spilleren Rhys Williams rødt kort, men Bournemouth klarte ikke utnytte overtallet på tampen av kampen. Dermed endte det  3-3, noe som i og for seg var et bra resultat for Eddie Howe og hans menn. Foran helgens runde ligger de på en 8.plass med tretten poeng. De har 11-17 i målforskjell, så man kan alltid forvente mål når Bournemouth går på banen. De har foreløpig vist seg som et meget bra hjemmelag, noe deres 3-0-1 på eget gress tilsier. Charlton, Wigan og Barnsley har alle reist hjem fra Dean Court uten poeng. Det eneste laget som har reist fra Bournemouth med alle poengene, var Blackpool.

Blackburn har hatt en helt grei sesongstart. De ligger nå på en 15.plass med 2-3-3 etter åtte serierunder. Målforskjellen viser 12-10 så langt, men de viste klare tegn på defensiv forbedring da de spilte 0-0 hjemme mot Huddersfield i forrige serierunde. Laget er svært ungt, og så langt har manager Gary Bowyer mønstret en startellever proppet med snørrvalper i samtlige serierunder. Snittalderen har variert mellom 22 og 23 år, noe som er yngst i årets Championship. Problemet til Blackburn har vært deres forferdelige bortestatistikk. De var blant ligaens dårligste bortelag forrige sesong, og det ser ikke ut til å ha bedret seg i år. Foran denne kampen har de 0-2-2 på fremmed gress, noe som ikke akkurat skremmer et sterkt hjemmelag som Bournemouth. I sesongens første bortekamp ble det poengdeling mot et Derby-lag som har skuffet på eget gress denne sesongen. Etter det har man tapt mot Doncaster, spilt uavgjort mot erkerival Burnley, før det har blitt tap mot Leicester. Det blir veldig interessant å se om de klarer ta sin første borteseier siden april.

Vurdering: Bournemouth er meget sterke på hjemmebane. Blackburn har et bortekompleks. Dette her lukter hjemmeseier. 

Tips: H

 _________________________________________________________

Burnley – Charlton Athletic
Kampstart: 16:00
Dommer: David Coote
Skader og Suspensjoner: David Jones og Dean Marney er usikre, og er muligens ute for vertene. Hos Charlton er Chris Solly og Leon Cort ute, imens Yann Kermorgant fortsatt er usikker. 

Ikke alle klarer ta Sean Dyche like seriøst på grunn av hans litt snodige stemme, men spillerne til Burnley klarer ihvertfall det. Denne sesongen har de vært en av ligaens mer positive overraskelser, og det ser ikke ut som om det bare er et blaff. På de første åtte serierundene har de bare tapt en gang, og det var borte mot Brighton i fjerde serierunde. Nå ligger de på en andreplass med 5-2-1 og 14-6 i målforskjell. Danny Ings scorer i bøtter og spann, imens hans spisskollega Sam Vokes ser ut til å blomstre nå som han endelig får tillit. På midtbanen har David Jones inntatt krigerrollen som Chris McCann hadde forrige sesong, og ting ser veldig bra ut. Hjemme på Turf Moor har 2-2-0, hvor bare lokalrivalene Bolton og Blackburn har klart å ta med seg poeng. Yeovil og Birmingham har blitt slått med henholdsvis 2-0 og 3-0 på Turf Moor. Med seier i denne kampen, kan Burnley bli ny serieleder i Championship, forutsatt at resultatene går riktig vei i de andre kampene.

Maling tørke, Rune Rudberg-konsert og se gress vokse. Det er bare tre av uendelig mange andre kjedelige ting som faktisk hadde vært mer interessant å se på, enn Charlton sin prestasjon mot Millwall forrige helg. De var sørgelige i fra første spark på ballen, og det var ingenting å si på at London-rival Millwall tok med seg alle poengene. I første omgang hadde de bare ett eneste skudd, og det gikk selvfølgelig utenfor mål. Kampen endte 1-0, og manager Chris Powell kunne ikke gjøre annet enn å fortelle hvor skuffet han var. Han pekte på Millwall og mente at hvis de plutselig kan vinne fotballkamper, så kan Charlton og gjøre det. Nå får vi se om dette utsagnet vil hjelpe Charlton til tre poeng på lørdag. Foran helgens kamp ligger de på 20.plass med 1-2-4. De har en kamp mindre spilt enn de fleste andre lagene, ettersom deres kamp mot Doncaster ble avbrutt på grunn av regn. Forrige sesong var de et meget bra bortelag, men denne sesongen står de med 0-2-2 på fremmed gress. De har tatt poeng mot Barnsley og Watford, men tapt mot Bournemouth og Millwall. Verdt å legge merke til at begge tapene har vært med knappest mulig margin. Det er med andre ord en stor fare for uavgjort når Charlton spiller på bortebane.

Vurdering: Burnley herjer for tiden. Deres nye spisspar “Vings” er en fryd å se på. Dette blir ingen enkel nøtt, men denne bør de knekke. Det er likevel skummelt å tippe mot Charlton. De har tidligere vært meget bra på bortebane, og det henger en liten uavgjortfare over denne kampen. Hjemmeseier blir likevel tipset.

Tips:  H

 _________________________________________________________

Ipswich Town – Brighton & Hove Albion
Kampstart:
 16:00
Dommer: Stephen Martin
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos hjemmelaget. Liam Bridcutt, Kemy Agustien og Jake Forster-Caskey er usikre hos gjestene.

Mick McCarthy og hans gutter så ut til å ha justert opp prestasjonene et par hakk, da de vant mot både Middlesbrough og Yeovil, men i forrige serierunde ble det bråstopp. De måtte da ta turen til Wigan for å spille mot de regjerende cupmestrene, og de klarte ikke ta med seg poeng hjem igjen. Kampen endte 2-0, men bortekamp mot Latics er ikke noen enkel affære, det er derfor ingen grunn til å henge med hodene over det. Foran helgens runde ligge de på en 14.plass med 3-1-4. Poengdelingen kom borte mot Birmingham, imens tapene har kommet mot Leeds, Wigan, QPR og Reading. Bortsett fra seirene over Boro og Yeovil, har de også vunnet over Millwall. Fellesnevneren for alle disse seirene, er at de har kommet på hjemmebane. De står nemlig med 3-0-1 etter de fire første hjemmekampene, hvor Leeds er det eneste laget som har kommet unna med poeng.

Brighton kjørte i gang en “Spanish Day” forrige helg, og selv om alt skulle handle om Spania på tribunen, var det gledelig at det også ble noen spanske innslag på banen. Inigo Calderon scoret 2-1 målet da Bolton ble slått 3-1 forrige lørdag. Med den seieren har Brighton nå seks kamper på rad uten tap. Jeg husker at jeg ba folk være tålmodig med manager Oscar Garcia, ettersom han selvfølgelig trenger en del tid med å få den nye spillestilen til å sitte. Det ser nå ut som om den sitter bedre og bedre for hver kamp, og da kan Brighton plutselig bli veldig skumle denne sesongen. De to siste kampene har de måttet klare seg uten Leonardo Ulloa, men det har ikke bydd på noen store problem. Han soner nå sin siste kamp, og det betyr at spissvikar Ashley Barnes virkelig må gripe sjansen i denne kampen. Foran helgens runde ligger måkene på en 10.plass med 3-3-2. På fremmed gress har de tapt mot Leeds, vunnet mot Birmingham og delt poengene med Reading og QPR. Ikke akkurat noen enkle bortekamper for å si det mildt. Nå står de ovenfor en ny vrien test på fremmed gress.

Vurdering: Ipswich er meget bra på hjemmebane, men har skal de få det tøft. Brighton er virkelig i støtet, og ser ut til å klare seg bra uten Leonardo Ulloa. Denne kampen lukter uavgjort, men aller helst bør man bare holde seg unna.

Tips: U

_________________________________________________________

Leicester City – Barnsley
Kampstart: 16:00
Dommer: Philip Gibbs
Skader og Suspensjoner: Flere spillere er tilbake for Leicester, deriblant Wes Morgan, Ritchie De Laet, Anthony Knockaert og Dave Nugent. Sean St Ledger og Chris Wood nærmer seg, men er nok ute til denne kampen. Marcus Pedersen er fortsatt skadet hos Barnsley. Jack Butland vil debutere i Luke Steeles skadefravær.

Nigel Pearson var frustrert etter at laget hans ga bort seieren på overtid borte mot Blackpool forrige helg. De ledet 2-1 etter blant annet et drømmemål fra Andy King, da Kasper Schmeichel la Blackpool-stopperen Gary MacKenzie i bakken på ulovlig vis. Tom Ince satte straffesparket i mål, og dermed måtte de reise hjem fra partybyen med bare ett poeng i bagasjen. Til tross for denne skuffende avslutningen, har de god grunn til å smile for tiden. De virker nemlig sterkere enn på lenge, og foran helgens runde ligger de på en 3.plass med 5-2-1. De har tre poeng opp til serieleder QPR, og kan overta den æren hvis resultatene går riktig vei denne runden. Hjemme på King Power Stadium var de virkelig solide i fjor, og det ser ut til å fortsette i år. De har fortsatt tilgode å tape på hjemmebane denne sesongen, og bare Leeds har greid å reise hjem fra Leicester med poeng i bagasjen. De spilte 0-0 mot hverandre i andre serierunde, men etter det har det bare blitt seire for Leicester. Birmingham, Wigan og Blackburn har alle fått smake på revebitt i sesongstarten.

Forrige helg var jeg skråsikker på at Barnsley kom til å tape stort mot Watford, og dessverre skulle jeg få rett. Deres forsvarspill denne sesongen har vært helt forferdelig, og det har nærmest vært et under at de ikke har sluppet inn mer mål enn det de har gjort til nå i år. Det er ganske utrolig ettersom de med 22 baklengs, har sluppet inn soleklart flest mål i årets Championship. Det ble tilslutt 1-5 hjemme mot Watford, og Peter Ramage og resten av forsvarsrekka har nok ikke sovet godt etter det. Det store nederlaget ble for vanskelig å takle for målvakt Luke Steele, og han er nå ute med skade. Inn har de hentet landslagskeeper Jack Butland på lån, og han får sin debut i denne kampen. En fantastisk lur deal av Stoke, ettersom han kommer til å få rikelig med skudd å stoppe hos the Tykes. Barnsley ligger nå på en 23.plass med 1-1-6. De har vunnet hjemme mot Huddersfield og spilt uavgjort hjemme mot Charlton. Resten av kampene har endt med tap. På bortebane er de det eneste laget i ligaen som har tapt samtlige kamper. De står med 0-0-4 og 4-10 i målforskjell på fremmed gress. Blackpool, Blackburn, Nottingham Forest og Bournemouth er lagene som har vunnet på hjemmebane mot Dougie Freedman og hans menn.

Vurdering: Leicester er et solid lag, og ekstra gode på hjemmebane. Barnsley henger ikke sammen bakover på banen, og det eneste som kan redde dem i denne kampen, er deres nye målvakt, Jack Butland. Jeg tror at selv han ikke kan redde Tykes i denne kampen. Hjemmeseier.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Millwall – Leeds United
Kampstart: 16:00
Dommer: Christopher Foy
Skader og Suspensjoner: Mark Beevers er skadet hos Millwall, imens Steve Morison ikke kan spille mot egen klubb. Luke Murphy ble hvilt mot Newcastle, men er nok tilbake til denne kampen.

Jeg vil tro at Millwall-manager Steve Lomas har gått med et gigantisk smil rundt munnen den siste uken. Etter seks kamper på rad i ligaen uten seier, har han nå fått oppleve to seire på rad. At den ene var mot daværende serieleder Blackpool, og den andre mot byrival Charlton, gjør nok det hele enda mer fantastisk. Iløpet av sommeren ble det hentet inn flere interessante spillere, og jeg har hele tiden vært klar på at Millwall kan komme til å overraske denne sesongen, og nå vil tiden vise om de klarer bygge videre på disse gode resultatene. Foran helgens runde ligger de på en 17.plass med 2-2-4. Poengdelingene har kommet borte mot Sheffield Wednesday og borte mot Brighton. Hjemme på The Den startet de sesongen med tre strake tap mot Yeovil, Huddersfield og Derby, før det endelig ble jubel da Blackpool kom på besøk. Nå har Scott McDonald og Steve Morison scoret sine første mål i løpet av de to siste kampene, og det kan bli kjekt å se løvene hvis disse to spissene har stilt inn siktet riktig. Sistnevnte vil uansett ikke score i denne kampen, ettersom han ikke får lov til å spille mot klubben som låner han ut.

Leeds fikk en fin start på sesongen under Brian McDermott, men i det siste har de ikke imponert noe nevneverdig. Forrige helg tapte de 2-1 på hjemmebane mot Burnley, og sjefen var ikke fornøyd med at Leeds ikke fremsto like solide som det de har gjort tidligere i sesongen. De hadde nok av muligheter til å komme tilbake i den kampen, men det er ikke enkelt å komme tilbake når man ligger under med to mål til pause. Det tapet førte Leeds ned på en 13.plass med 3-2-3 etter åtte serierunder. De har nå tapt tre av de fire siste kampene i ligaen, og tapte 2-0 borte mot Newcastle i ligacupen for noen dager siden. Det er sjeldent mye mål når Leeds spiller kamp, noe deres målforskjell på 7-7 vitner om. På bortebane har de vært imponerende denne sesongen. De står med 2-1-1 etter fire kamper på fremme gress, hvor Reading er det eneste laget de har tapt mot. Poengdelingen kom mot Leicester i første bortekamp, imens både Ipswich og Bolton har tapt på hjemmebane mot Leeds denne sesongen. Dette blir en tøff kamp, og det er viktig at Leeds stopper denne lille tapsrekken som bygger seg opp.

Vurdering: Vanskelig kamp å vurdere. Leeds har imponert meg i starten, men har vist litt svakhetstegn i de siste kampene. Millwall har vunne to på rappen, men imponerte ikke stort mot Charlton. Dette blir jevnt, men jeg velger å gå for hjemmeseier.

Tips: H

____________________________________________________________________________________

Nottingham Forest – Derby County
Kampstart: 13:15
Dommer: Simon Hooper
Skader og Suspensjoner: Forest er usikre på om Kelvin Wilson blir klar. Hos Derby er Paul Coutts ute lenge med skade. Jeff Hendrick og James Bailey er også på skadelisten.

Endelig er det duket for et nytt East Midlands-derby, og denne gangen skal det spilles om “Brian Clough Trophy”. Den som har vunnet det siste derbyet mellom Forest og Derby får æren av å ha dette trofeet. Ender det uavgjort, vil det være det laget som vant forrige derby som får beholde det. På disse kampene er det alltid en enorm stemning. Jeg var selv tilstede da Forest slo Derby 5-2 på en kald romjulskveld for noen sesonger siden, og det er ikke mange kamper jeg har vært på, som har kunnet servere bedre stemning enn dette derbyet. Billy Davies var manager for Forest den gangen, og det er han nå også. Han har bygget et svært solid lag over kort tid, og Forest vil definitivt kjempe i toppen av tabellen denne sesongen. Foran helgens runde ligger de på en 6.plass med 4-3-1 etter åtte serierunder. Bare Wigan har klart å røve med seg alle poengene etter å ha møtt Forest denne sesongen. De er ligaens beste hjemmelag med 3-1-0 etter fire hjemmekamper. Bare Middlesbrough har fått med seg poeng fra City Ground i sesongstarten.

Derby må ha blitt med i programmet “Ekstrem Forvandling” denne sommeren. Forrige sesong var de solide på hjemmebane, og helt håpløse på bortebane. Denne sesongen er de ligaens nest dårligste hjemmelag med 0-1-3 etter fire kamper på Pride Park, imens de er ligaens beste bortelag med 3-1-0 etter fire bortekamper. Dette gjør at de ligger på en 12.plass med elleve poeng etter åtte serierunder. Will Hughes har storspilt for Derby hele sesongen, og har vært blant deres beste spillere i samtlige kamper. Det er en fryd å se unggutten spille, og det blir interessant å se hvordan han presterer mot erkerivalen Forest. På bortebane har de slått Yeovil, Brighton og Millwall, imens de bare fikk med seg ett poeng da de besøkte Bolton på Reebok Stadium. De har scoret tolv mål på sine bortekamper så langt, og bare fem lag har scoret mer enn tolv mål totalt i årets sesong. Det kan med andre ord bli en svært målrik affære ved siden av Trent-elven på lørdag.

Vurdering: Aldri kjekt å tippe på slike hatoppgjør. Forest solide hjemme og Derby fantastiske på bortebane. Jeg klarer ikke bestemme meg for noen av lagene, og havner på uavgjort.

Tips: U

____________________________________________________________________________________________

Queens Park Rangers – Middlesbrough
Kampstart: 16:00
Dommer: Darren Deadman
Skader og Suspensjoner: Junior Hoilett og Matt Phillips er usikre, men nysigneringen Javier Chevanton skal være spilleklar. Nedum Onuoha er skadet, og Bobby Zamora og Andrew Johnson spiller nok ikke heller. Rhys Williams og Emmanuel Ledesma er suspendert hos gjestene.

Man kan faktisk ikke gjøre annet enn å ta av seg hatten for det Harry Redknapp og QPR har fått til så langt denne sesongen. De leder serien med tre poeng ned til neste lag, til tross for at de bare har scoret syv mål på de første åtte kampene. Det er en bragd som ikke mange andre klarer kopiere. På disse kampene har de bare sluppet inn to mål, noe som gjør at de har 8-2 i målforskjell. De har nå holdt nullen i seks kamper på rad, noe som betyr at Robert Green nå har over 540 minutter uten baklengsmål. Hoops har vunnet fem av sine seks siste kamper, og samtlige har blitt vunnet med sifrene 1-0. Totalt har de vunnet seks kamper og spilt uavgjort to ganger. Poengdelingene har kommet borte mot Huddersfield og hjemme mot Brighton. Hjemme på Loftus Road har de slått Ipswich, Sheffield Wednesday og Birmingham. Charlie Austin har kommet i gang med scoringene og ser ut til å være den spissen som QPR trengte. Han har likevel slitt litt med å få skuddene på mål i de første kampene, men det kommer nok etterhvert.

Tony Mowbray og Middlesbrough har nå spilt uavgjort i fem av sine seks siste kamper. Forrige helg snudde de 0-2 til 3-2 hjemme mot Bournemouth, men et sent selvmål av Jonathan Woodgate ødela håpet om å endelig ta en seier igjen. De har bare vunnet en håndfull kamper dette kalenderåret, og manager Mowbray bør snart begynne å plukke trepoengere hvis han vil fortsette i jobben som Boro-manager i lang tid fremover. Han har nå bygget sammen et meget interessant lag, med driblesterke og uforutsigbare kantspillere i Mustapha Carayol og Albert Adomah. Foran mål har de nå fått tak i en målfarlig spiss i Kei Kamara. Det er ikke for uten grunn at Boro har scoret fem mål på sine to siste kamper. Foran denne runden ligge de på en 16.plass med åtte poeng. De har 1-5-2 totalt, og på bortebane har de 1-2-1. Seieren kom borte mot Charlton, imens tapet kom borte mot Ipswich. Det blir interessant å se om de klarer vippe kampen til sin fordel når de skal møte et sterkt QPR-lag på Loftus Road.

Vurdering: Dette er vrient. Det har som regel vært jevnt når QPR har vært på banen denne sesongen. De har aldri vunnet med mer enn ett mål. Boro har fem uavgjort på de seks siste kampene. Dette lukter poengdeling eller knepen hjemmeseier. Jeg prøver meg på en knepen hjemmeseier.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Reading – Birmingham City
Kampstart: 16:00
Dommer: James Adcock
Skader og Suspensjoner: Reading har hentet inn Billy Sharp foran denne kampen. Nikola Zigic kan få sin første kamp for sesongen her, etter å ha kommet tilbake fra skade.

Opprykkseksperten Nigel Adkins er definitivt i rute med sitt Reading-mannskap. De har på ingen måter tatt Championship med storm etter nedrykket, men de har hatt en fin og rolig start, hvor de kontinuerlig har plukket poeng. Bare en gang har de forlatt banen uten poeng etter åtte serierunder. Akkurat det er en veldig bra prestasjon ettersom de fleste lagene er veldig interesserte i å slå disse lagene som har kommet ned fra Premier League. Foran denne runden står Royales med 4-3-1 og femten poeng. Dette er nok til å inneha en fin 7.plass på tabellen. Hjemme på Madejski Stadium blir ikke Reading enkle å hanskes med. På de fire første hjemmekampene har det blitt 2-2-0. Watford og Brighton er lagene som har tatt poeng mot de blåhvite soldatene til Adkins. Ipswich og Leeds har blitt slått henholdsvis 2-1 og 1-0. Foran denne kampen har den dyktige spissen Billy Sharp blitt hentet inn. Det blir interessant å se hva han kan finne på sammen med Pavel Pogrebnyak og co.

Egentlig kunne jeg beskrevet Birmingham foran denne kampen med to ord: Jesse Lingard. Hjelpe meg for en debut han klemte til med i forrige serierunde. Hjemme mot Sheffield Wednesday scoret han like så greit fire mål da Birmingham vant 4-1. Ganske imponerende med tanke på at Birmingham bare hadde scoret fire mål på de syv første kampene. Foran den seieren hadde de gått fem kamper på rad uten seier, hvorav hele fire kamper hadde endt med tap. Nå har de klatret opp på en 18.plass på tabellen med 2-1-5 totalt. På fremmed gress var de veldig gode forrige sesong, men etter seieren borte mot Yeovil i første serierunde, har det ikke blitt mye hell på ukjente jaktmarker. Foran denne kampen står de med tre strake bortetap. De har tapt 3-2 mot Leicester, 1-0 mot QPR og hele 3-0 mot Burnley. Det blir veldig interessant å se om Jesse Lingard klemmer til med en ny kanonkamp på lørdag. Det vil Birmingham trenge!

Vurdering: Reading holder seg rolig i bakgrunnen imens QPR & Co stjeler overskriften. Det er ikke en dum ting å gjøre. Virker solide denne sesongen, og ikke mange lag kommer til å ta poeng på Madejski. Dette ender med hjemmeseier, selv med Jesse Lingard på banen for gjestene.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Sheffield Wednesday – Doncaster Rovers
Kampstart: 16:00
Dommer: Jonathan Moss
Skader og Suspensjoner: Hos uglene kommer nok innleide Matty Fryatt til å gå rett inn i troppen. Hos Donny er Harry Forrester ute med skade – igjen. 

Dave Jones og Sheffield Wednesday har fortsatt ikke vunnet en eneste kamp denne sesongen. Det begynner faktisk å bli litt krise. Forrige helg ble de regelrett avkledd av en unggutt fra Manchester United. Hele fire ganger satte Jesse Lingard ballen i mål bak en utspilt Chris Kirkland. Kampen endte tilslutt 4-1 til Birmingham, og nå ligger uglene helt nede på en 21.plass med 0-4-3 etter syv kamper spilt. Grunnen til at de har en kamp mindre spilt, er fordi deres kamp mot Wigan ble utsatt pga. Latics deltakelse i Europa. Hjemme på Hillsborough var de ikke overbevisende forrige sesong, og denne sesongen har de skuffende 0-2-1. Poengdelingene har kommet mot Millwall og Yeovil, imens tapet kom mot Burnley. Foran denne runden har Jones hentet inn måltyven Matty Fryatt på lån fra Hull City. Finner han formen fra 2011/12-sesongen, vil det hjelpe betraktelig. Man trenger nemlig en seier på Hillsborough snart!

Paul Dickov og Doncaster trodde nok at de skulle ta en kjempesterk seier mot Nottingham Forest forrige helg, men en sen scoring fra Andy Reid knuste det håpet. To ganger hadde innleide Federico Macheda sendt Donny i ledelsen, men det holdt altså ikke inn. Doncaster har god grunn til å være skuffet over sesonginnledningen så langt. Etter syv kamper har de  1-3-3 og seks poeng. De ligger plassert på en 19.plass på tabellen. De har i mange kamper vist at de ikke har noen problemer med dette nivået, og man føler kanskje at det bare er marginer som gjør at de ikke er høyere på tabellen enn det de er nå. På fremmed gress har de 0-2-1 så langt. De har spilt uavgjort borte mot Wigan og Huddersfield, i tillegg til at de har tapt borte mot Watford. I kampen mot Hornets var de på ingen måter dårligere enn Gianfranco Zola og hans gutter, men effektiviteten uteble. Skal de ha håp om å overleve denne sesongen, har de ikke råd til å ikke være effektive i slike jevne kamper.

Vurdering: Dette blir en bra Yorkshire-derby. Wednesday venter fortsatt på sin første seier, og jeg tror de må vente enda lenger. Doncaster har imponert spillemessig i sesongstarten, og jeg tror de unngår tap i denne kampen. Poengdeling virker mest sannsynlig.

Tips: U

____________________________________________________________________________________________

Watford – Wigan Athletic
Kampstart: 16:00
Dommer: Andrew Madley
Skader og Suspensjoner: Almen Abdi er ute igjen for Hornets. Nyron Nosworthy og Tommie Hoban er også skadet. Hos Wigan er nok Marc Antoine Fortune klar igjen.

Lekestue er nok det mest beskrivende ordet for hva som skjedde på Oakwell forrige lørdag. Watford kjørte over et kjempesvakt Barnsley og lekte seg frem til tre viktige poeng. De ga seg ikke før det sto 5-1 og imponerende nok var det fem forskjellige målscorere hos Hornets. Den seieren var viktig ettersom Watford bare hadde vunnet en av sine fem siste kamper, og nå ser det ut som om de er tilbake på riktig spor. Laget er fullt av kvalitet, men dessverre mangler den viktigste juvelen denne helgen også. Almen Abdi må nok en gang se kampen fra tribunen. Den gode nyheten er at Josh McEachran begynner å bli varm hos gultrøyene. Han startet sannsynligvis lørdagens kamp mot Wigan. Foran helgens runde ligger Hornets på en 5.plass med 4-3-1. Bare Blackpool har klart å slå Watford så langt denne sesongen. Forrige sesong var Watford det mestscorende laget i ligaen, og det fortsetter de med i år. Etter åtte serierunder har de scoret 19 mål. Hjemme på Vicarage Road overbeviste de ingen forrige sesong, og denne sesongen har det blitt 2-2-0 etter fire hjemmekamper. Charlton og Nottingham har fått med seg poeng fra “The Vic”, imens Bournemouth og Doncaster har reist tomhendte hjem fra London. Spørsmålet er om Watford fortsetter festspillet fra forrige helg?

Wigan er vanskelig å bli klok på. Forrige runde tok de en sterk og kontrollert 2-0 seier hjemme mot Ipswich, og på papiret ser laget kjempesterkt ut. Det er likevel svært usikkert hvordan det harde og tette kampprogrammet kommer til å påvirke laget denne høsten. Etter syv kamper i ligaen innehar de 11.plassen på tabellen, med 3-2-2 totalt. De har en kamp mindre spilt ettersom oppgjøret mot Sheffield Wednesday forrige uke ble utsatt på grunn av deltakelse i Europa League. På fremmed gress har de 1-0-2 så langt denne sesongen. Seieren kom borte mot Barnsley i første serierunde, der de tok en fantastisk 4-0 seier. Tapene har kommet borte mot Bournemouth og Leicester. Spenningsmomentet i denne kampen er hvor høyt de tørr stå mot Watford. Velger de å gå høyt ut og trille ball, vil dette ende med stjernesmell for Owen Coyle & Co.

Vurdering: Watford  var suverene forrige helg, men viser fortsatt en del svakheter. Dette blir hjemmeseier hvis Wigan går høyt ut, noe jeg tror de kommer til å gjøre. Advarer likevel mot at Watford var veldig svake hjemme mot Charlton og Doncaster for noen runder siden.

Tips: H

About The Author

Leave a Reply