Serierundene kommer som vanlig med korte mellomrom, men denne runden bør vi nyte så godt som mulig. Det er nemlig landskamper neste helg, noe som gjør at det vil gå to uker før neste Championship-runde. For å nyte runden best mulig, anbefaler jeg å lese gjennom denne forhåndsartikkelen grundig. QPR er fortsatt det eneste laget som ikke har tapt denne sesongen, og de skal få bryne seg på tabelljumbo Barnsley. Bolton Wanderers og Sheffield Wednesday venter fortsatt på sin første seier for sesongen. De skal spille mot henholdsvis Birmingham City og Ipswich Town. Kanskje blir det en forandring på den situasjonen iløpet av helgen? 

Skrevet av: Eirik Aase

Rundens TV-kamper:
Lørdag: Birmingham City – Bolton Wanderers (13:15) og Doncaster Rovers – Leicester City (16:00).

Rundens oddskupong:
Middlesbrough – Yeovil Town (Uavgjort) @ 3,55
Huddersfield – Watford (Uavgjort) @ 3,05
Charlton – Blackpool (Uavgjort) @ 3,10
Totalodds: 33,57

_______________________________________________________________________________________________________

AFC Bournemouth – Millwall
Kampstart: 20:45
Dommer: Lee Collins
Skader og Suspensjoner:  Stephen Henderson kan få sin debut for Cherries, ettersom Ryan Allsop er suspendert. Jack Collison kan få sin hjemmedebut. Mark Beevers er ute med skade, imens Scott McDonald er usikker for gjestene. 

Bournemouth-manager Eddie Howe avsluttet august måned med en sterk seier borte mot Doncaster Rovers, før han etterhvert ble nominert til månedens manager for august. Han nådde dessverre ikke helt opp i den kåringen og i den påfølgende måneden har det ikke vært like mye å juble for. Bare en kamp har blitt vunnet og det var da de slo Barnsley 1-0 hjemme på Dean Court. Ser man bort fra den kampen, har det blitt tre tap og en poengdeling. Sistnevnte kom da de spilte 3-3 borte mot Middlesbrough. I den kampen ledet de 2-0 etter knapt ti minutter. Jeg var overbevist om at The Cherries kom til å være et lag som få kom til å slå på bortebane denne sesongen, men det har vist seg å være feil. Bare på de tre siste hjemmekampene har det blitt to tap, mot henholdsvis Blackburn Rovers og Blackpool. I midtuken tapte de 2-1 borte mot Leeds United. I den kampen ble keeper Ryan Allsop utvist i første omgang, men innbytter Darryl Flavahan reddet det påfølgende straffesparket. De slapp etterhvert inn mål da Ross McCormack gjorde opp for straffemissen litt senere i kampen. Bournemouth kapitulerte ikke av den grunn, og slo tilbake med scoring fra toppscoreren Lewis Grabban. Ikke lang tid før slutt røk derimot muligheten for poeng da Dominic Poleon fikk æren av å bli matchvinner foran et ekstatisk hjemmepublikum.  Foran helgens runde ligger Bournemouth på en 13.plass med tretten poeng etter ti kamper spilt. De har vunnet fire og tapt fem. På hjemmebane har de 3-0-2 og 6-6 i målforskjell. De har som nevnt skuffet med to tap på de tre siste hjemmekampene.

For snart tre uker siden tapte Millwall hele 1-5 hjemme mot Derby County, og sto da med 0-2-4 på sine seks første kamper i ligaen. Manager Steve Lomas var hardt presset og innrømmet selv at han forsto hvis hans jobb var under nøye vurdering. Hva som skjedde foran den neste kampen er uvisst, men noe må ihvertfall ha blitt gjort. Kanskje begynte de med tran hver morgen, eller så tok de bare hverandre litt i nakken. Uansett har det ihvertfall gitt klare resultater. De vant nemlig tre strake kamper etterpå og kom først ned på jorda igjen da de ble banket hele 4-0 av Birmingham City på St Andrews forrige tirsdag. Steve Lomas er ikke like presset lenger, og ble på torsdag nominert til prisen for månedens manager i september. Foran helgens serierunde ligger løvene fra London på en 16.plass med elleve poeng. De har 3-2-5 på sine første ti kamper og på fremmed gress står de med 1-2-2, hvor Charlton Athletic er laget som har blitt slått.

Vurdering: Bournemouth har skuffet på hjemmebane i det siste. De både taper og vinner, men fellesnevneren er at det ikke blir scoret alt for mange mål. Forrige hjemmekamp ble de overkjørt av Blackburn, og kunne tapt mye mer enn 1-3. På lørdag møter de et Millwall-lag som virket veldig sterke, men som trynet skikkelig mot Birmingham i midtuken. Hjemmelaget får tipset, men denne kampen bør man ikke sette hus og bil på. 

Tips: H

 _________________________________________________________

Birmingham City – Bolton Wanderers
Kampstart: 16:00
Dommer: David Coote
Skader og Suspensjoner: Hayden Mullins og Lee Novak er klar for Birmingham, men Wade Elliott må vente litt til før han er spilleklar. Marc Tierney er ute med skade for Bolton, sammen med langtidsskadede Mark Davies, Stuart Holden og Joe Riley.

Det virket nesten som om Birmingham kjørte i en bil uten bensin i starten av sesongen, men nå har Lee Clark endelig fått fylt opp tanken med det fineste drivstoff. De har nemlig vunnet sine to siste hjemmekamper med fantastiske 4-1 og 4-0. At de mellom disse to kampene tapte borte mot Reading, er derimot noe man ikke trenger å rippe opp i. I midtuken kom et formsterkt Millwall på besøk. De hadde vunnet tre strake kamper, og hadde kanskje sett for seg at de bare skulle møte opp og få med seg poengene hjem til London igjen. Slik ble det altså ikke. David Murphy viste tidlig at han hadde skumle planer for kvelden, og satte like så greit inn to mål mot London-klubben. En ganske så fin prestasjon med tanke på at hans forrige scoring kom mot Crystal Palace for halvannet år siden. At Tom Adeyemi og Jesse Lingard pyntet på resultatet med en scoring hver, gjorde nok seieren bare enda mer deilig. Foran helgens runde ligger de på en 17.plass med ti poeng. De har totalt 3-1-6 etter ti spilte kamper, og hjemme på St Andrews har de 2-1-2.

Birmingham kunne nok ikke drømt om en bedre motstander denne lørdagen. På besøk kommer nemlig Dougie Freedman med sitt Bolton Wanderers. Etter ti spilte kamper venter The Trotters fortsatt på sesongens første seier. Siden de vant borte mot Shrewsbury Town i ligacupen tilbake i starten av august, har det ikke vært noe å juble over for den trofaste Bolton-fansen. I tillegg til ti strake kamper i ligaen uten seier, har de også gått på tryne ut av ligacupen etter straffesparkkonkurranse mot Tranmere Rovers. I midtuken spilte de borte mot Blackpool, og der fikk de med seg et sterkt poeng etter en målløs forestilling. Det store problemet til Bolton er at deres spisser hadde ikke klart å treffe en låvedør med den formen de viser for tiden. Verken Jermaine Beckford, David Ngog eller Craig Davies har klart å score mål i ligaen denne sesongen. Når man da i tillegg har en keeper som viser svært ustabilt spill, blir ikke situasjonen noe enklere. Foran helgens runde ligger Freedman & Co på en 23.plass med fem poeng. De har totalt 0-5-5 etter ti kamper, og på fremmed gress har de 0-2-3.

Vurdering: Bolton venter fortsatt på seier, og den ventetiden blir nok forlenget etter denne kampen. Om det blir seier eller uavgjort for Birmingham er vanskelig å si, men hvis Birmingham først tar ledelsen, kan det fort bli stygge sifre. Bolton har nemlig sluppet inn elleve mål på sine fem bortekamper hittil, imens Birmingham har scoret åtte på sine to siste hjemmekamper.

Tips: H

 _________________________________________________________

Brighton & Hove Albion – Nottingham Forest
Kampstart: 18:30
Dommer: Craig Pawson
Skader og Suspensjoner: Leonardo Ulloa er ute i to måneder for Brighton. Liam Bridcutt og Craig Mackail Smith er usikre. Guy Moussi og Kelvin Wilson er usikre for gjestene. 

Oscar Garcia og hans Brighton er fortsatt ikke like solide som det jeg hadde spådd at de ville bli en stund ut i sesongen. Ting kunne tyde på at det gikk den veien da de gikk fra 3. til 7.serierunde uten å tape, men nå har de bare ett poeng på sine to siste kamper. Forrige helg ble de slått 2-0 av et sterkt Ipswich-mannskap, før det bare ble poengdeling hjemme mot Sheffield Wednesday i midtuken. At et såpass sterkt hjemmelag som Brighton bare klarer et poeng mot et Owls-lag som fortsatt venter på sin første seier, var ikke særlig populært blant Seagulls-fansen. Leonardo Ulloa var tilbake fra suspensjon i det oppgjøret, men måtte forlate banen med skade tidlig i andre omgang. På benken var det ingen solide erstattere, og fansen har derfor uttrykt skuffelse over at ikke Garcia har hentet inn en god spiss på lånemarkedet. Foran helgens serierunde ligger de på en 12.plass med tretten poeng. Totalt har de 3-4-3 etter ti spilte kamper, og på hjemmebane har de solide 2-2-1. Tapet kom i sesongens første hjemmekamp da de møtte Derby County.

Nottingham Forest er blant de mest solide lagene i ligaen. Du vet at du har en tøff kamp i vente, hvis skogvokterne til Billy Davies står på motsatt banehalvdel. I midtuken ledet de 1-0 til pause borte mot Charlton Athletic, men en scoring fra Marvin Sordell førte til at den kampen endte med poengdeling. Andy Reid satte inn et frisparkmål etter tre minutter av det oppgjøret, og er nå oppe i fem scoringer og fire målgivende pasninger denne sesongen. Han har vært ligaens kanskje beste spiller så langt, selv om man ikke kan ta bort alt fokus fra skogvokternes fantastiske forsvar. Jack Hobbs og Chris Cohen har vært i en helt egen klasse denne sesongen, imens nysigneringen Kelvin Wilson har vist hva som bor i han de gangene han har spilt. Foran helgens runde ligger Forest på en flott 4.plass med nitten poeng etter ti kamper spilt. Totalt har de 5-4-1, hvor deres eneste tap denne sesongen, kom borte mot Wigan Athletic i femte serierunde. Det betyr at de nå har fem kamper på rad uten tap, men hele tre av disse har endt med poengdeling. På bortebane har de 1-3-1, hvor Blackburn Rovers er det eneste laget som har blitt slått. I tillegg kan det være verdt å nevne at bare Bolton Wanderers har blitt slått med mer enn ett mål denne sesongen. Det har med andre ord vært ganske mange jevne kamper for dette Forest-laget i år.

Vurdering: Brighton med fire uavgjorte kamper på de seks siste oppgjørene. Forest spiller bare jevne kamper, og har tre poengdelinger på sine fire siste kamper. Denne kampen skriker uavgjort, og det er nettopp det som blir tipset også.

Tips: U

 _________________________________________________________

Burnley – Reading
Kampstart: 16:00
Dommer: Michael Jones
Skader og Suspensjoner: Dean Marney er tilbake fra suspensjon for vertene, imens Ross Wallace er fortsatt skadet. Jem Karacan er ute for Reading, og Royston Drenthe og Danny Williams vil bli testet før kampen.

Wow. Imponerende. Hakeslepp. Det er tre ord som beskriver sesonginnledningen til Burnley fint. Etter ti spilte kamper ligger The Clarets på en fantastisk 1.plass på tabellen. De kan med rette synge “We are top of the league”, selv om det er lag like bak som har færre kamper spilt. Grunnen til denne fantastiske sesongstarten skyldes nok en blanding av god struktur, fantastisk lagmoral og et spisspar som det lukter svidd av. I midtuken ble Doncaster Rovers slått 2-0 på deres egen hjemmebane, i en forholdsvis kjedelig affære. Målene kom etter at Sam Vokes satte inn et straffespark som han selv hadde skaffet, i tillegg til et selvmål fra en uheldig Rob Jones. Spissparet Danny Ings og Sam Vokes fortsetter dermed suksessen, og har nå scoret tolv av Burnleys nitten mål denne sesongen. Foran helgens runde ligger de som sagt på tabelltopp med imponerende 7-2-1 totalt. Deres eneste nederlag denne sesongen kom borte mot Brighton & Hove Albion tilbake i fjerde serierunde. Etter den kampen har de gått seks kamper på rad uten å tape, hvorav de fire siste har endt med seier. Hjemme på Turf Moor har de 3-2-0, hvor poengdelingene har komt mot lokalrivalene Bolton Wanderers og Blackburn Rovers.

Nigel Adkins er ekspert på opprykk, og sakte men sikkert klatrer han oppover på tabellen med The Royals. I midtuken spilte de uavgjort borte mot Barnsley, noe som kanskje var et greit resultat, selv om midtstopper Sean Morrison nok burde har avgjort kampen da han traff treverket på en dødball mot slutten av kampen. Nå ligger Reading på en flott 5.plass med 5-4-1, og på denne tiden av sesongen er det viktigste at man faktisk henger med og ikke får en luke å tette. Sesongen er nemlig en maraton, og ikke en sprint. På bortebane har de imponerende 2-2-1. Deres eneste tap så langt kom da de besøkte Blackpool på Bloomfield Road i fjerde serierunde. Foran denne kampen har de seks kamper på rad uten tap, og hele fire av disse kampene har endt med seier.

Vurdering: For en fantastisk kamp dette blir! To lag i kjempebra form møtes på Turf Moor. Vanskelig å si hvordan dette kommer til å gå, men slik Burnley presterer for tiden, er det vanskelig å ikke gå for hjemmeseier. 

Tips:  H

 _________________________________________________________

Charlton Athletic – Blackpool
Kampstart:
 16:00
Dommer: Keith Hill
Skader og Suspensjoner: Charlton mangler den viktige spissen Yann Kermorgant, høyrebacken Chris Solly og midtbanekrigeren Johnnie Jackson. Tunge fravær! Barry Ferguson er ute for Seasiders.

Bedring, men fortsatt ikke godt nok. Det var mine umiddelbare tanker etter at Chris Powell og hans Charlton tok ett poeng hjemme mot Nottingham Forest i midtuken. Etter ni spilte kamper har The Addicks bare vunnet en fattig kamp. Det skjedde i fjerde serierunde da Leicester City ble slått 2-1 hjemme på The Valley. Etter den seieren har det blitt fem kamper på rad uten seier, hvor tre av kampene har endt med tap. De sliter veldig foran mål og har bare scoret åtte ganger på disse ni kampene. De nye spissene Marvin Sordell og Simon Church har på ingen måter slått til, selv om det var Sordell som sto for det viktige utligningsmålet mot Forest på tirsdag. I de siste kampene har den viktige spissen Yann Kermorgant vært ute, og det blir interessant å se om han blir klar til lørdagens oppgjør. Fran helgens runde ligger Charlton på en 20.plass med seks poeng. De har totalt 1-3-5 og en målforskjell på 8-14. Forrige sesong skuffet de hjemme på The Valley, og denne sesongen har de 1-1-2 på eget gress.

Blackpool var den store overraskelsen helt i begynnelsen av sesongen, men det ser ut som om de har klemt inn bremsene i det siste. Fra å gå seks kamper på rad uten tap i begynnelsen av sesongen, hvor hele fem kamper endte med seier, har det nå blitt fire kamper på rad uten seier. I midtuken ble det en bitter målløs affære da Bolton Wanderers var på besøk. Uavgjort i den kampen betyr at de nå har spilt uavgjort i tre strake kamper. Man begynner å kjenne igjen dette Blackpool-laget fra i fjor. Da var det også svært mange uavgjorte kamper, og det skal Paul Ince ha for, det blir som regel alltid en jevn kamp så lenge han leder laget. Foran helgens runde ligger de på en 6.plass med nitten poeng. De har totalt 5-4-1 så langt, og en målforskjell som sier 13-9. Det er med andre ord sjeldent mange mål da Blackpool spiller fotball. De har bare tapt en kamp så langt, og det var borte mot Millwall. På fremmed gress har Blackpool imponerende 2-2-1.

Vurdering: Interessant kamp på The Valley. Charlton må snart vinne igjen, imens Blackpool er inne i en litt svak periode. Denne kampen skriker uavgjort

Tips: U

_________________________________________________________

Derby County – Leeds United
Kampstart: 16:00
Dommer: Geoff Eltringham
Skader og Suspensjoner: Paul Coutts, James Bailey og Jeff Hendrick er ute for vertene. Richard Keogh er heldigvis tilbake etter suspensjon. Leeds har ingen nye skader å melde om, og det er ventet at Sam Byram får prøve seg ettersom han ikke fikk spilletid i midtuken.

Tilskuerne på Pride Park tidligere denne uken, måtte nok klype seg selv i armen etter forestillingen de ble servert. På menyen sto nemlig en haug med scoringer, hvor flesteparten kom fra faste situasjoner. Aaron Cresswell hadde pusset innleggsfoten før kampstart, og fikk både scoring og flere målgivende iløpet av den kampen. Etter bare 34 minutter spilt ledet Ipswich Town hele 4-1, og stemningen på Pride Park var ikke helt på topp for å si det mildt. Stillingen sto seg til pause, og da tok Derbys nye manager, Steve McClaren, turen ned til hjemmelagets garderobe for å gi noen inspirerende ord. Den nyansatte manageren satt nemlig på tribunen i denne kampen. Hva McClaren sa i pausen vites ikke, men det gjorde ihvertfall underverker. Like før slutt kunne nemlig Craig Bryson sette inn utligningen, og kampen endte til slutt 4-4. Det betyr at Derby ligger på 14.plass med tolv poeng. Totalt har de 3-3-4 og hele 18-17 i målforskjell. Hjemme på Pride Park har de ikke overbevist, og står der med 0-2-3 etter fem hjemmekamper.

Leeds hadde fire strake tap på samvittigheten da AFC Bournemouth kom på besøk tidligere denne uken. The Cherries sin keeper, Ryan Allsop, ble utvist i første omgang, men Ross McCormack brant det påfølgende straffesparket. Han gjorde det hele godt igjen da han sendte Leeds i ledelsen litt senere, men utrolig nok kom Bournemouth tilbake med ti mann. Lewis Grabban lurte seg til en mulighet inne i Leeds sin egen sekstenmeter, og da sto det plutselig 1-1. En liten stund før slutt dukket Dominic Poleon på riktig sted, til riktig tid, og fikk satt inn det avgjørende målet. Dermed ble det endelig seier for Yorkshire-klubben, og nå kan man kanskje fokusere oppover på tabellen igjen. Manager Brian McDermott har allerede innrømmet at klubben jobber hardt for å få inn forsterkninger gjennom lånemarkedet. Både Norwich-spissen Luciano Becchio og Arsenal-talentet Serge Gnabry skal være blant spillerne som han har i kikkerten. Foran helgens serierunde ligger de liljehvite på 11.plass med 4-2-4. Hvis du liker mål, bør du ikke følge med på Leeds sine kamper i år. De har nemlig bare 9-10 i målforskjell etter ti serierunder. På bortebane har de brukbare 2-1-2, men dessverre har de to tapene kommet i de to siste bortekampene. Det er med andre ord vanskelig å si noe om hvordan de er på fremmed gress akkurat nå.

Vurdering: Vanskelig å vurdere med tanke på Derby sin nye manager. De bør likevel være fulle av selvtillit etter en fantastisk opphenting mot Ipswich. Leeds tok endelig en seier igjen, men det skulle nesten bare mangle ettersom Bournemouth hadde en spiller mindre i store deler av kampen. Derby får tipset her, til tross for elendig hjemmeform, siden de har en ny manager på plass som sannsynligvis løfter laget.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Doncaster Rovers – Leicester City
Kampstart: 16:00
Dommer: Mark Heywood
Skader og Suspensjoner: Dødballseksperten James Husband er usikker for vertene. Hos gjestene er Sean St Ledger og Chris Wood fortsatt ute.

Paul Dickov og hans Doncaster Rovers kunne kjempet helt i toppen av tabellen hvis de hadde hatt marginene på sin side. Nesten samme hvem de møter, klarer de likevel skape et visst antall sjanser. De gangene de har tapt, har det som regel vært av de knepne slaget, selv om man vel ikke kan si at nederlaget mot Burnley i midtuken var ufortjent. Der tapte de nemlig 2-0 etter først en straffescoring fra Sam Vokes, før den godeste Rob Jones satte ballen i eget nett. Foran helgens runde ligger de på en 18.plass med 2-3-4 totalt. Målforskjellen viser 9-12, og de har spilt en kamp mindre enn flere av de andre lagene. Deres oppgjør mot Charlton ble nemlig stoppet ved halvspilt kamp, ettersom det ikke gikk an å spille videre. I det oppgjøret ledet de 3-1, men må nå spille kampen på ny. Marginer, eh? Donny har nå bare vunnet en av sine syv siste kamper. Den seieren kom borte mot Sheffield Wednesday for to serierunder siden. Doncaster var svært skuffende på hjemmebane i League One forrige sesong, og har ikke startet optimalt i Championship heller. Bare 1-1-3 har de å vise til etter de fem første hjemmekampene.

Revene til Nigel Pearson fortsetter sin marsj mot toppen av tabellen. Iløpet av sommeren valgte de å satse videre på det mannskapet de hadde til rådighet, samtidig som Pearson fikk fornyet tillit. Det har foreløpig vist seg å være en genistrek av Leicester-styret. I midtuken vant de 2-1 borte mot Yeovil Town. Dave Nugent scoret igjen i den kampen, og er nå lagets toppscorer med seks mål, hvor hele fire av de har kommet fra krittmerket. Foran helgens runde ligger de på en 3.plass med like mange poeng som serieleder Burnley og QPR som ligger på andreplass. Målforskjellen sier 17-10, noe som vitner om at laget er solid, men kanskje ikke like solid som det de viste forrige sesong. Derfor kunne man forstå skuffelsen i ansiktet på Leicester-spillerne da de slapp inn like før slutt mot Glovers på tirsdag. Forrige sesong var Leicester meget bra på hjemmebane, men rimelig håpløse på fremmed gress. Det har de gjort noe med i sommer, og står nå med 3-1-1 på bortebane. Bare Charlton har slått Leicester når de har kommet på besøk.

Vurdering: Dette blir en tøff kamp. Doncaster spiller bare jevne kamper, imens Leicester er rimelig solide for tiden. Dette blir enten uavgjort eller borteseier. Magefølelsen sier poengdeling.

Tips: U

____________________________________________________________________________________

Huddersfield Town – Watford
Kampstart: 16:00
Dommer: David Webb
Skader og Suspensjoner: Huddersfield har ingen nye skader, imens Watford har fått skader på Cristian Battocchio og Javier Acuna. Den utrolig viktige midtbanejuvelen, Almen Abdi, er fortsatt ute.

James Vaughan tar i mot Gianfranco Zola og hans mannskap på lørdag. Det føles ihvertfall slik. Den kjappe og aggressive spissen er involvert i alt fremover på banen for The Terriers, og er nå ligaens toppscorer sammen med Blackburn-spissen Jordan Rhodes. Vaughan har scoret ni mål på ti serierunder, noe som gir et snitt på 0,9 mål per kamp. Det er en prestasjon som man fint kan gå hjem å skryte til mor om. Resultatmessig er det likevel ikke like imponerende fra Huddersfield for tiden, eller det spørs hvordan du ser på det. Man kan gjerne si at Huddersfield har nå fem kamper på rad uten tap, men det er ikke alt for imponerende da hele fire av disse kampene har endt med poengdeling. Det betyr at de nå ligger på en 9.plass med 3-5-2 etter ti serierunder. Hjemme på John Smith’s Stadium er de fortsatt ubeseiret, og kan der skilte med 2-3-0 på sine fem første hjemmekamper. Bournemouth og Charlton er lagene som har blitt slått av Mark Robins & Co. I midtuken ble det uavgjort borte mot Middlesbrough.

Watford gikk på sitt første tap siden august da de tapte 1-0 borte mot Blackburn Rovers i midtuken. I den kampen hadde vertene relativt god kontroll gjennom hele kampen, og det var ikke mange gangene Blackburn-keeperen Jake Kean ble testet skikkelig. Faktisk virket det som om filming og protestering var det Watford-spillerne var mest interesserte i å gjøre. Med det tapet falt Watford ned på en 7.plass på tabellen, med 5-3-2 totalt. De har tre poeng ned til neste lag på tabellen og fem poeng opp til direkte opprykk. På bortebane har de 2-1-2 så langt. For to uker siden vant de hele 5-1 borte mot Barnsley, og det er liten tvil om at Watford er et meget habilt bortelag. The Hornets har scoret tjue mål denne sesongen, noe som er mest av samtlige lag i ligaen. De fortsetter med andre ord hvor de slapp forrige sesong. Da scoret de klart flest mål i Championship.

Vurdering: Huddersfield spiller mye uavgjort og er veldig avhengig av James Vaughan. Watford skuffet stort mot Blackburn, men kan alltid finne på noe artig på bortebane. Likevel vanskelig å ikke markere for uavgjort i denne kampen.

Tips: U

____________________________________________________________________________________________

Middlesbrough – Yeovil Town
Kampstart: 16:00
Dommer: Dean Whitestone
Skader og Suspensjoner: Jonathan Woodgate og Marvin Emnes er usikre for Boro. Dan Seaborne kan være tilbake for Yeovil.

På denne tiden forrige sesong, var jeg overbevist om at Middlesbrough og Tony Mowbray hadde noe veldig spennende på gang. Dessverre skulle det bli helt motsatt. Iløpet av 2013 har de bare vunnet fire ligakamper, noe som er helt katastrofalt dårlig. Selv om Mowbray og klubben har måttet kutte på lønnsbudsjettet, har de likevel et slagkraftig mannskap. Kantspillere som Albert Adomah og Mustapha Carayol kan gjøre enhver back svimmel, og foran mål har man spillere som Marvin Emnes, Lukas Jutkiewicz og Kei Kamara. Førstnevnte er kanskje ikke så populær på Riverside for tiden, men sistnevnte har vært et friskt pust etter at han ble hentet til klubben. På midtbanen finne vi rutinerte og gode spillere som Dean Whitehad og Grant Leadbitter, imens forsvaret inneholder blant andre Jonathan Woodgate, Rhys Williams og George Friend. På toppen av kransekaka finner vi målvakt Jason Steele. Den engelske sisteskansen er meget dyktig mellom stengene, og fikk spilletid for det britiske landslaget under OL 2012. Til tross for dette mannskapet, klarer ikke Mowbray skaffe resultatene som fansen forventer. Nå ligger de på en 19.plass med 1-6-3 etter ti serierunder. Over halvparten av kampene har endt med poengdeling, og det er forståelig om Mowbray sin jobb er under vurdering. Hjemme på Riverside Stadium har de siste fire kampene endt med poengdeling. Boro har nå spilt åtte kamper i ligaen etter forrige seier, og det blir spennende å se om de endelig kan vinne igjen når Yeovil Town kommer på besøk.

Gary Johnson og Yeovil Town har kjempet med nebb og klør, og vært alt annet enn en kasteball så langt i årets Championship. Likevel ligger de nå helt nede på en 22.plass, med like mange poeng som tabelljumbo Barnsley. Om dette skyldes utrolig uflaks, eller at det faktisk er nivåforskjellen som er utslagsgivende, er vanskelig å si. Hjemme på Huish Park har de nå tapt alle sine fem første kamper, men på bortebane har de klart å ta med seg noen poeng. Etter fem kamper på fremmed gress, har de totalt 1-2-2 å vise til. Seieren kom mot Millwall i første serierunde, imens de to uavgjorte kampene har vært mot Bolton og Sheffield Wednesday. Det som er urovekkende med The Glovers for tiden, er selvsagt at de har gått ni kamper på rad i ligaen uten å vinne. Nå begynner spillere å komme tilbake fra skade, og da kan det kanskje være mulighet for en ny seier snart. Målforskjellen på 5-14, viser at laget ikke lekker som en sil, men at de foreløpig er helt håpløse foran mål. Kanskje kan en skadefri Paddy Madden gjøre noe med den saken på Riverside Stadium på lørdag.

Vurdering: Middlesbrough er dessverre ikke særlig bra under Tony Mowbray i 2013. Står nå med bare en seier denne sesongen, og de fire siste hjemmekampene har endt med poengdeling. Gjestene har levert noen flotte prestasjoner på bortebane, men mange poeng har det ikke blitt. Jeg tror dette blir en jevn kamp, som sannsynligvis ender 1-1.

Tips: U

____________________________________________________________________________________________

Queens Park Rangers – Barnsley
Kampstart: 16:00
Dommer: David Phillips
Skader og Suspensjoner: Andrew Johnson og Bobby Zamora er ute for vertene. Peter Ramage er ute for Barnsley, og får dermed ikke spille mot gamleklubben.

Rent bur. Det er de to eneste ordene man trenger å bruke når man skal beskrive sesongstarten til QPR. Robert Green ble latterliggjort da han gjorde en kjempebrøler mot USA i VM 2010, men han har ingenting å skamme seg over nå for tiden. Etter ni spilte kamper, ligger nemlig QPR på 2.plass med like mange poeng som serieleder Burnley. Den eneste forskjellen er at Lancashire-klubben har bedre målforskjell og en kamp mer spilt. Burnley har kanskje bedre målforskjell, men målforskjellen til QPR imponerer meg mye mer. Etter ni kamper har de bare sluppet inn to mål. Green har holdt buret rent i de syv siste kampene, noe som er helt ellevilt. De har vunnet seks av disse syv kampene, selv om de bare har scoret syv mål. Akkurat det er en prestasjon som få andre klarer å kopiere. Totalt har de 9-2 i målforskjell, og 7-2-0. De er med andre ord det eneste laget i ligaen som fortsatt ikke har tapt en kamp. Hjemme på Loftus Road har de 4-1-0, hvor poengdelingen kom i en målløs affære mot Brighton.

Barnsley har fått tilbake Marcus Pedersen fra skade, og tilfeldigvis klarte de samtidig stoppe en fæl tapsrekke. Før 1-1 hjemme mot Reading på tirsdag, hadde Barnsley tapt fire kamper på rad. De har fått hentet inn den engelske landslagskeeperen Jack Butland, og han har allerede fått vist seg godt frem. Kanskje ikke så merkelig det, ettersom forsvarspillet til Barnsley ville fått selv Sleivdal IL til å le. Chris O’Grady scoret et fint mål mot Reading, og håper nok på mer nettsus denne uken. Etter ti serierunder ligger The Tykes på en forferdelig jumboplass. De har like mange poeng Sheffield Wednesday som ligger på trygg plass, men når du har sluppet inn hele 25 mål denne sesongen, er målforskjellen ikke av det pene slaget. På bortebane er de helt forferdelige. Samtlige av deres fem bortekamper har endt med tap. Det skal dog sies at bare en av kampene har blitt tapt med mer enn ett mål. Det blir interessant å se om de klarer bryte ned det ekstremt solide QPR-forsvaret på lørdag.

Vurdering: Hjemmeseier. Ikke vits å diskutere en gang.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Sheffield Wednesday – Ipswich Town
Kampstart: 16:00
Dommer: Andy Haines
Skader og Suspensjoner: Anthony Gardner er ute for Owls. Ingen nye skader hos Ipswich.

Ugler er inn nå, men dessverre gjelder det bare i interiørverdenen. For i fotballverden er det ikke kjekt å være ugle for tiden. Dave Jones og hans Sheffield Wednesday venter nemlig fortsatt på sesongens første tre poenger, og fansen ser ut til å være lei av håpløse resultater. Den eneste trøsten får være at deres erkerival fra samme by, gjør det ikke mye bedre i divisjonen under. I midtuken så det ut som om Wednesday skulle sjokkere oss alle, da de ledet 1-0 borte mot Brighton & Hove Albion helt til det gjensto noen få minutter. Da dukket plutselig Keith Andrews opp på bakre stolpe, og ødela håpet om tre poeng for Owls-fansen. Matty Fryatt scoret sitt første mål på lang tid i den kampen, og leiesoldaten kan fort vise seg å bli en viktig spiller for Wednesday fremover. Foran helgens runde ligger de på en 21.plass med 0-5-4 totalt. De har ikke vunnet noen av sine ni første kamper, og tar man med forrige sesong, har de bare en seier på sine fjorten siste ligakamper. Forrige sesong imponerte de stort på bortebane, men på Hillsborough skuffet de ofte. Så langt denne sesongen har de 0-2-2 på hjemmebane.

Det er vanskelig å si hva Ipswich Town holdt på med på tirsdag. Etter 34 minutter spilt, ledet de nemlig hele 4-1 borte mot Derby County på Pride Park. Daryl Murphy hadde da scoret  to ganger, imens den fantastiske venstrebacken Aaron Cresswell og Christopher Berra hadde puttet en gang hver. Flere av disse målene kom på hjørnespark, og da var selvsagt Cresswell servitøren. Han sto for tre målgivende pasninger i den kampen, og er nå den spilleren i Championship som har flest målgivende pasninger (6 stk). Dessverre fikk han ikke jublet i bussen på vei hjem, ettersom de rotet bort 4-1 ledelsen og kampen tilslutt endte 4-4. Foran helgens runde ligger traktorgutta til Mick McCarthy på en 10.plass med 4-2-4 totalt. På bortebane har de skuffet en del denne sesongen, noe deres 0-2-3 på fremmed gress beviser. Skal de ha mulighet til å ta sesongens første borteseier, er de avhengig av en David McGoldrick i form. Den dyktige spissen ble kåret til månedens spiller for september, og kan skape trøbbel for ethvert forsvar.

Vurdering: Helt umulig kamp. Wednesday har fortsatt ikke vunnet denne sesongen, imens Ipswich skuffer på bortebane. Jeg klarer ikke finne en vinner, og feiger ut med uavgjort. 

Tips: U

____________________________________________________________________________________________

Wigan Athletic – Blackburn Rovers
Kampstart: 16:00
Dommer: Stuart Atwell
Skader og Suspensjoner: Grant Holt er ute for Wigan. Ruben Rochina, David Dunn og DJ Campbell mangler hos Rovers.

Helgens serierunde avsluttes med et realt lokaloppgjør når Blackburn Rovers tar den korte turen til Wigan, for å bryne seg på det sterke mannskapet til Owen Coyle. Kampen blir dessverre ikke vist på TV, men er flyttet til søndag ettersom Wigan har spilt Europa League-fotball på torsdag. Der tok de sin første seier i Europa noensinne, da de slo Maribor 3-1. Nick Powell scoret to mål i den kampen, imens Ben Watson var den andre som havnet på scoringslisten. I forrige serierunde tok Wigan ingen poeng da de besøkte Watford på Vicarage Road. De mente at de helt klart fortjente mer i den kampen, og spesielt dommeren fikk gjennomgå etter å ha unnlatt å gi Wigan et soleklart straffespark. Kampen endte med 1-0 til The Hornets, og det betyr at Wigan nå ligger på en 15.plass på tabellen. Det høres kanskje ganske svakt ut, men det er viktig å ta med at The Latics har to kamper mindre spilt enn de fleste andre lagene. De har bare spilt åtte kamper, og står der med 3-2-3 totalt. Hjemme på DW Stadium har de imponerende 2-2-0, hvor Doncaster Rovers og Middlesbrough er lagene som har fått med seg poeng. De to siste hjemmekampene har endt med seier over henholdsvis Ipswich Town og Nottingham Forest.

Blackburn Rovers tok en fantastisk seier hjemme mot Watford på tirsdag. Gianfranco Zola og hans mannskap var aldri noen stor trussel, og man kan gjerne kalle det en kontrollert seier. Kampen endte 1-0, og selvsagt var det ligaens toppscorer Jordan Rhodes som var på riktig sted til riktig tid. Han fikk ballen servert på bakre stolpe etter at Scott Dann hadde stusset videre et langt innkast fra Tommy Spurr. Det betyr at Rhodes nå har scoret ni mål på de ti første kampene. Ganske imponerende for en spiller som Skottland-manager Gordon Strachan ikke synes er så god. Foran helgens runde ligger det unge Blackburn-mannskapet på en 8.plass med femten poeng. De har 4-3-3 totalt, og på bortebane tok de sin første seier forrige helg. Da ble Bournemouth slått hele 3-1. Totalt har de 1-2-2 på sine bortekamper denne sesongen. Bare en av de syv siste kampene har endt med tap for Blackburn, men det spørs om ikke den imponerende statistikken blir litt ødelagt på søndag.

Vurdering: Dette blir en spennende kamp. Wigan har en kamp på torsdag i føttene, og det blir interessant å se hvordan det slår ut. Blackburn imponerer for tiden, men jeg tror hjemmelaget tar alle poengene her.

Tips: H

About The Author

Leave a Reply