Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal de 24.største talentene i Championship kåres. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1992 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jesse Lingard og Nick Powell ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 

22.plass:
Navn:
 Jordan Obita
Alder: 19 år (08.12.93)
Posisjon: Midtbanespiller
Klubb: Reading
Kamper/Mål i årets Championship: 9/1

Jordan Obita er en spennende spiller, men han venter fortsatt på sitt store gjennombrudd.

Jordan Obita er en spennende spiller, men han venter fortsatt på sitt store gjennombrudd.

Hvor god er egentlig denne Jordan Obita? Det er en ting mange har lurt på de siste sesongene. Han har hatt flere låneopphold hos diverse lag i Football League, men ikke tatt League One eller League Two helt med storm. Da han var hos Gillingham og Barnet i 2011/12-sesongen, ble han nominert til prisen for Football League Championship Apprentice of the Year, men tapte den til fordel for Coventrys Gael Bigirimana. Foran forrige sesong imponerte han i sesongoppkjøringen med Reading, men dessverre virket det som om han faktisk hadde hatt bedre av at Royals hadde spilt i Championship, enn at de var i Premier League. Sjansen for spilletid på det øverste nivået ble nemlig liten, og dermed var det duket for nye låneopphold. I starten av sesongen var det Portsmouth som fikk nye godt av hans tjenester, før han gikk på lån til Oldham Athletic i januar. Der scoret han i en TV-sendt cupkamp mot Everton, og låneoppholdet ble etterhvert forlenget med en måned. Etter to måneder hos Latics returnerte han til Madejski for å prøve å imponere klubbens nye manager, Nigel Adkins. Det gikk dessverre ikke veldig bra, og Obita endte opp uten å få et eneste minutt med Premier League-fotball. Med nedrykk fra den øverste divisjonen, åpnet det seg opp bedre muligheter for spilletid denne sesongen. Han kunne ha reist ut på lån, men valgte selv å være i Reading for å kjempe om spilletid. Etter seksten serierunder har Obita allerede fått syv kamper fra start og ett innhopp for Royals. Han har ikke scoret, men har lagt opp til ett mål. Obita kan bekle flere posisjoner på midtbanen, og iløpet av sine syv kamper fra start har han både spilt på venstresiden og sentralt på midtbanen. På landslagsnivå har han flere kamper for U18 og U19-landslaget. Kanskje blir det U21-landslag på han i løpet av denne sesongen?

About The Author

Leave a Reply