Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal de 24.største talentene i Championship kåres. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1992 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jesse Lingard og Nick Powell ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 

23.plass:
Navn:
 Dale Jennings
Alder: 20 år (21.12.92)
Posisjon: Ving
Klubb: Barnsley (Leid ut til MK Dons etter dette ble skrevet)
Kamper/Mål i årets Championship: 5/0

 

Denne unge scouseren har hatt litt av en spesiell fotballkarriere så langt. Dale Jennings er født og oppvokst i Liverpool, og spilte for den røde klubben i byen frem til han var rundt 15-år gammel. Da ble han veid og funnet for lett for storklubben, og ferden gikk da videre til byens tredje beste lag, nemlig Tranmere Rovers. Allerede som 17-åring fikk han tillit på førstelaget da han kom innpå i en League One-kamp mot Charlton Athletic. Dette var helt på starten av 2010/11-sesongen, og han trengte ikke mer enn tre innhopp før han fikk sitt første mål på seniornivå. Det kom da han ble matchvinner i en kamp mot Bristol Rovers som endte 1-0. Et par kamper senere skulle han virkelig få vise seg frem. Tranmere vant hele 4-2 mot MK Dons, og spilleren som hadde hovedrollen var 17-år gamle Dale Jennings. Han scoret to av målene og la opp til de to siste. Bare for å virkelig gjøre seg kjent for motstanderne i ligaen, klemte han til med et flott solomål mot Plymouth like etterpå. Da hadde han bare spilt førstelagsfotball i to måneder, men folk begynte allerede å snakke om denne spennende unggutten fra Birkenhead. I det påfølgende overgangsvinduet skal Tranmere ha avslått flere bud fra Premier League på Jennings, og dermed fullførte han sin første sesong på Prenton Park. Han fikk totalt 29 kamper og scoret seks mål for Rovers, og ble belønnet med prisen “League One Apprentice of the Year” ved sesongslutt.

Sommeren 2011 ble veldig interessant for den da 18-år gamle Jennings. Interessen rundt han var svært stor, men at han skulle ende opp i selveste FC Bayern var det nok ikke mange som hadde trodd. Den tyske storklubben hentet scouseren i juli 2011, men starten av utenlandsoppholdet ble en del ødelagt av skader. Nesten hele 2011/12-sesongen falt i grus på grunn av en skade, og i den påfølgende sesongen fikk han ikke ting helt til å stemme. Totalt fikk han 36 kamper for FC Bayern II, og på de kampene rakk han å score to mål. Denne sommeren valgte han å returnere til England ettersom han var skuffet over å ikke få prøve seg på førstelaget til den tyske giganten, og interessen for Jennings var stor. Til slutt var det The Tykes som fikk napp, og mange var spente på om dette skulle bli årets kanon i Championship. Det har det definitivt ikke blitt, for så langt denne sesongen har han bare fått to kamper fra start og tre innhopp. I debuten mot Wigan ble han utvist etter bare fem minutter på banen, og etter det har man ikke hørt så mye om han, bortsett fra at han scoret hattrick på reservelaget imens han var suspendert. Nå skal han prøve lykken på lån hos MK Dons, og kanskje kan det hjelpe han til å finne tilbake formen som gjorde at FC Bayern hentet han for to år siden. Potensialet er der definitivt, og derfor får han en plass i denne kåringen.

About The Author

Leave a Reply