Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal de 24.største talentene i Championship kåres. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1992 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jesse Lingard og Nick Powell ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 

21.plass:
Navn:
 Ben Gibson
Alder: 20 år (15.01.1993)
Posisjon: Midtstopper
Klubb: Middlesbrough
Kamper/Mål i årets Championship: 8/1

Et av de definitivt mest imponerende ungdomsakademiene i England finner vi på Teesside. Middlesbrough har i mange år fostret opp meget gode fotballspillere, og her kommer det enda et produkt som er klar for å prøve seg i den brutale fotballverdenen. Ben Gibson er født og oppvokst i Nunthorpe like utenfor Middlesbrough. Han er med andre ord en lokal unggutt, og det er alltid gledelig når de tar steget opp på førstelaget. Han ble en del av Middlesbrough da han var 12-år gammel og fikk sin første profesjonelle kontrakt med klubben i 2010. De siste sesongene har han vært på utlån hos Plymouth, York og Tranmere, men denne sesongen får vi se han i aksjon i Championship. I løpet av disse låneoppholdene fikk han være med på litt av hvert. Til tross for sin unge alder har han allerede spilt to finaler på Wembley, og det er en bragd ikke mange andre kan skryte over å ha gjort. Først spilte han FA Trophy-finale med York i mai 2012, og der vant de 2-0 over Newport County. Åtte dager senere spilte han opprykksfinale i Conferece med York mot Luton Town. Den kampen ble vunnet 2-1 og Gibson fikk dermed være med på å rykke opp til Football League med et York-lag som hadde vært utenfor det gode selskap i åtte år. I fjor jul skrev han under på en ny kontrakt med Boro som strekker seg frem til 2017, og foran denne sesongen ga Tony Mowbray beskjed om at han ikke skulle ut på lån igjen, ettersom det var på tide at han fikk prøve seg på førstelaget. Han fikk sin første kamp fra start da Boro tapte 2-1 mot Accrington Stanley i begynnelsen av denne sesongen, og etter det har han spilt ni kamper og scoret ett mål.

About The Author

Leave a Reply