Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal de 24.største talentene i Championship kåres. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1992 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jesse Lingard og Nick Powell ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 

20.plass:
Navn:
 Robert Hall
Alder: 20 år (20.10.1993)
Posisjon: Midtbanespiller/Angrepsspiller
Klubb: Bolton Wanderers
Kamper/Mål i årets Championship: 11/1

I løpet av sommerens overgangsvindu, var det spesielt en overgang som virket veldig spennende, samtidig som den ikke fikk noe særlig med omtale. Overgangen det er snakk om, er da Robert Hall gikk fra West Ham United til Bolton Wanderers. Unggutten sin kontrakt med London-klubben gikk ut, og det ble senere bestemt i retten at The Trotters måtte betale minst £450,000 i utdanningskompenasjon. Til tross for sin unge alder har Hall spilt for flere klubber allerede. Han har vært på lån hos Oxford United, Milton Keynes Dons, Birmingham City og Bolton Wanderers. De to siste klubbene leide han forrige sesong, men han valgte til slutt å signere for Bolton selv om han bare fikk en kamp for Trotters under låneoppholdet. I West Ham ble det ikke mye spilletid, men han har ihvertfall fire kamper for førstelaget på CVen. Han debuterte nyttårsaften 2011, da The Hammers tapte 2-1 borte mot Derby County. På slutten av 2011/12-sesongen ble han kåret til årets akademispiller hos West Ham United. I comebacket i Premier League endte han opp med å få en kamp av Sam Allardyce, samt to kamper i ligacupen.

Forrige sesong var han på lån hos Birmingham City fra november til mars. Allerede i debuten imponerte han med sin enorme hurtighet og fine løp. En time ut i debuten fikset han straffespark etter et fint sololøp. I de neste månedene leverte han mye bra spill, og endte tilslutt opp med syv målgivende pasninger på tretten kamper. Ikke verst for en 20-år gammel uerfaren spiller. Helt på tampen av sesongen gikk han på lån til Bolton Wanderers, og der fikk han debuten sin i siste serierunde. Han startet den viktige kampen hjemme mot Blackpool, men ble byttet ut etter bare 37 minutter, og da var stillingen 2-0 til gjestene. Etter en hel sesongoppkjøring med Dougie Freedman og hans spillere, ville det bli spennende å se hva Hall kunne tilføre dette laget. I ligacup-kampen mot Shrewsbury Town i starten av august, scoret han sitt første mål for klubben. De vant kampen komfortabelt 3-1 på bortebane. Etter det har det blitt elleve kamper  i ligaen, og 9.november scoret han sitt første ligamål for klubben. Det kom da de slo Millwall 3-1 i det som er deres eneste hjemmeseier så langt denne sesongen.

About The Author

Leave a Reply