Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal de 24.største talentene i Championship kåres. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1992 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jesse Lingard og Nick Powell ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 

19.plass:
Navn:
 Jonathan Henry Bond
Alder: 20 år (19.05.1993)
Posisjon: Målvakt
Klubb: Watford
Kamper/Holdt Nullen: 3/2 (Holdt nullen de 45 minuttene han spilte i 1-0 tapet mot Bolton)

Jonathan Bond kommer fra et sted som heter Hemel Hempstead et stykke utenfor London. Han har gått gradene hos ungdomslagene til Watford, før han etterhvert har fått rikelig med spilletid for både U18 og reservelag. Allerede som 17-åring satt han ofte på benken på førstelaget til Watford, men fikk aldri muligheten til å spille. I 2011/12-sesongen reiste han mye rundt i landet. Først spilte han femten kamper for Brackley Town i løpet av to låneopphold, før turen gikk videre til Forest Green Rovers. Der spilte han fire kamper før han ble hentet tilbake igjen til Watford for å være reservekeeper for Scott Loach. Denne gangen skulle Bond få gjøre noe annet enn å kjede seg på benken. Den 2.januar 2012 ble nemlig Loach utvist da de møtte Portsmouth på Fratton Park. De tapte den kampen 2-0, men spilletid fra Championship er fint å ha på CVen, og plutselig sto flere League Two-klubber i kø for å få låne hans tjenester. Først gikk turen til Dagenham & Redbridge, før han avsluttet sesongen på Gigg Lane med Bury. I den påfølgende sesongen var det behov for hans tjenester på Vicarage Road. Manuel Almunia hadde blitt hentet inn, og Bond skulle være reserve for han. Det første halvåret spilte Almunia alt som var av kamper, men i 2013 endret det seg litt. Først startet han i 3-0 tapet borte mot Manchester City i FA Cupen, før han fikk sin hjemmedebut i en 2-1 seier over Derby County. I mars ble Almunia skadet, og plutselig ble Bond kastet inn i en intents opprykkskamp. Han spilte seks ligakamper på rad, deriblant 1-0 seieren over opprykksrival Hull City, hvor han var blant banens klart beste spillere. I sesongens siste serierunde kom Leeds United på besøk, og Watford hadde god mulighet til å rykke opp. Manuel Almunia ble da skadet under oppvarmingen, og dermed måtte unge Bond starte den utrolig viktige kampen. Ikke lenge ut i kampen ble han dessverre stygt skadet etter en kollisjon med lagkamerat Ikechi Anya. The Hornets tapte etterhvert kampen etter en keepertabbe fra Bonds unge erstatter.

Denne sesongen har han fått tre kamper i ligaen for førstelaget. Først fikk han 45 minutter hjemme mot Bolton Wanderers, etter at Manuel Almunia måtte forlate banen grunnet sykdom. Etter det har han fått to kamper på rad fra start, og det har vært variert hell i disse kampene. Først leverte han en svært skuffende kamp da de tapte 3-0 hjemme mot Yeovil Town, før han var banens beste i 0-0 kampen borte mot Burnley denne uken. Han har med andre ord en del å jobbe med, men likevel er det enkelt å se at han har mye bra i seg. Bond er født og oppvokst i England, men spilte en haug med kamper for Wales på både U17 og U19-nivå. Denne sommeren valgte han å spille for England, noe som resulterte i at han ble kalt opp til Englands U21-landslag. Han fikk sin debut for England U21 da han erstattet Jack Butland i 9-0 seieren over San Marino.

About The Author

Leave a Reply