Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal de 24.største talentene i Championship kåres. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1992 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jesse Lingard og Nick Powell ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 

18.plass:
Navn:
 Dominic Poleon
Alder: 20 år (07.09.1993)
Posisjon: Spiss/Ving
Klubb: Leeds United
Kamper/Mål: 10/1 (Ni av kampene som innbytter)

Denne spennende offensive spilleren ble kjent for mange da han var involvert i en uheldig episode i siste serierunde forrige sesong. Leeds United var på besøk hos Watford, i det som var en svært viktig kamp for hjemmelaget. Han startet kampen på benken, men kom tidlig inn for en skadet Steve Morison. En lang ball var på vei inn mot Watford-keeper Jonathan Bond, og hans lagkamerat, Ikechi Anya, kolliderte med Bond, og sistnevnte måtte forlate banen på båre etter å ha fått lang behandling på banen. Det så lenge ut som om Dominic Poleon hadde dyttet Anya inn i Bond, men jeg skal ikke spekulere i om det var det som skjedde. Uansett er det viktig å få frem at et såpass spennende talent fortjener mer omtale enn bare den uheldige episoden mot Watford. Poleon er født og oppvokst i London, og ble en del av ungdomsavdelingen til Chelsea da han var elleve år gammel. Der var han i nærmere fire år før han ble nødt til å prøve lykken andre steder. Turen gikk først videre til Southend hvor han tilbrakte to år, før Steve Holmes hentet unggutten til England tredje største by. I starten ble det bare ungdomskamper og litt reservelagsfotball på Poleon, men sommeren 2012 fikk han være med førstelaget på noen av treningskampene. Han må ha imponert Neil Warnock og resten av støtteapparatet i løpet av sommeren, ettersom han ble tildelt draktnummer før sesongstart. Han fikk sin debut for førstelaget allerede i sesongens første kamp mot Shrewsbury Town i ligacupen, og ikke lenge etter debuterte han i ligaen mot Peterborough United. Den 22.september 2012 fikk han sin første kamp fra start for førstelaget da Nottingham Forest kom på besøk. Det feiret han ved å score ett mål, før han dessverre måtte gå på lån til Bury for å få spilletid. På Gigg Lane fikk han syv kamper i ligaen, og han scoret faktisk to ganger på de fire første kampene. Han ble kalt tilbake til Leeds i midten av november, men skulle ikke få mer enn en kamp på Elland Road før han igjen reiste ut på lån noen måneder senere. Denne gangen var det Sheffield United som ville gi Poleon verdifull førstelagsfotball. Han fikk syv kamper for The Blades, men scoret ikke noen mål. Da Neil Warnock var ferdig som Leeds-sjef, ble Poleon kalt tilbake til Leeds av vikarierende manager Neil Redfearn. Han fikk bare en kamp til for Leeds den sesongen, og det var den nevnte kampen mot Watford. Der scoret han forøvrig også ett mål. Denne sesongen har det for det meste bare blitt innhopp for den raske angrepspilleren, men han har likevel scoret to ganger. Først i ligacupen mot Chesterfield, og så mot AFC Bournemouth i serien. Han har ikke helt fått sitt skikkelige gjennombrudd, men det er likevel en spennende spiller Leeds har til rådighet. Det blir interessant å se hvor langt den unge London-gutten kan nå.

About The Author

Leave a Reply