Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal de 24.største talentene i Championship kåres. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1992 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jesse Lingard og Nick Powell ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 

17.plass:
Navn:
 Duane Holmes
Alder: 19 år (06.11.1994)
Posisjon: Offensiv Midtbanespiler
Klubb: Huddersfield Town
Kamper/Mål: 5/0 (Fire av kampene som innbytter)

Denne unge spilleren er ikke som alle andre spillere. Ikke bare er han svært talentfull og har en spesiell frisyre, han er også amerikansk statsborger. Han ble født i Atalanta for snart tjue år siden, og flyttet til England da han var fire år gammel. Til tross for at han har bodd mye lenger i England, enn i USA, ser han mer på seg selv som en amerikaner enn en engelskmann. Da han kom til England bodde han i Wakefield, Vest-Yorkshire, sammen med moren. Der begynte han å spille for lokale lag som Kellingley Welfare og Normanton Athletic, før han gikk til sin nåværende klubb, Huddersfield Town, da han var åtte år gammel. Han har siden den gang gått gradene i akademiet, og nå endelig funnet veien helt opp til førstelaget. For Holmes var dette en drøm som gikk i oppfyllelse, ettersom han helt siden han var liten hadde følgt med på førstelaget, og ofte fantasert om hvordan det ville være å spille for The Terriers på John Smith’s Stadium. Holmes fikk sin debut for Huddersfield i september da de tapte 1-0 mot Hull City i ligacupen. Noen dager senere fikk han sin ligadebut da han kom innpå i den TV-sendte kampen hjemme mot Blackpool. I løpet av de 33 minuttene han fikk på banen i den kampen, imponerte han de aller fleste som så på. Han ordnet blant annet straffesparket som sørget for utligning i 1-1 kampen. Rask, klok og mye energi var noen av stikkordene etter den kampen. Han fikk sin første kamp fra start i ligaen da lokalrival Leeds United kom på besøk i slutten av oktober. Han ble bokstavelig talt kastet til ulvene, og det gikk dessverre ikke fullt så bra. Han fikk ikke utrettet så mye, og ble byttet av i pausen. Holmes er helt klart et stort talent, og kanskje får vi se han i både Premier League og på det amerikanske landslaget etterhvert som årene går…

About The Author

Leave a Reply