Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal de 24.største talentene i Championship kåres. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1992 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jesse Lingard og Nick Powell ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 

16.plass:
Navn:
 Callum Harriott
Alder: 19 år (04.03.1994)
Posisjon: Ving
Klubb: Charlton Athletic
Kamper/Mål: 10/0 (Fire av kampene som innbytter)

Ikke bare er Callum Harriott en av de yngre spillerne i årets Championship, han er også den laveste. Harriott er nemlig bare 165 centimeter høy, og lavere enn det tror jeg ikke det er noen som er i denne ligaen. Ligaens lengste spiller er Nikola Zigic, som med sine 202 centimeter gjerne kunne vikariert som flytårn i sommerferien. Det vil si at Harriott er hele 37 centimeter lavere enn Zigic, og det hadde vært moro å se de to gå opp i samme hodeduell. Harriott kom til Charlton allerede da han var ni år gammel. Siden den gang har han gått gradene i akademiet til The Addicks, og fikk sin førstelagsdebut allerede våren 2011. Da kom han innpå mot Rochdale, og etterpå fikk han starte sin første kamp på seniornivå da Hartlepool kom på besøk i siste serierunde. I opprykkssesongen 2011/12 fikk han dessverre ikke noe spilletid for rødtrøyene, men det tok seg opp på slutten av forrige sesong. Championship-debuten kom i januar 2013 i 2-1 seieren over Blackpool. Han fikk mer og mer spilletid utover våren, og endte tilslutt opp med fjorten kamper i ligaen. I løpet av disse kampene scoret han blant annet to mål. Først scoret han kampens eneste mål da Charlton vant 1-0 borte mot Huddersfield Town, før han en måned senere scoret i 6-0 seieren borte mot Barnsley.

Denne sesongen har han ikke fått noen mål å juble for enda, men spilletid har det blitt. Han har vært involvert i ti kamper så langt, hvor seks av kampene har vært fra start. Han har ikke spilt særlig bra i noen av kampene så langt, noe som har vært litt skuffende. Det er nemlig svært mye spennende med denne unge vingen. Han er en meget bra dribler, og liker svært godt å utfordre en mot en. Han har naturligvis et lavt tyngdepunkt, og kan rundlure enhver back. Hans navn på Twitter er “Cally_messi”, noe som tyder på at han enten er en stor fan av Lionel Messi, ellers har han relativt god selvtillit. På landslagssiden har han allerede fått kamper for England U19. Der ble han tatt ut til tre kvalifiseringskamper av manager Noel Blake. Det blir spennende å se hva denne spilleren kan få til i årene som kommer…

About The Author

Leave a Reply