Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal de 24.største talentene i Championship kåres. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1992 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jesse Lingard og Nick Powell ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 

13.plass:
Navn:
 Jamaal Lascelles
Alder: 20 år (11.11.1993)
Posisjon: Midtstopper
Klubb: Nottingham Forest
Kamper/Mål: 6/0

Store skadeproblemer i Nottingham Forest-forsvaret kan være det mest fantastiske som har skjedd i fotballkarrieren til unge Jamaal Lascelles. Den 20-år gamle midtstopperen har fått en god porsjon med spilletid denne høsten, ettersom både Danny Collins og Kelvin Wilson har vært ute med skade i lang tid. Unggutten er født og oppvokst i Derby, men har gått gradene i akademiet til Nottingham Forest. Allerede ett år før han hadde debutert på førstelaget til Forest, skal klubben ha avslått et svært lukrativt tilbud fra Arsenal. De skulle være villige til å gi opp mot £5m for Lascelles tjenester, dog selvsagt betalt ned over flere år, samt avhengig av hvor god Lascelles vil bli. Forest sa uansett nei, og det er nok fansen svært fornøyd med. Lascelles debuterte for førstelaget på i januar i fjor, da Forest tapte 2-0 mot Burnley under Steve Cotterills ledelse. Senere på våren gikk han på lån til Stevenage, hvor han skulle gå god og verdifull førstelagserfaring. Han spilte på høyrebacken hos Stevenage, og fikk totalt ni kamper for klubben. Allerede i sin første kamp fra start ble det scoring, og på tampen av sesongen fikk han spille to kvalifiseringskamper mot Sheffield United. Dessverre ble det 1-0 tap sammenlagt, men erfaringen som Lascelles fikk under låneoppholdet, var rett og slett uvurderlig.

Foran 2012/13-sesongen skrev Lascelles under på en ny kontrakt som strekker seg frem til 2016. Dessverre var det omtrent det eneste spennende som skjedde den sesongen. Totalt ble det bare tre innhopp for forsvarspilleren, og ingen av innhoppene var på mer enn ti minutt. Sesongen avsluttet derimot bra da Peter Taylor tok med seg Lascelles til U20-VM i Tyrkia med England. Han hadde tidligere ungdomslandskamper for U19 og U18, men dette var nok høydepunktet på landslagsnivå så langt. Denne sesongen var det lenge snakk om et nytt låneopphold, og klubbene i League One kjempet hardt for å hente Lascelles. Heldigvis for han ble det ikke noe av et eventuelt låneopphold, og nå har han vært fast inventar i midtforsvaret til Forest i over en måned. Han har spilt seks kamper så langt, og da Forest spilte uavgjort 1-1 hjemme mot Burnley, var han den beste spilleren på banen. Han er 1,89 meter høy og har en fantastisk evne til å komme først på ballen i hodedueller. Denne evnen har gjort han til en svært farlig spiller på offensive dødballer. Lascelles har potensiale til å nå svært langt, og det blir spennende å se om han får fortsette i Forest-forsvaret når spillere som Wilson og Collins returnerer.

About The Author

Leave a Reply