Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal de 24.største talentene i Championship kåres. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1992 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jesse Lingard og Nick Powell ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 

12.plass:
Navn:
 Jake Forster-Caskey
Alder: 19 år (25.04.1994)
Posisjon: Midtbanespiller
Klubb: Brigthon & Hove Albion
Kamper/Mål: 13/2 (Fire av kampene som innbytter)

I løpet av denne høsten har Brighton & Hove Albion vært svært plaget med skader. Dette har ført til at Oscar Garcia har måttet hente frem spillere som kanskje ikke ville fått like mye spilletid hvis alle hadde holdt seg friske. Innenfor denne kategorien finner vi unge Jake Forster-Caskey. Den allsidige midtbanespilleren har fått rikelig med spilletid denne høsten, og har gjort sine saker helt greit. Han har ikke overbevist skikkelig, men har likevel vist at han er en svært spennende spiller med tanke på fremtiden. Han liker godt å holde ballen i laget, og spiller ofte enkle korte pasninger. Det passer utmerket med tanke på Garcias spillestil, og derfor glir han fint inn i årets Brighton-utgave. Han har scoret to ganger denne sesongen, og det var i 3-1 seieren over Doncaster Rovers og 3-0 seieren over Blackburn Rovers. Caskey kom til måkene fra sørkysten tilbake i 2007, og skrev under på sin avtale med klubben i 2010. På det tidspunktet skal han ha takket nei til å spille for flere Premier League-klubber. Han fikk sin debut for Brighton på tampen av 2009/10-sesongen da han kom innpå i sesongavslutningen mot Yeovil Town. Han ble da den yngste Brighton-spilleren som noensinne har spilt for førstelaget. I den påfølgende sesongen fikk han ikke førstelagsfotball før han kom innpå i et cuptap mot Stoke City i januar, og hans første kamp fra start kom i januar året etterpå, da han både startet og scoret i 3-0 seieren over opprykksjagende Southampton. Caskey tilbrakte halve forrige sesong på lån hos Oxford United, og der gjorde han det meget bra. Tilslutt endte han opp med tre mål på seksten kamper for The Us. Han har bøttevis med kamper for diverse engelske ungdomslandslag, og var med i bruttotroppen til U20-landslaget foran VM i sommer. Dessverre kom han ikke med i den endelige troppen, men sannsynligheten for at han gjør det neste gang, er nok relativt stor.

About The Author

Leave a Reply