Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal de 24.største talentene i Championship kåres. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1992 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jesse Lingard og Nick Powell ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 

9.plass:
Navn:
 Sean Murray
Alder: 20 år (11.10.1993)
Posisjon: Sentral Midtbanespiller
Klubb: Watford
Kamper/Mål: 15/2 (Ni av kampene fra start)

Watford har lite å juble over for tiden, men det å ha en egenprodusert spiller som Sean Murray må likevel tvinge frem et lite smil hos Hornets-fansen. Den irske U21-spilleren kom til klubben allerede som niåring, og har siden den gang avansert i akademiet og er nå førstelagsspiller på Vicarage Road. Selv om han er født og oppvokst i England, spiller han landslagsfotball for Irland ettersom han har irske besteforeldre. Sean Murray skrev under på sin første profesjonelle kontrakt med Watford i juli 2010, etter at flere Premier League-klubber hadde begynt å sniffe på dette spennende talentet. Hans førstelagsdebut kom mot Queens Park Rangers på slutten av 2010/11-sesongen, og var tilfeldigvis den kampen hvor QPR sikret ligatittelen i Championship. Han startet den påfølgende kampen mot allerede nedrykksklare Preston North End, men dessverre forlot manager Malky Mackay klubben etter sesongen, noe som skulle vise seg å være negativt for Murray. Klubbens nye manager var Sean Dyche, og han hadde ikke stor sans for Murray i starten av den påfølgende sesongen, og han fikk bare et par minutter spilletid mot Nottingham Forest i løpet av den første halvdelen av sesongen. Etter jul ble det derimot mer å juble over for Murray. Han startet litt overraskende i en FA Cup-kamp mot Tottenham i slutten av januar, og etter det var han mer eller mindre fast på førstelaget ut sesongen. Han scoret sitt første mål for klubben mot Leicester City i februar, og ble kåret til årets unge spiller i Watford etter sesongen. Forrige sesong var han litt inn og ut av laget ettersom det ble hentet inn mange spillere på lån. Han fikk totalt femten kamper for klubben og scoret bare ett mål. Denne sesongen har han vært involvert i de fleste kampene, men bare ni av kampene har vært fra start. Han har scoret to mål denne sesongen, først borte mot Barnsley i 5-1 seieren på Oakwell, og så Watfords eneste mål i 1-1 kampen borte mot Brighton. Hvis Murray fortsetter å få mye spilletid fremover, er det liten tvil om at han kan nå ganske langt.

About The Author

Leave a Reply