Nå er det snart jul, men midt i all julestresset skal det spilles skikkelig fotball på nivå 2 i England. Det hele sparkes i gang med toppkampen mellom Queens Park Rangers og Leicester City, der vinneren mest sannsynlig får feire jul som serieleder, selv om Leicester er avhengig av at Burnley avgir poeng for å gjøre det. Som om ikke det var nok, får vi servert to kamper til i løpet av lørdagen. Først skal et Birmingham City i form ta i mot Billy Davies og hans Nottingham Forest. Etter at elleve kamper er spilt, er det duket for noe så sjeldent som en TV-sendt kveldskamp mellom Millwall og Middlesbrough. Finnes det bedre måter å ringe julen inn på? Her kan du lese deg opp foran samtlige av helgens kamper i Championship. God jul og god lesning!

Skrevet av: Eirik Aase

Rundens oddstips:
Burnley – Blackpool (Hjemmeseier) – 1,83
Derby County – Doncaster Rovers (Hjemmeseier) – 1,36
Millwall – Middlesbrough (Hjemmeseier) – 2,75
Leeds United – Barnsley (Hjemmeseier) – 1,75
Totalodds: 11,97

______________________________________________________________________________________________________

Queens Park Rangers – Leicester City
Kampstart: 13:15
TV-Kanal: TV2 Premium 2 og Sumo
Dommer: Paul Tierney
Skader og Suspensjoner: Bobby Zamora og Alejandro Faurlin er ute hos vertene, men Yossi Benayoun kan få sin debut. Chris Wood og Sean St Ledger er ute hos gjestene.

Åpningen på den siste serierunden i Championship før jul, kunne umulig vært bedre. De to topplagene Queens Park Rangers og Leicester City barker sammen i det som kan bli en fantastisk toppkamp. Harry Redknapp og hans Hoops har fått en glimrende start på sesongen, og de leder nå ligaen med to poeng ned til Burnley og tre poeng ned til lørdagens motstander Leicester City. I forrige serierunde slo de sterkt tilbake etter fem bortekamper på rad uten seier, da de slo hjemmesterke Blackpool 2-0 på Bloomfield Road. Med seier i den kampen har QPR nå bare ett tap på sine åtte siste kamper, og det kom borte mot Doncaster Rovers ved månedskiftet november/desember. Totalt har QPR 12-6-2 denne høsten, og hjemme på Loftus Road har de svært solide 8-2-0. Målforskjellen på hjemmebane er utrolige 14-2, og de er ikke overraskende det beste hjemmelaget i ligaen. I forrige hjemmekamp fikk de tøff kamp av Blackburn Rovers, og det oppgjøret endte målløst. Det gjorde det forøvrig forrige gang QPR ikke tok tre poeng på hjemmebane også, da Brighton & Hove Albion spilte 0-0 på Loftus Road i midten av september. Med seier i denne kampen vil Redknapp & Co ha seks poeng ned til Leicester, og det er en sjanse de ikke vil misbruke.

Nigel Pearson har virkelig fått sving på sakene denne sesongen. Etter noen år med dyre innkjøp, valgte de denne sommeren å satse videre på de spillerne som allerede var i troppen. Dette skyldes nok at pengesekken ble knyttet igjen før overgangsvinduet, men kanskje er det det beste som kunne skjedd Leicester. Nå virker de mye mer samspilte enn før, og i motsetning til tidligere, slår de nå tilbake etter skuffende tap. Foran denne kampen ligger de på en 3.plass med bare tre poeng opp til lørdagens motstander som ligger på tabelltopp. Ned til 4.plass er det nå bare to poeng, mye takket være Derby sin fantastiske form for tiden. Det blir ekstra spennende å se om de kan få noe ut av denne kampen, ettersom de nå har tre kamper på rad uten seier. Først ble det tap borte mot Sheffield Wednesday og Brighton & Hove Albion, før det ble poengdeling hjemme mot Burnley forrige helg. Denne typen perioder uten seire fikk vi se flere ganger forrige sesong, men så langt denne sesongen har de vært fraværende. Derfor er nok reve-fansen ekstra spent foran denne kampen. På bortebane har de vært gode denne høsten, og har 5-1-4 etter ti kamper. Dette gjør de til det fjerde beste bortelaget i Championship. Taper de denne kampen, vil de ha tapt tre bortekamper på rad. Det er ikke bra nok når man har planer om å rykke opp.

Sannsynlig lagoppstillinger
QPR: Robert Green – Benoit Assou-Ekotto, Richard Dunne, Clint Hill, Danny Simpson – Tom Carroll, Joey Barton – Jermaine Jenas, Gary O’Neil, Matt Phillips – Charlie Austin.

Leicester: Kasper Schmeichel – Liam Moore, Marcin Wasilewski, Wes Morgan, Paul Konchesky – Anthony Knockaert, Matt James, Danny Drinkwater, Lloyd Dyer – Jamie Vardy, Dave Nugent.

Vurdering: For en fantastisk toppkamp dette blir! Et bunnsolid hjemmelag møter et sterkt bortelag. Vertene kommer til å føre denne kampen med høyt ballinnehav og flere gode sjanser. Gjestene vil også komme til noen sjanser, men spørsmålet er om de klarer utnytte disse mulighetene. Reveflokken til Nigel Pearson har muligens litt slitne bein etter cupkampen mot Manchester City, men og det kan få innvirkning på dette oppgjøret. Nøkkelen til Leicester-poeng ligger i om de klarer stoppe Charlie Austin hos QPR. Det er forsåvidt bare han som er noen stor trussel foran mål hos QPR. Han har scoret ti mål denne sesongen, imens neste mann på toppscorerlisten hos QPR bare har to mål. Det som får meg til å tro mest på hjemmeseier er vertenes fantastiske hjemmeform, kombinert med Leicesters skuffende resultater i det siste. Jeg tror Leicester går på sitt tredje strake bortetap, men jeg tror det skjer med knappest mulig margin.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Birmingham City – Nottingham Forest
Kampstart: 16:00
TV-Kanal: TV2 Premium 2 og Sumo
Dommer:
Robert Madley
Skader og Suspensjoner: Mitch Hancox, Neal Eardley, Lee Novak, David Murphy og Jonathan Spector er alle ute for vertene. Darius Henderson og David Vaughan er usikre hos gjestene.

Litt overraskende kanskje, men et av ligaens formlag akkurat nå, er Lee Clark og hans Birmingham City. De har nå gått seks kamper på rad uten tap, og den sekvensen er det i skrivende stund bare Derby som kan matche. I forrige serierunde ranet de med seg tre poeng borte mot AFC Bournemouth da de vant 2-0 på Dean Court. Det høres kanskje ut som en komfortabel seier, men det var det helt klart ikke. Bournemouth bombarderte Darren Randolph i Birmingham-buret fra første spark på ballen, men klarte aldri overliste den dyktige sisteskansen. Birmingham derimot scoret på sine to første avslutninger i kampen, og faktisk hadde de bare to skudd på mål i hele kampen. Bournemouth-manager Eddie Howe må ha klødd seg en del i hodet etter den kampen, for det er vanskelig å forstå hvordan de ikke klarte score et eneste mål på alle sjansene de skapte. Totalt har Birmingham nå 6-5-9, noe som gir de 23 poeng. De har 26-26 i målforskjell og ligger på en 15.plass på tabellen. På bortebane har de nå tre strake seire, men hjemme på St Andrews får ikke fansen like mye valuta for pengene. Så langt denne sesongen er det nemlig bare tre lag i hele ligaen som har vært dårligere enn Birmingham på hjemmebane. Der står de nemlig med 2-4-4 etter ti kamper på eget gress, og ingen av de fem seneste hjemmekampene har endt med seier. De har nå tre strake poengdelinger på St Andrews. Det blir spennende å se om de kan klemme til med en ny hjemmeseier når de endelig blir vist på TV igjen.

Billy Davies fikk nok en gang se sine gutter sløse sjanse på sjanse hjemme på City Ground forrige helg. Det har nærmest blitt en vane at skogvokterne ikke klarer være giftige nok foran mål når de spiller på hjemmebane, og nok en gang kostet det poeng. Denne gangen var det Ipswich Town som var på besøk, og de kunne fort ha tatt med seg alle poengene hvis de hadde hatt marginene litt på sin side. Kampen endte til slutt 0-0, og dermed har Nottingham Forest nå fem hjemmekamper på rad uten seier. Heldigvis har borteformen vært litt bedre, men likevel er det skremmende at et opprykksjagende Forest bare har to seire på sine ni siste kamper. Totalt har Forest nå 8-8-4, og ligger dermed på en 7.plass med 32 poeng. Det er bare ett poeng opp til Leeds United som innehar den siste kvalifiseringsplasen, og dermed ingen grunn til panikk. På bortebane er Forest faktisk det tredje beste laget i ligaen med 4-4-2 så langt denne sesongen. De har slått meget solide hjemmelag som Blackburn Rovers, Leicester City og Brighton & Hove Albion denne sesongen, og man skal derfor ikke kimse av det å få besøk av Forest. De er ubeseiret på de tre siste bortekampene, hvor de har vunnet mot Leicester og Sheffield Wednesday, samt spilt uavgjort mot Millwall. Kanskje blir det mer bortejubel på lørdag.

Sannsynlig lagoppstillinger
Birmingham: Darren Randolph – Paul Robinson, Dan Burn, Kyle Bartley, Paul Caddis – Olly Lee, Tom Adeyemi – Andre Shinnie, Jesse Lingard, Chris Burke – Nikola Zigic.

Forest: Karl Darlow – Greg Halford, Jamaal Lascelles, Jack Hobbs, Dan Harding – Henri Lansbury, Djamel Abdoun, Gonzalo Jara, Andy Reid – Simon Cox, Jamie Mackie.

Vurdering: Dette kan bli et interessant oppgjør. Et formsterkt Birmingham City møter et Forest-lag som sliter litt med ustabile resultater for tiden. Hjemme på City Ground har de ikke vunnet siden september, men på bortebane har de gjort det bedre i det siste. Birmingham har i likhet med Forest, gått lenge uten seier på hjemmebane. Man må faktisk tilbake til 1.oktober for å finne forrige gang de vant en hjemmekamp. Siden den gang har de tapt to kamper og spilt uavgjort tre ganger. Dette blir nok et veldig jevnt oppgjør, hvor begge lagene vil ha ballen omtrent like mye. Det kan nok fort bli en del direkte fotball fra begge leire. Jeg tror mest på uavgjort eller borteseier i denne kampen. Det skyldes Forest sin gode form på bortebane i det siste, kombinert med at Birmingham har skuffet en del på hjemmebane. Det tror jeg repeterer seg igjen her, men jeg er veldig i tvil om jeg skal gå for uavgjort eller borteseier. Magefølelsen sier borteseier, og dermed markerer jeg for det.

Tips: B


_________________________________________________________

Millwall – Middlesbrough
Kampstart: 18:30
TV-Kanal: TV2 Premium og Sumo
Dommer:
James Linington
Skader og Suspensjoner: Nicky Bailey og Richard Chaplow er ute, imens Alan Dunne er usikker hos vertene. Jason Steele er ute hos gjestene, imens Marvin Emnes er usikker.

Endelig er det duket for en kveldskamp på tampen av lørdagsrunden. De siste sesongene ble vi bortskjemt med denne typen kamper, men denne sesongen har det vært et sjeldent syn. Forrige gang var da Brighton & Hove Albion møtte Nottingham Forest, men det skyldtes trafikksikkerhet, og ikke at den skulle bli vist på TV. Nå får vi servert Millwall – Middlesbrough som dessert, og det er ihvertfall jeg svært fornøyd med. Millwall startet sesongen elendig og fansen sang faktisk etter Steve Lomas avgang etter bare halvannen måneden som manager. Siden den gang har det tatt seg opp en del, men de overbeviser fortsatt ikke helt. Dog skal det sies at de overbeviser en hel del hjemme på The Den, hvor de nå har syv kamper på rad uten tap. På bortebane er det derimot ikke mye å juble over. De har de bare vunnet en gang denne sesongen, og fem av de seks siste kampene har endt med tap. Forrige serierunde spilte de borte mot hjemmesterke Blackburn Rovers, og der reiste de hjem uten poeng i bagasjen, til tross for at de leverte en meget bra fotballkamp. Faktisk hadde det ikke vært noe å si på om løvene fra London hadde tatt poeng i det oppgjøret. Totalt har Millwall nå 5-6-9 og dermed 21 poeng. De ligger på en 18.plass med bare fire poeng ned til nedrykk. Opp til 11.plass skiller det bare seks poeng, noe som sier en del om hvor jevnt det er på midten og bunnen av tabellen. På hjemmebane har de brukbare 4-3-3, men i det siste har de vært uslåelige på The Den. De har 4-3-0 på de siste syv hjemmekampene, og Burnley, QPR og Nottingham Forest er de eneste lagene som har tatt poeng der siden midten av september.

Aitor Karanka har fått alt annet enn en drømmestart som Middlesbrough-sjef. Siden han tok over som sjef på Riverside Stadium har de bare vunnet en kamp, og det var da Bolton Wanderers var på besøk for noen uker siden. Bolton misset et straffespark like før slutt i den kampen, og Boro var derfor heldige som fikk med seg alle poengene. I de andre kampene under Karanka har de tapt mot Leeds United, Derby County og Brighton & Hove Albion. De har spilt uavgjort en gang, og det var da de møtte Birmingham City på St Andrews. I forrige runde møtte de Brighton, og tapte kampen 1-0, etter mål fra Matt Upson. Boro hadde nok fortjent minst ett poeng i den kampen, men dessverre klarte ikke Lukas Jutkiewicz sette en av sine mange sjanser. Han vikarierer for tiden på topp hos Boro, ettersom Kei Kamara er ute med skade. Totalt har Boro 4-8-8 og 30-31 i målforskjell. De ligger på en 19.plass med tjue poeng, og har bare tre poeng ned til nedrykk. Hvis ikke formen tar seg opp snart, skal man ikke se bort fra at Boro plutselig kan falle under streken i løpet av romjulen. Etter denne kampen venter nemlig tøffe kamper mot Burnley og Reading. Seirene bør begynne å komme for Karanka & Co, men de skal jobbe hardt for å få tre poeng i denne kampen.

Sannsynlig lagoppstillinger
Millwall: David Forde – Scott Malone, Paul Robinson, Mark Beevers, Alan Dunne – Liam Feeney, Liam Trotter, Nadjim Abdou, Martyn Woolford – Steve Morison, Scott McDonald.

Boro: Shay Given – Rhys Williams, Ben Gibson, Daniel Ayala, George Friend – Grant Leadbitter, Dean Whitehead – Mustapha Carayol, Danny Butterfield, Albert Adomah – Lukas Jutkiewicz.

Vurdering: Endelig en sen TV-kamp på en lørdag. Her skal Aitor Karanka og hans Boro få det tøft. Millwall har ikke tapt på hjemmebane siden midten av september, imens Boro har ikke vunnet på bortebane siden begynnelsen av august. Den dårlige starten for Karanka hos Boro, gjør meg egentlig bare enda sikrere på at Millwall vinner denne kampen. I forrige runde imponerte Millwall borte mot Blackburn, til tross for tap. Dette blir alt annet enn fintspillende, og jeg forventer mange lange baller i 90 minutter. Dette bør Millwall mestre best, og derfor blir hjemmeseier det klare tipset her.

Tips: H

 _________________________________________________________

Bolton Wanderers – Charlton Athletic
Kampstart:
 16:00
Dommer: Philip Gibbs
Skader og Suspensjoner: Adam Bogdan, Stuart Holden og Joe Riley er fortsatt ute hos Bolton. Ben Hamer, Johnnie Jackson og Marvin Sordell er ute hos Charlton.

Dougie Freedman og hans Bolton Wanderers startet sesongen elendig, men så kom de sterkt tilbake. Fra slutten av september til slutten av november gikk de syv kamper på rad uten tap, og da ble det raskt snakket om opprykk igjen på Reebok Stadium. De samtalene har nok blitt tonet ned litt de siste ukene, etter at Bolton nå har tapt tre av sine fire siste kamper. Først tapte de borte mot Middlesbrough, så hjemme for Huddersfield Town, deretter kom en sterk 3-0 seier hjemme mot formsvake Doncaster Rovers, og i forrige serierunde tapte de 3-2 borte mot lokalrival Wigan Athletic. Totalt har de nå 5-7-8 og 22-26 i målforskjell. De har 22 poeng og ligger på en 16.plass på tabellen. Det er bare fem poeng ned til nedrykk, men det tenker ikke Trotters-fansen mye på. I romjulen skal de spille borte mot Barnsley og Leicester, og da kan det bli vanskelig å ta poeng. Forrige sesong var de svært dyktige hjemme på Reebok Stadium, men denne sesongen har de bare vunnet to ganger på hjemmebane. Totalt har de 2-5-3 på eget gress, hvor seirene har kommet mot Doncaster Rovers og Millwall i løpet av de tre siste hjemmekampene. I starten av sesongen gikk de syv hjemmekamper på rad uten seier. Hvis de klemmer til med seier denne lørdagen, vil det se ut som om de har funnet tilbake hjemmeformen fra forrige sesong.

Chris Powell kan fort bli den neste manageren som ryker i Championship denne sesongen, hvis ikke resultatene bedrer seg snart. Charlton ligger nå på en 21.plass med atten poeng. Det er bare ett poeng ned til Sheffield Wednesday og Yeovil Town som ligger på nedrykk. Totalt har The Addicks 4-6-10 og 16-25 i målforskjell. På de syv siste kampene har det blitt en seier, en uavgjort og resten tap. Foran denne runden har de fire kamper på rad uten seier. Varselsslampene lyser, men Powell har sittet såpass lenge i managerstolen, at han nok får litt ekstra tid til å snu den vonde trenden. Årets sesong har vært plaget med skader og suspensjoner. Viktige spillere som Ben Hamer, Chris Solly, Johnnie Jackson og Yann Kermorgant har alle gått glipp av flere kamper denne høsten. Slike ting påvirker selvsagt resultatene over tid. I forrige serierunde tapte de 2-0 hjemme mot ligaens formlag, Derby County. Charlton har plukket like mange poeng på hjemmebane, som på bortebane denne sesongen, og slik var det for det meste forrige sesong også. Så langt har de 2-3-5 på bortebane, og seirene har kommet mot Blackburn Rovers og Birmingham City. Kan de ta en ny sterk borteseier, eller blir dette den femte kampen på rad uten seier for Charlton?

Vurdering: Bolton med tre tap på de fire siste kampene, mot Charlton som har tapt fem av sine syv siste. Dette blir nok en tøff og jevn kamp hvor vertene blir klare favoritter. Jeg klarer likevel ikke helt stole på de liljehvite, og går for uavgjort.

Tips: U

_________________________________________________________

Brighton & Hove Albion – Huddersfield Town
Kampstart: 16:00
Dommer: James Adcock
Skader og Suspensjoner: Andrea Orlandi er fortsatt ikke klar hos Brighton, imens Craig Conway har returnert til Cardiff. Joel Lynch er ute med skade hos Huddersfield, imens James Vaughan fortsatt er skadet.

Måkene fra sørkysten mener alvor denne sesongen. Oscar Garcia har fått mer og mer kontroll på mannskapet sitt, og de spiller etterhvert den fotballen som han ønsker at de skal spille. De er svært vanskelige å slå, og har bare tapt en av sine ni siste kamper. Forrige helg klemte de til med en flott 1-0 seier borte mot Middlesbrough på Riverside Stadium. Matt Upson raget høyest på en dødball, og Albion tok dermed med seg tre poeng ned til andre enden av landet. Totalt har Brighton 8-7-5 denne sesongen, og 25-18 i målforskjell. De har nå to strake seire, og fem seire på de syv siste kampene. Deres eneste tap siden begynnelsen av oktober kom hjemme mot et managerløst Barnsley i begynnelsen av måneden. Nå ligger Brighton på en 8.plass på tabellen og det er bare to poeng opp til kvalifisering. Hjemme på Falmer Stadium har de 4-3-3, noe som egentlig er ganske skuffende med tanke på hvor gode de var på hjemmebane forrige sesong. Det litt merkelige med Brighton er at de ikke har vunnet to hjemmekamper på rad denne sesongen, og med tanke på at de vant forrige hjemmekamp, lover det ikke veldig bra for seierssjansene denne lørdagen. Stjernespissen Leonardo Ulloa var tilbake fra skade forrige helg, og fikk ti minutter på tampen av kampen. Hvis Brighton fortsetter sin fine form, samtidig som de får gang på Ulloa igjen, kan det bli skikkelig gøy å være Brighton-supporter denne våren.

Mark Robins var stolt av spillerne sine etter tapet hjemme mot Reading forrige helg. De bombarderte Royals-buret fra første spark på ballen, men dessverre hadde Alex McCarthy stengt igjen buret for anledningen, og dermed ble det ikke noe poeng på Huddersfield. Superspissen James Vaughan måtte droppe kampen på grunn av en skade, og kanskje var det akkurat det som ødela for Terriers i den kampen. For å gjøre vondt verre, ble Joel Lynch utvist på overtid, og må stå over denne kampen. Foran denne kampen ligger Huddersfield på en 12.plass med 7-5-8 totalt. De har 25-24 i målforskjell og har ikke spilt uavgjort på de ti siste kampene. I slutten av november klemte de til med tre strake seire, men så kom de ned på jorda igjen da det ble to strake tap nå i desember. Nå får de en tøff jobb på sørkysten for å unngå at dette blir deres tredje strake tap. På bortebane har de 3-2-5 så langt denne høsten, og før de tapte borte mot Ipswich Town for to uker siden, hadde de to strake seire på bortebane. Det blir interessant å se om de klarer slå tilbake etter sjansesløseriet forrige lørdag.

Vurdering: Brighton imponerer meg gang på gang, og nå møter de et annet lag i fin form. Til tross for to strake tap, har Huddersfield vist mye bra i det siste. Brighton har bare tapt en gang på de ni siste kampene, og jeg tviler på at de taper igjen her. Jeg tror vertene tar hjem seieren, men at det blir med minst mulig margin. Faren for poengdeling er definitivt tilstede.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Burnley – Blackpool
Kampstart: 16:00
Dommer: Roger East
Skader og Suspensjoner: Ross Wallace er den eneste som mangler hos vertene. Bradley Orr, Gary MacKenzie og Isaiah Osbourne er ute hos gjestene.

Burnley henger fortsatt med i toppen av tabellen, noe som er overraskende med tanke på hvor få seire de har hatt den siste tiden. Det sier litt om hvor sterk deres start på sesongen var. På de syv siste kampene har de bare vunnet en kamp, og det var da de slo Barnsley på hjemmebane for to runder siden. Av disse syv kampene har de faktisk bare tapt en kamp, og det var da de besøkte Huddersfield Town i slutten av november. Foran denne kampen ligger de på 2.plass med førti poeng etter tjue kamper. De har totalt 11-7-2 og målforskjellen er solide 31-14. Bare serieleder QPR har sluppet inn færre mål så langt denne sesongen. På hjemmebane er de et av bare to lag i Championship som fortsatt er ubeseiret. De har totalt 6-4-0 på Turf Moor denne sesongen, men to av de tre siste kampene har endt med poengdeling mot henholdsvis Watford og Bournemouth. I forrige hjemmekamp vant de knepent 1-0 over Barnsley. Formen er med andre ord i en nedadgående kurve, men poengdelingen borte mot Leicester City i forrige serierunde, skal man ikke kimse av. Hjemme på Turf Moor har de 16-4 i målforskjell, og de kommer nok til å være minst like solide denne kampen.

Lancashire-rival Blackpool er i enda dårligere form enn vertene. De har både pådratt seg mange røde kort i det siste, men også gått på et par nederlag. Etter å ha bare tapt to av sine sytten første kamper, har de nå tapt tre kamper på rad. Først 1-0 borte mot Yeovil Town, så 5-1 borte mot Derby County, og i forrige runde vant Queens Park Rangers 2-0 på Bloomfield Road. De har nå bare en seier på de seks siste kampene, og har nå falt utenfor kvalifiseringsplass. Foran denne helgen ligger de på en 9.plass med 8-7-5 totalt. De har to poeng opp til kvalifisering, men der opp kommer de ikke hvis de ikke begynner å vinne kamper igjen. Nok en gang mangler de viktige Gary MacKenzie, og det kan definitivt by på problemer for The Seasiders. Den viktige midtstopperen har vært fantastisk denne høsten, og det er ikke tilfeldig at de har sluppet inn syv mål på de to siste kampene hvor han ikke har spilt. På bortebane har Blackpool 3-4-3 denne sesongen, men bare en av de syv siste bortekampene har endt med seier. Det skjedde da de møtte Nottingham Forest i starten av november.

Vurdering: Blackpool virker håpløse for tiden, og savnet av Gary MacKenzie blir tydeligere for hver kamp. Han er ikke med i dag, og det er heller ikke midtbanekrigeren Isaiah Osbourne. Dette blir fryktelig tøft for Blackpool. Burnley har vist litt skuffende takter i det siste, men her bør det blir hjemmeseier.

Tips: H

____________________________________________________________________________________

Derby County – Doncaster Rovers
Kampstart: 16:00
Dommer: Nigel Miller
Skader og Suspensjoner:  Vertenes toppscorer, Chris Martin, er usikker pga. skade. Will Hughes skal være tilbake. Yun Suk-Young nærmer seg spilleklar, men rekker nok ikke denne kampen for Doncaster.

Ligaens store formlag skal i aksjon igjen, og denne gangen møter de et formsvakt Doncaster Rovers. The Rams har vært helt fantastiske etter at Steve McClaren tok over styringa på Pride Park, og foran denne kampen har de vunnet hele seks kamper på rad (Seks! Six! Sechs!). Denne flotte formen har ført de til toppen av tabellen, og nå ligger de bare tre fattige poeng fra direkte opprykk. De innehar for øyeblikket en 4.plass, og har fem poeng opp til Queens Park Rangers på førsteplass, og fem poeng ned til 7.plassen som ikke gir kvalifisering. Totalt har Derby 11-4-5 og hele 42-26 i målforskjell. De er det laget som har scoret soleklart flest mål denne sesongen, og neste lag på listen over flest scorede mål, har scoret hele ti mål færre (Leicester og Leeds med 32). Hjemme på Pride Park har de helt brukbare 4-3-3, men det mest interessante er deres hjemmestatistikk under McClaren. De har nemlig knallsterke 4-1-0 på Pride Park under McClaren. Bare Birmingham har kommet seg fra Pride Park med poeng i bagasjen siden han ble ansatt. På disse fem kampene har Derby scoret fjorten mål. Jeg blir ikke overrasket hvis Derby fikser en ny målfest på lørdag.

Paul Dickov og hans Doncaster Rovers er i trøbbel for tiden. Etter en fin start på sesongen hvor de slo til med noen overraskende bra resultater, har det i det siste vært litt mindre å juble for. Bare to seire på de ti siste kampene har ført Donny ned på en 20.plass på tabellen, og nå er det bare tre poeng ned til nedrykk. Totalt har Doncaster 5-5-10 denne sesongen, men foran denne kampen har de to strake tap på samvittigheten. Begge disse tapene har vært med sifrene 3-0, og de har kommet mot Bolton Wanderers på bortebane og Leeds United på hjemmebane. Med ligaens nest dårligste målforskjell (17-34) er det ikke bra å bli involvert i den tette bunnstriden. På hjemmebane har de vist solide takter når de har slått Leicester City og Queens Park Rangers, men på bortebane har de ikke hatt mye å juble for. Status etter ti bortekamper er 1-4-5, hvor deres eneste seier kom borte mot Sheffield Wednesday i september. Siden den gang har de seks bortekamper på rad uten seier. Fire av disse kampene har endt med tap, imens de har fått med seg poeng borte mot Barnsley og Birmingham City. Av de ti kampene som Doncaster har tapt denne sesongen, har bare to av tapene vært med mindre enn to mål. Det kan med andre ord bli en svært stygg ettermiddag for Doncaster på Pride Park denne lørdagen.

Vurdering: Finn frem kuleramma! Ligaens store formlag, mot et av de dårligste lagene på bortebane. Dette bør bli en soleklar hjemmeseier, og sannsynligvis med flere måls margin. Sjeldent jeg vil anbefale det, men her har jeg faktisk stor tro på at handicap-spill med flere mål kan gå inn.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Ipswich Town – Watford
Kampstart: 16:00
Dommer: Graham Scott
Skader og Suspensjoner: Sylvan Ebanks-Blake kan få sin debut for Ipswich her. Marco Faraoni, Almen Abdi og Essaid Belkalem er ute for gjestene.

Mick McCarthy og hans menn fortsatte den fine formen da de møtte Nottingham Forest på City Ground forrige helg. Det er definitivt ingen enkel stadion å komme til, men traktorgutta gjorde en flott jobb og fikk med seg et sterkt poeng. Forest hadde som vanlig flest sjanser, men Ipswich og David McGoldrick var ikke langt unna scoring de heller. Dean Gerken i mål hos Ipswich holdt like høyt nivå som skjegget sitt, og dermed endte det hele målløst. Ettersom de unngikk tap i den kampen, har Ipswich nå fire kamper på rad uten tap, og bare ett tap på sine åtte siste kamper. De er med det ett av de store formlagene i ligaen for øyeblikket, og veien opp til kvalifisering er kort. Bare tre poeng skiller Ipswich og Leeds United som innehar den siste kvalifiseringsplassen. Totalt har Town 8-6-6 denne sesongen og 30-24 i målforskjell. Hjemme på Portman Road har de vært stabilt gode så lenge Mick McCarthy har vært sjef, og så langt denne sesongen har de 6-1-3 på sine ti hjemmekamper. I oktober/november hadde de en periode med tre hjemmekamper på rad uten seier, men på de to siste hjemmekampene har de slått Blackburn Rovers 3-1 og Huddersfield Town 2-1. Kan det bli fem kamper på rad uten tap for Ipswich?

Det har skjedd mye hos The Hornets den siste uken. Forrige helg tapte de 1-0 hjemme for Sheffield Wednesday, til tross for at gjestene bare hadde to avslutninger i hele kampen. Etter det var eventyret over for Gianfranco Zola, som sa opp jobben i begynnelsen av uken. Han leverte fantastisk spill med Watford forrige sesong, og det er nesten utrolig at det ikke ble opprykk til Premier League. Denne sesongen har de slitt veldig, til tross for en bra start tilbake i august. Inn som ny manager har de hentet en annen italiener, nemlig Giuseppe Sannino. Det skal være en meget dyktig trener, og det blir spennende å se om han kan sette sitt preg på dette laget. Foran denne kampen ligger Watford på 13.plass med 6-7-7 totalt. De har hele ni kamper på rad uten seier, og utrolig nok har de fem hjemmetap på rad. På bortebane har de gjort det brukbart, og har 3-5-2 på sine ti bortekamper denne høsten. Samtlige av deres fire siste bortekamper har endt med poengdeling. Det er vanskelig å si om de vil fortsette sin gode borteform under Sannino, men de kommer uansett til å gi Ipswich hard kamp. Man skal ikke undervurdere effekten av å få en ny hovedtrener på plass.

Vurdering: Ipswich i flott form jager kvalifiseringsplassene. På hjemmebane er de solide, men her får de tøff motstand. Watford med ny manager og da bør man egentlig unngå spill. Jeg anbefaler å holde seg unna spill her, men hvis jeg måtte valgt, hadde jeg gått for hjemmeseier.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Leeds United – Barnsley
Kampstart: 16:00
Dommer: Keith Stroud
Skader og Suspensjoner: Danny Pugh er usikker hos vertene. Chris O’Grady og Paddy McCourt er usikre hos gjestene.

Leeds United-supporterne har i lang tid drømt om å returnere til Premier League, og endelig ser det faktisk sannsynlig ut. Brian McDermott hadde litt startproblemer tidligere i høst, men nå ser de sterkere ut for hver runde som går. Forrige helg knuste de lokalrival Doncaster Rovers hele 3-0 på bortebane. De står nå med bare ett tap på sine syv siste kamper, og det kom da de var på besøk hos Blackburn Rovers i slutten av november. Hele fem av disse syv kampene har endt med seier, og derfor har de ikke overraskende hoppet opp litt på tabellen. Foran denne runden ligger de på en flott 6.plass med 10-3-7 totalt. De har 33 poeng og det er bare ett poeng ned til neste lag på tabellen, derfor er det viktig å ikke ta foten av gasspedalen. Opp til direkte opprykk er det syv poeng foran denne kampen. Hjemme på Elland Road er hvittrøyene meget solide, og har imponerende 6-2-2 å vise til så langt. Bare de to topplagene Burnley og Queens Park Rangers har vunnet på Elland Road denne sesongen, og det skjedde tilbake i august/september. Ross McCormack fortsetter å skinne på topp hos Yorkshire-klubben. Han er ligaens toppscorer med seksten mål, og har nå tolv mål på de ni siste kampene. Galskap! Barnsley skal slite med å holde McCormack unna nettmaskene på lørdag.

Barnsley har i løpet av uken fått på plass en ny manager i sjefsstolen. Micky Mellon har gjort en flott jobb med The Tykes etter at David Flitcroft ble sparket, men han blir nå assistent manager under klubbens nye manager, Danny Wilson. Wilson ledet Barnsley til Premier League i 1997, men nå er jobben hans først og fremst å unngå nedrykk. Han får en tøff start som Barnsley-manager, ettersom de skal ta turen til Elland Road. Med tanke på at Barnsley har forferdelige 1-1-8 på bortebane denne sesongen, skal Wilson jobbe hardt for å få med seg poeng på lørdag. Totalt har Tykes 3-6-11 på sine tjue kamper, og ligger derfor sist på tabellen. Det trenger likevel ikke være helt skandale ettersom de bare har tre poeng opp til Charlton som ligger på trygg plass. Problemet er derimot hvis de ender opp med å få en luke opp til trygg plass, og det kan fort skje med tanke på at de møter Leeds, Bolton og Derby i de tre neste kampene. Foran denne kampen har Barnsley bare vunnet en av sine åtte siste kamper. Den seieren kom borte mot Brighton & Hove Albion i begynnelsen av måneden, og kan fint brukes som motivasjon før dette oppgjøret. Tøft blir det uansett.

Vurdering: Leeds er i flott form, og møter her ligaens dårligste bortelag. Barnsley har dog vist mye positivt i det siste, men her bør det bli for tøft. Jeg tror Ross McCormack og resten av Leeds-gjengen tar tre relativt enkle poeng her.

Tips: H

______________________________________________________________________________________________________

Reading – Wigan Athletic
Kampstart: 16:00
Dommer: Gary Sutton
Skader og Suspensjoner: Wayne Bridge og Sean Morrison er ute hos vertene. Grant Holt, Shaun Maloney og Gary Caldwell er ute hos gjestene.

Nigel Adkins og Reading har levert en solid første halvdel av årets sesong. De henger godt med i opprykkskampen, til tross for at de ikke har imponert noe særlig. Derfor er det skummelt å tenke på hvor bra de kan gjøre det i vår hvis ting plutselig klaffer. Fremfor mål har de gjort det brukbart med 29 scoringer, men foran eget mål har de en hel del å jobbe med. De har sluppet inn 22 mål denne sesongen, og det skyldes ikke dårlig keeperspill. Alex McCarthy har nemlig vært blant de aller beste målvaktene i årets sesong. Derfor er det noe med det defensive spillet som ikke fungerer, og det bør Adkins finne ut av snart. Foran denne kampen ligger Royals på en sterk 5.plass med seks poeng opp til direkte opprykk. Ned til under kvalifiseringsstreken er det bare to poeng. Det er derfor svært viktig å ikke få noen lange perioder med dårlig form. Totalt har de 9-7-4 på sine første tjue kamper, og hjemme på Madejski Stadium har de solide 5-4-1. Deres eneste tap på hjemmebane kom i forrige hjemmekamp da Eddie Howe og hans Bournemouth var på besøk. Av lagene som har blitt slått på Madejski Stadium er det bare Leeds United og Ipswich Town som ligger på øvre halvdel av tabellen. Begge de kampene ble vunnet med ett mål.

Wigan Athletic fikk seg en skikkelig bomtur i midtuken. På onsdag tok de turen til Hillsborough for å møte Sheffield Wednesday, men dessverre regnet den kampen bort. De startet kampen fantastisk med flere gode sjanser, og burde nok ledet med mer enn ett mål da kampen ble avbrutt. Det skjedde da dommer Keith Stroud etter 60 minutter sendte lagene i garderoben. Det gikk ikke an å spille fotball på den våte gressmatten, og derfor må kampen nå spilles helt på nytt ved en senere anledning. Selv om dette var en stor skuffelse for både spillere og fans hos The Latics, var det mye positivt å hente fra deres flotte prestasjon. Forrige helg vant de 3-2 hjemme mot Bolton Wanderers, og det ser ut som om de har fått en bra start under Uwe Rösler. Totalt har Wigan 7-4-8, og ligger dermed på en 14.plass på tabellen med 25 poeng. På bortebane har de ikke overbevist særlig, og har skuffende 2-1-6 så langt denne sesongen. De har dog ikke spilt noen bortekamp i ligaen under Uwe Rösler, og man skal ikke se bort fra at det blir en endring på den dårlige borteformen nå som tyskeren sitter i sjefsstolen.

Vurdering: Dette blir vanskelig å vurdere. Wigan har sett bra ut i den halvannen kampene de har spilt i ligaen under Uwe Rösler, og de kommer nok til å gi Reading god kamp her. Jeg er veldig i tvil om hvordan dette kommer til å gå, men med Reading sitt tap mot Bournemouth friskt i minnet, har jeg litt lyst til å prøve borteseier til god odds. Det beste tipset er uansett å holde seg unna.

Tips: B

____________________________________________________________________________________________

Sheffield Wednesday – AFC Bournemouth
Kampstart: 16:00
Dommer: Jeremy Simpson
Skader og Suspensjoner: Michail Antonio og Joe Mattock er ute hos vertene. Elliott Ward er usikker hos gjestene.

Bordet var dekket til fest, men regnværet ødela for Sheffield Wednesday på onsdag. De rakk bare å spille seksti minutter før dommer Keith Stroud bestemte seg for å avbryte kampen mot Wigan Athletic. Da hadde det høljet ned i lang tid, og det gikk ikke an å spille fotball lenger. Uglene lå under 1-0 i den kampen, og ut fra spill og sjanser skal man ikke se bort fra at det hadde endt med tap. Wigan var nemlig et hakk bedre i det oppgjøret, og Connor Wickham klarte ikke omsette noen av sjansene sine. Kampen mot Wigan må nå spilles om igjen fra starten av ved en senere anledning. Denne helgen står en ny hjemmekamp for tur, og da bør prestasjonene være bedre enn på onsdag. Foran denne kampen ligger Wednesday på en 22.plass med 3-8-8. De ligger med andre ord på feil side av den fæle streken, men veien opp til trygg plass er bare på ett poeng. De har i tillegg en kamp mindre spilt enn de andre lagene i bunnen av tabellen. Under vikarierende manager Stuart Gray har de 2-0-1, hvor de blant annet har slått gode lag som Leicester City og Watford. Tapet kom hjemme mot Nottingham Forest. I kampen mot Watford vant de 1-0 etter at de bare hadde to avslutninger. Et skikkelig ran med andre ord. Connor Wickham er i storform og har nå fem mål på syv kamper for Wednesday. I de seks siste kampene til Wednesday, er det bare han som har scoret mål for uglene. På hjemmebane har han fire mål på fire kamper.

Det er svært vanskelig å vite hva man kan forvente av Eddie Howe og hans AFC Bournemouth. De kan svinge fra de mest imponerende prestasjonene, til det helt forferdelige. Foran denne runden ligger de på en 17.plass med 6-4-10 totalt. På de ni siste kampene har de skuffet stort, og står bare med en seier. Den seieren var dog knallsterk, og kom borte mot Reading for to runder siden. I forrige serierunde var de tilbake til det ustabile igjen da de tapte 2-0 hjemme mot Birmingham City. I den kampen bombarderte de City-buret, men klarte aldri overliste Darren Randolph. Matt Ritchie hadde flere gode avslutninger i det oppgjøret, men var uheldig som ikke scoret.  På bortebane har de 2-3-5, og en ganske artig statistikk. På de åtte siste bortekampene har de nemlig ikke fått to like utfall i kamper på rad. Hvis de har vunnet en gang, har de tapt eller spilt uavgjort den neste. Hvis de har tapt en kamp, har de spilt uavgjort eller vunnet den neste. Derfor lover det dårlig for Bournemouth som vant forrige bortekamp mot Reading. Bare Millwall har sluppet inn flere mål enn Cherries på bortebane, ettersom de har hele 24 baklengsmål på ti bortekamper denne sesongen. Bare mot Doncaster Rovers tilbake i august har Bournemouth klart å holde nullen på bortebane. Det spørs om de klarer gjøre noe med det på lørdag.

Vurdering: Hjelp. Her blir det nok scoringer uansett, men hvilket lag scorer flest? Dette blir bingo i mine øyne. Jeg klarer ikke velge et av lagene, og ender opp med poengdeling.

Tips: U

_______________________________________________________________________________________________________

Yeovil Town – Blackburn Rovers
Kampstart: 16:00
Dommer: Iain Williamson
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er målvakten Chris Dunn usikker, imens Corry Evans er ute med skade hos gjestene.

The Glovers er i form! Etter en fæl start på sesongen har de nå klart å gå fire kamper på rad uten tap. De har vunnet 3-0 borte mot Watford, og 1-0 hjemme mot Blackpool. I de to siste kampene har de delt poengene hjemme mot Charlton Athletic og borte mot Barnsley. Med disse gode prestasjonene har de nå bare ett poeng opp til trygg plass. Totalt har de 4-5-11 denne sesongen, og 17-27 i målforskjell. Hjemme på Huish Park har de skuffende 2-2-6 og er med det, det dårligste hjemmelaget i ligaen. Det må forøvrig legges ti lat de har bare tapt en av sine fem siste hjemmekamper. I den siste tiden har de hentet inn flere gode spillere på lån, og leiesoldatene har gjort det meget bra. John Lundstram, Ishmael Miller, Shane Duffy Joe Ralls og mange flere har alle imponert hos de grønne og hvite. Midtbanekrigeren Ed Upson har kanskje vært aller best, og er lagets toppscorer med fire mål denne sesongen. Det blir spennende å se om Yeovil kan gå fem kamper på rad uten tap.

Blackburn Rovers har hatt en veldig todelt sesong i høst. De har vært bunnsolide og dyktige på hjemmebane, men på bortebane har ting vært helt håpløst. Hjemme på Ewood Park har de solide 6-2-2 og flotte 15-7 i målforskjell. På bortebane derimot har de skuffende 1-4-5 og 10-17 i målforskjell. De har bare vunnet en bortekamp og det var mot AFC Bournemouth i slutten av september. Det er alt for dårlig, og Gary Bowyer gikk hardt ut mot sine egne spillere etter tapet borte mot Ipswich Town i starten av måneden. Spillerne responderte bra på det, og klemte til med en sterk poengdeling i 0-0 kampen borte mot Queens Park Rangers. Nå gjenstår det å se om de klarer bygge videre på det borte mot Yeovil Town. Totalt har Rovers 7-6-7 på sine tjue første kamper, og ligger på en 11.plass med 27 poeng. De har seks poeng opp til kvalifisering og ti poeng ned til nedrykk. På de åtte siste kampene har de bare tapt to ganger, noe som er en ganske grei statistikk. På de to neste kampene venter Sheffield Wednesday og Birmingham City på hjemmebane, og derfor er Rovers-fansen svært spente på hvor mange poeng de får med seg denne julen. Det ligger nemlig an til å bli en veldig fin julefeiring. Om de får med seg poeng fra Huish Park, er derimot litt mer usikkert.

Vurdering: Yeovil med fin form i det siste, mot et Blackburn-lag som har slitt på bortebane denne sesongen. Dette blir en sjanserik og åpen kamp, men jeg tror ikke Yeovil taper. Jeg ender opp med uavgjort.

Tips: U

About The Author

Leave a Reply