Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal de 24.største talentene i Championship kåres. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1992 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jesse Lingard og Nick Powell ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 

7.plass:
Navn:
 Alex James Mowatt
Alder: 18 år (13.02.1995)
Posisjon: Sentral Midtbanespiller
Klubb: Leeds United
Kamper/Mål: 11/0

At det kommer opp unge og lovende spillere fra ungdomsavdelingen til Leeds United er ikke noe nytt. Likevel er det like kjekt hver gang å se nye ukjente fjes plutselig ta ligaen med storm, og det er nettopp det som har skjedd med Alex Mowatt. Den unge midtbanespilleren er født og oppvokst i Doncaster, men spiller altså for lokalrival Leeds United. Han startet sin fotballkarriere hos Bentley Pumas i Doncaster, men allerede som niåring gikk turen til storklubben Leeds United. Der gikk han gradene før han virkelig imponerte for U18-laget til Leeds forrige sesong. Der var han nemlig kaptein da Richard Naylors gutter vant ligaen forrige sesong. Etter flotte prestasjoner på både ungdomslaget og U21-laget til Leeds, fortsatte Mowatt å imponere under sommerens sesongoppkjøring med førstelaget. Han satt på benken da de slo Chesterfield i ligacupens første runde, og fikk sin førstelagsdebut da han startet mot Doncaster Rovers i neste runde av ligacupen. Han imponerte såpass i den kampen, at han fikk fornyet tillit da de tok turen til Newcastle i ligacupens tredje runde. Nok en gang imponerte han Brian McDermot med en flott prestasjon, og dermed ventet ligadebut borte mot Millwall et par dager senere. I likhet med resten av Leeds, fikk han det ikke helt til i den kampen, men siden den gang har det gått veldig bra. Han leverer så og si alltid gode kamper, og har allerede rukket å legge opp til fire scoringer på elleve kamper. Mowatt har en flott pasningsfot, bra overblikk og god teknikk. Han utviser en god ro når han har ballen i føttene, og har det som trengs for å slå den perfekte pasningen. Med sin gode venstrefot kan han også være en stor trussel på offensive dødballer. Det som er sikkert, er at vi kommer til å høre mye om Alex Mowatt fremover. De som ikke har sett han i aksjon enda kan glede seg til boxing day. Da vises nemlig Blackpool – Leeds United på TV.

About The Author

Leave a Reply