Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal de 24.største talentene i Championship kåres. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1992 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jesse Lingard og Nick Powell ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 

6.plass:
Navn:
 Joshua Christian Kojo King
Alder: 21 år (15.01.1992)
Posisjon: Ving/Spiss
Klubb: Blackburn Rovers
Kamper/Mål: 20/1 (Tre av kampene som innbytter)

Dette hurtigtoget fra vår egen hovedstad har virkelig slått til denne sesongen. Hans enorme hurtighet og gode teknikk har skapt store problemer for flere lag, og når Blackburn har spilt bra denne sesongen, har som regel Joshua King vært blant de aller beste. Dette til tross for at han for det meste har spilt ute på kanten, og ikke på topp hvor mange mener han er best. Han liker svært godt å drible, og etter snart halvspilt sesong, er det faktisk bare Barnsley-spilleren Paddy McCourt som gjennomfører flere driblinger per kamp enn det nordmannen gjør. Da King var i Norge spilte han for Romsås og Vålerenga, men der var han for ung til å få med seg noe seniorfotball. Da han var 16 år gammel reiste han over sjøen og ble en del av Manchester Uniteds fantastiske akademi. Hos de røde djevlene fikk han en kamp for førstelaget, og det var da han kom innpå for Danny Welbeck i en ligacupkamp tilbake i 2009. Siden den gang har han vært på lån hos Preston North End i Championship, Borussia Mönchengladbach i Bundesliga, Hull City i Championship, før han etterhvert endte opp i sin nåværende klubb, Blackburn Rovers. Det skjedde da Henning Berg var manager i fjor høst. Han ble først hentet på lån, men overgangen ble etterhvert permanent. Under låneoppholdet før jul, imponerte King med sin hurtighet og gode spill, men etter at han kom permanent til klubben slet han mer. Det kan godt skyldes flere managerutskiftninger og dårlig form generelt hos Blackburn, men spillet hans var rett og slett skuffende. Derfor var det gledelig å se han finne tilbake sin gode form i høst. Det er nemlig ikke mange som har vært bedre enn King hos Blackburn denne sesongen. At King kommer såpass høyt opp på denne kåringen, skyldes kanskje litt norske øyne, men hvis King lærer seg å gjøre bedre avgjørelser foran mål, kan han nå svært langt som fotballspiller.

About The Author

Leave a Reply