Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal de 24.største talentene i Championship kåres. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1992 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jesse Lingard og Nick Powell ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 

5.plass:
Navn:
 Liam Moore
Alder: 20 år (31.01.1993)
Posisjon: Midtstopper/Back
Klubb: Leicester City
Kamper/Mål: 17/1 (En av kampene som innbytter)

Liam Moore er blant de mest spennende forsvarsspillerne i hele Championship. Han kommer fra Loughborough som ligger midt mellom Nottingham, Derby og Leicester. Heldigvis for Leicester City valgte han å spille sin fotball i den sørligste byen, nemlig Leicester. Grunnen til at det ble nettopp revene fra Leicester er usikker, men at han vokste opp i en familie hvor Leicester City sto sterkt, hadde nok en viss påvirkning. Han var kaptein da U18-laget til Leicester kom helt til kvartfinalen i FA Youth Cup tilbake i 2010/11-sesongen. Etter et vellykket låneopphold hos Bradford høsten 2011, fikk han sin debut for Leicester i januar 2012. Etter det måtte han vente helt til siste serierunde for å få sin neste kamp for klubben. Selv om det kanskje var skuffende med såpass lite spilletid den våren, lå han ikke på latsiden etter sesongslutt. En imponerende sesongoppkjøring, samt skader på spillere som Zak Whitbread og Sean St.Ledger ga han en fast plass på laget i starten av forrige sesong. Han var en viktig del av første laget ut sesongen, og fikk totalt sytten kamper for klubben i løpet av 2012/13-sesongen. Han fikk forøvrig sin U21-landslagsdebut for England forrige høst, men har dessverre ikke fått flere muligheter der siden den gang. Denne sesongen har han vært fast inventar i forsvarsrekka til et av Championships klart beste lag. Han har spilt mesteparten av sine sytten kamper på stopperplass, men har også vikariert litt på høyrebacken når Ignasi Miquel har fått prøve seg ved siden av Wes Morgan. Sesongens høydepunkt kom nok da Leicester vant 2-0 hjemme mot Wigan Athletic. I den kampen var Moore nærmest i en egen klasse, og scoret samtidig sitt første og foreløpig eneste mål i sin seniorkarriere. Moore er en duellsterk og smart spill, som i tillegg har et av de råeste innkastene i hele ligaen. Denne karen her får nok spille i Premier League om ikke alt for lang tid.

About The Author

Leave a Reply