Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal de 24.største talentene i Championship kåres. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1992 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jesse Lingard og Nick Powell ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 

4.plass:
Navn:
 Samuel Mark Byram
Alder: 20 år (16.09.1993)
Posisjon: Høyreback/Ving
Klubb: Leeds United
Kamper/Mål: 7/0 (Tre av kampene som innbytter)

I fjor vår var Sam Byram bare et navn enkelte av oss hadde såvidt lagt merke til på Football Manager, eller som Leeds-supportere hadde lest om i forbindelse med U18 og reservelagskamper. I løpet av forrige sesong ble han derimot et av de heteste navnene i hele Championship. Mye har forandret seg for den unge Leeds-spilleren, men foreløpig virker det som om han holder føttene godt plantet på jorda. Byram ble født i Essex, men flyttet tidlig til Yorkshire hvor han gikk på skole i både Haxby og York. Da han var ni år gammel spilte han for Leeds Uniteds U9-lag, men der falt han ut. Han kom senere inn i klubben igjen da han var elleve år gammel og har vært i klubben siden den gang. På slutten av fjorårets sesong fikk han endelig en profesjonell kontrakt hos United. Foran forrige sesong fikk han sjansen til å vise seg frem i en treningskamp mot byrival Farsley Celtic. Han fikk spille en hel omgang i den kampen og etter det har han bare blitt bedre og bedre. Hans første scoring for førstelaget kom i treningskampen mot Preston North End og på den tiden begynte det å gå opp for folk at man kanskje hadde et nytt stjerneskudd på gang.

Forrige sesong måtte lagene i Championship starte sesongen med første runde i ligacupen. Dette viste seg å være en meget bra mulighet for Byram. Han startet cupkampen mot Shrewsbury Town og gjorde sine saker meget bra. Faktisk imponerte han såpass mye at han fikk starte i sesongåpningen hjemme mot Wolverhampton Wanderers. Foran 23 745 tilskuere viste han seg frem på best mulig måte og det gikk ikke lenge før de trofaste supporterne på Elland Road lagde vitser som denne:

“Breaking News: Leeds debutant Sam Byram has been arrested by Police after a search where they found Matt Jarvis in his back pocket”

I løpet av sesongen ble Sam Byram den store helten blant Leeds-fansen. Han startet totalt 53 kamper for hvittrøyene og scoret fire mål. I ligaen gikk han bare glipp av to kamper gjennom hele sesongen. Etter sesongslutt tok han hjem så og si alt som gikk an å vinne på diverse sesongkåringer i regi av både klubb og lokalmedia. Han ble også kalt opp til Englands tropp til U20-VM, men måtte melde forfall på grunn av en hofteskade. Denne skaden har dessverre ødelagt årets sesong også. Byram har nesten ikke fått vist seg frem i løpet av 2013/14-sesongen. Det er skikkelig dumt, ettersom en Byram i form er rett og slett en fryd for øyet. Hans spillestil minner faktisk litt om Gareth Bale, noe de fleste som har sett han spille kan skrive under på. Forhåpentligvis kan han komme tilbake til sitt beste innen kort tid, for da er han utvilsomt en av ligaens beste spillere.

About The Author

Leave a Reply