Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal de 24.største talentene i Championship kåres. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1992 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jesse Lingard og Nick Powell ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 

3.plass:
Navn:
 Danny Ings
Alder: 21 år (23.07.1992)
Posisjon: Spiss
Klubb: Burnley
Kamper/Mål: 19/12

Da Jay Rodriguez forlot Burnley til fordel for Southampton tilbake i 2012, var det flere som var uroet for hvordan det skulle gå med The Clarets. Charlie Austin fortsatte scoringsformen i den påfølgende sesongen, og da var det ikke mange som tenkte på Rodriguez lenger. Denne sommeren var nesten en reprise av forrige sommer. Charlie Austin var på vei ut av klubben, og de fleste, inkludert meg selv, var veldig i tvil om hvor målene skulle komme fra. Vi fikk likevel et lite hint under Lancashire-klubbens sesongoppkjøring. Fem mål på de fire siste treningskampene ga store forventninger foran sesongens første kamp mot Bolton Wanderers. Der leverte han kampens første mål i 1-1 kampen, før han scoret igjen da Burnley vant over York City i ligacupen noen dager senere. Hans åttende mål på seks kamper kom i andre serierunde mot Sheffield Wednesday. Denne flotte formen har fortsatt utover høsten, og nå er Danny Ings blant de beste spillerne i Championship. Ganske imponerende for en spiller som ble linket til AFC Bournemouth i sommer. I skrivende stund har han scoret tolv mål på nitten kamper i ligaen, og har dannet en fantastisk spissduo med Sam Vokes.

Ings kommer fra sørkysten av England, og er oppvokst på det lille stedet Netley utenfor Southampton. Han startet sin fotballkarriere hos Southampton, men allerede som 14-åring fikk han beskjed om at han ikke var god nok til å være med videre hos The Saints. Da gikk turen videre til AFC Bournemouth, og der skulle det gå bedre. Tre år etter at han kom til The Cherries, fikk han sin førstelagsdebut for klubben. Det skjedde da han kom innpå i en cupkamp mot Northampton Town høsten 2009. Året etter gikk han på lån til Dorchester Town i Conference South, og der fikk han endelig vise seg litt frem. I løpet av de ni kampene han fikk hos The Magpies, scoret han fire ganger. Han ble etterhvert kalt tilbake til Bournemouth, på grunn av en lang skadeliste hos kirsebærene. Det gikk ikke lenge før han var fast inventar på førstelaget, og i februar 2011 kom hans første scoring for Bournemouth. Det skjedde da de slo Swindon Town 3-2 på Dean Court. Han fikk totalt 27 kamper i ligaen den sesongen, og scoret syv mål. Etter sesongslutt ble han linket til flere Premier League-klubbern, men han fullførte sesongoppkjøringen med Bournemouth. I midten av august ble han hentet til Lancashire og Burnley av sin tidligere manager Eddie Howe. Prislappen skal ha vært rundt £1m. Han scoret tre mål på femten kamper i ligaen i sin første sesong, imens forrige sesong ble ødelagt en del av skader. Han var ute så og si hele høstsesongen, men kom sterkt tilbake utover i sesongen. Totalt fikk han 32 kamper hvor han scoret to mål. Hvordan det har gått denne sesongen, har dere allerede lest tidligere i artikkelen. Det som er sikkert er at Danny Ings mest sannsynlig spiller i Premier League om ikke alt for lang tid. Enten med eller uten Burnley.

About The Author

Leave a Reply