Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal de 24.største talentene i Championship kåres. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1992 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jesse Lingard og Nick Powell ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 

1.plass:
Navn: 
William James Hughes
Alder: 18 år (07.04.1995)
Posisjon: Midtbanespiller
Klubb: Derby County
Kamper/Mål: 20/3

Will Hughes ble født i Surrey, men flyttet tidlig til Derbyshire. Han er med andre ord en lokal ungutt som allerede har fått en stor plass i Derby County-supporternes hjerter. Det er ganske imponerende med tanke på at han bare er 18-år gammel og spilte for den lille ungdomsklubben Mickleover Jubilee så sent som i 2011. Da ble han nemlig hentet av Derby County hvor han først og fremst var tiltenkt en rolle på klubbens juniorlag. Etter å ha imponert stort på U18-laget i den prestisjetunge FA Youth Cup og etterhvert på reservelaget, gikk det ikke lang tid før Hughes sitt navn var på alles lepper. I november 2011 fikk han debutere for førstelaget da Derby tapte 3-2 borte mot Peterborough United. Etter dette skulle det gå nesten et halvt år før han fikk spille på førstelaget igjen. Paul Green hadde nektet å skrive under på en ny kontrakt med The Rams og derfor valgte Nigel Clough å bruke Hughes istedenfor han i de siste kampene av sesongen. Først fikk han et innhopp i en 2-1 seier over Portsmouth før han startet i sesongens siste kamp mot Peterborough United.

Gjennom hele sesongoppkjøringen foran 2012/13-sesongen imponerte han med flott spill og han virket veldig moden for alderen. Da sesongens første kamp nærmet seg, gikk ryktene om at Hughes skulle få debutere i ligacup-kampen mot Scunthorpe United. De ryktene viste seg å være sanne og Hughes fikk spille 87 minutter i den absurde 5-5 kampen hvor Derby etterhvert tapte på straffesparkkonkurranse. Hughes må ha gjort sine saker meget bra i den kampen for han var nemlig fast på laget da serien startet også. I løpet av sesongen spilte han 35 ligakamper og scoret to mål. Han ble kåret til årets unge spiller i klubben, og var da etablert som en fast førstelagsspiller i en alder av 18-år.

Storklubbene skal allerede sirkle rundt denne unge juvelen og det virker som om det bare er spørmål om tid før han forlater Derby til fordel for en av de store klubbene i Premier League. I tillegg har Barcelona følgt han svært nøye etter at han imponerte i en turnering for U17-landslag på Algarvekysten. Hans spillestil er noe som får de fleste managere til å sikle og kanskje er han god nok for en god toppklubb i Premier League allerede nå. Han er svært dyktig i gjenvinningsfasen og holder aldri tilbake i duellene. Han er hurtig, teknisk og har et svært imponerende overblikk. Det er alltid skummelt å kalle noen for komplett, men når det kommer til komplett midtbanespiller er ikke Will Hughes langt unna. Hans venstrefot kommer til å bli gull verdt for en eller annen toppklubb, og ikke minst for Englands A-landslag om noen sesonger. Med den foten legger han de mest elegante pasningene, og er også en stor trussel på frispark som er i skuddposisjon.

Den klubben som klarer sikre seg Will Hughes den dagen han sannsynligvis forlater Pride Park, har gjort en fantastisk handel. Det er nemlig svært vanskelig å se for seg at Hughes ikke kommer til å spille med, og mot, de aller beste i fotballverden en dag.

About The Author

Leave a Reply