En svært hektisk uke går mot slutten, men først skal den 29.serierunden i Championship unnagjøres. På fredag var det “Deadline Day”, og derfor har det vært litt vanskelig å skrive om helgens kamper. Det er nemlig mange spillere som har skiftet klubber, og denne artikkelen ble skrevet på torsdag. Derfor kan det være enkelte ting som kommer frem litt uklart. Til tross for det håper jeg dere tar dere tid til å lese dere opp foran lørdagens ti kamper. Det hele starter med en fantastisk toppkamp mellom 2.plass og 3.plass på tabellen. QPR uten Charlie Austin tar i mot Burnley. I hovedrunden er det Yorkshire-derbyet mellom Sheffield Wednesday og Barnsley som blir vist på TV.

Skrevet av: Eirik Aase

Rundens oddskupong:
På tirsdag gikk oddskupongen til 6,5 i odds inn etter et sent mål fra Derby County. Satser på ny gevinst med denne kupongen på lørdag.
Birmingham City – Derby County (Borteseier) 2,15
Wigan Athletic – Charlton Athletic (Hjemmeseier) 1,62
Blackburn Rovers – Blackpool (Hjemmeseier) 1,70
Totalodds: 5,92

_____________________________________________________________________________________________________

Queens Park Rangers – Burnley
Kampstart: 13:15
Dommer: 
Roger East
Skader og Suspensjoner: Viktige Charlie Austin er ute med skade hos vertene. Keith Treacy og Daniel Lafferty er usikre hos gjestene.

Helgens første kamp kunne vel knapt ha vært bedre. De to nærmeste utfordrende bak serieleder Leicester City på tabellen, møtes til dyst på et fullstappet Loftus Road. Vertene hadde en svak periode mot slutten av 2013, men har nå bitt tennene sammen, og kjempet seg opp igjen på den herlige 2.plassen som gir direkte opprykk ved sesongslutt. De har vunnet fire kamper på rad i ligaen, og har nå 55 poeng. Det er åtte poeng opp til Leicester City på tabelltopp, men det skal nevnes at Hoops har en kamp mindre spilt enn revene til Nigel Pearson. Lørdagens motstander ligger tre poeng bak på tabellen, og vil passere London-klubben hvis de tar samtlige poeng i dette oppgjøret. Tre av de fire siste kampene som har endt med seier, har blitt spilt hjemme på Loftus Road. Doncaster Rovers ble slått 2-1 etter et heldig seiersmål på overtid, og Huddersfield ble slått med samme sifre to uker senere. På tirsdag var Bolton Wanderers på besøk, og nok en gang innkasserte QPR tre poeng etter å ha vunnet 2-1. Charlie Austin har scoret fire mål i løpet av disse tre kampene, og er QPRs soleklare toppscorer med fjorten mål. Neste mann på listen har tre mål. Det som er mest interessant med disse tre seirene, er at ingen av de har vært særlig overbevisende. Doncaster, Huddersfield og Bolton hadde alle like mange eller flere sjanser enn QPR, men ved hvert tilfelle var QPR rett og slett mer effektive. Det er selvsagt en styrke å klare vinne jevne kamper, men hvis de fortsetter på den måten, vil de begynne å gi bort poeng igjen på hjemmebane snart. Totalt har de fantastiske 11-2-1 på eget gress. Deres eneste tap kom mot serieleder Leicester City like før jul.

Burnley har overrasket oss alle denne sesongen, og henger fortsatt godt med i opprykkskampen. De ligger nå på en 3.plass på tabellen, og har tre poeng opp til lørdagens motstander. Til tross for tidvis svake prestasjon den siste tiden, klarer de likevel samle sammen nok poeng til å være en tøff utfordrer helt i toppen av tabellen. I likhet med QPR, har også Burnley en kamp mindre spilt enn serieleder Leicester City som ligger elleve poeng over dem på tabellen. Akkurat som QPR, har også Burnley spilt tre av sine fire siste ligakamper på hjemmebane. Dette har endt med en seier, og to uavgjorte kamper. De to poengdelingene har kommet i de to siste rundene, mot henholdsvis Sheffield Wednesday og Brighton & Hove Albion. På bortebane har de gjort alt annet enn å imponere den siste tiden, men i forrige bortekamp klarte de ta tre poeng borte mot Yeovil Town. Før den seieren hadde de seks bortekamper på rad uten seier, deriblant fire poengdelinger. Det er liten tvil om at Burnley er mye bedre på hjemmebane, enn på bortebane, og deres spillestil på fremmed gress er helt klart av den mer pragmatisk og kyniske stilen. Ballinnehav er ofte et fremmedord, og direkte spill mot spissparet Danny Ings og Sam Vokes er ofte den mest brukte løsningen. Totalt har de 6-4-3 på bortebanen, noe som gjør de til det tredje beste bortelaget i ligaen.

Vurdering: Dette blir et svært interessant oppgjør mellom to sterke lag. QPR er svært gode på hjemmebane, imens Burnley sliter litt borte. Her vil QPR kontrollere kampen, imens Burnley vil satse på kontringer. Hvis Burnley ikke klarer utnytte disse kontringene, vil de få det svært tøft. Jeg anbefaler ikke spill her med tanke på QPR sine prestasjoner i de siste hjemmekampene, og ettersom Austin er ute med skade, går jeg for poengdeling.

Tips: U

_________________________________________________________

Sheffield Wednesday – Barnsley
Kampstart: 16:00
Dommer: 
Andre Marriner
Skader og Suspensjoner: Giles Coke er suspendert, imens Glenn Loovens er usikker for vertene. Benik Afobe kan få sin debut. Hos gjestene er sannsynligvis Jacob Mellis tilbake, imens Jack Hunt nok får sin debut fra start.

Det må være merkelig å være Stuart Gray. Se for deg at sjefen din har sluttet, og du får i oppgave å ta over hans stilling frem til en ny mann kommer på plass, eller eventuelt overta stillingen selv hvis du gjør en god jobb. Du gjør jobben fantastisk, faktisk mye bedre enn hva forgjengeren gjorde, men likevel lar din arbeidsgiver deg bare fortsette på midlertidig basis. Slik har Gray det nå. Han har gjort en fremragende jobb med Wednesday de to siste månedene, men likevel stresser ikke Milan Mandaric med å ansatte han som manager på permanent basis. Siden Gray tok over ansvaret som sjef på Hillsborough, har han meget pene 4-4-2 å vise til. Til å være et lag som Sheffield Wednesday som lå helt i bunnen av tabellen, er det svært imponerende. De eneste tapene så langt, har kommet hjemme mot Nottingham Forest og AFC Bournemouth. Blant seirene finner man forøvrig 1-0 hjemme mot serieleder Leicester City, 1-0 borte mot Watford, og selvsagt 6-0 seieren hjemme mot lokalrival Leeds United. I tillegg kan det være verdt å nevne at de er videre til femte runde i FA Cupen, hvor de skal møte ligarival Charlton Athletic. Foran denne kampen ligger Wednesday på en 20.plass med 27 poeng. Ned til Charlton Athletic som ligger på nedrykk er det bare tre poeng, og opp til Watford på 16.plass er det bare fire poeng. Du kan trygt si at det er jevnt. Hjemme på Hillsborough har de vært relativt skuffende helt siden de rykket opp til Championship igjen, men det er fremgang å spore. De har nemlig vunnet to strake hjemmekamper i ligaen, og jakter her sin tredje hjemmeseier på rad. Totalt har de 4-3-6 på eget gress.

Danny Wilson og hans Barnsley ligger ikke særlig bra plassert på tabellen for øyeblikket. Foran denne runden ligger de på en fæl 23.plass, med bare 21 poeng totalt. De har ett poeng ned til tabelljumbo Yeovil Town, og hele fem poeng opp til Millwall som er det nærmeste laget som ligger på trygg grunn. Formen siden Wilson gjorde comeback som Barnsley-sjef har ikke vært særlig oppløftende. 1-4-3 er status etter de åtte kampene han har ledet Tykes, og blant de kampene finner vi også cuptapet hjemme mot Coventry City i begynnelsen av måneden. Deres eneste seier under Wilson kom forrige helg da de slo Blackpool 2-0 hjemme på Oakwell. I midtuken kom Blackburn Rovers på besøk, og der var de svært heldige som fikk med seg ett poeng. Blackburn overkjørte Barnsley i første omgang, og burde ledet med mye mer enn 2-1. I andre omgang jevnet det seg litt ut, og Barnsley scoret på et svært billig straffespark. Hvis Barnsley skal ha planer om å holde seg i Championship denne sesongen, er de nødt til å vinne slike hjemmekamper. De har nå bare en seier på de åtte siste hjemmekampene. På bortebane er situasjonen enda verre. I løpet av de tolv bortekampene de har spilt denne sesongen, har bare en av kampene endt med seier. Det skjedde da de mot alle odds slo Brighton & Hove Albion i starten av desember. Totalt har de 1-3-8 på fremmed gress, og bare ni ganger har de scoret på bortebane. De er ikke overraskende det dårligste bortelaget i serien.

Vurdering: Sheffield Wednesday har klart seg bra under Gray, men Connor Wickham skal ha en del av æren for det. Han er ikke med lenger, og det blir spennende å se om de kan klare seg bra uten han. Jeg tror de tar alle poengene mot et Barnsley-lag som sliter på fremmed gress. Noen storseier eller overkjøring tror jeg likevel ikke det blir, ettersom Barnsley fortsatt har tilgode å tap med mer enn ett mål under Danny Wilson. Knepen hjemmeseier.

Tips: H

___________________________________________________________________________________________

Birmingham City – Derby County
Kampstart:
 16:00
Dommer: Craig Pawson
Skader og Suspensjoner: Paul Robinson er suspendert hos Birmingham og Kyle Bartley har returnert til Swansea City. Aaron Martin kommer til å få sin debut her. Hos gjestene kan George Thorne få sin debut.

Det har vært merkelig å følge med på Birmingham City i det siste. For det første imponerte de med en lang rekke med kamper uten tap i november/desember, men det merkelige var at det var først og fremst på bortebane de virkelig fikk vist seg frem. Hjemme på St Andrews har de en svært lystig statistikk å se tilbake på. De ni siste hjemmekampene i ligaen har endt med null seire. Man må faktisk tilbake til 4-0 seieren hjemme mot Millwall den 1.oktober for å finne forrige gang Birmingham vant en hjemmekamp i Championship denne sesongen. På de ni siste hjemmekampene har de 0-5-4, og de to siste hjemmekampene har endt med tap borte mot både Yeovil Town og Leicester City. Foran denne kampen ligger Birmingham på en 17.plass med 29 poeng. Det er bare fem poeng ned til nedrykk, og opp til kvalifiseringsplass er det nå femten poeng. Hvis de skal ha håp om å kjempe om opprykk, må de snu den vonde trenden så raskt som mulig, og sette i gang med en ny rekke med kamper uten tap. For øyeblikket har de tre strake tap i ligaen, og situasjonene ble ikke mye bedre av at Kyle Bartley ble hentet tilbake av Swansea. Tidligere mistet de Dan Burn, og til denne kampen er også Paul Robinson ute. Selv om de har hentet inn Aaron Martin på lån, har de muligens en liten forsvarskrise foran denne kampen. Hjemme på St Andrews har de totalt 2-6-6, og er dermed ligaens nest dårligste hjemmelag.

Det finnes de som har flaks, de som er griseheldige, og så har du Derby County. På tirsdag lå de under 2-0 hjemme mot Yeovil Town, og selv om de reduserte til 2-1 tidlig i andre omgang ved formsterke Patrick Bamford, var det likevel lenge The Glovers som var nærmest 3-1 enn Derby var utligning. Tre minutter før slutt fikk likevel Derby pirket inn utligningsmålet ved den frittscorende midtbanespilleren Craig Bryson, og på kampens aller siste sjanse satte Chris Martin inn det som ble seiersmålet. Blytung for hardtkjempende Yeovil Town, men utrolig lettende for opprykksjagende Derby County. Med seier i den kampen krøp de helt opp i ryggen på Burnley som ligger på 3.plass på tabellen. De har 51 poeng, og nå er det bare fire poeng opp til Queens Park Rangers som innehar den siste plassen som gir direkte opprykk. Etter tre strake tap på begynnelsen av året, har de nå funnet formen igjen, og har 2-1-0 på sine tre siste kamper. Med sine 54 nettkjenninger, har de scoret flest mål i hele ligaen, og et Birmingham med forsvarskrise kan få problemer med å stoppe dette målfarlige Derby-laget. The Rams er forøvrig også det nest beste bortelaget i Championship denne sesongen, og har svært imponerende 8-3-3 på sine fjorten bortekamper. Det må dog legges til at bare en av de fire siste bortekampene har endt med seier.

Vurdering: Birmingham skuffer stort på hjemmebane, og man må nesten tilbake til varmere tider for å finne forrige hjemmetriumf i ligaen. Til denne kampen mangler de flere viktige spillere, og spesielt i forsvarsrekka ser det tynt ut. Derby ser ut til å være litt på gang igjen, selv om de viste svakheter mot Yeovil Town. Jeg har stor tro på at bortelaget tar med seg samtlige poeng her.

Tips: B

_________________________________________________________

Blackburn Rovers – Blackpool
Kampstart: 16:00
Dommer: Michael Naylor
Skader og Suspensjoner: Lee Williamson er usikker hos vertene, imens Ben Marshall er ute med skade. Hos Blackpool skal Barry Ferguson visstnok tvinge Gary MacKenzie til å spille, imens David Goodwillie ikke kan spille mot sin egen klubb.

Etterhvert som man legger flere serierunder bak seg, virker det mer og mer sannsynlig at Rovers kommer til å havne på en plassering midt på tabellen denne sesongen. De er på ingen måter svake, men de gir bort for mange unødvendige poeng i kamper som må vinnes hvis de skal kjempe om opprykk. Forrige helg ledet de lenge 1-0 hjemme mot Derby County, men en sen scoring for Patrick Bamford sørget for at de bare fikk med seg ett poeng der. På tirsdag leverte de en fantastisk kamp borte mot Barnsley, men et par øyeblikks kortslutning førte til at Barnsley fikk sjanser nok til å score to mål. Rovers burde strengt tatt avgjort den kampen allerede før pause. Nå har de fire kamper på rad uten seier, men tre av kampene har vært på bortebane mot lag som bla. Manchester City og Nottingham Forest. Disse skuffende resultatene har holdt Rovers unna kvalifiseringsplass, og de ligger nå på en 9.plass med 39 poeng. Opp til Reading som ligger på 6.plass er det fem poeng. Målforskjellen til Rovers er heller ikke særlig imponerende, og betydelig svakere enn de andre lagene i toppen. For andre sesong på rad har Rovers vært klart bedre på hjemmebane, enn det de er på fremmed gress. Bare fem andre lag i ligaen kan skryte over en bedre hjemmestatistikk denne sesongen (7-4-3 og 19-11). Bare en av de fem siste hjemmekampene har endt med seier, derfor bør Rovers vinne dette lokaloppgjøret.

Det er full sirkus i Blackpool, og da snakker jeg ikke om tivoliet nede ved stranden. Paul Ince forsvant fra klubben for snart to uker siden, men hans midlertidige erstatter, Barry Ferguson, har på ingen måter fått en bra start på managerkarrieren. Han har ledet laget i to kamper nå, og det har resultert i ett poeng hjemme mot Doncaster Rovers, og et flaut 1-5 nederlag borte mot Reading. The Seasiders fortsetter å falle ned på tabellen, og har nå kommet seg helt ned til en 15.plass. De har 33 poeng, og dermed elleve poeng opp til kvalifisering, og ni poeng ned til nedrykk. De har nå elleve kamper på rad uten seier i ligaen, og tangotrøyene kan nok knapt huske hvordan det føltes å vinne en fotballkamp. Man må faktisk tilbake til seieren hjemme mot Sheffield Wednesday i november for å finne forrige gang de kunne forlate Bloomfield Road med god samvittighet. På bortebane var de faktisk ikke så skuffende, men nå har de seks strake tap på bortebane, eller syv hvis du tar med cupkampen mot Bolton Wanderers. Barry Ferguson har litt av en jobb å gjøre…

Vurdering: Vertene blir klare favoritter her, og bør ta hjem tre viktige poeng. Jeg tror motgangen fortsetter for gjestene fra partybyen.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

AFC Bournemouth – Leicester City
Kampstart: 16:00
Dommer: Darren Drysdale
Skader og Suspensjoner: Charlie Daniels, Ryan Fraser, Tokelo Rantie og Eunan O’Kane er usikre hos vertene. Liam Moore og Sean St Ledger er sannsynligvis ute hos gjestene.

Etter fire kamper på rad uten seier i ligaen, fikk endelig Eddie Howe og hans Bournemouth tre poeng å juble for da de slo Huddersfield Town på tirsdag. Kampen var svært jevn, og selv om Bournemouth ofte hadde ballen, var Huddersfield likevel svært farlige på overgangsmuligheter. Rundt tjue minutter før slutt scoret Tokelo Rantie seiersmålet for Cherries, og han ble så glad for å score sitt første mål siden begynnelsen av november, at han rev av drakten under feiringen og mottok et velfortjent gult kort. Foran denne runden har Bournemouth bare ett tap på sine syv siste ligakamper. Tre av disse syv har endt med poengdeling og tre med seier. De ligger nå på en 14.plass med 34 poeng. Opp til kvalifisering er det ti poeng, og ned til nedrykk er det ti poeng. Det vil med andre ord være spennende å se hvordan formen til Bournemouth blir de neste ukene, ettersom man da vil få et klarere bilde av hvilken halvdel av tabellen Bournemouth kommer til å fokusere på i vår. Hjemme på Dean Court har de 6-3-5 denne sesongen, og akkurat nå er de ubeseiret på de fire siste hjemmekampene. De skal få det tøft med å forlenge den rekken etter lørdagens kamp.

Hva skal man si om Leicester City for tiden? Ord blir egentlig fattige, for de marsjerer videre som en velsmurt maskin, og spørsmålet alle stiller seg, er hvem som skal stoppe de. På tirsdag tok de en sterk 2-0 seier borte mot Birmingham City, til tross for at de ikke hadde vunnet på St Andrews siden 2004. De kom til svært mange avslutninger i det oppgjøret, og hadde også ballen mye mer enn vertene. Med seier i den kampen har de nå forlenget rekken med ligaseire på rad til hele 8 kamper. Siden de vant 1-0 borte mot Queens Park Rangers like før jul, har ingen klart å stoppe revene til Nigel Pearson. De ligger nå på tabelltopp med 63 poeng, og deres nærmeste utfordrer er Queens Park Rangers som har 55 poeng. Det skal dog legges til at  QPR har en kamp mindre spilt, men at de møter 3.plass Burnley på lørdag. Det er med andre ord god mulighet til å få en enda større luke hvis Leicester gjør jobben sin selv. De er ligaens beste bortelag med 9-1-4, og har nå fire strake seire på bortebane.

Vurdering: Bournemouth har vist fin form den siste tiden, men her tror jeg de får det alt for tøft. Jeg tror gjestene tar sin niende strake seier.

Tips: B

____________________________________________________________________________________

Doncaster Rovers – Middlesbrough
Kampstart: 16:00
Dommer: Andy Davies
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Harry Forrester på grunn av skade, imens Boro mangler Rhys Williams som er ute for resten av sesongen.

Ingen liker en skrytepave, men på tirsdag tjente jeg gode penger på Doncasters storseier. De har i de siste kampene vist en klar fremgang spillemessig, og det var bare et tidsspørsmål før det ville løsne. De vant hele 3-0 hjemme mot Charlton Athletic på tirsdag, og seieren kunne vært mye større. Det var bare ett lag på banen på Keepmoat, og de styrte hele showet. For å gi deg et innblikk i hvor enveiskjørt denne kampen var, kan vi ta en titt på statistikkene fra det oppgjøret. Doncaster hadde tjue avslutninger, imens Charlton bare hadde tre. Doncaster hadde syv skudd på mål, imens Charlton ikke fikk testet Ross Turnbull en eneste gang. Vertene hadde også ballen klart mest, noe et ballinnehav på 67% sier en del om. Det må selvfølgelig legges til at Lawrie Wilson ble utvist etter 35 minutter for Charlton, men allerede innen den tid ledet Donny 1-0, og så ut til å ha god kontroll. De har nå tre strake kamper uten tap i ligaen, hvorav to av kampene har endt med seire hjemme mot henholdsvis Wigan Athletic og nå Charlton Athletic. Denne fine formen har ført de opp på en 19.plass på tabellen, med fire poengs luke ned til nedrykk. Hjemme på Keepmoat har de 6-2-6, og fortsetter de på samme måte som de har gjort de siste ukene, bør de kunne klatre enda høyere opp på tabellen.

Middlesbrough har vært i flott form under Aitor Karanka i det siste, men nå har de to kamper på rad uten seier. Disse kampene har vært borte mot serieleder Leicester City, og hjemme mot Wigan Athletic. Derfor er det ingen grunn til å legge seg ned å deppe over de siste resultatene, men heller fokusere på å fortsette den fine fremgangen inn i den tøffe vårsesongen. Før disse to siste kampene, hadde de hele syv kamper på rad uten tap. Seks av disse kampene endte med seier, og det er den typen form som kan gi opprykk hvis Boro klarer fortsette på samme måte. De ligger nå på en 10.plass med 37 poeng, og har syv poeng opp til Reading som innehar 6.plassen på tabellen. Ned til nedrykk er det tretten poeng, men det er ingen på Riverside Stadium som fokuserer på nå. På bortebane har Middlesbrough vært meget svake under Tony Mowbray, men under Karankas ledelse har de fått en opptur. 2-2-1 er status etter deres fem siste kamper på fremmed gress i ligaen. De har slått Blackpool og Millwall i løpet av disse kampene, men det skal sies at begge klubbene slet med underpresterende managere på den tiden de ble slått. Her får dette spennende Boro-laget tøff motstand mot et Doncaster-lag som er fulle av selvtillit.

Vurdering: Interessant oppgjør mellom to lag som er i fin form. Doncaster har virkelig imponert i de siste kampene, og spesielt på hjemmebane har de sett svært gode ut. Boro var meget sterke, men har nå to kamper på rad uten seier. Dette kan vippe begge veier, men magefølelsen sier hjemmeseier.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Ipswich Town – Bolton Wanderers
Kampstart: 16:00
Dommer: Charles Breakspare
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos traktorgutta. Jermaine Beckford er muligens tilbake for Bolton, og Tim Ream skal være klar, til tross for at han brakk nesen på tirsdag.

Mick McCarthy og hans Ipswich Town er fortsetter godt plassert på øvre halvdel av tabellen, og er det laget som er nærmest kvalifiseringsplass. De ligger nå på en 7.plass med 40 poeng. Reading ligger på 6.plass som gir kvalifisering, og de har 44 poeng. Nedover på tabellen er det veldig tett, og hvis man går fire poeng ned på tabellen kommer man helt ned til 12.plass. Etter fire strake kamper uten seier i ligaen, har Ipswich nå funnet litt tilbake til den gode formen igjen. De to siste kampene har vært positive, og nå får de en ny hjemmekamp hvor de kan klemme til skikkelig igjen. Forrige helg vant de 2-0 hjemme mot Reading, og på tirsdag tok de turen til Elland Road. Der møtte de et Leeds-lag som hadde fem strake tap på samvittigheten, og som selvsagt var sultne på å stoppe den vonde tapsrekken. De klarte stoppe tapsrekken, men tre poeng fikk de ikke mot Ipswich. Gjestene tok nemlig ledelsen ti minutter ut i andre omgang ved David McGoldrick, men bare noen minutter senere utlignet Ross McCormack på straffespark. Det ble ikke flere mål i den kampen, og dermed endte oppgjøret med poengdeling, noe som i og for seg var et rettferdig resultat. Hjemme på Portman Road har Ipswich 7-3-4 denne sesongen, hvor tre av tapene har kommet mot de lagene som ligger på de tre øverste plassene på tabellen.

Dougie Freedman og hans Bolton Wanderers ser ikke ut til å klare komme seg opp fra nedre halvdel av tabellen, og hvis de ikke skjerper seg utover våren, kommer de til å bli innblandet i en ganske så intens nedrykksstrid. Foran denne kampen har The Trotters fem ligakamper på rad uten seier og tre av disse har endt med tap. På disse tre tapene har de sluppet inn hele fjorten mål, og det er selvsagt ikke godt nok. De ligger nå på 18.plass på tabellen med 28 poeng. Ned til Charlton Athletic som er det første laget under streken, er det bare fire poeng. Opp til kvalifiseringsplass er det nå seksten poeng. Opprykk er nok ikke det som er i tankene på Bolton-fansen for tiden. På tirsdag leverte de en ganske bra match borte mot Queens Park Rangers, men dessverre for de liljehvite var vertene mer effektive enn gjestene fra nord. De tapte kampen 2-1, hvor Boltons mål kom like før slutt ved Jay Spearing. På bortebane har de 4-2-8 denne sesongen, og de tre siste bortekampene har alle endt med tap. På de seks siste bortekampene har de 1-0-5, hvor seieren kom mot Barnsley på Boxing Day.

Vurdering: Jeg kan ikke forstå annet enn at dette blir hjemmeseier. Bolton imponerer ingen for tiden, og Ipswich er sterke på hjemmebane.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Leeds United – Huddersfield Town
Kampstart: 16:00
Dommer: Graham Salisbury
Skader og Suspensjoner: .Matt Smith er suspendert, imens David Norris og Jamie Ashdown er usikre hos vertene. James Vaughan ser fortsatt ikke ut til å være helt klar igjen for gjestene.

Det må være blytungt å være Leeds-supporter for tiden. Ikke bare er det en del rot vedrørende eierne og nye investeringer, men på banen fungerer ikke ting i det hele tatt. På tirsdag tok de ett poeng i en jevn kamp hjemme mot Ipswich Town, etter at Ross McCormack reddet poengdeling med sin straffescoring litt ut i andre omgang. Det var første gang på en stund at Leeds-fansen faktisk fikk oppleve at laget deres ikke forlot banen som taperlag. De hadde nemlig fem strake tap foran den kampen, deriblant cup exit mot Rochdale og 0-6 borte mot lokalrival Sheffield Wednesday. Med poengdeling mot Ipswich har de nå åtte kamper på rad uten seier, og hvis de ikke skjerper seg snart, vil de være nærmere nedrykk enn kvalifiseringsplass. I skrivende stund ligger de på en 12.plass med 36 poeng. Det er åtte poeng opp til kvalifisering, og tolv poeng ned til nedrykk. Hjemme på Elland Road var de ubeseiret fra september og frem til 1.nyttårsdag, men nå har de fem hjemmekamper på rad uten seier. Man må tilbake til 2-0 seieren over Wigan Athletic den 4.desember for å finne forrige gang Leeds tok tre poeng på Elland Road. De har 0-1-2 på de tre siste hjemmekampene mot Huddersfield Town, og det spørs om de klarer stoppe den vonde rekken her.

Mark Robins og hans Huddersfield Town gikk på et skuffende tap borte mot AFC Bournemouth på tirsdag. I en ganske jevn kamp tok vertene alle poengene, til tross for at spissene Danny Ward og Nahki Wells kom til flere gode sjanser. Dette var Huddersfields andre strake tap i ligaen, ettersom de tapte 2-1 borte mot Queens Park Rangers for to uker siden. The Terriers har nå bare to seire på sine ni siste kamper i ligaen, og ligger derfor fortsatt på nedre halvdel av tabellen. I skrivende stund ligger de på en 14.plass med 34 poeng. Det er ti poeng opp til kvalifisering, og ti poeng ned til nedrykk. Deres to eneste ligaseire siden 3.desember har kommet hjemme mot Millwall og Yeovil Town. På bortebane går det virkelig dårlig for tiden, og status etter fjorten kamper på fremmed gress er 3-3-8. De tre siste bortekampene har endt med tap, og på de fem siste bortekampene har de 0-1-4. Tre av tapene har vært med sifrene 2-1, imens de tapte 3-2 borte mot Burnley. Det blir svært interessant å se om de kan fortsette sin gode statistikk på Elland Road, og endelig vinne en bortekamp igjen.

Vurdering: Leeds er i forferdelig form, men det virker ihvertfall som om de så smått er på vei mot en seier igjen. Huddersfield skuffer på bortebane for tiden, og skal få det tøft her. Målrikt oppgjør i vente, men vanskelig å si hvordan det kommer til å gå.

Tips: U

______________________________________________________________________________________________________

Millwall – Reading
Kampstart: 16:00
Dommer: Darren Sheldrake
Skader og Suspensjoner: Shane Lowry er suspendert hos Millwall, men Jermaine Easter er tilbake fra suspensjon. Danny Guthrie, Jason Roberts, Mikele Leigertwood, Sean Morrison og Wayne Bridge er ute hos gjestene.

Det er en helt annen stemning rundt The Den for tiden, enn det var så lenge Steve Lomas var manager. På grunn av hans fortid i West Ham, var det aldri sannsynlig at Lomas kom til å bli akseptert av den hardbarka Millwall-fansen. Med Ian Holloway på plass er ikke bare atmosfæren bedre, men spillerne leverer bedre på banen også. Han har ledet klubben i tre kamper nå, og det har gitt både seier, uavgjort og tap. De tapte første kampen mot Huddersfield Town etter at Nahki Wells scoret seiersmålet på overtid, før de klemte til med en sterk seier hjemme mot Ipswich Town for to uker siden. På tirsdag ble det poengdeling hjemme mot Sheffield Wednesday, og selv om de nok hadde ønsket tre poeng i den kampen, har de likevel god grunn til å være fornøyd med å klare komme tilbake igjen etter å ha ligget under. Med fire poeng på de to siste kampene, har de nå klatret opp til en 21.plass på tabellen. De ligger like over Charlton Athletic som ligger på feil side av streken. Løvene fra London har 26 poeng, og har dermed to poeng ned til nevnte Charlton, og tre poeng opp til Birmingham City på 17.plass. Hjemme på The Den har de ikke alt for skuffende 5-4-5, og bare to av de ti siste hjemmekampene har endt med tap. Jeg har følelsen av at det ikke er mange lag som kommer til å vinne på The Den så lenge Ian Holloway er Millwall-sjef.

Nigel Adkins og hans Reading kan ikke stoppe å score. Ihvertfall ikke på hjemmebane. På de to siste hjemmekampene har de slått Bolton Wanderers 7-1 og Blackpool 5-1. I begge disse kampene har Adam Le Fondre scoret hattrick. Disse gode resultatene har ført til at Reading har beholdt den viktige 6.plassen som gir kvalifisering ved sesongslutt. De har nå 44 poeng totalt, og dermed elleve poeng opp til direkte opprykk, samt fire poeng ned til neste lag på tabellen. Tre av Readings fire siste kamper i ligaen har endt med seier, og det virker som om Adkins har fått sving på sakene igjen. Tidligere i sesongen var det ganske mange Reading-supportere som faktisk ønsket han bort fra klubben. Akkurat det har jeg vanskelig for å forstå. Hjemme på Madejski Stadium er de fantastiske for øyeblikket, men på bortebane er situasjonen litt annerledes. Der har de nemlig tapt tre av sine fire siste ligakamper.  Totalt sett har de likevel gjort det greit på fremmed gress, med 5-3-6 totalt. Reading har ikke tapt på The Den siden 2004, og håper nok at de kan opprettholde den statistikken etter lørdagens oppgjør.

Vurdering: Millwall har blitt et helt annet lag etter Holloway kom inn. Dette blir jevnt, men jeg tror likevel at vertene kan ta tre poeng mot et Reading-lag som sliter litt borte for tiden.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Wigan Athletic – Charlton Athletic
Kampstart: 16:00
Dommer: Michael Bull
Skader og Suspensjoner: Scott Carson, Gary Caldwell, Shaun Maloney er ute for vertene. Nick Powell er usikker, imens Josh McEachran kan få sin debut. Chris Solly, Leon Cort og Ben Hamer er ute for gjestene, som har solgt Yann Kermorgant og Dale Stephens.

Uwe Rösler har gjort en flott jobb med Wigan Athletic så langt. Siden han tok over sjefsstolen på DW Stadium har Wigan bare tapt en eneste kamp i ligaen. Det nederlaget kom borte mot Doncaster Rovers for to uker siden. Totalt har de 4-3-1 på de åtte ligakampene som Rösler har ledet Latics i. Denne fine formen har ført Wigan opp på en 11.plass på tabellen med 37 poeng. De har syv poeng opp til kvalifisering, og tretten poeng ned til nedrykk. De to siste kampene har som nevnte endt med tap borte mot Donnny, og på tirsdag ble det ett poeng borte mot Middlesbrough. Det poenget er ingenting å være flau over, for bortekamp mot Boro er noe av det tøffeste man kan møte i Championship akkurat nå. Hjemme på DW Stadium har de 6-5-2 denne sesongen, hvor tapene har kommet mot Derby County og Brighton & Hove Albion. Under tyskerens ledelse har de 2-2-0 på hjemmebane i ligaen. I FA Cupen går det også bra, og de skal møte Ole Gunnar Solskjær og hans Cardiff City i femte runde.

I skrivende stund er jeg usikker på hva som skjer med Charlton Athletic. Denne fine klubben er ut til å kunne få det svært tungt utover våren, ettersom de nå har solgt Dale Stephens til Brighton & Hove Albion, og Yann Kermorgant ser ut til å være på vei til AFC Bournemouth (Kan godt være solgt når dette publiseres). Dette er to av lagets klart beste og viktigste spillere, og tingene ser ikke akkurat veldig positivt ut fra før av. På tirsdag ble de feid av banen av Doncaster Rovers, og de kom faktisk ikke til ett eneste skudd på mål i løpet av nitti minutter på Keepmoat. Kampen endte tilslutt 3-0, og Lawrie Wilson fikk blant annet rødt kort tidlig i kampen. Charlton ligger nå på en fæl 22.plass, som vil gi nedrykk ved sesongslutt. De har tre poeng ned til Barnsley på 23.plass, og to poeng opp til Millwall på trygg grunn. Bare en av de ti siste kampene har endt med seier, så hvis de har planer om å holde seg i denne ligaen, må noe snart skje. På bortebane har de 2-5-7 denne sesongen, og man må tilbake til 2.november for å finne forrige triumf på bortbane. De syv siste bortekampene i ligaen har resultert i 0-3-4. De kan få det tungt her.

Vurdering: Wigan har vært meget gode under Uwe Rösler. Her møter de et formsvakt Charlton, og det bør resultere i seier.

Tips: H

About The Author

Leave a Reply