En ny fantastisk runde står foran oss, og nok en gang skal samtlige kamper gjennomføres på lørdagen. Heldigvis får vi denne gangen en tidlig TV-sendt kamp, og det er ikke hvilken som helst kamp vi skal få kose oss med. Brian Clough-trofeet skal nemlig deles ut, noe som betyr at det er duket for East Midlands Derby mellom Derby County og Nottingham Forest. Her kan du lese deg opp foran den, og alle de andre kampene i den 37. serierunden.

Skrevet av: Eirik Aase

Rundens TV-kamper:
13.15: Derby County – Nottingham Forest
16.00: Middlesbrough – Queens Park Rangers

Rundens oddskupong:
Oddsen er hentet fra Nordicbet.
Blackburn Rovers – Leicester City (Borteseier) 2,02
Totalodds: 2,02

nordicbet

 

________________________________________________________________________________________________________

Derby County – Nottingham Forest
Kampstart: 13.15
Dommer: Michael Naylor
Skader og Suspensjoner: Will Hughes ser ut til å bli klar for Derby, imens John Eustace er suspendert. Forest mangler Andy Reid, men kan få tilbake Kelvin Wilson til denne kampen. Henri Lansbury nærmer seg comeback.

Endelig er det klart for nytt East Midlands-derby i Championship. Den hatske stemningen, fantastiske sangene og de knalltøffe taklingene man får oppleve når Derby County og Nottingham Forest møtes, er utvilsomt noe av det beste man kan oppleve i engelsk fotball. Dette året er kampen spesielt viktig, og mange rundt klubbene har allerede snakket høyt om at dette er det viktigste derbyet på mange år. Derfor er det ikke overraskende meldt om et utsolgt Pride Park til denne kampen. Denne kampen har en rik historie, ettersom det er to lag som har mange gode minner å mimre om. Det som er mest spesielt med disse to lagene, er nok at de begge har blitt ledet av den legendariske manageren Brian Clough. Clough ledet Derby med stor suksess fra slutten av 60-tallet til begynnelsen av 70-tallet. Han rykket opp til øverste divisjon med Derby i 1968, og klemte til med seier i “First Division” i 1972. Etter et par skuffende opphold hos Brighton & Hove Albion og Leeds United gikk han til Derbys erkerival, Nottingham Forest. Der oppnådde han noen utrolige bragder, som da de blant annet vant europacupen to ganger. Det er litt sykt å tenke på at rødtrøyene fra Nottingham har vunnet europacupen like mange ganger som Juventus. Han vant også “First Division” med Forest også, og ettersom han har vært så suksessfull i begge klubbene, har de blitt enig om at vinneren av dette derbyet stikker av med “Brian Clough Trophy”. Det er en vandrepokal som alltid eies av laget som vant forrige derby. I skrivende stund er det Nottingham Forest som har trofeet, og hvis de vinner eller spiller uavgjort her, vil de nok en gang kunne løfte pokalen opp foran supporterne. Siden disse lagene møttes for første gang, har det endt med 33 Derby-seire, 37 Forest-seire og 22 uavgjorte kamper.

Siste seks innbyrdes:
28.09.13: Nottingham Forest – Derby County 1-0
19.01.13: Derby County – Nottingham Forest 1-1
30.09.12: Nottingham Forest – Derby County 0-1
13.03.12: Derby County – Nottingham Forest 1-0
17.09.11: Nottingham Forest – Derby County 1-2
22.01.11: Derby County – Nottingham Forest 0-1

Derby County har slakket ned farten i opprykkskampen, og det på verst tenkelige tidspunkt. Burnley er i fantastisk form, og ser nå ut til å sikre seg 2.plassen på tabellen. Slik så det ikke ut for noen uker siden, når Derby var i samme form som det Burnley er nå. Nå har The Rams fire kamper på rad uten seier, og det er langt fra godt nok hvis man skal kjempe om opprykk. Til sammenligning har Burnley fjorten kamper på rad uten tap. Etter tap mot Burnley på bortebane, og Millwall på hjemmebane, har de nå blitt to poengdelinger på de to siste kampene. Begge disse kampene har endt målløse, noe som betyr at Derby har nå gått fire kamper på rad uten scoring. Den første poengdelingen var mot Bolton Wanderers hjemme på Pride Park, og i den kampen burde Derby ha klart å finne nettmaskene. Forrige helg tok de turen til opprykksrival Reading, og det ble en veldig todelt kamp. I første omgang var Derby best, og skapte flere gode sjanser. I andre omgang snudde det helt, og Reading-sjef Nigel Adkins var skuffet over at de ikke klarte slå The Rams i det interessante oppgjøret. Foran denne kampen ligger Derby på en 3.plass med 63 poeng, og har derfor hele ti poeng opp til Burnley på 2.plass. Hjemme på Pride Park har de 9-4-5 denne sesongen, og etter at Steve McClaren tok over som sjef har de 9-2-2 på hjemmebane. Deres eneste tap har kommet mot Wigan Athletic (0-1) og Millwall (0-1). I seks av de syv siste kampene har det ikke blitt scoret mer enn ett mål i kampene på Pride Park. Det er med andre ord ikke akkurat mye underholdning når The Rams spiller hjemmekamp for tiden.

Nottingham Forest er faktisk i enda dårligere form enn erkerival Derby County, og imens Derby frykter at muligheten for direkte opprykk forsvinner, har Forest store bekymringer vedrørende kvalifiseringsplassen som de for øyeblikket innehar. Etter fem kamper på rad uten seier, hvor blant annet tre av kampene endte med tap mot henholdsvis Burnley (1-3), Wigan Athletic (1-4) og Barnsley (0-1), skulle de endelig plukke med seg tre poeng igjen da Doncaster Rovers kom på besøk. Slik skulle det ikke gå for skogvokterne, og i likhet med lørdagens motstander, hadde også Forest en målløs generalprøve før derbyet. Billy Sharp returnerte til City Ground med Donny, og det hadde ikke vært noe å si på om han hadde blitt matchvinner i den kampen. Det sier nok litt om hvor lite imponerende deres prestasjoner var i den kampen. De ligger nå på en 6.plass med 57 poeng, og har bare ett poeng ned til Reading som ligger på 7.plass. Med seks kamper på rad uten seier, og flere lag som jager bak på tabellen, vil det ikke gå lenge før de faller ytterligere ned på tabellen. På bortebane har de 5-9-4 denne sesongen, og bare en av de åtte siste bortekampene har endt med seier. Den seieren kom da de slo Huddersfield Town hele 3-0 i begynnelsen av februar. Det skal sies at Forest har vært fryktelig plaget med skader denne sesongen, og spesielt i den siste tiden har de vært veldig uheldige. Forsvarsrekken har blitt utskiftet alt for mange ganger på grunn av skader, og man kan jo bare tenke seg hvor mye bedre Forest hadde vært om Chris Cohen og Henri Lansbury hadde vært friske og spilleklare. Kaptein Andy Reid var heldigvis tilbake forrige kamp, men er nå ute i tre nye uker. Det skal bli veldig vanskelig for Forest å rykke opp hvis Reid ikke spiller mer resten av våren.

Vurdering: Dette blir et fantastisk oppgjør, men jeg tror ikke på mange mål. Det blir interessant å se hvem som klarer holde hodet kaldt på lørdag. I hele fem av de seks siste kampene har det blitt delt ut et rødt kort, og i fire av kampene har laget med elleve mann på banen stukket av med poengene. Kanskje vil det mest disiplinerte laget vinne denne kampen også? Jeg liker ikke å tippe på slike kamper, siden de ofte lever et eget liv, samtidig som form ofte blir kastet ut av vinduet. Ettersom gjestene mangler Andy Reid, havner jeg likevel på hjemmeseier.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Middlesbrough – Queens Park Rangers
Kampstart: 16:00
Dommer: Keith Hill
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Grant Leadbitter og Muzzy Carayol med henholdsvis suspensjon og skade. Rob Green, Danny Simpson og Jermaine Jenas kan være tilbake for gjestene her. Charlie Austin er fortsatt ute med skade.

Det ble en ny poengdeling da Middlesbrough tok turen til Dean Court for å møte AFC Bournemouth forrige helg. Det skal Aitor Karanka og hans Boro-spillere være veldig glad for. Det var nemlig Bournemouth som kjørte hele kampen, og skapte klart flest sjanser. Lewis Grabban var i kjempeform, og hadde flere gode sjanser til å score i denne kampen også. Score klarte han faktisk også, da han stjal ballen fra Dimitrios Konstantopoulous og satte den sikkert i mål. Dommeren var likevel ikke like fornøyd med Grabbans oppførsel, og annullerte målet på grunn av angrep på keeper. I mine øyne var det en feilaktig avgjørelse, men det skal nevnes at Boro også fikk en scoring annullert i den kampen. Boro har nå bare vunnet en av de ti siste kampene, og den seieren kom i forrige hjemmekamp mot Ipswich Town. Hele seks av de ni siste kampene har endt med poengdeling. Det er kanskje ikke så overraskende ettersom Boro er den store uavgjortspesialisten i ligaen sammen med Nottingham Forest. Hele femten ganger har de spilt uavgjort denne sesongen. Boro ligger nå på en 13.plass med 45 poeng. Det er tolv poeng opp til kvalifiseringsplass, og tretten poeng ned til nedrykk. De er med andre ord fanget litt i ingenmannsland på tabellen. Hjemme på Riverside Stadium har de 7-9-2 denne sesongen. Bare to lag i ligaen har færre tap på hjemmebane, og det er topplagene Burnley og Leicester City. Brighton & Hove Albion og Leicester City er de eneste lagene som har vunnet på Riverside Stadium denne sesongen. På de åtte siste hjemmekampene har de 4-4-0.

Queens Park Rangers sakker akterut i kampen om direkte opprykk til Premier League, og det ser mer og mer sannsynlig ut at de må ta til takke med en kvalifiseringsplass ved sesongslutt. Dette skyldes deres elendige form siden februar, og tilfeldigvis begynte den dårlige formen akkurat når Charlie Austin pådro seg en skade som mest sannsynlig holder han ute for resten av sesongen. Siden superspissen ble skadet har de spilt ni kamper, og bare to av disse ni kampene har endt med seier. Fem av disse ni kampene har endt med tap, og den typen resultater er ikke et topplag verdig. På tirsdag tok de turen til Sheffield Wednesday, men det ble ingen god opplevelse. De startet kampen bra med høyt press og en del sjanser, men så skjedde det som skulle endre kampen totalt. Richard Dunne fikk rødt kort da han lagde straffespark i første omgang, og Wednesday-spilleren Chris Maguire satte straffesparket sikkert i mål. Etterhvert ble det veldig tøft for The Hoops, og Wednesday fortsatte presset. De scoret to ganger til ved Leon Best og Lewis Buxton, og kampen endte tilslutt 3-0 til uglene. QPR ligger nå på en 4.plass med 63 poeng. Lenge har fokuset vært opp på tabellen, hvor det nå skiller ti poeng til Burnley som ligger på 2.plass, men nå er de nesten nødt til å se seg over skulderen også. Det er bare syv poeng ned til første lag som ligger under kvalifiseringsplass, og disse lagene nærmer seg mer og mer for hver serierunde. På bortebane har QPR en del dårlige opplevelser den siste tiden. Hele fire av de fem siste kampene har endt med tap, imens de slo Birmingham City 2-0 på St Andrews for to uker siden. Totalt har de 6-5-7 på fremmed gress, og bare femten ganger har de funnet veien til nettmaskene på bortebane.

Vurdering: Dette blir interessant. Boro med lite mål for tiden, og relativt dårlig form. Har nok fått bedret moralen en del med seieren over Ipswich Town i forrige hjemmekamp. Queens Park Rangers i dårlig form, og spesielt dårlig form på bortebane. Åpen kamp, men jeg heller mer mot vertene enn gjestene. Derfor får hjemmelaget et svakt tips.

Tips: H

____________________________________________________________________________________

Barnsley – AFC Bournemouth
Kampstart: 16:00
Dommer: Scott Mathieson
Skader og Suspensjoner: Chris O’Grady og Peter Ramage er muligens tilbake for vertene. Jim O’Brien er ute for resten av sesongen. Matt Ritchie er sannsynligvis tilbake for gjestene etter å ha vært syk den siste tiden.

I midtuken klemte Charlton Athletic til med en viktig seier mot det som er Barnsleys motstander på lørdag, i tillegg til at Yeovil Town tok et poeng borte mot Wigan Athletic. Det betyr at Barnsley har fått ekstra press på seg foran denne runden, ettersom det tetter seg veldig til i bunnen nå. Forrige helg tok de turen til Vicarage Road for å møte Watford, men det var ikke noe kjekk opplevelse ettersom de hadde skadeproblemer i forsvarsrekka, og ikke minst at Watford var i fantastisk form på hjemmebane. Ikke uventet dro The Tykes hjem uten poeng i London, og det var deres andre strake tap. Noen dager i forveien hadde de tapt 3-0 hjemme mot serieleder Leicester City. Disse resultatene har ført rødtrøyene ned på jumboplass på tabellen med 29 poeng. De har tre poeng opp til Charlton Athletic som ligger like over streken, men de har to kamper mindre spilt enn Barnsley, og derfor har de ikke råd til å gi bort poeng i kamper som denne. Siden Danny Wilson tok over som sjef på Oakwell har de blitt ganske solide på eget gress. Før tapet mot Leicester City hadde de fem hjemmekamper på rad uten tap, hvor blant annet tre av kampene endte med seier. Uavgjort har blitt et lite fremmedord for Barnsley for tiden, og man må seks kamper tilbake for å finne forrige poengdeling. Muligens kan det skyldes at laget faktisk satser nå for å ta hjem poengene, ellers så er det bare tilfeldig. Bunnrivalene har alle kamper som de fort kan ta tre poeng i, og derfor er det ekstra viktig at The Tykes vinner her. Da disse lagene møttes i høst, vant Bournemouth 1-0 etter mål fra Marc Pugh. Det ønsker nok Barnsley å revansjere på lørdag.

AFC Bournemouth hadde fire kamper på rad uten baklengsmål før de møtte Charlton Athletic på tirsdag, og det så faktisk ut som om de skulle klare holde nullen enda en gang underveis i kampen på The Valley. Det var nemlig en sjansefattig affære i store deler av kampen, men mot slutten åpnet det seg opp en del. Begge lagene hadde sjanser til å avgjøre kampen, men avgjørelsen skulle ikke finne sted før to minutter på overtid. Johnnie Jackson sendte et hjørnespark inn til Dorian Dervite, og han headet ballen i mål til ellevill jubel fra ekstatiske hjemmesupportere. Målet var spesielt skuffende for Bournemouth ettersom de hadde fire kamper på rad uten tap før dette nederlaget, og selvsagt siden de var såpass nære å klare enda en kamp uten baklengsmål. Forrige helg fikk de besøk av Middlesbrough, og der endte det med poengdeling. I motsetning til tirsdagens kamp klarte ingen av lagene å overliste hverandres målvakter i kampen mot Boro. Eller, begge lagene klarte overliste hverandres målvakter, men begge gangene ble målene annullert. Bournemouth var klart best i den kampen, og skapte svært mange sjanser gjennom hele kampen. På de ti siste kampene har The Cherries bare tapt tre kamper, og de ligger nå på en 12.plass med 46 poeng. De har fjorten poeng ned til nedrykk, og elleve poeng opp til kvalifiseringsplass. Det vil overraske meg stort om ikke Bournemouth ender på en kjedelig plass midt på tabellen. Kjedelig er kanskje feil ord å bruke, ettersom Cherries-fansen er nok veldig fornøyd med deres comeback-sesong. På bortebane har de 5-5-8 denne sesongen, og bare to av de syv siste bortekampene har endt med seier. Dette blir en svært tøff kamp, og det blir interessant å se hvordan kampen utvikler seg.

Vurdering: Det hele avhenger av om hvilke spillere Barnsley får tilbake fra skade. Hvis de må spille denne kampen uten Martin Cranie, Peter Ramage og Chris O’Grady, har jeg stor tro på borteseier. Hvis disse spillerne er tilbake, tror jeg på en meget jevn og interessant kamp. På grunn av usikkerheten rundt disse spillerne markerer jeg for borteseier, men som med mange andre kamper denne runden, anbefaler jeg ikke spill.

Tips: B

____________________________________________________________________________________________

Birmingham City – Reading
Kampstart: 16:00
Dommer: Dean Whitestone
Skader og Suspensjoner: Leiesoldaten Emyr Huws er muligens ute med en skade hos vertene. Gjestene mangler Hal Robson-Kanu på grunn av en skade.

Birmingham City er i skikkelig trøbbel for tiden. Etter noen svært imponerende borteseire i løpet av vinteren, så det lenge ut til at de skulle komme seg langt unna alt som heter nedrykksstrid, men slik har det ikke gått. Forrige helg tok de turen til Sheffield Wednesday, men der møtte de et svært revansjesugent hjemmelag. Da de møttes tidlig i høst, vant Birmingham hele 4-1 over Wednesday, og det hadde de ikke glemt. Etter bare 21 minutter spilt ledet Wednesday allerede 2-0 etter mål fra Caolan Lavery og Leon Best. I andre omgang fortsatte motgangen for Birmingham da deres egen spiller, Will Packwood, styrte et innlegg rett i eget mål. Lavery som scoret kampens første mål, gjorde det hele enda mer ydmykende for Birmingham med sin andre scoring for dagen. På stillingen 4-0 fikk Birmingham et trøstemål ved Lee Novak, men kampen endte tilslutt 4-1. Det betyr at Birmingham nå har fire kamper på rad uten seier, og hele tre av disse kampene har endt med tap. Går man enda litt lenger bak, ser man at Birmingham har tapt fem av sine syv siste kamper. Det er rett og slett nedrykksform. Nå ligger de på en 19.plass med 37 poeng. Det er bare fem poeng ned til Millwall som ligger under streken, og hvis ikke formen bedrer seg, kan jeg love dere at lagene bak snart vil ta forbi Birmingham på tabellen. Det mest spesielle med Birmingham denne sesongen er deres elendige hjemmeform. De er ligaens dårligste hjemmelag med 2-8-8, og man må helt tilbake til månedsskiftet september/oktober for å finne forrige gang de vant en ligakamp på St Andrews. Det er nesten som om Birmingham-fansen burde fått pengene tilbake for å ha kjøpt sesongkort denne sesongen.

Det så nesten ut som om Reading hadde mistet grepet litt da de tapte hjemme mot både Sheffield Wednesday og Blackburn Rovers, før de spilte uavgjort hjemme mot et Yeovil Town som spilte slutten av kampen med bare åtte mann på banen. Dette gjorde at de falt litt bak i kampen om kvalifiseringsplass, men det virker nå som om de fortsatt er med i denne spennende kampen. Forrige helg fikk de besøk av Derby County, og det ble en veldig underholdene kamp, til tross for at kampen endte uten scoringer. Begge lagene hadde fantastiske sjanser, og man kan gjerne si at de hadde hver sin omgang. Derby burde gjerne ha ledet til pause, men mot slutten av kampen var Reading svært nærme et viktig seiersmål. Med poeng i kampen mot The Rams, har Reading nå fire kamper på rad uten seier. Tre av disse fire kampene har endt med poengdeling, imens de vant 4-2 borte mot Leeds United for halvannen uke siden. De ligger på en 7.plass nå med 56 poeng. Opp til Nottingham Forest er det bare ett poeng, men med tanke på den formen Forest viser for tiden, skal man ikke se bort fra at Reading fort kan passere de på tabellen. The Royals er ligaens fjerde beste bortelag med 8-4-6 denne sesongen, På de fire siste bortekampene har de 3-1-0, hvor seirene har kommet mot Millwall, Queens Park Rangers og Leeds United. Poengdelingen kom mot Brighton & Hove Albion, men der burde de vunnet med tanke på spill og sjanser. Det er liten tvil om at Reading er solide på bortebane for tiden, og her møter de et hjemmelag som ikke har vunnet hjemme i ligaen siden tidlig i oktober.

Vurdering: Birmingham i dårlig form, og på hjemmebane har de glemt hvordan det føles å ta tre poeng. Her møter de et Reading-lag som har variert litt i det siste, men på bortebane har de imponert. Jeg tror gjestene har en fantastisk sjanse til å ta seieren her.

Tips: B

____________________________________________________________________________________________

Blackburn Rovers – Leicester City
Kampstart: 16:00
Dommer: Eddie Ilderton
Skader og Suspensjoner: Grant Hanley kan være tilbake hos vertene. Jason Lowe og Rudy Gestede er nok også klar etter å ha pådratt seg skader i forrige kamp. Tom Cairney er tilbake i trening, men spiller nok ikke her. Sean St Ledger og Tom Hopper er ute med skade hos gjestene.

Etter tre strake tap var det mange kraftige diskusjoner på diverse Blackburn-forum på internettet, samt på Twitter. Noen mener at Gary Bowyer bør forlate sin stilling som manager, ettersom han ikke har oppnådd noen fremgang med laget siden han tok over. Andre mener at han bør få lov til å fortsette ut sesongen, for også gi seg til sommeren. Andre, som meg, mener at han fortsatt gjør en flott jobb, og de noenlunde ustabile periodene skyldes de store forandringene som skjer i klubben. Utrolig mange spillere har forlatt klubben, og inn har det kommet inn unge spennende spillere I en slik overgangsperiode er det vanskelig å levere gode prestasjoner hver eneste uke, men det er vanskelig å forstå for enkelte Rovers-supportere. Forrige helg fikk man endelig en etterlengtet opptur da turen gikk til Yorkshire for å møte Huddersfield Town. Rovers klemte til med en rask scoring ved Jordan Rhodes, og han skulle få mer å juble for mot gamleklubben. Litt senere i første omgang utlignet Adam Hammill med en flott, men litt heldig scoring. I andre omgang scoret Rhodes igjen etter flott forarbeid av Craig Conway, og Conway sørget selv for 3-1 scoringen da han sendte avgårde et langskudd som Alex Smithies i Huddersfield-buret strengt tatt burde tatt. Nahki Wells reduserte til 3-2, men på tampen av kampen sørget Jordan Rhodes for å at Rovers tok med seg samtlige poeng tilbake til Lancashire, da han enkelt scoret sitt tredje mål for dagen. Nå ligger Rovers på en 10.plass med 49 poeng. Det er åtte poeng opp til Nottingham Forest på kvalifiseringsplass, men Rovers har en kamp mindre spilt. Hjemme på Ewood Park har de 8-4-5 denne sesongen. Begge de to siste hjemmekampene har endt med tap mot henholdsvis Burnley (1-2) og AFC Bournemouth (0-1). Nå spørs det om de kan gjøre det bedre når ligaens desidert beste lag kommer på besøk.

Leicester City er suverene, og det er nå bare et tidsspørsmål før de kan juble for opprykk til Premier League. Manager Nigel Pearson har nok allerede startet planleggingen foran neste sesong, og i de planene står definitivt Premier League i fokus. Forrige helg lå de under hjemme mot Blackpool, og de stanget lenge mot veggen. Gigantiske sjanser ble misbrukt gang på gang, men en halvtime før slutt vartet Riyah Mahrez opp med litt magi. Han fikk ballen på høyresiden, hvor han tok en herlig skuddfinte, før han klemte ballen i lengste hjørne fra rundt seksten meter. Målet var fantastisk, og ga vertene en skikkelig boost. Det store presset fortsatte, og åtte minutter før full tid var Mahrez nok en gang involvert i scoring. Han gjorde et flott forarbeid på venstresiden, før han fant Wes Morgan på bakre stolpe. Kapteinen stanget ballen i mål, og dermed kunne hjemmepublikumet endelig puste lettet ut. Ikke mange minuttene etter scoret Kevin Phillips, og fastsatte dermed sluttresultatet til 3-1. Leicester ligger nå på en suveren førsteplass med 80 poeng. Det er mange lag som har rykket opp med den poengsummen de siste sesongene, og når revene har elleve kamper igjen denne sesongen, er det liten tvil om at det blir opprykk på blåtrøyene. De har nå seksten kamper på rad uten tap, og hele tjue kamper på rad med scoring. De er en velsmurt maskin, og det er vanskelig å se hvordan man skal stoppe de. De har nå fire strake seire, og de har scoret tre mål i samtlige av disse kampene. Tre av kampene har for øvrig blitt vunnet med sifrene 3-0. De er ligaens beste bortelag med 11-2-4, og på de syv siste kampene på fremmed gress har de fantastiske 6-1-0. Hvem skal stoppe Nigel Pearson og gjengen?

Vurdering: Rovers med en sterk seier forrige helg, men med to strake hjemmetap, skal det bli vanskelig å få med seg noe fra denne kampen. Leicester i eventyrlig form, og de hadde ingen problemer med å feie Rovers av banen da de møttes i høst. Dette blir borteseier.

Tips: B

______________________________________________________________________________________________________

Blackpool – Huddersfield Town
Kampstart: 16:00
Dommer: Rob Lewis
Skader og Suspensjoner: Steve Davies er ute med skade hos vertene, og Kevin Foley er nok ikke tilbake fra skade helt enda. Hos gjestene er James Vaughan mest sannsynlig klar igjen, imens Duane Holmes kan få spilletid igjen etter et låneopphold hos Yeovil Town.

Seieren hjemme mot Millwall for halvannen uke siden ga The Seasiders en enorm opptur foran en tøff sesonginnspurt, og forrige helg holdt de på å sjokkere hele balløya da de møtte Leicester City på King Power Stadium. Leicester hadde femten kamper på rad uten tap foran kampen mot Blackpool, men det så ikke ut til å plage tangotrøyene. Etter bare et kvarters spill ga Blackpool vertene et lite varsku om hva som var i vente, da Neal Bishop misset på en heading fra kort hold. Like før pause flyttet Blackpool spillere frem på et offensivt innkast, og ballen spratt etterhvert ned i føttene på David Goodwillie. Han la ballen nydelig tilrette før han sendte den i nettmaskene. Det var hans første mål siden han kom på lån fra Blackburn Rovers, og det var litt av et tidspunkt å endelig score på. I andre omgang fortsatte Leicester presset fra første omgang, og sjansene ble større og større. En halvtime før slutt scoret Riyad Mahrez et fantastisk mål, og under ti minutter før ordinær tid sendte Wes Morgan vertene i ledelsen. Noen minutter senere økte Kevin Phillips ledelsen, og fastsatte sluttresultatet med sin 3-1 scoring. Barry Ferguson var fornøyd med hvordan laget spilte, men var selvsagt skuffet over at de ikke holdt helt inn. Blackpool ligger nå på en 18.plass med 38 poeng. De har seks poeng ned til nedrykk, og hvis ikke formen bedrer seg over tid, vil de fort kunne havne i en kjip nedrykkskamp ved sesongslutt. Fire av Blackpools fem siste kamper har endt med tap, og på hjemmebane har de bare vunnet en av sine ni siste kamper. Den seieren kom som nevnt i forrige hjemmekamp. Kanskje kan de ta sin andre strake hjemmeseier her.

Huddersfield Town er et lag jeg aldri kommer til å bli klok på. Ihvertfall under Mark Robins ledelse. De kan variere fra det mest fantastiske, til det helt elendige på svært kort tid. På de ni siste kampene har de ikke hatt samme utfall på to strake kamper en eneste gang. Hvis de har vunnet en kamp, har de som regel tapt den neste. Nå nylig vant de hele 5-0 mot Barnsley, for og så tape 2-0 borte mot Doncaster Rovers. Det har på mange måter blitt en kjenningsmelodi for deres sesong. Forrige helg fikk de besøk av Blackburn Rovers, og det ble ingen vellykket kamp. Rovers tok en tidlig ledelse ved den tidligere Huddersfield-spissen Jordan Rhodes. Adam Hammill utlignet litt senere da en mellomting mellom skudd og innlegg gikk rett i mål. I begynnelsen av andre omgang scoret Rovers to ganger ved Jordan Rhodes og Craig Conway, men så byttet Huddersfield inn James Vaughan. Den dyktige spissen har vært ute med skade en stund, og han klemte til med umiddelbar respons da han headet en ball nydelig ned til Nahki Wells, som satte ballen sikkert i mål. Mange trodde da at The Terriers skulle klare få et viktig utligningsmål også, men ti minutter før slutt scoret Jordan Rhodes sitt tredje mål for kvelden, etter at Lee Williamson hadde gjort en flott jobb med å vinne tilbake ballen. Dette var Huddersfields tredje nederlag på John Smith’s Stadium på de fire siste hjemmekampene. Nå ligger de på en 16.plass med 44 poeng, og de har nå tre kamper på rad uten seier. De har tolv poeng ned til nedrykk, og fjorten poeng opp til kvalifiseringsplass. Alt annet enn en kjedelig plass midt på tabellen vil overraske veldig, men det er ihvertfall bedre enn å gjenoppleve den dramatiske sesongavslutningen som de hadde i fjor. Da lå de faktisk under streken ved noen anledninger i løpet av sesongens siste kamp. På bortebane har Huddersfield 4-4-10 denne sesongen, men fem av de syv siste bortekampene har endt med tap.

Vurdering: Utrolig vanskelig å finne en vinner i denne kampen, og aldri kjekt å spå et utfall når Huddersfield er involvert. Jeg kan se for meg samtlige utfall her, og i mangel av noe bedre tips, går jeg for poengdeling. Det beste tipset er uansett å styre langt unna denne kampen på oddskupongen.

Tips: U

____________________________________________________________________________________________

Brighton & Hove Albion – Ipswich Town
Kampstart: 16:00
Dommer: Darren Drysdale
Skader og Suspensjoner: Matt Upson er mest sannsynlig klar igjen for Brighton etter å ha vært syk. Hos Ipswich ser det ut til at Cole Skuse er ute for første gang denne sesongen.

Dette blir et interessant og viktig oppgjør i kampen om kvalifiseringsplass. Brighton & Hove Albion har etterhvert funnet formen, og det på best mulige tidspunkt. Forrige helg tok de turen til Reebok Stadium for å møte et svært formsterkt Bolton Wanderers. På de siste kampene hadde de blant annet slått Blackburn Rovers 4-0, Watford 2-0 og Leeds United 5-1. Til tross for det klarte Brigthon reise hjem fra Bolton med samtlige poeng i bagasjen. Will Buckley ble den store helten med sine to scoringer, og selv om Bolton presset knallhardt på for å få scoring, klarte Brighton stå i mot gang på gang. Kampen endte til slutt 2-0 til The Seagulls, og med det sendte de et klart signal til de andre lagene, nemlig at Brighton er ikke et lag man kan undervurdere denne våren. Bare en av de syv siste kampene har endt med nederlag, og hele fem av disse syv kampene har endt med seier. Dette gjør at Brighton nå ligger på en 8.plass med 56 poeng. Oscar Garcia og hans mannskap har bare ett poeng opp til Nottingham Forest som ligger på kvalifiseringsplass, og i tillegg har Brighton en hengekamp tilgode på Forest. Med tanke på formen til noen av lagene foran på tabellen, vil det ikke overraske om Brighton kaprer en kvalifiseringsplass i vår, akkurat som de gjorde i fjor. Hjemme på Falmer Stadium har de 8-6-4 denne sesongen, og bare en av de ni siste hjemmekampene har endt med tap. Det skjedde da Wigan var på besøk for noen runder siden. I forrige hjemmekamp ble Queens Park Rangers slått 2-0.

Dette er en ekstremt viktig kamp for Mick McCarthy og hans Ipswich Town. Med seier melder deg seg på i kampen om kvalifiseringsplass igjen, men med tap ser det ganske mørkt ut med tanke på opprykksmuligheter. Forrige runde fikk de besøk av Wigan Athletic på Portman Road, men det ble ikke noe lystig skue. Det så imidlertid bra ut da Tommy Smith banket ballen i mål i første omgang, men etterhvert tok Latics over og scoret to ganger før pause. I andre omgang økte de ledelsen igjen, og flere mål ble det ikke. Kampen endte 3-1, noe som var ganske merkelig med tanke på hvor lite sjanser som egentlig ble skapt. Med det tapet beholdt Ipswich sin 9.plass på tabellen med 51 poeng. De har seks poeng opp til Nottingham Forest på kvalifiseringsplass, og to poeng ned til Blackburn Rovers som ligger på plassen under på tabellen. På bortebane har de ikke vært veldig farlige, men de har vært flinke til å ta med seg poeng på fremmed gress. I høst hadde de en lang periode uten tap på bortebane, og totalt har de 4-8-6 på fremmed gress. På de syv siste kampene har de bare vunnet en gang, og det var da de slo Yeovil Town i forrige bortekamp. De eneste lagene Ipswich har slått på bortebane denne sesongen, er lag som befinner seg i, eller like rundt nedrykksstriden. De skal med andre ord få det tøft mot et Brighton-lag som har scoret i syv hjemmekamper på rad.

Vurdering: Ipswich svake på bortebane for tiden, og mangler sin superspiss i David McGoldrick. Brighton i fin form, og meget solide hjemme for tiden. Jeg klarer ikke se hvordan Ipswich skal vinne her, og går for hjemmeseier. Vil likevel advare mot at begge lagene spiller en del uavgjort.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Charlton Athletic – Burnley
Kampstart: 16:00
Dommer: Oliver Langford
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er Astrit Ajdarevic, Reza Ghoochanneijhad og Callum Harriott usikre. Hos gjestene er to av lagets klart beste spillere mest sannsynlig ute med skade. Kieran Trippier er svært usikker, imens Danny Ings definitivt er ute.

Etter to målløse kamper etter hverandre, kunne endelig Charlton dra hjem tre poeng for første gang siden Jose Riga ble ansatt som ny sjef. AFC Bournemouth kom på besøk, og med seier ville de endelig hoppe opp på trygg plass. Oppgjøret mot Bournemouth var en sjansefattig affære i store deler av kampen, men mot slutten åpnet det seg opp en del. Begge lagene hadde sjanser til å avgjøre kampen, men avgjørelsen skulle ikke finne sted før to minutter på overtid. Johnnie Jackson sendte et hjørnespark inn til Dorian Dervite, og han headet ballen i mål til ellevill jubel fra ekstatiske hjemmesupportere. Dette var som nevnt Jose Rigas første seier som Charlton-sjef, etter at hans to første kamper endte uten scoringer. The Addicks har nå tre kamper på rad uten tap, samtlige kamper under Rigas ledelse. Ikke lenge før Chris Powell ble sparket, klemte Charlton til med en flott 1-0 seier hjemme mot Queens Park Rangers. I den kampen kom seiersmålet svært sent, akkurat som i seieren på tirsdag. De tre viktige poengene mot Bournemouth gjør at Charlton nå ligger på en 21.plass med 32 poeng. Opp til neste lag på tabellen er det fem poeng, og The Addicks har hele tre kamper mindre spilt enn de andre lagene rundt dem på tabellen. Ned til tabelljumbo Barnsley er det tre poeng. Det er liten tvil om at Charlton er det laget som ligger best an av de fire lagene som ligger nederst på tabellen. Et spørsmålstegn foran innspurten er likevel det tette kampprogrammet. Charlton har nå hatt to kamper i uken en stund, og skal gjøre det ut sesongen. Det vil definitivt tære på kreftene til spillerne. Hjemme på The Valley har de 5-5-6 denne sesongen, og bare en av de seks siste hjemmekampene har endt med tap. Målforskjellen på hjemmebane er 13-16, og det er med andre ord sjeldent mye mål involvert når det spilles kamper på The Valley.

Fremtiden ser veldig lys ut for Burnley, og i mine øyne er det vanskelig å se hvordan de skal unngå opprykk til Premier League. Det eneste som kan ødelegge er hvis de andre lagene bak på tabellen plutselig skulle komme i form, samtidig som Danny Ings får lang tid på tribunen på grunn av sin ankelskade. Han fikk ankelen sjekket på onsdag, og manager Sean Dyche kunne informere om at Ings må ha et lite avbrekk fra spill. Hvor lang tid han er ute, ville han ikke si noe om. Selv om Ings skulle gå glipp av noen kamper, trenger det ikke være katastrofe. Forrige helg spilte de uten superspissen da Leeds United kom på besøk på Turf Moor. Leeds tok ledelsen midtveis i første omgang, men The Clarets utlignet like før pause. Midt i andre omgang kom seiersmålet da Scott Arfield fikk to sjanser til å sende Burnley i ledelsen. Den første sjansen ble blokkert, men på den andre sjansen satte han ballen knallhardt i mål. Med tre viktige poeng mot Leeds har nå avstanden til 3.plass blitt hele ti poeng. At Burnley skal rote bort en ti poengs ledelse når lagene bak på tabellen er i dårlig form, samtidig som det er hele fjorten kamper siden de gikk på forrige nederlag, er noe jeg ikke har stor tro på. Opp til Leicester City på tabelltopp er det syv poeng, men om de kommer på førsteplass eller andreplass er ikke så viktig. Det viktigste er å komme seg opp til pengeriket som er best kjent som Premier League. På bortebane har de solide 8-7-3, og er dermed det tredje beste bortelaget i ligaen. De har syv bortekamper på rad uten seier, og de har scoret i seks bortekamper på rad.

Vurdering: Interessant oppgjør. Charlton med opptur på tirsdag, imens Burnley må klare seg uten Danny Ings. The Addicks har klart seg bra mot lag fra toppen av tabellen når de har hatt hjemmebane, og jeg ser ikke bort fra at de faktisk kan være laget som stopper den lange rekken uten tap for Burnley. Jeg anbefaler ikke spill her, og ender opp med uavgjort.

Tips: U

________________________________________________________________________________________________________

Doncaster Rovers – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16:00
Dommer: Michael Deane
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er Mark Duffy sannsynligvis tilbake, imens Bongani Khumalo er ute for sesongen. Chris Kirkland kan være tilbake hos gjestene, etter fire kamper ute med skade.

Nytt Yorkshire-derby står på menyen for Doncaster Rovers, og med tanke på formen som begge disse lagene er i, kan dette bli et svært interessant oppgjør. Doncaster Rovers tok turen til Nottingham for å møte Nottingham Forest på City Ground forrige helg, og de imponerte faktisk i det tøffe oppgjøret. Det ble en svært jevn affære, hvor ingen av lagene klarte overliste hverandres målvakter. Billy Sharp svært nære å score mot gamleklubben, men det stemte ikke helt for den dyktige spissen. Med et sterkt poeng på City Ground, har Doncaster nå 37 poeng, og ligger dermed på en 20.plass. Bak på tabellen jager Charlton Athletic som er fem poeng bak, med tre kamper mindre spilt. Ned til nedrykk er det også fem poeng, men Millwall som er det første laget under streken, har like mange kamper spilt som Donny. Før poengdelingen forrige helg, hadde Doncaster to strake seire mot henholdsvis Huddersfield Town og Watford. Begge disse kampene var på hjemmebane. Nettopp på hjemmebane går ting meget bra for Doncaster for tiden. De har hele syv kamper på rad uten tap, hvorav fire av kampene har endt med seier. Man må faktisk tilbake til Boxing Day for å finne forrige tap på hjemmebane. De har scoret to eller flere mål i seks av de syv siste hjemmekampene. Totalt har de 8-4-6 på Keepmoat Stadium, og hvis de klarer holde oppe den flotte hjemmeformen, vil de nok holde seg i Championship denne våren.

Sheffield Wednesday hadde en fantastisk kveld på tirsdag da Queens Park Rangers kom på besøk. The Hoops startet kampen friskt med noen gode overgangsmuligheter, men en halvtime ut i kampen skjedde det noe som skulle forandre hele kampen. Leon Best ble lag i bakken av Richard Dunne, og dommeren valgte å gi både straffespark til Wednesday og rødt kort til den riske midtstopperen. Jeg er selv en stor motstander av denne doble straffen som man får ved å frata en klar målsjanse innenfor sekstenmeteren, og ikke overraskende var det store protester fra QPR-spillerne. Chris Maguire satte straffesparket sikkert i mål, og resten av kampen handlet alt om Wednesday. Like etter pause dro Leon Best frem noen herlige dragninger, da han klarte komme seg fri og deretter satt ballen sikkert i mål bak en skuffet Brian Murphy. Tjue minutter senere ble all tvil feid til side, da Lewis Buxton klemte til med en flott scoring. Høyrebacken er ikke kjent for å score, og når han først gjorde det, gjorde han det med stil. Det kom ikke flere mål i den kampen, og dermed kunne Wednesday juble for tre viktige poeng, imens Damian Martinez kunne strekke armene i været etter å ha holdt nullen mot Ravel Morrison & Co. Nå ligger Wednesday på en 14.plass med 45 poeng. Det er tolv poeng opp til kvalifiseringsplass, og tretten poeng ned til nedrykk. Det vil være svært overraskende om de ikke havner på en plass midt på tabellen. På bortebane har de 3-9-6 denne sesongen, og fra Stuart Gray tok over som sjef i begynnelsen av desember, til de møtte Yeovil Town tidligere i denne måneden, tapte de faktisk ikke en eneste bortekamp. Etter syv bortekamper på rad uten tap, ble det altså tap mot The Glovers, før de tapte forrige bortekamp 1-0 mot Wigan Athletic. Det blir interessant å se om de kan unngå et tredje strake bortetap mot et hjemmesterkt lag som Doncaster.

Vurdering: Doncaster i fantastisk form på hjemmebane, imens Wednesday har begynt å vise svakheter på bortebane. Dette blir nok et jevnt og intenst oppgjør, og jeg tror Donny kan unngå tap på hjemmebane for åttende gang på rad. Spørsmålet er om de vinner, noe jeg tror de kan klare.

Tips: H

________________________________________________________________________________________________________

Leeds United – Millwall
Kampstart: 16:00
Dommer: Stuart Atwell
Skader og Suspensjoner: Jimmy Kebe er ute hos vertene, imens Rudy Austin er usikker. Shaun Williams er suspendert hos gjestene, imens Danny Shittu er ute for resten av sesongen.

Etter noen elendige resultater i den siste tiden, var det knyttet stor spenning til hvordan Leeds United kom til å gjøre det borte mot formsterke Burnley. The Clarets måtte klare seg uten Danny Ings, og Leeds hadde alt å vinne. Midtveis i første omgang sendte Ross McCormack gjestene i ledelsen, og plutselig så ting litt lyst ut for hardt prøvede Leeds-supportere. Dessverre skulle ting gå som de pleier å gjøre for Leeds for tiden, og ikke lenge før pause utlignet vertene da Jason Pearce satte ballen i eget mål. Midtveis i andre omgang kom kampens siste scoring da Scott Arfield fikk komme til to avslutninger inne i Leeds sekstenmeter. Det første skuddet ble blokkert, men det andre skuddet gikk i mål bak en utspilt Jack Butland. Med det tapet har Leeds nå seks kamper på rad uten seier. På de tre siste kampene har de tapt hver gang, og på disse kampene har de sluppet inn elleve mål. De har falt ned til 15.plass på tabellen med 44 poeng, og har nå tretten poeng opp til kvalifiseringsplass, og tolv poeng ned til nedrykk. Det ser ikke ut som om Leeds blir kvitt Championship-spille med det første. Hjemme på Elland Road har de 7-4-6, og bare en seier på de åtte siste hjemmekampene. Man må faktisk seks hjemmekamper tilbake i tid for å finne forrige gang Leeds holdt nullen på hjemmebane. På lørdag møter de et Millwall-lag som bare har tretten mål på bortebane denne sesongen. Da er det kanskje duket for en hjemmekamp uten baklengsmål for første gang siden 21.desember.

Ian Holloway og hans Millwall er i en ganske dårlig situasjon akkurat nå. Bare en av de ti siste kampene har endt med seier, og London-klubben har nå falt ned på nedrykksplass. De har flest baklengsmål i ligaen, og ikke overraskende en svært dårlig målforskjell. For å gjøre vondt verre, har deres viktige midtstopper, Danny Shittu, nå pådratt seg en skade som holder han ute av spill ut sesongen. Det henger med andre ord noen bekmørke skyer over The Den for tiden. Forrige helg fikk de besøk av Charlton Athletic i et utrolig viktig byderby. Ingen av lagene hadde råd til å tape en kampen, og dessverre ødela det mye for spillet. Begge lagene virket redde for å tape, og det ble etterhvert en svært sjansefattig affære. Av sjanser som er verdt å nevne finner vi Fred Onyedinma som holdt på å heade Millwall i ledelsen i sin første kamp fra start. Charlton var ikke helt ufarlige de heller, men Callum Harriott klarte ikke overliste David Forde da han kom alene gjennom. Ettersom Charlton vant i midtuken, har Millwall nå falt ned til 22.plass på tabellen med 32 poeng. De har like mange poeng som The Addicks, men de har hele tre kamper mindre spilt enn The Lions. Ned til tabelljumbo Barnsley er det bare tre poeng, samtidig som Barnsley har en kamp mindre spilt. Opp til Doncaster Rovers på 20.plass er det fem poeng. Det er med andre ord ikke mye å glede seg over hos Millwall nå. På bortebane er de elendige med 2-5-11, men tidligere i måneden tok de tre fantastiske tre poeng borte mot Derby County. Dette var deres første borteseier siden de slo Charlton i høst. I forrige bortekamp tapte de 1-0 mot Blackpool,  og de skal utvilsomt få det svært tøft mot Leeds på lørdag.

Vurdering: Leeds går fra nedtur til nedtur, og jeg tørr ikke tenke på hva slags stemning man kan få oppleve på Elland Road hvis det blir et nytt nederlag her. Millwall har vært elendige på bortebane denne sesongen, men etter seieren mot Derby kan man ikke undervurdere de. Jeg går likevel for hjemmeseier her, men ville nok hatt ganske høy odds før jeg hadde spilt på denne kampen.

Tips: 

_______________________________________________________________________________________________________

Wigan Athletic – Watford
Kampstart: 16:00
Dommer: Scott Duncan
Skader og Suspensjoner: Ben Watson, Roger Espinoza og Chris McCann er ute hos vertene, men Jack Collison kan få sin debut. Watford mangler Mathias Ranegie som er suspendert, imens Fernando Forestieri er usikker.

For en utrolig match vi ble vitne til på tirsdag da Yeovil Town kom på besøk på DW Stadium. Alt lå tilrette for at Wigan skulle ta sin niende strake seier, men slik skulle det altså ikke gå. Halvveis i første omgang fikk Wigan tildelt straffespark for tredje gang på deres fire siste kamper. Jordi Gomez gjorde seg klar for å sette inn sitt fjerde mål på fem kamper, men Marek Stech var med på notene, og fikk avverget straffesparket. Ti minutter ut i andre omgang var det fortsatt målløst, men det ville Nick Powell gjøre noe med. En avslutning var på vei mot mål, og Powell passet på at den gikk raskest mulig i mål da han ga fart på ballen som muligens hadde gått i mål uansett. Hadde det skjedd på løkka, ville man kanskje fått slengt noen kommentarer mot seg, men i dette tilfellet var det våkent og riktig gjort av Powell. The Latics så ut til å marsjere mot en ny sterk seier, men da det gjensto åtte minutter av kampen våknet kampen plutselig til liv igjen. Glovers-spissen Ishmael Miller scoret to ganger på tre minutter, og plutselig ledet Yeovil kampen. Wigan ble rystet, men slo til med to raske scoringer på de tre neste minuttene. Jeg trodde knapt hva jeg så, og man forventet nesten flere mål da man startet på overtiden. Fem minutter på overtid skulle det komme et mål til, og utrolig nok var det Yeovil som sto for scoringen. Målvakt Marek Stech som reddet straffespark tidligere i kampen, gikk frem på et hjørnespark. Ballen ble slått nydelig inn, og det så faktisk ut som om det var målvakten som scoret målet. I ettertid har man sett at det var Luke Ayling som var sist på ballen, men akkkurat det bryr nok ikke Glovers-fansen seg om. Det betydde at Wigans seiersrekke på åtte kamper stoppet på tirsdag, men fortsatt er det liten tvil om at Wigan nok er favoritt til å rykke opp gjennom kvalifiseringsplass. Dette på grunn av deres fantastiske form, samt deres gode erfaringer i cupspill og Wembley de siste sesongene. Nå ligger de på en 5.plass med 59 poeng. De har fjorten poeng opp til Burnley på direkte opprykk, men har en kamp mindre spilt. Ned til første lag som ligger utenfor kvalifiseringsplassene er det bare tre poeng. Hjemme på DW Stadium har de fortsatt ikke tapt under Uwe Röslers ledelse. De har 5-3-0 på deres åtte hjemmekamper i ligaen under tyskerens ledelse.

Watford har kommet seg i fin form igjen, og mye av æren for det skal Beppe Sannino ha. Den italienske treneren har gjort laget sitt mer solide bakover på banen, samtidig som angrepspillet fortsatt leverer varene. Fortsatt er det noen ustabile prestasjoner som for eksempel da de ble slått 2-0 borte mot Bolton Wanderers for noen uker siden, men ting ser meget bra ut med tanke på neste sesong. Det er nemlig neste sesong fokuset til Watford sannsynligvis er på nå. De ligger på en 11.plass med 48 poeng, og en kamp mindre spilt enn flere av lagene rundt dem på tabellen. De har ni poeng opp til første lag som ligger på kvalifiseringsplass, og hvis de vinner hengekampen de har tilgode, kan man langt fra avskrive The Hornets i opprykkskampen. Til tross for det sier magefølelsen min at de nok får det svært tøft med å klare det. Forrrige helg kom Barnsley på besøk til Vicarage Road, og det ble en fin opplevelse for The Hornets. Barnsley manglet sin viktige midtbanespiller Jim O’Brien, samt sine to faste midtstoppere. Derfor var bordet dekket for storseier til Watford. De fornektet seg ikke, og klemte til med en flott 3-0 seier foran egne supportere. Troy Deeney, Cristian Battochio og Alexander Merkel scoret målene, imens Lewis McGugan gjorde et fint comeback etter et lengre opphold på sidelinjen. Watford har nå bare to tap på sine ni siste kamper, men de er klart bedre hjemme, enn på bortebane. Bare tre ganger har de vunnet på fremmed gress denne sesongen, og man må faktisk elleve bortekamper tilbake i tid for å finne forrige gang de vant en kamp. De to siste bortekampene har endt med tap mot henholdsvis Bolton Wanderers og Doncaster Rovers, og før det hadde de hele syv(!) poengdelinger på de åtte siste kampene. Det spørs om Watford tar sin første borteseier siden 5.oktober når de møter et Wigan-lag som fortsatt ikke har tapt hjemme under Röslers ledelse.

Vurdering: Et lite arbeidsuhell på tirsdag, men Wigan er fortsatt i fantastisk form. Her møter det et Watford-lag som knapt husker hvordan det er å vinne på bortebane. Jeg går for hjemmeseier, men advarer mot at Watford spiller mye uavgjort.

Tips: H

____________________________________________________________________________________

Yeovil Town – Bolton Wanderers
Kampstart: 16:00
Dommer: Darren Deadman
Skader og Suspensjoner: Ruben Palazuelos og Joel Grant er usikre hos vertene. Mark Davies, Andy Lonergan og Jermaine Beckford har vært syke hos gjestene, men kan være tilbake til denne kampen.

Yeovil Town ventet lenge, men ga oss etterhvert en fantastisk kamp på tirsdag. De tok turen til DW Stadium for å møte et formsterkt Wigan-lag som hadde åtte seire på rad. Wigan bommet først på et straffespark tidlig i første omgang, men tok ledelsen ikke lang tid ut i andre omgang. Resten av kampen var relativt kontrollert fra Wigans side, men Yeovil hadde noen små farligheter. Åtte minutter før slutt tok det plutselig helt av. Ishmael Miller viste flott avslutningsteknikk da han scoret to ganger på tre minutter, og plutselig var Yeovil i ledelsen med bare få minutter igjen av ordinær tid. Wigan giret opp tempoet, og Glovers-fansen rakk knapt å juble før The Latics hadde snudd kampen fra 1-2 til 3-2. Da trodde de fleste at Yeovil måtte reise sørover uten poeng i bagasjen, men fem minutter på overtid fikk Yeovil hjørnespark. Frem kastet de alt som kunne krype og gå, og tro det eller ei, men høyrebacken Luke Ayling klarte sette ballen i mål, og dermed fikk de med seg et viktig og overraskende poeng fra den kampen. Nå ligger de på en 23.plass med 30 poeng. Barnsley på jumboplass har 29 poeng, men har en kamp mindre spilt enn The Glovers. Opp til trygg plass er det bare to poeng, men Charlton som har den viktige 21.plassen,har tre kamper mindre spilt. Derfor må man nesten se lenger opp på tabellen med tanke på å beholde plassen. Det er syv poeng opp til Doncaster Rovers og Birmingham City. Selv med en flott form den siste tiden, må de fortsatt kjempe på ekstra hardt fremover hvis de skal ha håp om å holde seg. Hjemme på Huish Park har de 4-4-10, og det er nest dårligste i hele ligaen. Bare en av de fem siste hjemmekampene har endt med tap (2-2-1), og det tapet kom da Ipswich Town var på besøk forrige helg. Mot lag på nedre halvdel har de gjort det greit hjemme, og har 3-2-2 på disse kampene. I bare en av disse syv kampene har de unngått å score, og i tre av disse kampene har de holdt nullen.

Bolton Wanderers har en del å tenke på fremover. I slutten av februar, og begynnelsen av mars hadde den noen helt utrolige kamper mot Watford (2-0), Blackburn Rovers (4-0) og ikke minst borte mot Leeds United (5-1). Man begynte da å tenke på hvor dette skulle ende, samtidig som man tenkte tilbake på den fantastiske formen de viste i slutten av forrige sesong. Dessverre har de nå gått to kamper på rad uten seier, etter at de første spilte 0-0 borte mot Derby County, for og så få besøk av Brighton & Hove Albion. I kampen mot Brighton skapte de svært mange sjanser, men de klarte ikke være like effektive som gjestene. Brighton-spilleren Will Buckley stjal de fleste overskriftene med sine to flotte scoringer, og det kom ikke flere mål i den kampen. Nå er det store spørsmålet om disse gode resultatene i begynnelsen av måneden bare var et blaff, eller om de fortsatt er i fin form. Verken Derby eller Brighton er dårlige lag, og derfor er det ikke overraskende at de ikke vant de kampene, men slik som de spilte mot for eksempel Leeds United, var det nesten som om man forventet en ny flott prestasjon når Brighton var på besøk forrige helg. På bortebane har de 5-4-9 denne sesongen, og de er ubeseiret på de tre siste bortekampene. Borte mot lagene i bunnen av tabellen har de gjort det meget bra, og de har 3-2-1 på slike kamper.

Vurdering: Svært spennende kamp dette her. Begge lagene har vist en del bra i det siste. Jeg ville styrt unna spill på denne kampen, og siden jeg ikke klarer velge enten Yeovil eller Bolton, setter jeg et kryss på dette oppgjøret her.

Tips: U

About The Author

One Response

Leave a Reply