Innspurten i Championship er i gang for fullt, og ting begynner å bli klarere i både toppen og bunnen av tabellen. Leicester City og Burnley nærmer seg Premier League, imens Millwall, Barnsley og Yeovil Town kjenner mørket fra League One være faretruende nære. På tirsdag kveld er det full runde og samtlige lag skal i aksjon. Her kan du lese deg opp foran alle tirsdagens kamper. 

Skrevet av: Eirik Aase

Rundens oddskupong:
Reading – Barnsley (Hjemmeseier) 1,51
Burnley – Doncaster Rovers (Hjemmeseier) 1,47
Leicester City – Yeovil Town (Hjemmeseier) 1,31
Totalodds: 2,90

nordicbetnylogo

_____________________________________________________________________________________________________________

AFC Bournemouth – Leeds United
Kampstart: 20.45
Dommer: James Adcock
Skader og Suspensjoner: Charlie Daniels ser ut til å være ute for vertene, noe som gir Ian Harte muligheten til å få spille mot klubben han har spilt over 200 kamper for. Leeds mangler Jimmy Kebe som er skadet, imens Connor Wickham har returnert til Sunderland.

Eddie Howe kunne hoppe opp og ned som en 5-år gammel gutt etter lørdagens seier borte mot nedrykkstruede Barnsley. Gjennom hele kampen presset The Cherries på for å få en scoring mot The Tykes, men gang på gang stoppet det opp hos en fantastisk Luke Steele. Barnsley-keeperen stoppet angrep på angrep, og spesielt Matt Ritchie og Yann Kermorgant må ha vært oppgitt over at de ikke klarte overliste Steele med en av sine mange sjanser. Ritchie hadde forøvrig et skudd i stolpen. Fire minutter på overtid skulle de endelig få betalt for sitt store press, og det hele ble avgjort da midtstopper Steve Cook headet inn kampens eneste mål. Manager Eddie Howe gjorde tydeligvis et riktig valg da han unnlot å gjennomføre et eneste bytte. Jubelscenene var fantastiske, og Bournemouth hoppet opp på 11.plass på tabellen. De er i fantastisk form og har bare tapt en av sine seks siste kamper, og har totalt skrapt sammen 49 poeng denne sesongen. Det gjør at de har ti poeng opp til kvalifiseringsplass, og selv om det nok blir for langt opp, vil de komme skremmende nære 6.plassen ved sesongslutt hvis de klarer holde denne formen ut sesongen. Hjemme på Dean Court har de 7-5-6 denne sesongen, og på de åtte siste hjemmekampene har de solide 3-4-1. Det er ikke lett å slå kirsebærene på eget gress lenger. Leeds på sin side, tok en svært etterlengtet seier på lørdag. Bunnlaget Millwall kom på besøk, men det ble langt fra noen walkover. Løvene fra London var fullt på høyde med vertene gjennom hele kampen, og en liten titt på statistikkene fra oppgjøret viser at Millwall både kom til flest avslutninger, samtidig som ballbesittelsen var 59-41 til gjestenes fordel. Fyrtårnet Matt Smith og ligaens toppscorer, Ross McCormack, brydde seg lite om det, og scoret da de fikk sjansen. 2-0 sto seg til det gjensto litt over et kvarter av kampen, for da viste Millwall-spissene DJ Campbell og Stefan Maierhofer seg frem. Sistnevnte fikk levert ballen til Campbell, som sendte ballen i mål på et flott langskudd. Flere mål ble det ikke, og Leeds tok dermed sin første seier siden 8.februar. Siden den gang hadde de spilt seks kamper på rad uten å vinne, og derfor var det forståelig nok svært viktig å hale i land tre poeng på lørdag. Seieren førte Leeds opp på en 13.plass med 47 poeng, og de har nå tolv poeng opp til kvalifiseringsplass. På bortebane har de 5-4-9 denne sesongen, og bare en av de åtte siste kampene på fremmed gress har endt med seier. Dette blir ikke noe lett kamp for et formsvakt Leeds.

Vurdering: Bournemouth er i fantastisk form, og har bare sluppet inn ett mål på de seks siste kampene. Leeds i dårlig form, men tok en viktig seier på lørdag. Her tror jeg gjestene kommer til kort.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Burnley – Doncaster Rovers
Kampstart: 20.45
Dommer: Tony Harrington
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler mest sannsynlig både Danny Ings og Kieran Trippier. Paul Quinn, Mark Duffy og Chris Brown skal alle være klare igjen for gjestene.

På lørdag var det duket for eksamen for Burnley. Gjennom hele sesongen har de levd på en medgangsbølge med tanke på skader og suspensjoner, noe som har ført til at de bare hadde brukt 22 spillere foran lørdagens kamp. De viktigste spillerne har holdt seg skadefri hele sesongen, og hele ni av deres spillere har over tretti kamper denne sesongen. På lørdag derimot, manglet både Danny Ings og Kieran Trippier. De to viktigste spillerne på Burnley i mine øyne, sammen med Jason Shackell. Jeg hadde derfor ikke stor tro på at The Clarets skulle få med seg noe fra The Valley hvor nedrykkstruede Charlton Athletic var klar for kamp. Første omgang var en svært jevn affære hvor begge lagene hadde hver sin store sjanse. Simon Church misset alene med Tom Heaton, imens Ashley Barnes gjorde ingen feil da han fikk sjansen foran The Addicks mål. Dermed kunne Barnes juble for sitt første Burnley-mål, og dermed var savnet av Ings litt mindre for Clarets-fansen. I andre omgang var Burnley mye bedre, og Sam Vokes og Michael Kightly scoret hvert sitt mål før dommen blåste av kampen. Burnley vant dermed 3-0, og jeg klarer ikke lenger se hvordan de skal rote bort opprykket som de har i lommen nå. De innehar 2.plassen med 76 poeng, og har ti poeng ned til Derby County og Queens Park Rangers på henholdsvis 3. og 4.plass. Burnley har nå femten kamper på rad uten tap, og har scoret i ti kamper på rad. Hvis vi ser på de seks siste kampene i ligaen, er Burnley det beste formlaget i ligaen sammen med Wigan Athletic. Hjemme på Turf Moor har de ikke tapt enda denne sesongen, og har totalt 12-6-0 på hjemmebane. Doncaster Rovers har vist svært mye bra i 2014, men det har for det meste skjedd på hjemmebane. Lørdag var intet unntak da Yorkshire-rival Sheffield Wednesday kom på besøk på Keepmoat. Kampen var et ganske langt gjesp, og store sjanser var dessverre en mangelvare. Den store forskjellen på de to lagene var at Doncaster klarte sette sine avslutninger på mål, imens Sheffield Wednesday ikke hadde stilt inn siktet godt nok. En halvtime ut i kampen scoret Chris Brown det som skulle vise seg å bli kampens eneste mål. Med de tre poengene hoppet Donny opp på 40 poeng, og det ser nå svært lyst ut med tanke på å beholde plassen i Championship. De har nå fått en luke på hele åtte poeng ned til nedrykk, og ser man på formen til Donny, sammenlignet med formen til lagene bak på tabellen, har jeg store problemer med å se hvordan de røde og hvite skal ende opp i League One i løpet av året. På de fire siste kampene har de vunnet tre ganger og spilt en kamp uavgjort. Det skal sies at samtlige av de tre seirene har kommet på hjemmebane, og at Doncaster er et helt annet lag når de kommer på fremmed gress. De har elendige 1-6-11 på bortebane denne sesongen, og deres eneste seier kom mot Sheffield Wednesday tidlig i høst. De har nå gått fjorten kamper siden forrige seier på bortebane. Syv av de ni siste på bortebane har endt med tap, men i forrige bortekamp spilte de 0-0 mot Nottingham Forest.

Vurdering: Burnley taper ikke på hjemmebane. Det tror jeg ikke kommer til å endre seg på tirsdag heller. Donny har imponert meg i det siste, men ikke på bortebane. Dette bør Burnley ta, selv om de skulle mange Danny Ings og Kieran Trippier.

Tips: H

____________________________________________________________________________________

Huddersfield Town – Middlesbrough
Kampstart: 20.45
Dommer: James Linington
Skader og Suspensjoner: Joel Lynch er tilbake for vertene, men det er tvilsomt om han blir klar til denne kampen. Grant Leadbitter er nok en gang suspendert for Boro, imens Jonathan Woodgate mest sannsynlig går glipp av kampen pga. skade.

The Terriers har vært irriterende ustabile denne sesongen, men på de siste kampene har de vist litt stabilitet. Dessverre har de den siste tiden vært stabilt dårlige, og det er ikke kjekt for et lag som vanligvis pleier være ganske så underholdene. På de fire siste kampene har de fryktelig svake 0-1-3. Det siste tapet kom da de tok turen til partybyen Blackpool for å møte et langt fra imponerende Seasiders. Det ble en svært jevn kamp hvor begge lagene skapte omtrent like mange (eventuelt få) sjanser, og det var nok dessverre en kamp som fort kommer til å gå i glemmeboken til uheldige nøytrale tilskuere. Kampens eneste scoring kom allerede etter fire minutter. David Perkins stjal ballen fra ukonsentrerte Terriers-spillere, sentret den til Ricardo Fuller, og han gjorde ingen feil da han skulle overliste Alex Smithies i Huddersfield-buret. Med tap på Bloomfield Road falt Huddersfield ned på en 16.plass med 44 poeng. De har tolv poeng ned til nedrykk, og femten poeng opp til kvalifiseringsplass. Alt annet enn en plass midt på tabellen vil overraske stort, og det kan nesten virke som om spillerne allerede tenker slikt, med tanke på prestasjonene i det siste. Hjemme på John Smith’s Stadium har de 8-4-6 denne sesongen, men tre av de fire siste hjemmekampene har alle endt med tap, og i løpet av disse tre tapene har de sluppet inn hele ni mål. Middlesbrough hadde en tøff oppgave foran seg da Queens Park Rangers kom på besøk på lørdag. Boro hadde selvtilliten i orden etter å bare ha sluppet inn ett mål på de åtte siste hjemmekampene, men til lørdagens kamp manglet de den viktige midtbanekrigeren Grant Leadbitter. Han har vært en svært sentral brikke på Boro-laget denne sesongen, og hans fravær skal man ikke undervurdere. Det hele startet ganske bra for Boro som tok ledelsen ved George Friend etter rundt atten minutter spill. Like før pause fikk Aitor Karanka og Boro-spillerne litt å tenke på i pausen etter at Yossi Benayoun utlignet for QPR. På overtid skjedde det som alle kommer til å huske fra denne kampen, og det gjør nesten vondt å skrive om det. Dimitris Konstantopoulos har vært glimrende den siste tiden for Boro, men på overtid fikk han et tilbakespill fra Kenneth Omeruo. Dessverre for grekeren fikk ballen en uheldig sprett, som førte til at han sparket i luften, imens ballen trillet forbi og mot mål. Foran mål dukket Bobby Zamora opp, og han kunne dermed score sitt enkleste mål noensinne. For å gjøre vondt verre puttet Ravel Morrison enda en gang for QPR senre på overtiden, slik at kampen endte 3-1 til gjestene. Boro har nå bare en seier på de ti siste kampene, og med såpass dårlig form, hjelper det ikke å tenke på at man ihvertfall er solide bakover på banen. Nå ligger de på en 14.plass med 45 poeng, og med fjorten poeng til kvalifisering, og tretten til nedrykk, vil det nok bli en svært kjedelig sesongavslutning for rødtrøyene. På bortebane har de skuffende 3-6-9 denne sesongen, hvor deres forrige seier kom i begynnelsen av januar mot Blackpool. De fire siste bortekampene har alle inneholdt maks. ett mål. Det blir interessant å se hvordan denne “Clash of the Mid-table” utarter seg.

Vurdering: To lag i dårlig form. Jeg sliter med å finne en vinner, men heller mest mot hjemmeseier av de tre mulige utfallene. Jeg markerer derfor for Huddersfield-seier, men det beste tipset her er å styre unna.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Ipswich Town – Derby County
Kampstart: 20.45
Dommer: Frederick Graham
Skader og Suspensjoner: Alex Henshall kan få sin debut for Ipswich her, etter å ha blitt hentet på lån fra Manchester City på mandag. Jamie Ward er usikker hos gjestene, imens John Eustace er suspendert.

Av alle resultatene som kom fra fotball-England på lørdag, var det traktorguttas borteseier på sørkysten som overrasket og imponerte meg mest. Ipswich hadde ikke vært fantastiske på bortebane i 2014 for å si det mildt, og de møtte et Brighton-lag som ikke bare var i flott form, men som også bare hadde tapt en eneste hjemmekamp siden begynnelsen av desember. Mick McCarthy hadde en klar kampplan, og den fungerte til punkt å prikke. Brighton & Hove Albion styrte kampen med skyhøy ballbesittelse og en hel haug med avslutninger. Spesielt Leonardo Ulloa var nær scoring for vertene, men de var på langt nær like effektive som gjestene fra East Anglia. Etter en time spilt scoret midtstopper Tommy Smith i sin andre kamp på rad, og plutselig begynte Brighton å stresse. Ipswich fortsatte med sin klare plan, og lå bakpå og fokuserte heller på å utnytte overgangsmuligheter som kunne dukke opp. Ti minutter før slutt ble det bekmørkt for hjemmefansen på Falmer Stadium som hadde møtt opp i hopetall for anledningen. Det hjalp nemlig lite at Brighton satt ny tilskuerrekord når Daryl Murphy sendte gjestene opp i 2-0. Den ledelsen sto seg ut kampen, og Jonny Williams hadde forøvrig et annullert mål også tidligere i kampen som kan være verdt å nevne. Med tre poeng krøp de helt opp i ryggen på Brighton, og de ligger nå bare to poeng bak The Seagulls på tabellen med sine 54 poeng. Opp til Reading på 6.plass er det fem poeng, og det kan fint gå hvis de kan holde en fin form ut sesongen. Hjemme på Portman Road har de 9-4-5 denne sesongen. Bare to av de ti siste kampene på hjemmebane har endt med tap. De tapene har kommet mot Wigan Athletic og Queens Park Rangers. Derby County leverte årsbeste da erkerival Nottingham Forest kom på besøk på lørdag. Foran et fullsatt Pride Park feide de sine rivaler av banen med glimrende spill, og de ga seg ikke før det sto hele 5-0 på resultattavla. Det er vel bare et tidsspørsmål før man får kjøpt DVD av kampen på Derbys klubbsjappe. Craig Bryson ble den store helten med tre scoringer, imens Johnny Russell og Jeff Hendrick scoret de to resterende målene. Seieren var spesielt viktig for The Rams som hadde fire kamper på rad uten seier. De ligger nå på 3.plass med 66 poeng, og skal de ha et lite håp om å klare direkte opprykk, er de nødt til å vinne de fleste av deres resterende kamper, samtidig som Burnley må avgi en del poeng. The Clarets ligger nemlig hele ti poeng for Derby på tabellen. På bortebane har Derby 9-5-4 denne sesongen, noe som gjør de til det tredje beste bortelaget i ligaen. I løpet av de åtte siste kampene på fremmed gress har de bare vunnet to ganger. De seirene kom mot Yorkshire-klubbene Barnsley og Sheffield Wednesday.

Vurdering: Interessant oppgjør. Ipswich stødige på hjemmebane. Jeg tror ikke de taper, men blir ikke overrasket om Derby får med seg ett poeng her. Jeg går for en svak H, men advarer mot stor uavgjortfare.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Leicester City – Yeovil Town
Kampstart: 20.45
Dommer: Andrew Madley
Skader og Suspensjoner: Sean St Ledger og Tom Hopper er fortsatt ute for Leicester, imens Ritchie De Laet ser ut til å ha ristet av seg den smellen han fikk mot Blackburn på lørdag. Ruben Palazuelos er den eneste usikre hos Yeovil Town foran denne kampen.

Serieleder Leicester City cruiser videre mot Premier League, og på lørdag tok de med seg et fint poeng fra Ewood Park. Blackburn Rovers og Leicester City inviterte til fotballfest, og de tilskuerne som møtte opp i Lancashire på lørdag, fikk definitivt valuta for pengene. Begge lagene kjørte på fremover når de fikk muligheten, og skapte begge svært store sjanser. Effektiviteten var derimot alt annet enn imponerende hos begge lagene, og spesielt Leicester hadde noen sjanser som jeg ikke kan fatte hvordan det ikke ble mål på. Revene tok ledelsen etter tjue minutter spilt da Jamie Vardy satte ballen fint i mål etter å ha fått den servert fra Ritchie De Laet. Vardy må like å spille på Ewood Park, for han var tilfeldigvis også den eneste Leicester-spilleren som scoret da de møttes på samme stadion forrige sesong. Like før pause utlignet Rovers da Matt Kilgallon raget høyest på en dødball. Midtstopperen scoret sitt første mål for Rovers, og det skulle ikke bli flere scoringer, til tross for at Vardy hadde enda ett forsøk i stolpen. Nå har Leicester fem poeng ned til Burnley på 2.plass, men det er strengt tatt avstanden ned til 3.plass som betyr noe. Ned til Derby County på 3.plass er det nå femten poeng, og med bare ni serierunder igjen, samt en kamp mindre spilt, er det liten tvil om at Leicester blir å finne i Premier League til høsten. De har nå sytten kamper på rad uten tap, og 21 kamper på rad med scoring. Overlegent er vel det beste ordet for å beskrive Nigel Pearson & Co nå? På tirsdag får de besøk av Yeovil Town, og når de er i aksjon, er det sjeldent kjedelig. Forrige tirsdag leverte de en sinnssyk kamp da de var på besøk hos formsterke Wigan Athletic. Wigan ledet 1-0 med åtte minutter igjen av ordinær tid, men plutselig scoret Ishmael Miller to ganger på få minutter slik at The Glovers ledet 2-1. Så snudde Wigan kampen igjen til 3-2, før Yeovil utlignet nærmere fem minutter på overtid. Ishmael Miller var i form på lørdag også da Bolton Wanderers kom på besøk, men har nok likevel ikke sovet godt siden den kampen. Han sendte først Yeovil i ledelsen før Kevin Dawson økte til 2-0. Så reduserte Lukas Jutkiewicz for The Trotters, men ti minutter før slutt fikk vi en svært kontroversiell situasjon. Dawson ble lagt i bakken i sekstenmeteren, og Alex Baptiste ble utvist. Bolton-spillerne var oppgitte da de mente det røde kortet var helt feilaktig. Ishmael Miller kunne bli den store helten med to mål igjen, men satte straffesparket i stolpen, og det gikk ikke mange minuttene før Bolton utlignet til 2-2. Nettopp derfor har nok Miller sovet dårlig de siste nettene. Med ett poeng mot The Trotters ligger Yeovil nå på en 23.plass med 31 poeng. Opp til sikker plass er det ett poeng, men Charlton som ligger like over streken har tre kamper mindre spilt. Opp til Birmingham på 20.plass er det seks poeng, så det er ganske tøft for Yeovil. Likevel spiller de såpass bra for tiden, at jeg synes det ville vært skikkelig synd om de ikke skulle klare å holde seg. På bortebane har de 3-5-10 denne sesongen, og de har scoret hele tjue mål på fremmed gress. Bare en av de ni siste bortekampene har endt med seier, noe som er overraskende med tanke på at de svært ofte skaper trøbbel for motstanderne. På de fem siste bortekampene har de møtt lagene fra 3. til 7.plass på tabellen, og ingen av disse lagene fikk en enkel kamp. Reading og Wigan Athletic klarte bare uavgjort, imens Derby County blant annet slapp inn to mål på Pride Park. Queens Park Rangers er det eneste laget som vant forholdsvis komfortabelt (3-0), men i den kampen hadde Yeovil et feilaktig annullert mål på stillingen 0-0, og et fantastisk skudd i treverket på stillingen 1-0. Moralen i alt dette er at man ikke skal undervurdere The Glovers.

Vurdering: Jeg kan ikke gjøre annet enn å gå for hjemmeseier, men selv om tallene ser røde ut, er ikke Yeovil noe dårlig lag.

Tips: H

______________________________________________________________________________________________________

Millwall – Birmingham City
Kampstart: 20.45
Dommer: Scott Mathieson
Skader og Suspensjoner: Stefan Maierhofer er usikker hos vertene på grunn av en kneskade, imens det er større problemer i forsvarsrekka. Danny Shittu er ute for sesongen, imens Scott Malone er ute med en hofteskade. Mark Beevers er usikker på grunn av en skade. Hos Birmingham er Emyr Huws skadet, imens Lee Novak er usikker.

Millwall reiste til Leeds for å møte et formsvakt Leeds United på lørdag, og det var veldig vanskelig å vite hva man kunne forvente av nedrykkstruede løver. Etter deres fantastiske seier mot Derby County på Pride Park i begynnelsen av måneden, har de skuffet stort med tap borte mot Blackpool, og uavgjort hjemme mot Charlton Athletic. Mot Leeds United fortsatte nedturen, til tross for en flott gjennomført bortekamp. De skapte minst like mye som Leeds, samtidig som de holdt ballen innad i laget på en fin måte som man aldri hadde fått sett hvis Steve Lomas fortsatt hadde vært sjef. Leeds tok ledelsen ved Matt Smith, før Ross McCormack økte til 2-0. Mot slutten av kampen scoret DJ Campbell et flott mål etter å ha fått ballen fra Stefan Maierhofer, men det kom ikke flere mål i den kampen. Derfor ser det fortsatt svært mørkt ut for Millwall i bunnen av tabellen. De ligger på en 22.plass med 32 poeng, og det er målforskjell som gjør at de ligger under streken, og ikke over Charlton Athletic på 21.plass som også har 32 poeng. Det som man er nødt til å nevne er at The Addicks har tre kamper mindre spilt enn Millwall, og derfor ser det ekstra mørkt ut for Ian Holloway & Co. Opp til neste lag på tabellen er det fem poeng, men med tanke på formen til Millwall, spørs det om de klarer tette igjen den luken med det første. Bare en av de ti siste kampene har endt med seier, og det var den berømte seieren mot Derby tidligere i måneden. Det positive jeg kan nevne er at Millwall spiller mye bedre fotball nå, enn hva de gjorde før. Det er rett og slett forsvarsfeil og lite effektivitet foran mål som gjør at de ikke vinner flere kamper. Hjemme på The Den har de 5-6-7 denne sesongen, men bare en av de åtte siste hjemmekampene har endt med seier. Med seier i denne kampen vil de dra Birmingham ned i bunnstriden, men med tap her vil det bli en luke på hele åtte poeng opp til 20.plass. Derfor kan man gjerne si at dette er Millwall viktigste kamp så langt denne sesongen. Birmingham City er håpløse på hjemmebane. Det gjør vondt å bruke et såpass sterkt ord, men i Birminghams situasjon er det faktisk et passende ord. De har ikke vunnet en ligakamp på St Andrews siden første helgen i oktober, og rekken med hjemmekamper på rad uten seier er nå oppe i hele fjorten kamper. På lørdag var Reading på besøk, og de tok ledelsen ved Jobi McAnuff ikke lang tid før pause. Bare noen minutter senere utlignet Paul Caddis på straffespark, men mot slutten av kampen ble blåtrøyenes håp om poeng knust. Samme McAnuff fikk servert ballen fra Chris Gunter, og fikset seier for gjestene fra Berkshire. Med tapet mot Reading falt de ned på 20.plass på tabellen, og har nå bare fem poeng ned til nedrykk. At tirsdagens motstander er Millwall som ligger under streken, forteller bare litt om hvor viktig denne kampen er. Med seier her vil Birmingham ta et gigantisk steg unna bunnstriden, imens de med tap vil havne midt i smørja. På bortebane er de klart bedre enn på hjemmebane, og har totalt 7-2-9 på fremmed gress. Fem av de ti siste bortekampene har endt med seier, men de to siste bortekampene har begge endt med tap mot henholdsvis Ipswich Town og Sheffield Wednesday.

Vurdering: Utrolig mye står på spill foran denne kampen. Begge lagene i dårlig form, men jeg tror gjestene tar hjem seiere. Det skyldes at Birmingham har vært svært gode på bortebane mot lag i bunnen av tabellen. Det er nok til å gi meg troen på borteseier i en såpass jevn kamp.

Tips: B

____________________________________________________________________________________________

Nottingham Forest – Charlton Athletic
Kampstart: 20.45
Dommer: Andy Haines
Skader og Suspensjoner: Henri Lansbury, Andy Reid og David Vaughan er alle ute for Forest. Lee Peltier kan få sin debut etter å ha blitt hentet fra Leeds United på lån. Callum Harriott er usikker hos gjestene, imens Joe Pigott kan få spilletid etter å ha blitt hentet tilbake til klubben.

Hva i alle dager er det som skjer med Nottingham Forest? De har i lang tid ligget flott plassert i toppen av tabellen, og det har så og si aldri vært noen tvil om at Forest kommer til å klare minst kvalifiseringsplass denne sesongen. Dessverre for skogvokterne har det nå blitt stor tvil om nettopp det, ettersom de nå har hele syv kamper på rad i ligaen uten seier. Hadde du fortalt meg i januar at Forest kom til å gå fra midten av februar til slutten av mars uten å vinne en eneste kamp, vill jeg mest sannsynlig bare ledd av deg. På lørdag tok de den korte veien til Pride Park for å møte erkerival Derby County, og den kampen bør de helst glemme så raskt som overhode mulig. Derby tok nemlig kommandoen fra første spark på ballen, og det hadde ikke vært spilt mer enn seks minutter da Craig Bryson sendte The Rams i ledelsen. Samme mann doblet ledelsen etter en halvtime, og midtveis i andre omgang scoret han sitt tredje mål før kampen. Før det målet hadde Jeff Hendrick scoret en gang, og før slutt scoret også Johnny Russell. Forest tapte dermed hele 5-0, og Derby-fansen sang gledelig “Sacked in the morning” til Forest-sjef Billy Davies. De fikk så og si rett, den eneste feilen var at han ikke fikk sparken før mandags morgen. Når det skal sies vil jeg nok ikke gråte noen sympatitårer for Davies, ettersom han ikke akkurat stikker av med tittelen for mest karismatiske manager i mine øyne. Inn kommer mest sannsynlig Neil Warnock, men i skrivende stund er ikke det bekreftet.  Foret har nå falt ned til 7.plass med 57 poeng. Opp til kvalifiseringsplass er det nå to poeng, og det er bare tre poeng ned til 9.plass. De kan med andre ord falle enda lengre ned på tabellen hvis det ikke skjer noe med formen snart. Hjemme på City Ground har de 9-6-3 denne sesongen, og de har nå tre hjemmekamper på rad uten seier. Før det hadde de fem strake hjemmeseire i ligaen. Charlton Athletic er også i skikkelig trøbbel for tiden, og Jose Riga fikk litt av hvert å tenke på etter kampen mot Burnley på lørdag. De tapte kampen hele 3-0, til tross for at Burnley manglet sine kanskje to beste spillere. De fikk knapt testet Tom Heaton i Burnley-buret i den kampen, og når de først fikk muligheten, feilet Simon Church alene med keeper. The Addicks ligger nå på plassen like over nedrykk, og har like mange poeng som Millwall som ligger under streken. Det som taler til Charltons fordel er at de har tre kamper mindre spilt enn Millwall. Bare to av de ti siste kampene har endt med seier, men etter at Riga tok over som sjef har de 1-2-1. Deres eneste seier kom da de slo AFC Bournemouth 1-0 på The Valley for en uke siden. På bortebane har de 2-6-9 så langt, og det har faktisk gått ti kamper siden forrige gang de tok tre poeng på fremmed gress. Borte mot lag på øvre halvdel av tabellen har de elendige 1-2-6. Det eneste som taler til Charltons fordel er Forest sin elendige form for tiden.

Vurdering: Selv med elendig form, tror jeg Forest skal klare vinne her. Kanskje var stortapet mot Derby akkurat det som måtte til for å få gang på skogvokterne igjen. Spesielt nå som de faktisk har gjort en endring på managersiden. Jeg tror ihvertfall det, og går for hjemmeseier.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Queens Park Rangers – Wigan Athletic
Kampstart: 20.45
Dommer: Simon Hooper
Skader og Suspensjoner: Danny Simpson er tilbake fra skade, imens Richard Dunne har sonet ferdig sin suspensjon. Etter seks måneder på sidelinjen, er endelig Shaun Maloney tilbake for Wigan. Gary Caldwell har også vært ute i en evighet, men han er også tilbake igjen. 

Det var ikke alt for mye som tydet på borteseier før Queens Park Rangers skulle møte Middlesbrough på Riverside Stadium på lørdag. Boro hadde bare sluppet inn ett mål på de åtte siste hjemmekampene, samtidig som QPR hadde tapt fire av sine fem siste bortekamper. Heldigvis for QPR manglet Boro den viktige midtbanespilleren Grant Leadbitter, og det var et tungt fravær for Boro. Til tross for det startet Boro best med scoring fra George Friend etter atten minutter, men like før pause sørget Yossi Benayoun for utligning. Det så ut som om det skulle ende med poengdeling da kampen tikket mot slutt, og det ville forsåvidt ha vært et ganske så rettferdig resultat ut fra spill og sjanser. Dessverre ville ikke gressmatta ha det slik, og den spilte en viktig rolle da QPR tok med seg samtlige poeng tilbake til London. Et tilbakespill fra Kenneth Omeruo traff en tue eller noe lignende, spratt over benet til Dimitrios Konstantopoulos, og dermed kunne Bobby Zamora scoret sitt enkleste mål noensinne. Dete skjedde på overtid, men QPR skulle faktisk få enda en scoring på overtid da Ravel Morrison selvsagt ville bli med på festen. Han scoret et flott mål, og dermed tok London-klubben med seg tre sterke poeng hjem igjen. Med den seieren i bagasjen ligger de fortsatt på 4.plass, og det er fortsatt ti poeng opp til Burnley på 2.plass. Det ser nok ut som om QPR må belage seg på kvalifiseringsspill denne våren, og det kan bli en vanskelig nøtt for The Hoops. Hjemme på Loftus Road har de vært solide denne sesongen, og har 12-4-2 på eget gress så langt å vise til. Bare en av de syv siste hjemmekampene har endt med tap, og i forrige hjemmekamp ble Yeovil Town slått hele 3-0. Mot lag fra øvre halvdel har de slitt litt mer, og har 3-3-2 på de åtte hjemmekampene de har hatt mot lag fra øvre halvdel. Wigan Athletic er i fantastisk form, til tross for et lite arbeidsuhell hjemme mot Yeovil Town forrige tirsdag. I den kampen ledet de 1-0 da det gjensto åtte minutter, men så slapp de inn to raske mål fra Ishmael Miller. Like etter snudde de kampen til 3-2 igjen, men fem minutter på overtid utlignet Yeovil Town, og stoppet dermed Wigans åtte kamper lange seiersrekke. På lørdag var de tilbake på vinnersporet igjen da Watford var på besøk. Gjestene tok ledelsen ved Lewis McGugan, men Jean Beausejour og Martyn Waghorn scoret begge hvert sitt mål, og sørget dermed for 2-1 seier til The Latics. Seieren var forsåvidt fortjent den, og nå har Wigan 62 poeng, og en kamp mindre spilt enn tirsdagens motstander. Det betyr at de kan krype opp i ryggen på QPR med seier her, og i tillegg ha en hengekamp til gode. På de åtte siste ligakampene har Wigan 7-1-0 å vise til. De fire siste bortekampene har alle endt med seier, og de tre siste kampene har alle vært mot lag i toppen av tabellen (Brighton & Hove Albion 2-1, Nottingham Forest 4-1 og Ipswich Town 3-1). Det blir med andre ord alt annet enn en enkel kamp for QPR dette her.

Vurdering: QPR med flott seier på lørdag, men jeg er fortsatt ikke helt overbevist over formen deres for tiden. Her møter de et Wigan-lag som er helt fantastiske, og som gang på gang har vist at de mestrer å møte gode lag på bortebane. Som for eksempel da de slo Manchester City for noen uker siden. Jeg tror The Latics tar med seg samtlige poeng hjem nordover.

Tips: B

________________________________________________________________________________________________________

Sheffield Wednesday – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 20.45
Dommer: Anthony Taylor
Skader og Suspensjoner: Oguchi Onyewu er usikker hos vertene, imens Caolan Lavery vil bli vurdert nærmere kampstart. Andrea Orlandi er tilbake i trening for Brighton, men får nok ikke spille her.

Sheffield Wednesday har vært glimrende siden Stuart Gray tok over i begynnelsen av desember, og hvis serien hadde startet den dagen Gray tok over, hadde uglene vært på en 5.plass på tabellen nå. Det er ikke annet enn svært imponerende, og det minner en del om Ipswich Town forrige sesong. De lå også håpløst plassert i bunnen, men Mick McCarthy ledet de med stil ut sesongen. På lørdag tok de den korte turen til Doncaster for å møte et formsterkt hjemmelag i Doncaster Rovers, og kampen ble akkurat så tøff som man hadde trodd på forhånd. Tøffe taklinger og få sjanser var status etter nitti minutter, og kampens eneste mål sto vertene for. Chris Brown scoret etter en halvtime, og Wednesday klarte aldri slå tilbake. Det betyr at de nå har tre strake bortetap, noe som er veldig skuffende med tanke på at de gikk ubeseiret på bortebane fra begynnelsen av desember, til slutten av februar. Nå ligger Wednesday på en 15.plass med 45 poeng. Det er tretten poeng ned til nedrykk, men det trenger de ikke fokusere på. Det gyldne grensen for å holde plassen pleier som regel ligge rundt 50 poeng, og det vil overraske meg enormt hvis ikke uglene klarer skrape sammen fem poeng på de ni siste kampene. Wednesday spiller ikke uavgjort lenger, og man må elleve kamper tilbake i tid for å finne forrige gang de delte poengene. Hjemme på Hillsborough har de tre strake seire nå, og seks av de åtte siste hjemmekampene har endt med seier. I forrige hjemmekamp ble Queens Park Rangers slått hele 3-0. I den kampen var de heldige ettersom de både fikk straffespark, samtidig som en QPR-spiller ble utvist tidlig i kampen. Brighton & Hove Albion skuffet stort på lørdag. De skapte en hel bråte med sjanser hjemme mot tabellnabo Ipswich Town, men de var alt annet enn effektive. Leonardo Ulloa hadde flere gode sjanser, men klarte aldri overliste en fantastisk Dean Gerken i Ipswich-buret. Istedenfor scoret Tommy Smith og Daryl Murphy på noen av sine deres få sjanser, og traktorgutta vant dermed 2-0 på et fullstappet Falmer Stadium. Brighton ligger nå på en 8.plass med 56 poeng, og har tre poeng opp til Reading som ligger på kvalifiseringsplass. På bortebane har de 7-5-5 totalt, og de har vunnet sine to siste bortekamper mot Millwall og Bolton Wanderers. Det spørs om de klarer å ta sin tredje strake borteseier, ettersom det står 3-2-0 fordel Wednesday på de fem siste kampene innbyrdes på Hillsborough.

Vurdering: Utrolig vanskelig kamp. Wednesday i flott form på hjemmebane. Brighton har vært gode på bortebane mot lag på nedre halvdel, men dette Wednesday-laget er per dags dato bedre enn de andre lagene på nedre halvdel. Jeg gir vertene tipset, men blir ikke overrasket om Brighton klarer dra i land seieren her. Med andre ord, hold dere unna spill.

Tips: H

________________________________________________________________________________________________________

Watford – Blackburn Rovers
Kampstart: 20.45
Dommer: Darren Sheldrake
Skader og Suspensjoner: Sean Murray og Fernando Forestieri er begge usikre hos vertene, imens Mathias Ranegie soner sin siste kamp etter det røde kortet han fikk mot Doncaster. Adam Henley er ute for sesongen etter en skade han pådro seg på lørdag, og han får selskap på tribunen av Tom Cairney og Ben Marshall.

Watford har gjort mye bra den siste tiden, og Beppe Sannino er nok meget fornøyd med hvordan laget etterhvert presterer. Det som han ikke kan være fornøyd med er deres elendige form på bortebane. På lørdag ble det nytt tap da de besøkt Wigan Athletic på DW Stadium. Lewis McGugan som endelig er tilbake fra skade, klemte til med scoring i første omgang, men ledelsen varte ikke lenge. Jean Beausejour utlignet minutter senere, før Martyn Waghorn satte seiersmålet i andre omgang. Det betyr at The Hornets nå har gått tolv kamper på rad uten seier på fremmed gress. Ganske frustrerende for et lag som kunne leverte noen helt utrolige kamper på bortebane under Gianfranco Zola forrige sesong. På hjemmebane er de derimot svært flinke. Samtlige av deres fem siste hjemmekamper har endt med seier, og de har holdt nullen i alle disse kampene. På de to siste hjemmekampene har de vunnet 4-0 mot Blackpool og 3-0 mot Barnsley. Per dags dato er nok Vicarage Road en av de verste stadionene i ligaen å komme til for bortelag. Siden Sannino tok over som sjef har de 6-1-1 på hjemmebane, hvor poengdelingen kom mot Queens Park Rangers, og tapet kom mot Reading. Det eneste negative man kan trekke frem om Watfords flotte hjemmeform for tiden, er at det nesten bare vært lag som sliter på bortebane eller i bunnen av tabellen som har blitt slått. Det eneste unntaket er Brighton & Hove Albion, men The Seagulls var bedre enn The Hornets i den kampen synes jeg. Nå ligger Watford på en 12.plass på tabellen med 48 poeng. De har elleve poeng opp til Reading på 6.plass, og en kamp mindre spilt. Med seier her vil de passere tirsdagens motstander på tabellen. Blackburn Rovers er nemlig laget som skal stå på motsatt side av banen, og de ligger på en 10.plass med 50 poeng. Etter tre strake tap mot Bolton Wanderers, Burnley og AFC Bournemouth, har de nå klart å rette opp inntrykket litt. Først ble Huddersfield Town slått hele 4-2 på John Smith’s Stadium, før de klarte 1-1 hjemme mot suverene Leicester City på lørdag. I den kampen kunne de ha stukket av med seieren med marginene på riktig side, ettersom de skapte nok sjanser, men med tanke på at Leicester og hadde nok sjanser til å vinne, var uavgjort et helt greit resultat. Håper om kvalifisering lever fortsatt for Rovers, men det har kommet til et punkt hvor nesten hver eneste kamp må vinnes for å klare det, og med tanke på hvor ustabile de har vært denne sesongen, er nok det veldig lite sannsynlig. På bortebane har de kommet seg voldsomt i 2014, og har nå 5-6-7 på sine atten kamper på fremmed gress. På de ni siste bortekampene har de bare tapt to ganger, og det har vært mot Nottingham Forest og Bolton Wanderers. På de tre siste bortekampene har de blant annet slått Reading og Huddersfield Town, og derfor skal man ikke undervurdere Rovers foran dette oppgjøret. Spørsmålet er dog om Rovers har klart å slette minnet fra fjorårets oppgjør på Vicarage Road. Watford vant nemlig hele 4-0 mot Rovers på slutten forrige sesong. Kanskje kan Rovers få revansj her? De vant ihvertfall høstens oppgjør hjemme på Ewood Park 1-0.

Vurdering: Rovers ikke dårlige på bortebane lenger, men sliter fortsatt litt med skader på nøkkelspillere. Når de da møter et Watford-lag som har vunnet fem strake hjemmekamper, og holdt nullen i samtlige av disse fem, er jeg nødt til å gå for hjemmeseier.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Bolton Wanderers – Blackpool
Kampstart: 21.00
Dommer: Mark Clattenburg
Skader og Suspensjoner: Alex Baptiste er ute hos vertene på grunn av suspensjon, imens Matt Mills er tilbake igjen. Robert Earnshaw kan få sin debut for Blackpool her. I andre enden av banen mangler de Kirk Broadfoot som er ute med skade.

Bolton måtte ta den lange turen til Somerset for å møte Yeovil Town på lørdag, men tross mye press og avgjørelser i mot, klarte de likevel reise nordover med poeng i bagasjen. Yeovil tok ledelsen da Ishmael Miller bredsidet et innlegg i mål fra kort hold i første omgang, og før pause la Kevin Dawson på til 2-0. Det så da svært mørkt ut for Bolton, som slet med å komme til store sjanser. Ikke lang tid ut i andre omgang kom håpet tilbake da Lukas Jutkiewicz reduserte til 1-2, men ti minutter før slutt så det ut til at kampen skulle gå i vasken for The Trotters. Alex Baptiste la en Yeovil-spiller i bakken inne i sekstenmeteren, og selv om dommeren vinket spillet videre, var ikke assistentdommer i tvil. Han ba dommeren gi straffespark, samt rødt kort til Baptiste. Straffesparket sendte Ishmael Miller i stolpen, og bare få minutter etterpå headet Zat Knight inn utligningen for Bolton da Marek Stech var på en aldri så liten bærtur. Med den seieren beholdt de liljehvite sin 17.plass på tabellen med 41 poeng. Det er nå ni poeng ned til nedrykk, og det skal ganske så mye til for at de skal havne under streken ved sesongslutt. Hjemme på Reebok Stadium har de bare tapt to av sine ni siste kamper, men hele fire av disse kampene har endt uavgjort. I forrige hjemmekamp tapte de 2-0 mot Brighton & Hove Albion, men før det feide de både Watford (2-0) og Blackburn Rovers (4-0) av banen. De har slitt en del hjemme mot lag på nedre halvdel, og fire av deres åtte kamper mot motstand i bunnen av tabellen, har endt med poengdeling. Blackpool fikk endelig roet ned pulsen en del hakk, etter at de slo Huddersfield Town 1-0 på lørdag. Målet kom allerede etter fire minutter spill, da David Perkins spilte gjennom Ricardo Fuller, som enkelt sendte vertene i ledelsen. Senere fikk Huddersfield et mål annullert da Nakhi Wells scoret på en retur etter at Matt Gilks hadde reddet en heading fra James Vaughan. The Terriers klarte aldri overliste Gilks, og Blackpool scoret ikke flere mål, og dermed endte kampen 1-0. Med den seieren hoppet Blackpool opp i ryggen på tirsdagens motstander, og ligger nå på en 18.plass på tabellen. De har 41 poeng de også, og dermed ni poeng ned til nedrykk. Jeg tror nok ikke Blackpool rykker ned lenger, men er ikke like sikker på at de beholder plassen, som det jeg er med Bolton Wanderers. Blackpool ser rett og slett ikke så veldig imponerende ut, til tross for at de har like mange poeng som The Trotters. På bortebane har Blackpool 3-5-10 denne sesongen, og man må elleve kamper tilbake i tid for å finne forrige gang de vant en fotballkamp på fremmed gress. Ni av de ti siste bortekampene har endt med tap, men i forrige bortekamp holdt de på å sjokkere Leicester City, men revene klarte til slutt å snu kampen. Det spørs om Blackpool klarer ta sin første borteseier på lang tid i dette lokaloppgjøret.

Vurdering: Bolton har vært litt opp og ned i det siste, men viste klasse mot Blackburn Rovers og Watford på hjemmebane. Jeg har stor tro på at de kan varte opp med lignende prestasjon her, og går for tre poeng til hjemmelaget.

Tips: H

____________________________________________________________________________________

Reading – Barnsley
Kampstart: 21.00
Dommer: Stephen Martin
Skader og Suspensjoner: Danny Guthrie er suspendert hos vertene, som samtidig mangler Danny Williams, Jem Karacan og Mikele Leigertwood. Det er med andre ord tynt sentralt på banen. Midtstopperne Peter Ramage og Martin Cranie er begge ute for Barnsley.

Nigel Adkins kunne smile bredt etter lørdagens fantastiske seier borte mot Birmingham City. For all del, Birmingham er elendige på hjemmebane, men seieren var likevel svært imponerende. Jobi McAnuff hadde ikke scoret et mål på over to år, men klemte like så greit til med to mål på St Andrews. Først tok han ned ballen i sekstenmeteren i slutten av første omgang, før han satte den sikkert i mål langs bakken. Etterpå fikk Birmingham City et utligningsmål på straffespark ved Paul Caddis, men ti minutter før slutt dukket McAnuff opp igjen. Chris Gunter la et fantastisk innlegg inn på bakerste stolpe, og der ventet McAnuff som akkurat hadde gjennomført et fantastisk løp. Flere mål ble det ikke i den kampen, og Reading vant dermed 2-1. Tøft for Birmingham som leverte en meget bra kamp, og som hadde noen fantastiske muligheter til å score. Spesielt Federico Macheda bør sove dårlig etter kampen, etter at han headet ballen i treverket fra svært kort hold. Med seier i Birmingham klatret The Royals opp på 6.plass på tabellen. De har 59 poeng, men kampen om 6.plassen er knallhard. Både Nottingham Forest og Brighton & Hove Albion ligger like bak, og sistnevnte har til og med en kamp mindre spilt. Reading har nå fem kamper på rad uten tap, men tre av disse kampene har endt med uavgjort. Bare tre ganger har det blitt tap i 2014, og det er ikke tilfeldig. Problemet til Reading denne sesongen har vært hjemmekampene mot lag på øvre halvdel. Bare en gang har de slått et lag fra øvre halvdel av tabellen på Madejski Stadium. På tirsdag får de besøk av bunnlaget Barnsley, og mot bunnlagene har Reading vært bedre. De har sterke 6-2-1 hjemme mot lag fra nedre halvdel, hvor tapet kom mot et formsterkt Sheffield Wednesday. Barnsley fikk besøk av AFC Bournemouth på lørdag, og det ble en tøff kamp. The Cherries presset Barnsley gjennom hele kampen, og bare en svært imponerende Luke Steele gjorde at The Tykes ikke tapte med flere mål. Faktisk var de svært nære å unngå tap, men Cherries-stopperen Steve Cook scoret kampens eneste mål på overtid. Seieren var fortjent, men Barnsley var selvsagt knust etter å ha holdt ut såpass lenge. De kunne faktisk ha tatt samtlige poeng også, men Martin Woods misset på åpent mål i første omgang. Marcus Pedersen fikk spilletid for første gang siden 2013, men klarte ikke overliste Lee Camp i Cherries-buret. Nå er Barnsley tabelljumbo med 29 poeng, og har tre poeng opp til Charlton Athletic på sikker plass. De har nå tre strake tap, og dette er ikke tiden å få en formsvikt på. De er ligaens dårligste bortelag med 1-4-12. De tre siste bortekampene har alle endt med tap og 0-10 i målforskjell.

Vurdering: Barnsley har vært svake i det siste, og møter et Reading-lag som marsjerer sakte og sikkert mot kvalifisering. Reading har funnet på noe rart på Madejski ved enkelte anledninger, men dette her bør de vinne, spesielt med tanke på at The Tykes mangler begge sine midtstoppere her.

Tips: H

 

About The Author

One Response

  1. Espen B. Risanger

    Jeg beundrer den innsatsen du legger ned i disse artiklene. For meg er de blitt essensiell lesning foran enhver runde, spesielt med tanke på oddsbetting. Stå på videre!

Leave a Reply