Vi er nå på oppløpsiden i Championship, og nå er det ikke lenge før vi får lag som rykker opp og lag som rykker ned. Det er fortsatt hard konkurranse om både nedrykk og kvalifiseringsplassene, men de to øverste plassene ser ut til å gå til Burnley og Leicester City. Til denne runden sliter Burnley stort med skader, imens det blir interessant å se om Nottingham Forest kan bryte en lang rekke med kamper uten seier. Leeds United har hatt mye problemer både på og utenfor banen, og det spørs om det blir noe å juble for når de tar turen til DW Stadium for å møte et svært sterkt Wigan Athletic. Les deg opp foran helgens kamper i Championship her. 

Skrevet av: Eirik Aase

Rundens TV-kamper:
13.15: Wigan Athletic – Leeds United (TV2 Sport Premium 2)
16.00: AFC Bournemouth – Queens Park Rangers(TV2 Sport Premium 2)
16.00: Watford – Burnley (Nordicbet)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet hos Nordicbet
Wigan Athletic – Leeds United (Hjemmeseier til 1,48)
Watford – Burnley (Hjemmeseier til 2,25)
Totalodds: 3,33

nordicbet 

______________________________________________________________________________________________________________

Wigan Athletic – Leeds United
Kampstart: 13.15
Dommer: Neil Swarbrick
Skader og Suspensjoner: Jean Beausejour er suspendert hos vertene, imens Martyn Waghorn er tilbake etter å ha vært utilgjengelig på tirsdag. Rudy Austin er mest sannsynlig ute igjen hos gjestene.

På tirsdag startet Wigan en rekke med hjemmekamper, som forhåpentligvis for The Latics kommer til å sikre kvalifiseringsplass for Uwe Rösler og gjengen. Etter kampen mot Leicester City, venter tre hjemmekamper mot Leeds United, Millwall og Reading. Med to seire her, har jeg vanskelig for å se hvordan de skal unngå å spille flere kamper i mai. På tirsdag var som nevnt serieleder Leicester City på besøk, og det ble en veldig underholdene kamp. Leicester startet bra med et par gode sjanser, deriblant en mulighet som ble reddet på streken. Etterhvert ble det veldig mye Wigan-press, og spesielt på dødballer virket de veldig farlige. Snaut ti minutter før pause tok de ledelsen da Ivan Ramis headet ballen i mål på et frispark. Ikke mange minuttene etterpå utlignet gjestene ved Andy King. Den målfarlige midtbanespilleren har bare scoret fire mål denne sesongen, og forrige mål var i begynnelsen av desember. Et kvarter ut i andre omgang tok Latics ledelsen igjen, og nok en gang skjedde det på en dødball. Rob Kiernan var mannen som raget høyest denne gangen, og han scoret dermed sitt første mål på seniornivå. Det så ut til å gå mot tre viktige poeng for Wigan, men tre minutter før slutt utlignet Dean Hammond for revene. Kampen endte dermed 1-1, og dermed fikk de enda mer luft fra Reading på 6.plass.  Nå ligger Wigan på en 5.plass med 64 poeng, og det er fire poeng til Reading som er nærmest. Ned til Nottingham Forest som er det første laget som ligger utenfor kvalifiseringsplass, er det seks poeng. Det vil med andre ord overraske stort om de ikke sikrer seg en kvalifiseringsplass denne våren. Hjemme på DW Stadium har de fortsatt til gode å tape under Uwe Röslers ledelse. De har nå ti ligakamper på rad uten nederlag foran egne supportere. Totalt har de 10-7-2 på eget gress. Hjemme mot lag på nedre halvdel av tabellen har de ikke tapt denne sesongen, og har 5-4-0 å vise til i de kampene.

Leeds United går fra nedtur til nedtur for tiden. Utenfor banen er det bare rot, og svaret på anken til Massimo Cellino har i skrivende stund fortsatt ikke kommet, og dermed ligger det en stor del usikkerhet over Elland Road for øyeblikket. Det som foregår på banen er på ingen måter bedre, og etter tirsdagens kamp mot Charlton Athletic har de nå bare en seier på deres ti siste kamper. Kampen mot The Addicks ble en jevn affære, uten mange målsjanser. I andre omgang skjedde det mer enn i første omgang, og først var Ross McCormack utrolig nær et ledermål da hans skudd traff undersiden av treverket, men dessverre for skotten spratt ballen ut fra mål. Ikke lenge etterpå var det Charlton som var farlig fremmed i motsatt banehalvdel, og etter å ha vendt fint opp ved kanten av sekstenmeteren, curlet Reza Ghoochanneijhad (Ja, jeg brukte Copy + Paste) ballen flott i mål. Leeds klarte aldri skape de store sjansene mot slutten av kampen, men på overtid fikk de en gyllen mulighet til å utligne. Dommeren pekte på krittmerket, og toppscoreren i Championship fikk i oppgave å sette ballen i mål. Det maktet han ikke takket være en fantastisk redning av Ben Hamer i Charlton-buret, og ikke lenge etter blåste dommeren for full tid. Man kunne se på den enorme jubelen hos Charlton-spillerne at denne seieren betydde mye for de. Leeds derimot, har nok øynene mer rettet mot det som skjer utenfor banen, samtidig som de retter oppmerksomheten til neste sesong. Nå ligger de på en 15.plass med 47 poeng. Det er tretten poeng opp til kvalifiseringsplass, og femten poeng ned til nedrykk. Ingen av delene virker sannsynlig for Leeds, som dermed får en kjedelig sesongavslutning. På bortebane har de 5-4-10 denne sesongen, og bare en av deres ni siste bortekamper har endt med seier. I forrige bortekamp tapte de 4-1 mot AFC Bournemouth forrige helg. Borte mot lag fra øvre halvdel av tabellen har de svært dårlige 1-2-7 denne sesongen. Det er ikke mye positivt å spore for Leeds foran denne tøffe kampen.

Vurdering: Litt trøblete resultater for Wigan den siste tiden, men motstanden har vært knalltøff. Til tross for det har de bare tapt en av sine ti siste kamper. Her møter de et Leeds-lag som sliter stort for tiden, både på og utenfor banen. Jeg vil bli svært overrasket hvis gjestene får med seg noe fra denne kampen, og tror på en klar hjemmeseier.

Tips: H

____________________________________________________________________________________

AFC Bournemouth – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Dommer: Jonathan Moss
Skader og Suspensjoner: Andrew Surman er tilbake for vertene, og både Charlie Daniels og Tokelo Rantie vil bli vurdert før kampstart. Joey Barton er ute hos gjestene, men den gledelige nyheten for QPR er at Charlie Austin er tilbake i troppen igjen.

AFC Bournemouth er i fyr og flammer for tiden. Da AFC Bournemouth møtte Bolton Wanderers i begynnelsen av februar snakket Bournemouth-sjef Eddie Howe veldig mye om den jobben Bolton-sjef Dougie Freedman gjorde med Bolton i slutten av forrige sesong. Freedman ledet nemlig Bolton fra nedre halvdel av tabellen, til å havne like bak kvalifiseringsplass ved sesongslutt i løpet av få måneder. Grunnen til at Howe snakket mye om dette, var fordi han håpet at laget hans kunne bli inspirert av denne enorme avslutningen på sesongen, til å gjøre en lignende avslutning selv. Jeg husker jeg flirte litt da jeg leste dette intervjuet, men jaggu meg har ikke Howe gjort mine flir til skamme. Forrige lørdag spilte de borte mot et hjemmesvakt Birmingham City, og Bournemouth gjorde som de gjorde i forrige midtuke. De kjørte over motstanderen fra første spark på ballen, og for andre gang på rad ledet de hele 3-0 etter bare en halvtime spill. Lewis Grabban spilte en svært riktig rolle igjen, og la opp til kampens første scoring med en flott pasning etter bare tretten minutter spill. Målet ble satt inn av Matt Ritchie, men de to neste målene ble scoret av Grabban selv. Det ene på et straffespark som ble plassert fantastisk i krysset. Hvis England trenger tips om straffespark før VM, bør de ringe Grabban. Bournemouths siste mål ble scoret av den tidligere Leeds United-spilleren Ian Harte. Han vandret innover på banen fra høyresiden, før han klemte ballen i mål fra langt hold. Kanskje rundens flotteste mål, og feiringen var ikke så verst den heller. Birmingham City slo tilbake med to mål fra Federico Macheda, men nærmere kom de ikke, og The Cherries vant dermed 4-2. Nå ligger Bournemouth på en flott 10.plass med 55 poeng. Det er bare fem poeng opp til den viktige 6.plassen, og med tanke på formen til Bournemouth, kombinert med formen til lagene foran på tabellen, kan man på ingen måter avskrive The Cherries i kampen om kvalifiseringsplassene. Bournemouth har nå 6-1-1 på sine åtte siste kamper i ligaen. De tre siste kampene har alle blitt vunnet, og på de to siste kampene har de scoret åtte mål. Hjemme på Dean Court har de 8-5-6 totalt, og bare en av de ni siste kampene har endt med tap. Det skjedde da Leicester City tok en knepen og kontroversiell seier tilbake i begynnelsen av februar.

Queens Park Rangers ble servert en gyllen mulighet til å komme nærmere Burnley på tabellen, men den misbrukte de skikkelig. Burnley tapte nemlig mot Leicester City tidligere på lørdagen, og The Hoops hadde besøk av Blackpool på Loftus Road. The Seasiders sjokkerte hjemmefansen i London da de tok ledelsen på en dødball etter knapt ti minutter spill. David Goodwillie var på riktig sted på bakre stolpe, og klarte krige ballen i mål. I resten av kampen kjørte QPR på mot et Blackpool-lag som gjorde det de kunne for å forsvare seg. Gjestene hadde vært i lignende scenario for ikke lenge siden da de besøkte serieleder Leicester City. Den gang holdt det ikke helt inn, og det skulle det ikke gjøre denne gangen heller. Etter en haug med sjanser og nesten tosifret antall avslutninger fra Ravel Morrison, smalt det endelig fra Junior Hoilett. Han satte fart og avsluttet nydelig i mål tolv minutter før slutt. QPR jaget et seiersmål, men klarte aldri overliste Matt Gilks igjen, og faktisk kunne gjestene fort ha tatt med seg alle poengene. Tom Barkhuizen er endelig tilbake fra skade, og han kom helt alene med Robert Green ett minutt før slutt. Dessverre for unggutten gikk skled ballen av foten da han skulle avslutte, og ballen gikk langt til side for mål.Kampen endte til slutt 1-1, noe QPR ikke kan være fornøyd med. Istedenfor å gi et Burnley-lag som er plaget av mange skader litt press, er det nå fortsatt ni poeng opp til Lancashire-klubben. De ligger fortsatt på 3.plass, og har ett poeng ned til Derby County på 4.plass. Det blir definitivt kvalifiseringsspill på The Hoops i mai, men håpet om direkte opprykk er ikke helt borte, mye grunnet disse nevnte skadeproblemene hos The Clarets. På bortebane har QPR 7-5-7 denne sesongen, og fire av de seks siste bortekampene har endt med tap. I forrige bortekamp tok de en sterk seier borte mot Middlesbrough, men det skyldtes utrolig flaks på overtid da ballen bokstavelig talt spratt QPRs vei. Skal QPR ha mulighet til å klare direkte opprykk, så må denne kampen her vinnes. For å gjøre det, bør de ha marginene på sin side igjen, for Bournemouth i form er alt annet enn en enkel oppgave.

Vurdering: Dette blir artig! QPR må nesten vinne hvis de skal ha sjans til å klare direkte opprykk. Det blir ikke lett med tanke på at The Cherries er ligaens store formlag for tiden. QPR har ikke alltid overbevist på bortebane, og fire av de seks siste bortekampene har endt med tap. Jeg tror faktisk at vertene tar hjem seieren i denne kampen.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Barnsley – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 16.00
Dommer: Tony Harrington
Skader og Suspensjoner: Marcus Pedersen er usikker etter å ha pådratt seg en skade mot Yeovil, imens Martin Cranie, Peter Ramage og Jack Hunt er fortsatt ute med skade for vertene. Hos gjestene er Craig Mackail-Smith og Will Hoskins tilbake etter lange skadeopphold, men Rohan Ince er usikker pga skade. Bruno er suspendert etter ti gule kort.

Rammene rundt kampen mellom Yeovil Town og Barnsley på lørdag var fantastiske. Stadion var stappet med folk, og det sto svært mye på spill. Begge lagene lå på samme poengsum, og taperlaget vil få det svært tøft i avslutningen. Heldigvis for Danny Wilson og hans Barnsley kunne de reise nordover med tre utrolig viktige poeng. Første omgang var forholdsvis kjedelig, og ingen av lagene klarte overliste motstanderens målvakt. Nærmest var Ishmael Miller som ladet kanonen i velkjent stil fra hjørnet av sekstenmeteren, men denne dagen skulle det ikke bli mål på Glovers-spissen. Det gikk ikke lenge i andre omgang før kampens første mål kom. Byron Webster prøvde å heade ballen tilbake til egen målvakt, men forsøket var helt håpløst. Chris O’Grady snappet ballen foran Marek Stech, og lobbet den nydelig i mål. Det så nesten ut som om avslutningen hadde blitt tatt ut av fotballspillet FIFA 14. Ikke lenge etter økte Liam Lawrence ledelsen, før Luke Ayling reduserte for vertene. Før kampen var slutt scoret Barnsley to ganger til, ved Chris O’Grady og så Dale Jennings. Jennings har imponert veldig i det siste, og dette målet var også meget bra. Han mottok ballen på venstresiden, driblet seg inn i boksen, før han sendte ballen nede i lengste hjørne. Dermed vant Barnsley 4-1, og man kunne se på gleden til spillerne både ved målene og ved kampslutt, hvor mye dette faktisk betydde for dem. Nå ligger Barnsley på en 22.plass med 35 poeng. De er med andre ord fortsatt under streken, og takket være Charltons seier på tirsdag, er veien opp til sikker plass enda lengre nå. Charlton ligger på plassen over streken med 38 poeng, men de har en kamp mindre spilt enn Barnsley. Ned til jumboplass har Barnsley tre poengs luke, og en kamp mindre spilt. Jeg har vanskelig for å se hvordan Barnsley skal holde seg i Championship denne sesongen, men det har jeg sagt i flere år nå. Det vil faktisk ikke overraske lenger hvis de klarer holde seg igjen, men hvis de skal gjøre det, må de vinne kamper som denne.

Brighton & Hove Albion tok turen til Blackburn Rovers på tirsdag, og med seier i den kampen ville de inntatt syvende plass på tabellen. For Blackburns del kunne de krype helt opp i ryggen på Brighton & Hove Albion med seier, og dermed var alt lagt til rette for en svært interessant kamp. Starten av kampen var preget av to lag som hadde veldig fokus på å trille ball, og dermed uteble sjansene. Da Brighton tok ledelsen etter sytten minutter, hadde ballen knapt vært i nærheten av sekstenmeterne. Målet ble scoret av David Rodriguez, som klarte lure ballen inn i nærmeste hjørne for Paul Robinson i Blackburn-buret. Man kan fint sette spørsmålstegn ved keeperspillet til Robinson i den situasjonen. Knapt ti minutter senere fikk Blackburn et frispark i svært farlig posisjon, og det utnyttet de til det fulle. Tom Cairney smalt ballen inn i feltet langs bakken, og Jordan Rhodes satte den enkelt i mål. Et mål som definitivt var en måltyv verdig. Like før pause tok Rovers ledelsen da Tommy Spurr kjempet seg fremover på venstresiden, før han fant Cairney på bakerste stolpe med et innlegg. Fra spiss vinkel avsluttet Cairney enkelt i mål, og dermed gikk de til pause med ledelse. I andre omgang kjørte Blackburn på for et tredje mål, og Brighton fikk knapt røre ballen før det gjensto et kvarter  av kampen. Til tross for det store presset, klarte ikke Rovers score, og det var nesten som om det bare måtte skje at Brighton utlignet til 2-2 ti minutter før slutt. Gordon Greer var fremmed på en dødball, og scoret det målet. Fire minutter før slutt fikk Rovers straffespark da Jordan Rhodes ble klemt mellom to Brighton-spillere på ulovlig vis, og det straffesparket tok Rhodes selv. Han satte det i mål, og har dermed scoret hele femti mål allerede i Rovers-drakten. Ganske utrolig med tanke på at han ikke har spilt to sesonger enda. Til tross for det sene ledermålet, fikk Brighton med seg ett poeng sørover da Dale Stephens utlignet bare minutter senere. Kampen endte dermed 3-3, noe som er ganske merkelig for et Brighton-lag som hadde 14-13 i målforskjell på bortebane før kampen på Ewood Park. Nå ligger Brighton på en 9.plass med 57 poeng. Det er tre poeng opp til Reading som har den siste kvalifiseringsplassen. På bortebane har de 7-6-6 denne sesongen, og borte mot lag fra nedre halvdel av tabellen har de 6-1-3 denne sesongen.

Vurdering: Barnsley med tunge fravær bak på banen, men det har de ikke brydd seg om i de to siste kampene. De har de vunnet både 3-1 og 4-1, og det blir interessant å se om de kan ta sin tredje strake seier her. De møter et Brighton-lag som var i aksjon på tirsdag, og som har fire kamper på rad uten seier. Jeg tror et Barnsley-lag som kjemper med nebb og klør, og som har stor selvtillit i sitt angrepsspill, kan finne på mye trøbbel for Brighton. At Barnsley i tillegg har vunnet begge de to siste kampene mot Brighton med 2-1, gjør at jeg tror på hjemmeseier her.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Blackburn Rovers – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Dommer: Keith Stroud
Skader og Suspensjoner: Corry Evans og Lee Williamson er usikre hos Rovers, imens Jason Lowe fortsatt er ute. Gjestene har ingen nye skader å melde om, men David McGoldrick er fortsatt ute.

Blackburn Rovers har ligget mellom kvalifiseringsplassene og midten av tabellen helt siden niende serierunde denne sesongen, og det ser ut som om det kommer til å bli en posisjon midt på tabellen ved sesongslutt også. Hver eneste gang de får en gyllen mulighet til å klatre opp i rygg på lagene som ligger på kvalifisering, klarer de rote den bort. Gjennom hele sesongen har de vært veldig ustabile, og det er sjeldent lang tid mellom hver nederlag. De har derfor aldri fått noe “momentum” som man gjerne snakker om i engelsk fotball. Den lengste rekken med kamper på rad uten tap i ligaen er fem kamper, og da er det ikke lett å kjempe seg inn helt i toppen. At prestasjonene og resultatene har vært ustabile, skyldes nok flere ting. Den største grunnen i mine øyne, er de store utskiftningene som har blitt gjort. Et helt fotballag har forsvunnet ut dørene på Ewood Park, imens et nytt og ungt lag har kommet inn. På tirsdag kom Brighton & Hove Albion på besøk, og det var på mange måter den siste muligheten Rovers hadde til å klamre seg fast i kampen om den viktige 6.plassen. Med seier i den kampen ville de ha vært fem poeng bak Reading som ligger på kvalifiseringsplass nå. Den seieren kom dessverre ikke, men vi fikk ihvertfall servert en herlig kamp. Brighton tok ledelsen ved David Rodriguez tidlig i første omgang, men ikke lenge etterpå utlignet Jordan Rhodes. Rovers tok da ledelsen like før pause da Tommy Spurr fant Tom Cairney på bakre stolpe, og dermed ledet Lancashire-klubben 2-1 til pause. I andre omgang presset Rovers knallhardt for en viktig 3-1 scoring, men den kom aldri. Istedenfor utlignet Gordon Greer på en dødball rundt ti minutter før slutt. Det så ut til å gå mot poengdeling, men så fikk Blackburn straffespark da Jordan Rhodes ble lagt i bakken av to Brighton-spillere samtidig. Rhodes tok straffesparket selv, og scoret sitt femtiende mål for Rovers. Tre poeng ble det likevel ikke, ettersom Dale Stephens utlignet igjen to minutter før slutt. Kampen endte 3-3, og dermed ligger Rovers på en 11.plass med 53 poeng. Opp til Reading er det nå syv poeng, og det tviler jeg sterkt på at de klarer hente inn med tanke på hvor ustabile de har vært gjennom hele sesongen. Rovers har nå fire poengdelinger på rad, og begge de to siste kampene har endt 3-3. Hjemme på Ewood Park har de 8-6-5 denne sesongen, men de har nå fire kamper på rad uten seier. Man må faktisk tilbake til 1.februar for å finne forrige gang de vant på eget gress.

Ipswich Town er fortsatt med i opprykkskampen for fullt, men de skulle nok gjerne hatt med seg tre poeng da Nottingham Forest kom på besøk forrige lørdag. Noen dager i forveien hadde traktorgutta slått Derby County på Portman Road, men Forest ble overraskende vanskelige å hanskes med. Ikke overraskende med tanke på spillerne de har til rådighet, men overraskende ettersom de ikke hadde manager, samt at de hadde åtte kamper på rad uten seier i ligaen. Vikarierende manager Gary Brazil hadde tydeligvis sagt noen gode ord i garderoben før kampen, for Forest gikk ut i hundre. De skapte flere gode sjanser, og tok også ledelsen etter bare fire minutter spill. Danny Collins raget høyest på en dødball, og sjokkerte dermed hjemmepublikummet. Utover i kampen kom Ipswich mer og mer med, og spesielt Daryl Murphy hadde flere gode sjanser. Nettopp Murphy skulle også bli redningen for vertene, da han headet ballen enkelt i mål på bakre stolpe tolv minutter før full tid. Det ble ikke flere scoringer i kampen som endte 1-1, og nå skal de møte enda et lag som ligger like i nærheten på tabellen. Ipswich ligger nemlig på en 8.plass på tabellen med 58 poeng. Det er bare to poeng opp til Reading på kvalifiseringsplass, og med tanke på formen til lagene rundt på tabellen, er det ingenting som står i veien for at ikke Ipswich kan sikre seg den viktige 6.plassen. På bortebane har de 5-8-6 denne sesongen, men begge de to siste bortekampene har endt med seier. Først mot Yeovil Town, før selveste Brighton & Hove Albion ble slått i egen lekestue. Borte mot lag på øvre halvdel av tabellen har de slitt litt, noe deres 1-3-4 sier litt om.

Vurdering: Blackburn har nå fire uavgjorte kamper på rad. Her møter de et Ipswich-lag i form. Jeg ville holdt meg unna spill her, men hvis jeg må velge noe blir det en ny poengdeling.

Tips: U

______________________________________________________________________________________________________

Blackpool – Yeovil Town
Kampstart: 16.00
Dommer: Oliver Langford
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Kirk Broadfoot og Ricardo Fuller som begge er ute med skade, i tillegg har Kevin Foley returnert til Wolves. Kieffer Moore er tilbake hos Yeovil etter smellen han fikk forrige helg, og bortsett fra det har ikke Yeovil noen særlig å melde om.

Det har vært litt av en sesong for de stakkars Blackpool-supporterne. Før sesongstart manglet de en haug med spillere, og det var ikke mange ukene før første spark på ballen, at det var vanskelig å se hvordan de skulle klare stille opp et førstelag med seniorspillere. Derfor ble det hentet inn en del billige spillere like før og etter sesongstart, og utrolig nok gikk dette veldig bra. The Seasiders startet meget bra, og lå helt i toppen av tabellen tidlig i høst. Etterhvert begynte marginene som tidligere gikk Blackpools vei, å gå i mot, og da møtte de veggen skikkelig. Paul Ince klarte ikke lede Blackpool til seier på lang tid, og i januar var han ferdig som sjef i klubben. Inn som ny manager ble det ikke hentet noen utenfra, istedenfor fikk midtbanestrategen Barry Ferguson overta på midlertidig basis. Det gjør han fortsatt, og Blackpool har ikke overbevist noe særlig under skottens ledelse. Forrige lørdag tok de turen til Loftus Road for å møte et opprykksjagende Queens Park Rangers, og det kan gjerne sees på som sesongens kanskje tøffeste kamp. Til tross for lite håp fra “eksperter” imponerte de stort mot London-klubben. De tok ledelsen ved David Goodwillie etter bare elleve minutter spill, og forsøkte å forsvare ledelsen utover i kampen. Queens Park Rangers kjempet hardt for å bryte ned Blackpool-forsvaret, men slet veldig med å skape de store sjansene. Tolv minutter før full tid fikk London-klubben endelig utlignet da Junior Hoilett overlistet Matt Gilks i Blackpool-buret. Like før full tid kom unggutten Tom Barkhuizen alene med Robert Green i QPR-målet, men avslutningen fra spiss vinkel gikk dessverre for tangotrøyene langt utenfor. Kampen endte dermed 1-1, noe som Blackpool må være svært fornøyde med. Nå ligger Blackpool på en 19.plass med 42 poeng. Det er syv poeng ned til Barnsley som ligger på nedrykksplass, og Barnsley har en kamp mindre spilt enn The Seasiders. Derfor kan man ikke si at de er trygge fra nedrykk enda, men det vil overraske meg hvis Barry Ferguson & Co ikke spiller Championship-fotball neste sesong også. På hjemmebane har de to strake hjemmeseire mot henholdsvis Millwall og Huddersfield Town. Begge kampene ble vunnet 1-0, og en ny 1-0 seier her ville nok ikke vært å forakte for Blackpool.

Yeovil Town hadde sesongens kanskje viktigste kamp da Barnsley kom på besøk forrige helg, og i den anledning jobbet de hardt med å fulle stadion. Svært gunstige billettpriser, og ordninger hvor personer under 21 år kunne komme gratis inn, var noen av tiltakene de gjorde for å få den ekstra støtten som skulle sikre de årets tre viktigste poeng. Til tross for all denne jobben fra markedssiden til The Glovers, kom det bare 6579 tilskuere, noe som er like under deres gjennomsnitt denne sesongen. Om det var det som gjorde at Yeovil leverte en dårlig kamp, tviler jeg på, men poeng ble det ihvertfall ikke. Første omgang var en relativt jevn affære uten de store målsjansene, men i andre omgang tok det mer av. Knapt ti minutter ut i andre omgang tok Barnsley ledelsen da Chris O’Grady utnyttet et forferdelig tilbakespill fra Byron Webster, og lobbet ballen i en høy bue over Marek Stech i Glovers-buret. Samme O’Grady hadde målgivende pasning da Liam Lawrence og Dale Jennings scoret sine mål senere i omgangen, og han scoret også en gang til da han la på til 3-1 et kvarter før slutt. Det var med andre ord liten tvil om hvem som var den store helten på Huish Park forrige lørdag. Luke Ayling scoret sitt tredje mål for sesongen for Yeovil, men det ble bare et trøstemål. Kampen endte til slutt 4-1 til Barnsley, og Yeovil har en svært tøff oppgave foran seg med tanke på å overleve i Championship. Nå ligger de på en jumboplass med 32 poeng. Det er seks poeng opp til Charlton Athletic som ligger over streken, men de har to kamper mindre spilt enn Yeovil. Det ser med andre ord bekmørkt ut for et Yeovil-lag som nå har seks kamper på rad uten seier. På bortebane har de også seks kamper på rad uten seier, og bare en seier på de ti siste på fremmed gress. Hvis de taper her vil det være tretten poeng opp til Blackpool, som er et av få lag som faktisk kan droppe ned i nedrykkskgjørmen. Derfor vil jeg gå så langt som å si at The Glovers ikke kommer til å holde seg hvis de ikke vinner denne kampen her.

Vurdering: Blackpool imponerer ikke stort, men har ihvertfall fått med seg noen imponerende resultater i det siste. Her har de en god mulighet til å ta sin tredje strake hjemmeseier, og dermed ta et lite steg unna alt som har med nedrykk å gjør. De møter et Yeovil Town som kan skape trøbbel for hvem som helst. Spørsmålet er om Yeovil har skrudd på bryteren til dette oppgjøret. For spenningens skyld håper jeg de har det, og oddsen på bortelaget frister mer enn oddsen på The Seasiders. Jeg går dermed for borteseier, men fraråder spill på denne kampen.

Tips: B

____________________________________________________________________________________________

Charlton Athletic – Reading
Kampstart: 16.00
Dommer: Andrew Madley
Skader og Suspensjoner: Leon Cort og Chris Solly er ute hos vertene. Hos gjestene er Danny Guthrie tilbake fra suspensjon.

Jubelen var nok enorm i biler og busser som tok turen hjem til London fra Leeds sent tirsdags kveld. Charlton Athletic klemte nemlig til med en fantastisk seier borte mot et urolig Leeds-lag, og det ser nå enda lysere ut med tanke på å unngå nedrykk. Det er ikke lenge siden The Addicks lå på jumboplass på tabellen, men de har krabbet seg rolig og forsiktig oppover på tabellen, og jeg vil strekke meg så langt som å si at jeg vil bli svært overrasket om London-klubben klarer rote seg ned til League One i løpet av sesongsinnspurten. Etter seieren mot Leeds klatret de opp på 38 poeng, og har dermed tre poeng ned til Barnsley som ligger under streken. Tre poeng er da ingenting, tenker kanskje du? Du har forsåvidt rett i det, men Charlton har bare spilt 37 kamper denne sesongen, og har to kamper til gode på de fleste lagene rundt på tabellen. Hvis vi for eksempel hadde lagt til seks poeng på Charlton nå, ville de ha vært helt oppe på en 18.plass. Det faktum at de bare har tapt tre av sine ni siste kamper gir meg også ganske trygg på at The Addicks holder seg. I tirsdagens kamp mot Leeds United ble Reza Ghoochanneijhad den store helten. Han scoret et flott mål i begynnelsen av andre omgang, da han vendte opp og curlet ballen nydelig i mål fra forholdsvis langt hold. Leeds klarte aldri utligne, og Charlton gjorde en fantastisk jobb med å ikke la Leeds komme til mange avslutninger i løpet av kampen. På overtid var Charlton veldig heldige som unngikk utligningsmål da Leeds fikk straffespark. Ross McCormack skulle ta det straffesparket, men Ben Hamer reddet avslutningen mesterlig. Jubelscenene som utspant seg både etter redningen, og da dommeren blåste for full tid, var herlige å se på. Nå har Charlton en ny tøff oppgave foran seg når Reading kommer på besøk. Hjemme på The Valley har de 5-5-7 denne sesongen, men bare to av de syv siste hjemmekampene har endt med tap. Forrige hjemmetap kom da Burnley var på besøk forrige gang det ble spilt fotball på The Valley. Til tross for det har de vært ganske gode hjemme mot lag fra øvre halvdel denne sesongen. Både Queens Park Rangers og Leicester City har reist hjem fra London uten poeng i bagasjen.

Reading innehar for tiden den viktige 6.plassen som halve Championship jakter. Plassen som gir mulighet for kvalifiseringsspill, og som potensielt kan være verdt en milliard kroner. Forrige helg fikk de besøk av Huddersfield Town, og det ble en interessant affære. Kampen startet med et fyrverkeri, hvor begge lagene hadde funnet nettmaskene før det var spilt syv minutter. Først scoret Nahki Wells for gjestene, før Pavel Pogrebnyak utlignet for hjemmelaget. Resten av kampen var faktisk gjestene det farligste laget, og det laget som skapte desidert mest. Bare en god midtstopper i Alex Pearce, og en god målvakt i Alex McCarthy var det som gjorde at ikke The Terriers tok med seg samtlige poeng hjem til Yorkshire. Kampen endte til slutt 1-1, noe som ga vann i munnen til lagene bak Reading på tabellen. Noen dager før poengdelingen mot Huddersfield, ble Reading slått hele 3-1 hjemme mot Barnsley. Stemningen var med andre ord ikke særlig god på diverse Reading-forum på internettet på søndag. The Royals har nå bare to seire på de åtte siste kampene, og fortsetter den dårlige formen, blir det ihvertfall ikke opprykk på Nigel Adkins og hans menn denne våren. De har nå to poeng ned til neste lag på tabellen, og bare fem poeng ned til formsterke AFC Bournemouth på 10.plass. Det er med andre ord svært mange utfordrere som følger like bak, og derfor må Reading finne den gode formen igjen snarest mulig. Den positive tingen Reading kan fokusere på, er deres gode form på bortebane den siste tiden. De er ubeseiret på de fem siste kampene på fremmed gress, og hele fire av disse har endt med seier. Birmingham City, Leeds United, Millwall og Queens Park Rangers har alle blitt slått, imens det ble uavgjort da de besøkte Brighton & Hove Albion. Hvorfor det har gått såpass bra på bortebane, imens de ikke får det til på hjemmebane, er vanskelig å si. Det blir uansett veldig interessant å se om de kan klemme til med en ny flott prestasjon på bortebane når de møter et Charlton-lag som er fulle av selvtillit.

Vurdering: Charlton er i fin form, men har av og til kamper hvor de regelrett blir utspilt, som for eksempel mot Burnley og Reading. Hvis de vinner er det som regel med ett mål, og faktisk har hele åtte av deres ni seire vært med bare ett måls margin. Reading er meget gode på bortebane, og spesielt de siste bortekampene har vært imponerende. På tross av to skuffende kamper forrige uke, tror jeg Reading slår tilbake med seier her

Tips: B

_______________________________________________________________________________________________________

Doncaster Rovers – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Dommer: David Webb
Skader og Suspensjoner: Richie Wellens er sannsynligvis tilbake for Donny, imens målvakt Sam Johnstone kan få sin siste kamp før han returnerer til Manchester United. Hos gjestene er Emyr Huws usikker etter å ha gått glipp av de to siste kampene.

Doncaster Rovers var et lag jeg ikke hadde troen på før sesongstart. Spillermateriellet var ikke helt overbevisende, og manager Paul Dickov hadde jeg ihvertfall ikke stor tillit til. Heldigvis går det ikke alltid som jeg tror i fotball, og Doncaster Rovers ser ut til å være et godt eksempel på det. De lå lenge å rotet nede i bunnen av tabellen, men har nå holdt en grei avstand til nedrykk i en god stund. Foran denne runden ligger de på en 18.plass med 43 poeng, og har dermed åtte poeng ned til feil side av streken. Helt trygge er de på ingen måter ikke, men jeg blir svært overrasket om de skulle klare havne bak Yeovil Town, Millwall eller Barnsley på tabellen. Spesielt med tanke på den fine formen de er i for tiden. På de seks siste kampene har de fantastiske 4-1-1, og det er det ikke mange lag i ligaen som kan matche. Huddersfield Town, Watford, Sheffield Wednesday og Leeds United har alle blitt slått, og det er litt av en prestasjon. I tillegg til det har de spilt uavgjort mot Nottingham Forest på bortebane, imens tapet kom mot sterke Burnley for halvannen uke siden. Forrige helg tok de turen til Leeds for et veldig artig Yorkshire-derby, og jaggu meg tok de ikke med seg alle poengene fra den kampen. De vant 2-1 etter først en fantastisk avslutning fra David Cotterill, før Billy Sharp scoret Donnys andre for dagen da han rundet av et herlig angrep som involverte svært mange pasninger. Ross McCormack scoret målet for Leeds, men det ble bare et trøstemål. Hjemme på Keepmoat er de utrolig gode for tiden, og foran dette oppgjøret har de hele åtte kamper på rad uten tap. De tre siste har alle endt med seier, og man må faktisk tilbake til Boxing Day for å finne forrige gang Doncaster ble slått på hjemmebane i ligaen. Hvis de klarer fikse en fjerde strake hjemmeseier her, er jeg helt overbevist om at Donny holder plassen i Championship denne sesongen

Hos Birmingham City er stemningen ikke helt lik. De ligger nå på en 20.plass på tabellen med 40 poeng, og har dermed tre poeng opp til lørdagens motstander. Det er med andre ord en svært viktig kamp for begge lag dette her. I motsetning til Doncaster Rovers, har Birmingham en dårligere form å vise til. Bare en av de syv siste kampene har endt med seier, og hele fem av disse syv kampene har endt med tap. De viser nedrykksform for tiden, og lagene bak på tabellen kryper nærmere og nærmere for hver serierunde. Nå er det fem poeng ned til Barnsley som ligger på feil side av streken, men rødtrøyene har en kamp mindre spilt enn Birmingham. Derfor er ikke den forholdsvis greie luken så veldig stor allikevel. Barnsley har i tillegg to strake seire, og man vet aldri hva slags sesongavslutning de får. Plutselig fortsetter den fine formen ut sesongen, og da vil de mest sannsynlig passere Birmingham hvis ikke Lee Clark & Co skjerper seg. Forrige helg fikk de besøk av AFC Bournemouth på St Andrews, og det ble ingen hyggelig opplevelse. Det var ikke spilt en halvtime en gang da man kunne se hele 3-0 til bortelaget på scoringstavlen. Den stillingen sto seg til pause, men bare noen minutter ut i andre omgang leverte Ian Harte en fantastisk scoring, og dermed var det 4-0 til gjestene. Det gjorde definitivt vondt for et hjemmelag som faktisk ikke har vunnet en ligakamp på hjemmebane siden første helgen i oktober. Federico Macheda kom innpå i løpet av kampen og scoret to mål i andre omgang, men det kom ikke flere scoringer på St Andrews forrige lørdag. Dermed ble det et nytt tap for Birmingham, og kampprogrammet i resten av april gir heller ingen grunn til å juble. Etter lørdagens kamp er det klart for to nye bortekamper mot henholdsvis Middlesbrough og Nottingham Forest, før Blackburn Rovers, Leeds United og Wigan Athletic kommer på besøk på St Andrews. Jeg tror blåtrøyene fort skal få slite med å nå den gylne 50-poengs grensen før siste serierunde. På bortebane er de klart bedre enn på hjemmebane, og har imponerende 8-2-9 å vise til så langt denne sesongen. Hele fem av de ti siste bortekampene har endt med seier, og forrige kamp på fremmed gress endte med 3-2 seier mot Millwall. Borte mot lag på nedre halvdel av tabellen har de fantastiske 6-0-2, og det er faktisk nest best i hele ligaen.

Vurdering: Doncaster i flott form, og på hjemmebane har de vært i en egen klasse den siste tiden. Birmingham har lenge imponert på bortebane, men her skal de få det tøft. Man vet aldri hva blåtrøyene kan finne på når de spiller på fremmed gress, men til tross for det har jeg stor tro på at vertene vinner

Tips: H

________________________________________________________________________________________________________

Huddersfield Town – Bolton Wanderers 
Kampstart: 16.00
Dommer: Jeremy Simpson
Skader og Suspensjoner: Joel Lynch er endelig tilbake igjen, men James Vaughan er dessverre ute for resten av sesongen. Marc Tierney, Joe Riley, Darren Pratley og Stuart Holden er ute hos gjestene.

Huddersfield Town har hatt en ganske så kjedelig sesong, hvor de strengt tatt har vært et stykke fra både nedrykk og opprykk gjennom hele sesongen. Siden niende serierunde har de ligget mellom ellevte og sekstende plass i alle rundene bortsett fra en. Ustabile prestasjoner er en god betegnelse på årets sesong, og Huddersfield er det laget jeg har hatt desidert størst problemer med når det kommer til tipping. De kan gå på de mest flaue tapene, for og så ta en råsterk seier i den påfølgende kampen. Slik har det pågått siden første serierunde, og slik vil det nok fortsette ut sesongen. Forrige helg tok de turen til Berkshire for å møte Reading, og selv om de hadde fem kamper på rad uten seier, var de det beste laget på Madejski Stadium. De skapte en haug med sjanser, men var ikke effektive foran Reading-buret. Før det var spilt syv minutter av kampen sto det allerede 1-1, etter at Nahki Wells først sendte gjesten i ledelsen etter fire miutter, før Pavel Pogrebnyak utlignet på straffespark noen minutter senere. Det ble utrolig nok ikke flere mål i den kampen, og dermed har Huddersfield nå seks kamper på rad uten seier. De ligger nå på en 16.plass med 46 poeng, og har fjorten poeng opp til kvalifisering, og elleve  poeng ned til nedrykk. Fokuset er allerede mot neste sesong, og man håper da at James Vaughan kan holde seg skadefri, slik at han kan spille i tospann med Nahki Wells fra starten av neste sesong. Den duoen der kan skape problemer for hvem som helst. Hjemme på John Smith’s Stadium har de 8-5-6 denne sesongen, men bare en av de fem siste hjemmekampene har endt med seier. Hjemme mot lag fra nedre halvdel av tabellen har de solide 5-3-2 og 20-12 i målforskjell. Man skal ikke se bort fra at den lange rekken med kamper uten seier stopper her.

Bolton Wanderers har vært i flott form denne våren, akkurat som de var i fjor. Den gang var det bare en skuffende poengdeling i siste serierunde som gjorde at de ikke stjal til seg en kvalifiseringsplass på oppløpet, men dette året klarer de ikke komme så nære. De ligger nå på en 17.plass med 45 poeng, og nedrykk virker mer sannsynlig enn opprykk. Uansett er nok en plass midt på tabellen mest sannsynlig med tanke på deres fine form for tiden, og som så mange andre lag her i ligaen, er nok supporternes fokus allerede rettet mot neste sesong. Selvsagt vil nok de mest pesimistiske supporterne fortsatt være livredd for nedrykk, men med bare ett tap på de ni siste ligakampene, virker det svært usannsynlig at de ikke skal klare skrape sammen minst fem poeng i løpet av de syv siste kampene. Forrige helg fikk de besøk av Wigan Athletic, og de ble en spennende affære. Den målfarlige leiesoldaten Lukas Jutkiewicz ga vertene ledelsen etter snaut en halvtime spilt, og den ledelsen holdt Bolton helt til det gjensto to minutter av ordinær tid. Da falt ballen ned hos Nick Powell som klemte den i mål fra kort hold. På overtid fikk Wigan en gyllen mulighet til å stjele med seg samtlige poeng, men Jordi Gomez klarte ikke overliste Adam Bogdan i Bolton-buret fra krittmerket. Kampen endte dermed uavgjort. Nå er det bortekamp som står på agendaen, og der er The Trotters ikke alt for overbevisende. Bare en av de åtte siste bortekampene har endt med seier, og det skjedde da Leeds United ble knust hele 5-1 i begynnelsen av mars. Det skal dog nevnes at de ikke har tapt på noen av deres fire siste bortekamper, deriblant en tøff tur til Pride Park for å møte Derby County. Totalt har de 5-5-9 på fremmed gress, og borte mot lag på nedre halvdel har de imponerende 3-3-1. Det er gode muligheter for å ta en ny borteseier her for de hvittrøyene.

Vurdering: Ustabilt hjemmelag, mot et formsterkt, men svakt bortelag. Denne kampen ville jeg ikke en gang rørt med hansker på når det kommer til oddsspill, men hvis jeg måtte valgt et utfall ville det blitt poengdeling.

Tips: U

________________________________________________________________________________________________________

Middlesbrough – Derby County
Kampstart: 16.00
Dommer: Andy Haines
Skader og Suspensjoner: Dean Whitehead er suspendert hos vertene etter å ha fått ti gule kort. Jonathan Woodgate, Daniel Ayala, Rhys Williams og Stuart Parnaby er ute med skader. Will Hughes er mest sannsynlig tilbake hos gjestene, imens Simon Dawkins fortsatt er ute.

Er Middlesbrough back on track? Det blir spennende å se fremover. Forrige helg tok de turen til Falmer Stadium for å møte Brighton & Hove Albion, og det er på ingen måter en enkel stadion å komme til. Til tross for det skapte de overraskende mye i den kampen, og gleden var forståelig nok stor hos de mange Boro-supporterne som hadde tatt turen til andre siden av landet da Albert Adomah enkelt trillet inn 1-0 til Boro tjue minutter ut i andre omgang. Brighton kjempet på for et utligningsmål, og det så ut som om de skulle få uttelling da Leonardo Ulloa og hans Seagulls fikk straffespark tolv minutter før slutt. Den argentinske spissen sendte derimot straffesparket himmelhøyt over mål, og stikker nok av med prisen for årets dårligste straffespark i Championship denne sesongen. Fire minutter før slutt ble all tvil feid til side da Danny Graham økte til 2-0. Han hadde tidligere i kampen gjort alt forarbeidet da Adomah scoret, og hadde god grunn til å være fornøyd med egen innsats. Dimitrios Konstantopoulos fortsatte sitt fine spill bak på banen hos Boro, og ble av flere medier kåret til banens beste spiller. Nå ligger Boro på en 13.plass på tabellen med 49 poeng. Det er elleve poeng opp til kvalifisering, og fjorten poeng ned til nedrykk.  Det blir nok en kjedelig plass midt på tabellen for Boro, men det kunne fort vært verre hvis de ikke hadde bedret formen fra i høst. Nå gjelder det å fokusere på neste sesong, og jeg gleder meg ihvertfall veldig til å se hva slags spillere Aitor Karanka henter inn i løpet av sommervinduet. Hjemme på Riverside Stadium har Boro 7-9-3 denne sesongen, så det er ingen enkel plass å komme til. Bare en av de ni siste hjemmekampene har endt med tap, og det skjedde i forrige hjemmekamp. Da var Queens Park Rangers på besøk, og det hele så ut til å ende med poengdeling, men et absurd baklengsmål på overtid ødela helt for Boro i den kampen. Hjemme mot lag fra øvre halvdel av tabellen har Boro slitt litt denne sesongen, og status er 3-5-3 på slike kamper så langt. Samtlige hjemmetap har altså kommet mot lag fra øvre halvdel.

Derby County har fortsatt et lite håp om å klare direkte opprykk til Premier League, men det håpet forsvinner mer og mer for hver runde som går. Nå ligger de på en 4.plass med 69 poeng, og det er ti poeng opp til Burnley som ligger på 2.plass. At The Rams skal klare hente inn et slikt forsprang i løpet av de syv siste serierundene, virker svært utenkelig. Opp til Queens Park Rangers på 3.plass er det bare ett poeng, og forskjellen på 3. og 4.plass på tabellen kan være ganske stor. Laget som havner på 3.plass møter nemlig laget som havner på 6.plass i semifinalen i kvalifiseringen. Forrige helg tok Derby i mot Charlton Athletic hjemme på Pride Park. Det fikset de ganske så greit. De skapte en haug med sjanser, og tok en tidlig ledelse da Johnny Russell scoret for andre helg på rad. Ikke lang tid før pause økte Patrick Bamford ledelsen, og seks minutter før ordinær tid fastsatte Chris Martin sluttresultatet med sin 3-0 scoring. Seieren var veldig viktig med tanke på at de tapte mot Ipswich Town noen dager i forveien, og nå har de to storseire på rad hjemme på Pride Park. Det virker som om Steve McClaren og hans gjeng er på riktig kurs igjen etter en fæl start på mars hvor de gikk fire kamper på rad uten seier. På bortebane har de imponerende 9-5-5 denne sesongen, men bare en av de syv siste på bortebane har endt med seier. Det skjedde da Sheffield Wednesday ble slått 1-0 på Hillsborough i midten av februar. Boro er så midt på tabellen som det er mulig å komme, men jeg tar likevel med Derby sin svært imponerende statistikk mot lag på nedre halvdel av tabellen. På de åtte kampene de har spilt på bortebane mot lag som ligger på 13.plass eller lavere, har de 5-3-0 å vise til. Det er rett og slett veldig imponerende.

Vurdering: Boro med imponerende seier forrige helg, og på hjemmebane er de ikke enkle å slå. Derby County har slitt litt på bortebane i det siste, men totalt sett har de vært gode. Vanskelig å forutse dette oppgjøret, men hvis jeg måtte valgt et utfall ville det blitt poengdeling. Boro har blant annet ni uavgjorte kamper på hjemmebane denne sesongen. 

Tips: U

_______________________________________________________________________________________________________

Nottingham Forest – Millwall
Kampstart: 16.00
Dommer: Mark Brown
Skader og Suspensjoner: Kelvin Wilson, Andy Reid, Henri Lansbury og David Vaughan er alle tilbake for skogvokterne. Jamaal Lascelles er suspendert. Hos gjestene er Nicky Bailey, Jermaine Easter og Lee Martin tilbake fra skade. DJ Campbell kan være tilbake, men det er tvilsomt med tanke på at han ble arrestert for kampfiksing på torsdag.

På torsdag ble det endelig bekreftet at Stuart Pearce har blitt ansatt som ny manager hos Nottingham Forest. Han har selvsagt en stor plass i supporternes hjerter etter at han spilte over fem hundre kamper for klubben fra slutten av 80-tallet til midten av 90-tallet. Han kommer likevel ikke til å ta over laget før etter sesongslutt, noe som betyr at Gary Brazil skal lede laget i de syv siste kampene, pluss eventuelle kvalifiseringskamper. Det vil være ganske spesielt for Pearce hvis han plutselig skulle bli Premier League-manager uten å lede Forest i en eneste kamp. Foreløpig ser ikke det ut til å skje, ettersom Forest faktisk er det laget som er i dårligst form i hele ligaen. Nå ligger de på en 7.plass med 58 poeng, og har to poeng opp til Reading som ligger på 6.plass. Jeg ser ikke bort fra at de faktisk kan kapre en kvalifiseringsplass, men da må det som sagt skje noe med formen. De har nå hele ni kamper på rad i ligaen uten seier, og man må tilbake til 11.februar for å finne forrige gang skogvokterne tok tre poeng. De gangen ble Huddersfield Town slått 3-0 på John Smith’s Stadium. Forrige helg hadde Forest en tøff bortekamp mot tabellnabo Ipswich Town, men det var noen positive ting å ta med seg fra den kampen. Danny Collins scoret allerede etter fire minutter spill, og dermed fikk de en drømmestart på kampen. De skapte ikke så veldig mye mer i kampen, men de virket nesten farligere enn Ipswich når de først kom fremover på banen. Ledelsen skulle derimot ikke holde helt inn, og tolv minutter før slutt utlignet Daryl Murphy for Town. Det ble ikke flere mål i kampen som endte 1-1. Hjemme på City Ground har Nottingham Forest 9-6-4 denne sesongen, men ingen av de fire siste kampene på eget gress har endt med seier. Forrige hjemmekamp endte med nederlag mot Charlton Athletic, og i kampen før det spilte de uavgjort 0-0 mot Doncaster Rovers.

Millwall sliter kraftig for tiden. Ikke bare er tabellsituasjonen elendig, men formen er også forferdelig. De har nå fem kamper på rad uten seier, og bare en seier på de ti siste kampene. Forrige helg kom Blackburn Rovers på besøk, og der fikk de en glimrende mulighet til å ta tre poeng. Første omgang var svært jevn, og begge lagene hadde gode sjanser til å score, men ti minutter ut i andre omgang skjedde det noe spesielt. Grant Hanley ble lagt i bakken i egen sekstenmeter, og dommeren blåste i fløyta. Det hele så ut som et klart frispark til gjestene, men dommeren valgte å gi straffespark og rødt kort. En skandaløs avgjørelse, og det røde kortet ble trukket tilbake igjen av Football League etter kampen. Millwall fikk dermed spille med en mann mer på banen i nesten en omgang, og for å gjøre ting enda bedre scoret de på det påfølgende straffesparket. Det gikk ikke mer enn ti minutter før Rovers likevel klarte å utligne da Michael Keane headet inn sitt første mål for Lancashire-klubben. Like før nitti spilte minutter fikk Millwall et andre straffespark for dagen, men denne gangen var det iallefall litt mer forståelig. Simeon Jackson satte det enkelt i mål, og dermed trodde hele The Den at løvene skulle ta tre livsviktige poeng. Dessverre for Ian Holloway & Co klarte de nok en gang slippe Blackburn til igjen, da Joshua King fikk kranglet inn en ball to minutter på overtid. Kampen endte dermed 2-2, og det gjør noe med selvtilliten når man ikke en gang klarer vinne i slike situasjoner. Nå ligger Millwall på en 23.plass med 33 poeng. Barnsley som ligger på plassen foran har 35 poeng, men en kamp mindre spilt. Charlton Athletic som ligger over streken har 38 poeng, men hele to kamper mindre spilt enn Millwall. Det er derfor lite i dette øyeblikk som tyder på at Millwall skal klare holde seg i Championship, men det er fortsatt mange poeng å spille om, og derfor skal man ikke avskrive de. På bortebane er de dårligst i hele ligaen med 2-5-12. Bare en av de ti siste bortekampene har endt med seier, og de to siste bortekampene har endt med tap mot Blackpool og Millwall. Et raskt blikk på kampprogrammet fremover viser at Millwall må ta noen overraskende seire for å holde plassen. Kanskje kommer en av de her på City Ground?

Vurdering: Forest med mange viktige spillere tilbake, og nå har de også fått en manager på plass. Han starter ikke før etter sesongen, men det gir nok muligens roen tilbake i klubben. De tok et sterkt poeng mot Ipswich forrige helg, men har nå ni ligakamper på rad uten seier. Millwall er i like dårlig form de også, og jeg tror de rykker ned denne våren. De slo til med en overraskende seier mot Derby County i mars, men spørsmålet er om de kan ta en ny triumf i Midlands på lørdag. Jeg tror ikke de klarer det, og har stor tro på at skogvokterne stopper den vonde rekken med kamper uten seier her.

Tips: H

____________________________________________________________________________________

Watford – Burnley
Kampstart: 16.00
Dommer: Stuart Atwell
Skader og Suspensjoner: Lloyd Doyley, Fernando Forestieri, Chu Young Park og Fitz Hall er ute for vertene. Hos gjestene mangler definitivt Sam Vokes og Dean Marney. Danny Ings og Kieran Trippier er mest sannsynlig ute de også, ihvertfall ifølge manager Sean Dyche.

Watford har etterhvert klatret fint opp på tabellen, og har nå kommet seg opp på en 11.plass med 52 poeng. Opp til Reading på kvalifiseringsplass er det nå bare åtte poeng, og selv om det virker helt utenkelig, kan man ikke helt avskrive Watford enda. Spesielt på grunn av det som skjedde på lørdag. Da tok de turen til Hillsborough for å møte Sheffield Wednesday, vel vitende om at de ikke hadde vunnet en bortekamp i ligaen siden oktober. Nesten et halvt år uten bortetriumf, og på motsatt bane halvdel ventet et Wednesday-lag som hadde vunnet fire strake hjemmekamper. Det stoppet ikke The Hornets, og de vant hele  4-1 over uglene. Lewis McGugan var sterkt delaktig i de to første målene, da han først la opp til Gabriele Angella, før han etterpå satte inn 2-0 med hodet(!). Troy Deeney scoret Watfords to neste mål, og det ene av de var det virkelig klasse over. Han kom helt alene med keeper, og svarte med en av de kaldeste og mest nonchalante avslutningene jeg har sett denne sesongen. Wednesday fikk et reduseringsmål ved Benik Afobe like etterpå, men flere mål ble det ikke. Nå skal Watford trøkke til på eget gress, og der har de vært gode i det siste. Forrige uke fikk de besøk av Burnleys erkerival Blackburn Rovers, og den kampen endte 3-3, hvor Rovers scoret utligningesmålet på overtid. Før det hadde de fem strake hjemmeseire, og de slapp ikke inn mål i noen av disse fem kampene. Vicarage Road er med andre ord ikke noen enkel plass å komme lenger, slik som det kanskje var tidligere i sesongen.

Burnley på sin side tapte sin første hjemmekamp på over ett år da Leicester City var på besøk forrige helg. Det gikk ikke lenge før Sam Vokes måtte forlate banen med skade, og The Clarets var nesten ikke til å kjenne igjen i resten av kampen. Selvsagt har det mye å si at Danny Ings, Kieran Trippier og Dean Marney var ute, men de hadde tross alt klart seg bra uten de to førstnevnte i de to foregående kampene. Leicester scoret først et flott mål ved Dave Nugent, før Chris Wood leverte det som muligens var rundens perle i Championship i andre omgang. Før det hadde blant annet Anthony Knockaert en suser i treverket. Kampen endte til slutt 2-0, og det etter at Burnley hadde spilt seksten kamper på rad uten tap. Forrige gang de tapte en ligakamp var mot Middlesbrough på Boxing Day. Nå ligger Burnley på en 2.plass på tabellen med 79 poeng, og de har ni poeng ned til Queens Park Rangers på 3.plass. Med syv kamper igjen av sesongen skal det svært mye til for at Burnley ikke rykker opp til Premier League, men nå har de virkelig fått en del problem med skader og suspensjoner. Danny Ings og Kieran Trippier har vært ute et par kamper nå, og til denne kampen mangler også Dean Marney grunnet suspensjon. Det er foreløpig usikkert om de to sistnevnte blir klar til denne kampen, men spesielt Ings er nok mest sannynlig ikke klar her. På mandag kom den fæle nyheten om at skaden Vokes pådro seg i kampen mot Leicester var akkurat så alvorlig som man fryktet. Han kommer ikke til å spille mer denne sesongen, og kan være ute i lang tid fremover. På bortebane har Burnley vært gode, men ikke like overbevisende som på hjemmebane. Totalt har de 9-7-3 på fremmed gress, men “bare” fire av de ti siste bortekampene har blitt vunnet.

Vurdering: Dette blir en veldig spesiell kamp. Å tippe mot Burnley er noe man ikke gjør hvis man ønsker å tjene penger på tipping, men til denne kamepn klarer jeg ikke la være. Danny Ings, Kieran Trippier, Sam Vokes og Dean Marney er fire av de viktigste spillerne til Burnley, og uten de er de selvsagt svært svekket. Uten Marney på midtbanen vil sannsynligvis Scott Arfield måtte spille sentralt, og selv om han har vært meget bra i år, er det helst ute på vingen han har fått det til. Hvem som skal score målene er en annen ting. Ashley Barnes er nå den eneste rene spissen igjen hos Burnley, hvis Ings er ute til denne kampen også. Watford har vært fantastiske på hjemmebane i det siste, og forrige helg imponerte de enormt borte mot Sheffield Wednesday. Ingen lag har fått, eller kommer til å få større mulighet til å slå Burnley denne sesongen, og derfor tror jeg på hjemmeseier på The Vic.

Tips: H

About The Author

Leave a Reply