Sesonginnspurten i Championship er svært travel, og frem til siste serierunde første helgen i mai, skal det gjennomføres seks serierunder. Da blir det en del kamper i midtuken, noe som betyr enda mer Championship til folket. Leicester City sikret opprykk på lørdag, og sannsynligvis klarer Burnley gjøre det samme i påsken. I bunnen skal Charlton Athletic og Yeovil Town møtes denne runden, i det som kanskje er rundens mest interessante kamp. Les deg opp foran samtlige tolv kamper her.

Skrevet av: Eirik Aase

Rundens TV-kamper:
– TV2 viser ingen kamper i denne runden, men to kamper har blitt satt opp allerede hos flere bookmakere. Meget mulig at flere dukker opp nærmere kampstart. Spør på Twitter/Facebook hvis dere ønsker mer informasjon vedrørende hvor man kan se disse kampene.
20.45: Barnsley – Burnley
20.45: Leicester City – Brighton & Hove Albion

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet hos Nordicbet
Watford – Leeds United (Hjemmeseier til 1,71)
Leicester City – Brighton & Hove Albion (Hjemmeseier til 1,72)
Totalodds: 2,94

Rundens langskudd:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Charlton Athletic – Yeovil Town (Borteseier til 3,55)
Nottingham Forest – Sheffield Wednesday (Borteseier til 3,75)
Totalodds: 13,31

 

nordicbet

______________________________________________________________________________________________________________

Barnsley – Burnley
Kampstart: 20.45
Dommer: Neil Swarbrick
Skader og Suspensjoner: Kelvin Etuhu er suspendert hos vertene, og Jack Hunt er muligens tilbake igjen. Dean Marney er tilbake igjen fra suspensjon hos gjestene, og Danny Ings og Kieran Trippier er sannsynligvis klare igjen.

Barnsley sliter fortsatt i bunnen av tabellen, men resultatene og prestasjonene den siste tiden har vært oppløftende. På lørdag kom Brighton & Hove Albion på besøk, og det ble en svært interessant kamp, til tross for at det ikke ble scoret noen mål. Barnsley skapte svært mange sjanser, og spesielt midtstopperen Jean-Yves Mvoto har sannsynligvis sovet dårlig siden kampen. Han fikk en fantastisk mulighet til å sende The Tykes i ledelsen, men på en eller annen måte klarte han heade ballen like utenfor fra kort hold. Det burde ha blitt scoring, og for en viktig scoring det ville blitt. Brighton kom seg litt mer inn i kampen i andre omgang, men bare en gang klarte de sette Barnsley-keeper Luke Steele på prøve. Den hurtige vingen Kazenga Lua-Lua kom inn for Brighton med en halvtime igjen, og han skapte mye trøbbel, spesielt for Barnsley-spilleren Kelvin Etuhu. Etuhu fikk to gule kort med tre minutters mellomrom, begge for å ha hindret Lua-Lua ulovlig, og ble derfor utvist. Til tross for et kvarter med en mann mer på banen, var ikke Brighton særlig farlige fremover på banen, og uavgjort var nok et ganske greit resultat. Etter kampen sa managerne til begge lagene at de følte de fortjente seieren, noe som sier litt om hvor forskjellig man faktisk kan oppleve en kamp. Med ett poeng i den kampen ligger Barnsley nå på en 22.plass med 36 poeng. Det er like mange som Millwall på 21.plass, og ett mer enn Yeovil Town på jumboplass. Over streken finner vi Charlton Athletic på 38 poeng, men de har en kamp mindre spilt enn Barnsley. En av de hengekampene er mot nettopp Barnsley, og den kampen gleder ihvertfall jeg meg enormt til. Hjemme på Oakwell har de 5-8-7 denne sesongen, og på de tre siste hjemmekampene har de 0-1-2, og ingen scorede mål. På de to siste bortekampene derimot, har de knust både Reading og Yeovil Town. Formen er med andre ord ganske brukbar.

Burnley kom ribbet til Vicarage Road for å møte Watford på lørdag. Danny Ings, Dean Marney, Sam Vokes og Kieran Trippier var alle ute, og derfor var det liten tvil om at de kom til å få det tøft mot et Watford-lag som hadde seks hjemmekamper på rad uten tap. Kampen startet forsåvidt som forventet, med et Hornets-lag som presset Burnley bak på banen, og det gikk ikke lenger enn ni minutter før Troy Deeney sendte vertene i ledelsen med et fantastisk langskudd. Ikke lenge etter scoret Burnley på sin første sjanse, da Ashley Barnes kom først på et innlegg fra venstrekanten, men målet ble annullert for offside. I resten av kampen presset Watford hardt på for å få et viktig 2-0 mål, men Burnley kjempet med nebb og klør i forsvar, og gjorde det svært vanskelig for vertene. Fire minutter før slutt gikk det som det måtte gå for The Hornets, ettersom de aldri klarte øke ledelsen. Scott Arfield dukket opp på riktig sted til riktig tid, og sendte ballen flott i mål. Ikke akkurat første gang denne sesongen at han scorer et viktig mål. Kampen endte dermed 1-1, og ettersom både Derby County og Queens Park Rangers tapte sine kamper, ble dette en stor jubeldag for The Clarets. De ligger nå på en 2.plass med 80 poeng. Det pleier faktisk være nok til å rykke opp, men jeg tror nok Sean Dyche og gjengen vil ha et par seire til for å være sikre. De har ti poeng ned til Queens Park Rangers på 3.plass, og bare seks kamper igjen å spille. Faktisk kan opprykket bli sikret allerede i neste uke hvis ting går Burnleys vei. De har bare tapt en av deres atten siste kamper, og det skjedde da Leicester City var på besøk for halvannen uke siden. Nå har de to kamper på rad uten seier. På bortebane har de 9-8-3 denne sesongen, og de har ikke tapt på de ni siste bortekampene. Tro det eller ei, men de ni siste bortekampene har endt med seier og uavgjort annenhver gang. Hvis den rekken skal fortsette, er de nødt til å vinne denne kampen.

Vurdering: Barnsley kjemper hardt for å unngå nedrykk, men her får de det tøft. Det blir interessant å se om Burnley får tilbake Danny Ings og Kieran Trippier til denne kampen, og hvis de gjør det har jeg stor tro på borteseier. Jeg tror uansett at det blir et jevnt oppgjør, hvor Burnley blir favoritter i mine øyne. Jeg hadde holdt meg unna dette oppgjøret når det kommer til oddsspill, men hvis jeg måtte valgt et utfall hadde det blitt Burnley-seier.

Tips: B

_______________________________________________________________________________________________________

Blackburn Rovers – Queens Park Rangers
Kampstart: 20.45
Dommer: James Adcock
Skader og Suspensjoner: Corry Evans er mest sannsynlig ute for vertene, imens Jason Lowe er tilbake igjen. Hos gjestene er Armand Traore usikker, imens Aaron Hughes, Joey Barton og Nedum Onuoha er alle ute.

Etter fire strake poengdelinger, var det ingen som hadde blitt overrasket hvis Rovers nok en gang hadde spilt uavgjort når Ipswich Town kom på besøk på lørdag. Traktorgutta har vist mye bra takter den siste tiden og de tok kommandoen fra start av i oppgjøret på Ewood Park. De skapte flere gode sjanser, og spesielt Daryl Murphy burde nok ha sendt gjestene i ledelsen da han slo Rovers-keeper Paul Robinson på et innlegg fra venstre, men headingen gikk over mål. Aaron Cresswell og den fantastiske Jonny Wiliams fortsatte å kjøre på for Ipswich, men de klarte ikke overliste et for anledningen bra Blackburn-forsvar. I andre omgang kom Blackburn mer med i kampen, og man visste alle at Jordan Rhodes på en eller annen gang kom til å score mot gamleklubben. Han har gjort det i de to siste kampene mot Ipswich, og det skjedde igjen på lørdag og. Han avsluttet ballen fint nede i høyre hjørne, og kunne dermed feire sitt femtiende ligamål for Rovers. Ikke lenge etterpå fikk Rudy Gestede en fantastisk mulighet til å øke ledelsen da han fikk ballen på femmeterstreken fra Jordan Rhodes, men klarte på en eller annen måte skyte den langt over mål. Gestede skulle likevel få sin scoring da Craig Conway fant hans hode på en dødball. Den høyreiste spissen headet den i mål, og dermed kunne de avslutte kampen med forholdsvis lav puls. Med tre poeng i denne kampen kan man ikke helt avskrive Rovers i kampen om kvalifisering, ettersom de nå har syv poeng opp til Reading på 6.plass. De ligger på 11.plass, og har seks kamper på rad uten tap. Det er den lengste rekken uten tap de har hatt så langt denne sesongen. Hjemme på Ewood Park har de 9-6-5 denne sesongen, og før seieren mot Ipswich hadde de fire strake hjemmekamper uten tap.

Queens Park Rangers hadde en gyllen mulighet til å knappe innpå Burnley som innehar 2.plassen, men mislyktes for andre gang på rad. Forrige helg tapte Burnley, men da spilte The Hoops uavgjort hjemme mot Blackpool. Denne gangen spilte Burnley uavgjort, men da presterte Queens Park Rangers å tape borte mot AFC Bournemouth. Kampen på Dean Court ble en svært interessant, og tempoet var meget bra. Begge lagene hadde gode sjanser før pause, og spesielt Ravel Morrison var svært nære scoring. Han fyrte av på volley, og det så ut som om ballen skulle sprette inn i mål, men Cherries-keeper Lee Camp leverte en fantastisk redning. På overtid i første omgang tok vertene ledelsen da Tommy Elphick headet ballen i mål på et corner. Ledelsen skulle ikke vare lenge, for bare tjue sekunder ut i andre omgang utlignet Armand Traore da han på mesterlig vis tok ned ballen i sekstenmeteren til Bournemouth, før han satte den flott i mål. Bournemouth var nok det beste laget utover i andre omgang, og et kvarter etter utligningen sendte Lewis Grabban vertene i ledelsen igjen da han fikk kranglet inn ballen i mål etter et innlegg fra Yann Kermorgant. Litt over tjue minutter før slutt ble Harry Arter utvist for en tofotstakling, men til tross for det klarte Bournemouth få med seg alle poengene. På overtid hadde QPR et hjørnespark hvor Rob Green gikk frem, men avslutningen fra en QPR-spiller ble reddet på strek av Brett Pitman. QPR har dermed to kamper på rad uten seier, og ligger nå på 3.plass med 70 poeng. De har ti poeng opp til Burnley, og det blir nok kvalifiseringsplass på London-klubben. På bortebane har de 7-5-8, og tre av de fire siste på fremmed gress har endt med tap. Borte mot lag på øvre halvdel har de skuffende 1-3-5 denne sesongen.

Vurdering: Blackburn i fin form for tiden, mot et QPR som har slitt litt. Muligens starter Charlie Austin her, men til tross for det tror jeg de får det svært tøft på Ewood Park. Jeg har større tro på vertene, enn på gjestene, men størst tro har jeg uansett på poengdeling.

Tips: U

____________________________________________________________________________________

AFC Bournemouth – Reading
Kampstart: 20.45
Dommer: Andy Woolmer
Skader og Suspensjoner: Harry Arter er suspendert hos vertene, ellers har de ingenting å melde om. Hos gjestene er Mikele Leigertwood og Jem Karacan fortsatt ute, imens Michael Hector og Hope Apkan er usikre.

Eddie Howe går rundt med et enormt smil for tiden, og det med god grunn. Nylig signerte han en ny kontrakt med den herlige klubben fra sørkysten, og i ligaen leverer de fantastiske resultater for tiden. Det var ikke mange ukene siden jeg nærmest avskrev Bournemouth som et lag som var ferdig for sesongen, og som mest sannsynlig kom til å ende midt på tabellen, men nå har jeg definitivt endret mening vedrørende The Cherries. De har et ganske så fint kampprogram inn mot sesongavslutningen, og spesielt dette oppgjøret blir en skikkelig nøkkelkamp. Med tap her vil jeg på ny avfeie de i kampen om kvalifiseringsplass, men med seier her tror jeg Reading skal være livredde for Howe & Co i de siste rundene. På lørdag møtte Bournemouth et annet topplag, nemlig Queens Park Rangers, i en herlig kamp på Dean Court. Bournemouth tok ledelsen på overtid i første omgang da kaptein Tommy Elphick raget høyest på et hjørnespark, og headet ballen i mål. Bare tjue sekunder ut i andre omgang utlignet QPR ved en herlig scoring fra Armand Traore, men det var Bournemouth som virket farligst etterpå. Seiersmålet kom en halvtime før slutt da Lewis Grabban kranglet inn en scoring fra kort hold, etter et fint forarbeid fra Yann Kermorgant. Et kvarter før slutt fikk Bournemouth Harry Arter utvist for en tofotstakling, men likevel klarte de ri av stormen. På overtid var QPR svært nærme utligning da en avslutning ble reddet på strek av innbytter Brett Pitman. Med tre poeng mot QPR, har Bournemouth nå fire strake seire, og fantastiske 7-1-1 på de ni siste kampene i ligaen. De ligger på en 10.plass med 58 poeng, og har fem poeng opp til tirsdagens motstander som har den siste kvalifiseringsplassen. På de ti siste hjemmekampene har de bare tapt en gang, og det var mot Leicester City.

Reading er på god vei mot kvalifiseringsspill, og det eneste usikkerhetsmomentet er den dårlige hjemmeformen. På bortebane derimot, har det gått mye bedre. De er ligaens tredje beste bortelag med 10-4–6 totalt, og på de seks siste kampene på fremmed gress har de fantastiske 5-1-0. På lørdag tok de sin tredje strake borteseier da de var på besøk hos Charlton Athletic. Kampen var ganske sjansefattig, og begge lagene slet litt med å komme til de store mulighetene, men Reading virket uansett farligst. Adam Le Fondre hadde noen farligheter før kampens eneste mål kom et kvarter før slutt. Danny Guthrie satte i gang en fantastisk kontring, og sendte ballen over til Daniel Williams. Han kom skrått på mål på høyresiden, men banket den i nettmaskene bak en sjanseløs Ben Hamer. Feiringen var minst like herlig som selve målet, da Williams hoppet opp til bortefansen på samme måte som Robin Van Persie gjorde for mange år siden da han scoret et drømmemål for Arsenal mot Charlton Athletic i Premier League. I likhet med Van Persie, fikk også Williams gult kort for feiringen, men det bryr han seg neppe mye om. Med tre poeng på The Valley har de nå 63 poeng, og innehar den svært viktige 6.plassen. Bare en av de åtte siste kampene har endt med tap, og ned til neste lag på tabellen er det fem poeng. Med seier i denne kampen kan de ta et enormt steg mot kvalifiseringsspill, men det kommer garantert ikke til å bli lett.

Vurdering: Utrolig vanskelig kamp å vurdere. Bournemouth i fantastisk form, imens Reading har vært glitrende på bortebane i det siste. Jeg tror på en fantastisk kamp, og hadde dette vært tippekupongen, hadde jeg gått for H/B. Hvis jeg bare kan velge et utfall, blir det hjemmeseier.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Charlton Athletic – Yeovil Town
Kampstart: 20.45
Dommer: Graham Scott
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det ble en lite hyggelig aften på The Valley på lørdag da Reading var på besøk. Kampen i seg selv var ikke noe å skrive hjem om, og Charlton slet enormt med å skape noe mot et solid Reading-mannskap. Det er ikke så mye imponerende offensive krefter i dagens Charlton-lag, og i noen kamper, slik som denne, viser det veldig godt igjen. Kampen var lenge målløs, men et kvarter før slutt scoret Reading det som skulle vise seg å bli kampens eneste mål. Danny Guthrie satte i gang en fantastisk kontring, og sendte ballen over til Daniel Williams. Han kom skrått på mål på høyresiden, men banket den i nettmaskene bak en sjanseløs Ben Hamer. Charlton klarte aldri slå tilbake, og hadde faktisk bare to skudd på mål i løpet av hele kampen. De eneste som virkelig viste seg frem for Charlton, var midtstopperne, og det sier jo litt om kampbildet. Tapet var spesielt skuffende for The Addicks ettersom de hadde en fantastisk seier borte mot Leeds United noen dager i forveien, og med seier mot Reading kunne de tatt et stort steg unna nedrykk. Nå ligger de på en 21.plass med 38 poeng. Det er bare to poeng ned til Barnsley og Millwall som ligger på nedrykk, og bare tre poeng ned til tabelljumbo Yeovil Town. Charlton har to kamper mindre spilt enn de fleste andre lagene, men den ene av hengekampene er mot Barnsley. Med tap i den kampen, som forøvrig spilles i neste midtuke, vil ting se utrolig dårlig ut for London-klubben. Hjemme på The Valley har de 5-5-8 denne sesongen, og begge de to siste hjemmekampene har endt med tap mot henholdsvis Burnley og Reading. Før det hadde de en periode med bare ett tap på de seks siste kampene på eget gress.

Yeovil Town har kniven på strupen i bunnen av tabellen, og denne kampen her er ubeskrivelig viktig for The Glovers med tanke på å overleve i ligaen. Hvis de taper her vil det være minst seks poeng opp til trygg plass, og det kan bli svært tungt å hente inn i løpet av de fem kampene som gjenstår etter denne runden. Etter seks kamper på rad uten seier, løsnet det endelig for The Glovers da de besøkte Blackpool på lørdag. De tok ledelsen på straffespark ved James Hayter i første omgang, og i andre omgang økte de ledelsen ved Tom Lawrence et kvarter før slutt. Det meste tydet på tre poeng til gjestene da, men plutselig dukket Elliott Grandin opp for hjemmelaget. Han fikk ballen omtrent tretti meter fra mål, vandret litt, før han klemte ballen i krysset. En fantastisk scoring av innbytteren, og det desidert fineste målet i helgens runde i mine øyne. Til tross for reduseringen klarte ikke Blackpool skape mye mer, og Yeovil tok tre svært viktige poeng. At seieren tilfeldigvis kom etter at Ishmael Miller hadde blitt suspendert av klubben for brudd på klubbens egne regler, var bare enda deiligere for de grønne og hvite. Miller har nemlig stått bak det meste av offensive farligheter den siste tiden, og det må gjøre godt for selvtilliten å vite at de kan finne på sprell selv uten Miller på banen. Miller har nå forlatt klubben etter at han visstnok skal ha uttalt at han aldri vil spille for manager Gary Johnson igjen, og derfor må de stole på Hayter igjen til denne kampen. Nå ligger de på en jumboplass med 35 poeng, og har tre poeng opp til dagens motstander som ligger over streken. Charlton har som nevnt to kamper mindre spilt enn Yeovil, og derfor bør det bli seier for The Glovers her om de skal overleve. Selv om de hadde mange kamper på rad uten seier før lørdagens triumf, betyr det ikke at de var i dårlig form. De imponerte nemlig stort i enkelte av disse kampene, men var uheldig og dårlige mot slutten av enkelte kamper. På bortebane har de 4-6-10 denne sesongen, og bare en av de fem siste bortekampene har endt med tap.

Vurdering: Yeovil Town imponerer meg hele tiden, og på lørdag tok de en sterk borteseier mot Blackpool. Her møter de enda et bunnlag på bortebane, og jeg har stor tro på ny jubel for The Glovers. Problemet til Yeovil har ofte vært at de sliter med å holde på ledelse, men hvis de klarer det, tar de tre poeng her. Såpass stor tro har jeg på at bortelaget scorer her.

Tips: B

____________________________________________________________________________________________

Doncaster Rovers – Bolton Wanderers
Kampstart: 20.45
Dommer: Gary Sutton
Skader og Suspensjoner: Richie Wellens og Abdoulaye Meite er usikre hos vertene, imens Mark Davies er usikker hos gjestene. Darren Pratley, Stuart Holden, Marc Tierney og Joe Riley er alle langtidsskadet hos Bolton.

Etter åtte strake kamper hjemme på Keepmoat uten tap, ble det et skikkelig bråstopp da Birmingham City var på besøk på lørdag. Det startet imidlertid bra da Paul Quinn av alle sendte vertene i ledelsen snaut ti minutter før pause. Ikke lenge etterpå hadde Donny en utrolig mulighet til å sende vertene opp i 2-0, men selv med flott forarbeid fra David Cotterill, klarte ikke Chris Brown overliste en fantastisk Darren Randolph i Birmingham-buret. I andre omgang skulle Lee Clark få betalt for å starte med Federico Macheda på topp for anledningen. Han utlignet ti minutter ut i andre omgang, og det var ikke det siste han skulle gjøre i lørdagens kamp. Tjue minutter før slutt var det målvakt Darren Randolph og spissen Lee Novak som stjal showet. Randolph sendte avgårde en utrolig pasning til Novak, som plutselig var alene med keeper. Der gjorde han ingen feil, men var litt heldig da Paul Quinn klarte rote ballen over streken, istedenfor å klarere den bort fra mål. Et par minutter senere satte Macheda inn spikeren i kista, da han var på riktig sted til riktig tid på bakre stolpe. Dermed tok Birmingham alle poengene, og Doncaster måtte skuffet konstantere at deres fantastiske hjemmeform hadde fått et kraftig skudd for baugen. Nå ligger de på en 19.plass med 43 poeng, og man kan fortsatt ikke være sikre på at Paul Dickov og hans Donny klarer holde seg denne sesongen. Nå har de syv poeng ned til nedrykk, og de må fortsatt sanke en del poeng for å være sikker på å klare unngå en retur ned til League One. Hjemme på Keepmoat har de 9-4-7 denne sesongen, og før tapet mot Birmingham hadde de 5-3-0 på sine åtte siste hjemmekamper. Det blir interessant å se om de kan finne tilbake til denne fine formen når et formsterkt Bolton kommer på besøk.

Bolton Wanderers er i flott form for tiden, og bare en av de ti siste kampene har endt med tap. Det tapet kom hjemme mot Brighton & Hove Albion i midten av mars, men ellers har de 5-4-0 på de ni andre kampene. På lørdag ble de svært hardt presset gjennom hele kampen da de besøkte Huddersfield Town på John Smith’s Stadium, men de sto i mot hvert eneste angrep. Huddersfields midtbanespiller Oscar Gobern hadde to eventyrlige muligheter på dødball, men ingen av hans headinger klarte overliste Adam Bogdan i Trotters-buret. Danny Ward startet som vanlig på topp, ettersom James Vaughan har pådratt seg en skade som holder han ute for sesongen, og Ward var svært nære scoring. Han klemte til fra langt hold, men ballen smalt i treverket, og ikke i mål. Sannsynligvis rister målet fortsatt. Da kampen var i ferd med å ende 0-0, dukket plutselig Joe Mason opp på et hjørnespark for Bolton. Han fikk kjempetreff på volley innenfor sekstenmeteren, og dermed fikk Bolton med seg tre nye poeng. De er nå oppe i 48 poeng, og ligger på en 15.plass på tabellen. Det blir nok ikke nedrykk eller opprykk på Bolton, men nå kan de snart ta sommerferie med god selvtillit etter en flott avslutning på sesongen. Det skal sies at de gjorde det samme i fjor, uten at det ga noen bra start på årets sesong. Etter kampen mot Huddersfield brukte Dougie Freedman god tid på å berømme Huddersfield, og at det var liten tvil om at The Terriers fortjente seieren. På bortebane har Bolton 6-5-9 denne sesongen, og de er ubeseiret på de fem siste bortekampene. På disse fem kampene har de 2-3-0, hvor seirene kom mot Huddersfield Town og Leeds United. Kanskje tar de en ny seier i Yorkshire på tirsdag?

Vurdering: Hvordan skal dette gå? Bolton med fine takter på bortebane i det siste, men her skal de slite mot et hjemmesterkt Doncaster. Jeg tror på en svært jevn kamp, hvor vertene faktisk stikker av med seieren. Jeg ville dog ikke satt penger på det.

Tips: H

______________________________________________________________________________________________________

Huddersfield Town – Ipswich Town
Kampstart: 20.45
Dommer: Mark Brown
Skader og Suspensjoner: Keith Southern og Daniel Carr er usikre hos vertene, imens James Vaughan er ute med skade. Ipswich har ingen nye skader å melde om, men David McGoldrick er fortsatt ute.

Huddersfields ustabile sesong fortsetter, men nå har de faktisk vært stabilt dårlige i en forholdsvis lang periode. De har ikke vunnet en kamp siden begynnelsen av mars, og har nå syv kamper på rad uten seier. En fryktelig dårlig statistikk, og på ingen måter hvordan de hadde ønsket å avslutte sesongen. Heldigvis for The Terriers blir det sannsynligvis ikke noen kopi av forrige sesong da de var involvert i bunnstriden helt frem til siste serierunde. Likevel kan man ikke vært helt sikker ettersom de bare har 46 poeng. I fjor måtte man ha mer enn 54 poeng for å overleve, men jeg tviler litt på at man trenger så mye poeng denne sesongen. Nå ligger Huddersfield på en 17.plass, og har ti poeng ned til nedrykk. På lørdag ble det et nytt tap da Bolton Wanderers var på besøk. Huddersfield var det klart beste laget, og skapte en haug med gode sjanser fra blant annet Oscar Gobern og Danny Ward, men de klarte aldri overliste Adam Bogdan i Bolton-buret. I det kampen så ut til å ende 0-0, dukket Joe Mason opp for bortelaget på et hjørnespark på overtid. Han klemte ballen i mål på volley, og dermed tok gjestene med seg samtlige tre poeng. Dette var Huddersfields fjerde tap på de siste seks hjemmekampene, og bare Barnsley har blitt slått på eget gress siden begynnelsen av februar.

Ipswich Town hadde en svært tøff kamp mot Blackburn Rovers på Ewood Park på lørdag, men det så lenge ut som om de skulle mestre den oppgaven bra. De gikk rett i angrep fra første spark på ballen, og presset Rovers godt tilbake på banen. De største sjansene uteble likevel, men Daryl Murphy hadde en gyllen mulighet til å sende de i ledelsen da han kom først på et innlegg, som målvakt Paul Robinson feilberegnet skikkelig. De hadde noen andre småfarligheter også i første omgang, men Robinson hadde en fin dag i mål hos Rovers. I andre omgang skjedde det mer fra hjemmelaget, og de tok ledelsen tjue minutter ut i andre omgang. Rudy Gestede flikket en ball gjennom for Jordan Rhodes, som selvsagt scoret mot gamleklubben. Dette var tredje gang på rad at han scoret mot trakorgutta. Litt senere var det Rhodes som var servitør, men Gestede misset utrolig nok fra fem meters hold. Mot slutten av kampen kom spikeren i kista da Craig Conway fant Gestede inne i boksen, og headingen til den høyreiste spissen overlistet Ipswich-keeper Dean Gerken. Kampen endte dermed 2-0, og Ipswich har nå fem poeng opp til Reading på 6.plass. På bortebane har de 5-8-7, men før tapet mot Rovers hadde de to strake seire mot henholdsvis Yeovil Town og Brighton & Hove Albion. Det virker som om McCarthy ser verdien av å ta tre poeng på bortebane, for de har sett mer aggresive og angrepsvillige ut i de siste bortekampene, enn det de var tidligere i sesongen. Derfor ser jeg for meg en meget bra kamp på John Smith’s Stadium på tirsdag.

Vurdering: Ipswich har vært friske i de siste bortekampene. Her møter de et formsvakt Huddersfield Town, og da bør det være gode muligheter for seier. Lett blir det uansett ikke, men jeg ender opp med borteseier.

Tips: B

____________________________________________________________________________________________

Leicester City – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 20.45
Dommer: Craig Pawson
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Jamie Vardy som fortsatt er skadet. Hos gjestene er Bruno suspendert, imens Will Buckley og Andrea Orlandi er skadet.

Det ble en veldig interessant kamp på King Power Stadium på fredag kveld. Leicester inviterte til fest med flotte rammer rundt kampen, og Sheffield Wednesday haddde ingen ønsker om å spille annenfiolin på denne flotte kvelden. Det hele ble en veldig jevn affære hvor lagene slet litt med å komme til avslutninger. Den dyktige vingen Riyad Mahrez har virkelig funnet seg til rette hos revene, og scoret igjen da han fikk sjansen etter bare ti minutter spill. Han rullet ballen nydelig inn nede i lengste hjørnet, via stolperoten. Rundt ti minutter før pause skulle Wednesday svare, og artig var det at nettopp Michail Antonio var mannen som viste seg frem. Den dyktige vingen har slitt veldig med skader denne sesongen, og har ikke fått vist så mye av det som bor i han. Han klarte komme til skudd fra utenfor sekstenmeteren, og selv om Kasper Schmeichel klarte få hånda på ballen, klarte han ikke unngå at ballen lurte seg inn i nettmaskene. Dermed gikk lagene til pause med 1-1. Kampbildet ble ikke endret noe særlig i andre omgang, men bare et kvarter etter hvilen sendte Anthony Knockaert hele stadion til himmels med et flott mål på frispark. Han curlet ballen opp i lengste hjørne, men kanskje man skal sette spørsmålstegn ved Chris Kirklands posisjonering i Wednesday-buret. Hjemmefansen brydde seg lite om det, og man kunne høre både “Don’t sell Knockaert” og “Stand up for the Champions” fra tribunene. Sistnevnte var kanskje litt tidlig å synge, men det er liten tvil om at revene kommer til å vinne ligaen denne sesongen. Hjemme på King Power Stadium har de 15-4-1 denne sesongen, og det eneste tapet kom mot Nottingham Forest i høst. Leicester har nå hele 21 kamper på rad uten tap, og ting tyder på at de faktisk kan unngå tap resten av sesongen. På lørdag ble også opprykket sikret da både Queens Park Rangers og Derby County tapte sine kamper, derfor kan det bli interessant å se hva slags lag de starter med her. Nigel Pearson ga beskjed før kampen at de kom til å kjøre på for å vinne ligaen, men det blir spennende å se.

Brighton & Hove Albion er i svak form for tiden, og hvis de ikke skjerper seg vil de ikke få spille kvalifisering denne sesongen. Nå har de fem kamper på rad uten seier, og de to siste kampene har begge endt med poengdeling. Før disse to kampene hadde de tre strake tap, og det er merkelig å se dette Seagulls-laget vise stabilt dårlig form, ettersom de alltid har slått raskt tilbake når de har møtt på motgang tidligere i sesongen. På lørdag tok de turen til Barnsley for å møte et nedrykkstruet hjemmelag, og det var ikke akkurat enkelt. Barnsley presset kraftig på, og skapte flere gode sjanser, som for eksempel da Jean-Yves Mvoto fikk heade umarkert fra fem meters hold, men utrolig nok klarte å bomme på mål. Ellers var det for det meste nestensjanser, men i andre omgang fikk Brighton en gyllen mulighet til å ta samtlige tre poeng. Kelvin Etuhu fikk to raske gule kort etter å ha revet ned Kazenga Lua-Lua to ganger på tre minutter, og dermed fikk Brighton et kvarter med en mann mer på banen, men det hjalp ikke noe særlig. De klarte faktisk bare sette Barnsley-målvakt Luke Steele på prøve ved en eneste anledning, og slik blir det ikke tre poeng av. Nå ligger de på en 8.plass med 58 poeng, og opp til Reading på 6.plass er det fem poengs luke. Den kan de fort klare å tette, men da må de gjøre noe med formen. På bortebane har de 7-7-6 denne sesongen, og bare 17-16 i målforskjell. Det spørs om Oscar Garcia og hans Seagulls klarer stoppe den vonde rekken med kamper uten seier når de skal gjeste opprykksklare Leicester City.

Vurdering: Opprykket er sikret, og neste mål blir å vinne ligaen. Hvor mye feiring har det blitt, og hvor motiverte er spillerne for å vinne tittelen? Det blir interessant å se om de fortsetter på samme måte og unngår tap for 22 kamp på rad. Brighton har ikke overbevist i det siste, og derfor tror jeg på en knepen hjemmeseier.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Middlesbrough – Birmingham City
Kampstart: 20.45
Dommer: Carl Boyeson
Skader og Suspensjoner: Dimitris Konstantopoulous og Emmanuel Ledesma er begge usikre for vertene. I tillegg mangler Daniel Ayala, Tomas Meijas, Seb Hines og Rhys Williams. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Etter en lang periode med forholdsvis dårlige resultater, og lite å juble over, har Middlesbrough nå vunnet to strake kamper. Forrige helg klemte de til med en fantastisk seier borte mot Brighton & Hove Albion, før de på lørdag fikk besøk av et nytt topplag. Derby County tok turen til Riverside Stadium, og det ble en veldig jevn og sjansefattig affære. Totalt traff bare fem avslutninger mål i løpet av kampen, og derfor kan man trygt si at målvaktene fikk en rolig dag på jobben. Til tross for dette klarte faktisk et lag score, og det var vertene som fikk æren av det. Nathaniel Chalobah scoret sitt første mål i Boro-drakt, og dermed sitt tredje mål for sesongen ettersom han hadde to mål for Nottingham Forest i høst. Flere mål ble det ikke, og dermed kunne Boro juble for tre nye poeng. Med de poengene beholdt Boro sin 13.plass på tabellen med 52 poeng, Det er elleve poeng opp til kvalifiseringsplass, og fokuset til Boro er nok allerede på den kommende sesongen, og den kan absolutt bli spennende. Forsvarspillet har vært meget bra under Aitor Karanka, så hans oppgave for sommeren blir å jobbe hardt med angrepsrekka. I løpet av de tjue siste ligakampene, har de faktisk holdt nullen hele tretten ganger. Det er ikke så lett å angripe dette Boro-laget. Hjemme på Riverside Stadium har de 8-9-3 denne sesongen, og bare en av de ti siste hjemmekampene har endt med tap. Det var i kampen mot QPR som så ut til å ende uavgjort, men på overtid sendte en Boro-spiller et  tilbakespill til Dimitrios Konstantopoulos som spratt over foten hans etter å ha truffet en plastflaske. Boro har holdt nullen i åtte av deres ti siste hjemmekamper, så Birmingham skal få slite med å score på tirsdag.

Birmingham City ville vært dypt involvert i bunnstriden hvis de hadde tapt mot Doncaster Rovers på lørdag, men heldigvis for Lee Clark & Co ble aldri det et tilfelle. Doncaster tok ledelsen ti minutter før pause da Paul Quinn scoret et sjeldent mål, og det kunne fort ha vært verre hvis det ikke var for en meget god Darren Randolph i Birmingham-målet. Han leverte blant annet en utrolig redning på en heading fra Chris Brown. Ti minutter ut i andre omgang utlignet gjestene etter en flott enkeltmannsprestasjon fra Federico Macheda, før Birmingham gikk opp i ledelsen tjue minutter før slutt. Det skjedde da Randolph sendte avgårde en utrolig pasning til Novak, som plutselig var alene med keeper. Der gjorde han ingen feil, men var litt heldig da Paul Quinn klarte rote ballen over streken, istedenfor å klarere den bort fra mål. Et par minutter senere sikret Macheda seieren for Birmingham da han sto flott plassert på bakre stolpe, og kunne bare styre ballen i mål med hodet. Kampen endte til slutt 3-1 til Birmingham, og nå har de ihvertfall en liten luke ned til nedrykk. De har 43 poeng og ligger på en 18.plass, og har nå syv poeng ned til nedrykk. Det skal dog sies at Barnsley som ligger under streken har en kamp mindre spilt, og kan korte ned det forspranget som Birmingham har. Seieren var deres andre på de tre siste kampene, og det passer veldig godt ettersom de hadde fem kamper på rad uten seier før det. Totalt har de 9-2-9 på fremmed gress denne sesongen, noe som gjør de til det femte beste bortelaget i ligaen. Hele fem av de ni siste bortekampene har endt med seier, men på Riverside Stadium har de slitt en del de siste årene. Hele fem av deres seks siste møter på Riverside Stadium har endt med hjemmeseier. I fjor vant derimot Birmingham 1-0 etter et mål av Nikola Zigic. Kanskje blir det en reprise denne sesongen?

Vurdering: Boro solide i forsvar, men sliter litt foran mål. Møter her et meget bra bortelag i Birmingham City. Skummelt å tippe mot dette sterke bortelaget, men jeg tror de skal slite med å score mål, og da er sannsynligheten for hjemmeseier svært stor. Birmingham har nemlig elleve kamper på rad uten å holde nullen.

Tips: H

________________________________________________________________________________________________________

Nottingham Forest – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20.45
Dommer: Scott Duncan
Skader og Suspensjoner: Henri Lansbury og Kelvin Wilson er tilbake fra skade hos Forest, og starter sannsynligvis her. Jamaal Lascelles er tilbake fra suspensjon, og sannsynligvis blir både David Vaughan og Andy Reid også klare. Wednesday manglerbare Oguchi Onyewu

Nok en kamp, og nok en nedtur for Nottingham Forest. På lørdag fikk de besøk av et svakt Millwall-lag som var i dårlig form før de tok turen til City Ground. Det er ikke mye som tyder på at London-klubben til Ian Holloway kommer til å overleve i ligaen, men de fikk ihvertfall nytt håp da de møtte Gary Brazil og hans Forest-spillere på lørdag. Etter bare nitten minutter spill løsnet Scott Malone et skudd som gikk via en forsvarspiller før den lurte seg i mål bak en utspilt Karl Darlow. Gjestene slapp ikke gasspedalen til tross for scoringen, og seks minutter før pause doblet de ledelsen ved Lee Martin. Han scoret et flott mål, som faktisk var hans første nettkjenning på over to år. Han var såpass i ekstase etter målet at han løp helt over til motsatt side av banen for å feire med de tilreisende Lions-supporterne. En fantastisk feiring, og en utrolig ledelse for bunnlaget. Etter hvilen slo Nottingham Forest tilbake, og bare åtte minutter ut i andre omgang puttet Jamie Paterson for Forest. Han fikk et knallhardt innlegg/skudd på hodet, og ballen smalt i mål bak David Forde. Han hadde ikke sjans til å reagere, og dermed var det spenning igjen. Man skulle kanskje trodd at Forest da hadde kjørt på for en utligning, men det skjedde aldri. Millwall lå langt bak på banen, og såpass kompakt at verten aldri klarte komme seg gjennom. Faktisk hadde Forest bare seks avslutninger i løpet av hele kampen, og bare en av de gikk på mål. Det var nok det verste jeg har sett av Forest denne sesongen, og nå har de hele ti kamper på rad i ligaen uten seier. Håpet om kvalifiseringsspill begynner nå å svinne hen, og nå er det fem poeng opp til Reading som innehar den viktige 6.plassen. Tre av de fire siste kampene til Forest har endt med tap, og hjemme på City Ground har de 0-2-3 på sine fem siste kamper. På de to siste hjemmekampene har de tapt mot bunnlagene Charlton Athletic og Millwall. Det ser ut som om Stuart Pearce kommer til å lede et Championship-lag neste sesong.

På fredag tok Sheffield Wednesday turen til Midlands for å møte et Leicester City som bare hadde meter igjen på oppløpssiden før de kunne sikre opprykk til Premier League. Det var derfor stort oppmøte på tribunene, og både Leicester-manager Nigel Pearson og spillerne hadde store planer om å gi de valuta for pengene. Heldigvis for kampen sin del hadde Owls-sjef Stuart Gray og Wednesday-spillerne like skumle planer om å finne på noe sprell i denne kampen, og med hjelp fra de over tusen bortesupporterne som hadde tatt turen til King Power Stadium, ga de en jevn og artig fotballkamp. Leicester tok ledelsen ved Riyad Mahrez etter ti minutter spill, men ikke lang tid før pause viste Michail Antonio at han er tilbake fra skade. Han mottok ballen på venstresiden, skjæret innover på banen, før han løsnet skudd fra like utenfor sekstenmeteren. Det så ut som om Kasper Schmeichel skulle redde skuddet, men selv om han fikk hånda på ballen, klarte han ikke unngå at den gikk forbi han og i nettmaskene. Et ganske typisk Antonio-mål kan man gjerne si, og utrolig kjekt at han holdt ut hele kampen. Et kvarter ut i andre omgang kom kampens siste mål, men dessverre for et hardtkjempende Wednesday, var det vertene som scoret. Anthony Knockaert sendte et frispark opp i lengste hjørne, etter muligens lite imponerende keeperspill ved Chris Kirkland. Wednesday presset på for utligning, men klarte aldri finne nettmaskene igjen. Dermed ble det tap, men det er det ingen grunn til å deppe over. På bortebane har de 3-9-8 denne sesongen, og samtlige av deres fire siste bortekamper har endt med tap. Borte mot lag på øvre halvdel er de faktisk ikke så dårlige, og har 2-3-4 på deres syv kamper på fremmed gress mot lag fra øvre halvdel.

Vurdering: Forest tannløse mot Millwall på lørdag, og har nå ti kamper på rad i ligaen uten seier. Møter her et Sheffield Wednesday som pleier gjøre det bra mot topplagene. Rundens overraskelse tror jeg finner sted på City Ground, hvor uglene tar hjem tre sterke poeng.

Tips: B

________________________________________________________________________________________________________

Watford – Leeds United
Kampstart: 20.45
Dommer: Gavin Ward
Skader og Suspensjoner: Cristian Battochio pådro seg en stygg kneskade på lørdag, og er ute en stund. Lloyd Doyley, Fernando Forestieri og Fitz Hall er alle skadet hos vertene. Hos gjestene er Rudy Austin usikker, imens Sam Byram og Jimmy Kebe er ute.

På lørdag hadde jeg klokketro på at Watford skulle ta tre poeng hjemme mot Burnley, men slik skulle det ikke gå. Troy Deeney sendte The Hornets i ledelsen tidlig med et fantastisk langskudd, men like etterpå satte Ashley Barnes ballen i mål for Burnley, men det ble annullert for offside. I resten av kampen presset de knallhardt på for å få sitt andre mål, og dermed sikre seieren, men dessverre for Watford klarte de aldri overliste Tom Heaton igjen. Forsvaret til Burnley kjempet heroisk, og det ga resultater. Et par minutter før slutt dukket plutselig Scott Arfield opp foran Watfords mål, og utlignet for gjestene. Dermed endte kampen 1-1, og Watford spilte uavgjort for andre hjemmekamp på rad. De har nå syv hjemmekamper på rad uten tap, og ettersom de nå også har klart å vinne på bortebane (4-1 over Sheffield Wednesday i forrige bortekamp), er det liten tvil om at dette Watford-laget er i fin form for tiden. Den gode formen kommer likevel litt for sent, for nå ligger de på en 12.plass med 53 poeng. Det er ti poeng opp til Reading som ligger på 6.plass, men den avstanden er nok alt for stor. Det positive er derimot at de nå kan se frem mot neste sesong med optimisme i blikket. Sannsynligvis vil de både beholde de viktigste spillerne de har nå, samtidig som de får hentet inn noen klassespillere fra Udinese og Granada. Ingen tvil om at de kan bli farlige neste sesong. Totalt har de 9-5-6 på hjemmebane denne sesongen, og toppscorer Troy Deeney er i fantastisk form. Han har nå scoret syv mål på de syv siste kampene, og ettersom han scoret mot Leeds i høst, er det utvilsomt en spiller gjestene må se opp for denne kampen.

Leeds United er i forferdelig form foran denne kampen. På lørdag ble det et nytt nederlag da de besøkte Wigan Athletic, men faktisk var de ikke så svake i den kampen. Eller, rettere sagt, Wigan Athletic var ikke så gode. Kampen var forholdsvis sjansefattig, og var sterkt preget av tøffe og litt ufine taklinger og dueller midt på banen. Totalt var det bare fire avslutninger på mål i løpet av oppgjøret på DW Stadium, og bare en av de kom fra Leeds United. Hver gang Leeds kom fremover på banen, klarte de aldri etablere noe angrepspill på Wigans banehalvdel, og når da kontringene sjeldent fant en i gullfarget drakt i boksen, var det vanskelig å score mål. Martyn Waghorn signerte permanent for Wigan Athletic på fredagen, og feiret det med å score kampens eneste mål i lørdagens oppgjør. Det kom etter en halvtime spill, etter at han fikk ballen fra James McArthur. Kampen endte dermed 1-0 til Wigan, og Leeds har nå fire strake tap. Forrige gang de vant en kamp var da Millwall var på besøk for fem kamper siden, men før det hadde de tre strake tap. Det vil si at de har tapt syv av sine åtte siste kamper i ligaen, og totalt har de bare vunnet tre av sine 21 siste kamper. Formen er elendig, men på lørdag kom ihvertfall beskjeden om at Massimo Cellino får lov til å kjøpe opp 75% av klubben. Dermed spørs det om ikke Brian McDermotts tid i Leeds United er ferdig, ettersom Cellino ikke har lagt skjul på hva han synes om den nåværende manageren. På pressekonferansen før kampen fikk McDermott spørsmål om han trodde dette var hans siste kamp som Leeds-sjef, og da svarte han enkelt og greit: “Isåfall, la oss håpe det blir en seier”. De ligger nå på en 16.plass med 47 poeng, og derfor er det nok ikke noe fare for nedrykk ihvertfall. På bortebane har de 8-4-8, og fire av de fem siste kampene på fremmed gress har endt med tap. Det er ikke mye som taler for Leeds-seier her, men Ross McCormack kan alltids finne på noe sprell. Han har scoret over halvparten av Leeds mål denne sesongen, og har fire mål på de seks siste kampene. Klarer Watford stoppe han, vil de nok ta alle poengene her.

Vurdering: The Hornets med syv strake hjemmekamper uten tap. Leeds med fire strake tap, og syv bortekamper på rad uten seier. Alt annet enn hjemmeseier vil overraske meg her, men man skal aldri avskrive et lag som har Ross McCormack på topp.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Wigan Athletic – Millwall
Kampstart: 20:45
Dommer: Keith Hill
Skader og Suspensjoner: Jean Beausejour er tilbake fra suspensjon, og Rösler har ingen nye skader å melde om. Hos gjestene er Jermaine Easter tilbake, imens Danny Shittu og Richard Chaplow er ute.

Uwe Rösler og hans Wigan Athletic har nok en del av tankene rettet mot det som skal skje den kommende helgen, ettersom de skal ta turen til Wembley for å møte Arsenal i semifinalen i FA Cupen. På lørdag fikk de besøk av Leeds United på DW Stadium, og der opprettholdt de sin fantastiske hjemmestatistikk. De har faktisk ikke tapt på eget gress siden Uwe Rösler tok over som sjef. I ligaen har de elleve hjemmekamper på rad uten nederlag, og de har nok ikke tenkt til å stoppe den rekken på tirsdag. Kampen mot Leeds ble en ganske kjedelig affære, hvor ingen av lagene skapte noe særlig med sjanser. Kampens eneste mål kom da Martyn Waghorn fikk ballen fra James McArthur, og satte den kontant i nettmaskene bak Jack Butland. Bakover på banen var de bunnsolide, og Leeds kom bare til en avslutning på mål i løpet av hele kampen. Wigan var ikke så mye bedre fremover de heller, men de fikk ihvertfall med seg samtlige poeng på grunn av Waghorns scoring. Spissen signerte for øvrig permanent dagen før kampen mot Leeds, så du kan trygt si at det var en fin måte å feire overgangen på. Nå ligger Wigan på en 5.plass med 67 poeng. Ned til Nottingham Forest som er det første laget utenfor kvalifiseringsplassene, er det nå en luke på ni poeng. Det skal skje svært mye for at ikke The Latics spiller kvalifisering denne våren. Hjemme på DW Stadium har de 6-4-0 på de ti siste kampene, og Millwall skal få slite med å få med seg poeng fra denne kampen. Spesielt med tanke på at Wigan har flotte 6-4-0 på hjemmebane mot lag fra nedre halvdel av tabellen.

Millwall sjokkerte de fleste, og skuffet de fleste som hadde tippet på Nottingham Forest denne helgen. De hadde en grundig og flott kampplan mot et formsvakt Nottingham Forest, og den planen fungerte perfekt. Foran kampen gjorde Ian Holloway hele syv endringer på det laget som startet mot Blackburn Rovers uken i forveien, og det så bare ut til å styrke løvene fra London. Det gikk ikke lang tid før Scott Malone sendte Millwall i ledelsen da han skjøt via en Forest-spiller og i mål. Ikke lenge før pause doblet de ledelsen da Lee Martin scoret sitt første mål på over to år. Han ble så glad for å score, at han løp helt over på andre siden av banen for å feire med sine egne supportere. Den perfekte feiring spør du meg. Seks minutter ut i andre omgang gikk pulsen til Millwall-fansen opp igjen da Jamie Paterson reduserte til 1-2 med en flott heading. Resten av kampen forsvarte Millwall seg heroisk, og takket være kompakt og dyktig forsvarsspill kom Nottingham Forest seg knapt til en målsjanse i løpet av resten av kampen. Henri Lansbury var nære med et frispark fra langt hold, men bortsett fra det var det lite å skrive hjem om. Totalt hadde Forest bare en eneste avslutning på mål, og det var scoringen til Paterson. Nå spørs det om Millwall kan bygge videre på denne seieren, noe de ikke klarte da de Derby County i begynnelsen av mars. Den gangen tapte de 1-0 borte mot Blackpool i neste kamp. Nå ligger Millwall på en 23.plass med 36 poeng, og har dermed to poeng opp til Charlton Athletic på 21.plass. Charlton har to kamper mindre spilt enn Millwall, og derfor er det nok like interessant å nevne at Blackpool på 20.plass har 42 poeng. Skal Millwall holde plassen i ligaen er de nødt til å ta flere overraskende seire som den de hadde mot Forest, og kanskje kan det komme en ny seier her? Hvis Wigan har tankene rettet mot semifinalen på Wembley, skal man ikke se bort fra det. På bortebane har de 3-5-12 denne sesongen, og faktisk har de gjort det ganske greit i de fire siste kampene på fremmed gress. De har slått Derby County og Nottingham Forest, og hatt marginene mot seg da de gikk på nederlag mot både Leeds United og Blackpool.

Vurdering: Millwall med stor selvtillit etter en fantastisk seier på lørdag, men får det tøft mot et Wigan-lag som ikke har tapt hjemme under Uwe Rösler. Fokuset til Millwall kan muligens være mot helgens kamp på Wembley, derfor kan det fort komme en overraskelse her. Tipset får likevel hjemmelaget, men jeg anbefaler ikke spill.

Tips: H

____________________________________________________________________________________

Blackpool – Derby County
Kampstart: 21.00
Dommer: Kevin Wright
Skader og Suspensjoner: Ricardo Fuller, Kirk Broadfoot og Steve Davies er ute hos vertene. Jamie Ward og Simon Dawkins mangler hos gjestene, imens Will Hughes sannsynligvis er tilbake igjen.

Blackpool hadde to strake hjemmeseire før Yeovil Town kom på besøk på lørdag, men dessverre for The Seasiders skulle det ikke bli noe særlig å juble for i den kampen. Yeovil tok ledelsen på straffespark ved James Hayter i første omgang, og i andre omgang økte de ledelsen ved Tom Lawrence et kvarter før slutt. Det meste tydet på tre poeng til gjestene da, men plutselig dukket Elliott Grandin opp for hjemmelaget. Han fikk ballen omtrent tretti meter fra mål, vandret litt, før han klemte ballen i krysset. En fantastisk scoring av innbytteren, og det desidert fineste målet i helgens runde i mine øyne. Til tross for reduseringen klarte ikke Blackpool skape mye mer, og Yeovil tok tre svært viktige poeng. Blackpool er derfor alt annet enn trygge i bunnen av tabellen, og bør vinne denne kampen for å unngå å komme enda nærmere lagene som ligger under streken. Nå ligger Blackpool på en 20.plass med 42 poeng. Det er seks poeng ned til Barnsley og Millwall som ligger under streken, og Barnsley har en kamp mindre spilt enn Blackpool. Nå har The Seasiders tre kamper på rad uten seier, og jeg er faktisk langt fra sikker på at dette laget kommer til å holde seg, til tross for den luken de har nå. Supporterne og lokale journalister virker like usikre, og det virker ikke som om selvtilliten er svært stor innad i laget. Hjemme på Bloomfield Road har de 7-6-7 denne sesongen, men bare to av de ti siste hjemmekampene har endt med seier. De har bare 19-20 i målforskjell på eget gress, og det spørs om ikke dette også bli en ganske målfattig affære. Derby County sin fantastiske form i desember og starten av 2014 førte dem helt opp i toppen av tabellen, og mye tydet på at de kom til å kjempe med Burnley om de viktige 2.plassen som gir direkte opprykk til Premier League. Den muligheten har de rotet til nå grunnet elendig form, og det virker helt tydelig nå at de kommer til å spille kvalifiseringsspill i mai. På lørdag tok de turen til Riverside Stadium for å møte Middlesbrough, og de måtte reise hjem igjen uten poeng. Kampen var svært sjansfattig, og Boro er et av de mest solide lagene i ligaen for tiden. Nathaniel Chalobah scoret kampens eneste mål for Boro i andre omgang, og Derby klarte aldri slå tilbake. Nå ligger de på en 4.plass med 69 poeng. Det er elleve poeng opp til Burnley på 2.plass, og elleve poeng ned til Nottingham Forest som ligger på 7.plass. På bortebane har de 9-5-6 denne sesongen, og på de fire siste kampene på fremmed gress har de elendige 0-1-3. Borte mot lag fra nedre halvdel av tabellen  har de solide 5-3-1. Det blir interessant å se om de kan få med seg noe fra denne kampen.

Vurdering: Jeg tror dette blir en skikkelig dårlig kamp, med lite sjanser og lite mål. Hvem som stjeler seieren er jeg litt usikker på, men jeg har større tro på gjestene, enn på vertene. Derfor ender jeg opp med borteseier.

Tips: B

About The Author

4 Responses

    • Championship Norge

      Hehe, i løpet av de to sesongene jeg har skrevet forhåndsanalyser, har aldri samtlige tips gått inn. Får satse på at det endelig skjer i morgen 🙂

Leave a Reply