Det ble en fantastisk åpningshelg, og nå kommer fortsettelsen. Les deg opp foran den 2.serierunden i Championship.

Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Rundens TV-kamper:
13.15: Leeds United – Middlesbrough
16.00: Rotherham United – Wolverhampton Wanderers

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet.
AFC Bournemouth – Brentford (Hjemmeseier til 1,82)
Cardiff City – Huddersfield Town (Hjemmeseier til 1,65)
Totalodds: 3,003

nordicbetnylogo

_______________________________________________________________________________________________________

Leeds United – Middlesbrough
Kampstart: 13.15
Dommer: Stuart Atwell
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Gaetano Berardi grunnet suspensjon, men kan gi debuter til Billy Sharp og Liam Cooper. Hos gjestene kan Adam Clayton få sin debut.

Det har vært nok å snakke om i løpet av sommerferien for Leeds United, med en merkelig ansettelse og en eier som ikke er redd for å skape overskrifter. David Hockaday hadde bare erfaring som hovedtrener fra Forest Green Rovers i Conference før han ble ansatt av Leeds i sommer, men selv i Conference overbeviste han ikke. I sommer har man sett en del bra ting fra sommerens treningskamper, og Hockaday ser ut til å vite han han holder på med på treningsfeltet, men ikke overraskende ser det ut som om han får det tøft på Elland Road. I sesongåpningen mot Millwall forrige helg tapte de 2-0, og det var en fortjent seier. Leeds klarte aldri true David Forde i Millwall-buret noe særlig, og deres eneste skikkelige sjanse kom da nevnte Forde kolliderte med en egen spiller, slik at han mistet ballen til Nicky Ajose. Ajose fant da Noel Hunt, men selv uten keeper i mål klarte han ikke sette inn sin første scoring noensinne for Leeds United. Millwall tok ledelsen etter bare åtte minutter da Mark Beevers plasserte ballen fint nede i hjørnet etter et flott innlegg fra Lee Martin. Utover i kampen skjedde det flere ganger at Leeds ikke klarte markere motspillere på defensive dødballer, og det kan fort bli mange baklengsmål på de faste situasjonene dersom de ikke gjør noe med det. Like før slutt ble Lee Gregory lagt i bakken av Lewis Cook innenfor sekstenmeteren, etter å først ha holdt seg på beina da Marco Silvestri var borti han. Dommeren dømte straffespark som Shaun Williams satte sikkert i mål. Dermed ble det et skuffende 2-0 tap borte mot Millwall, og Leeds må flere hakk opp til neste helg. I midtuken leverte de en solid kamp hjemme mot Accrington Stanley. De vant 2-1 og avanserte til neste runde i ligacupen etter to mål fra nysigneringen Soulaymane Doukara, og i løpet av uken har Liam Cooper, Giuseppe Bellusci og Billy Sharp blitt hentet inn. Kanskje kan det gi en etterlenget opptur for Leeds-fansen på Elland Road, for det kunne de trengt ettersom bare to av de åtte siste hjemmekampene i ligaen har endt med seier.

Leeds Uniteds treningskamper:
10.juli: FC Gherdeina – Leeds United 0-16 (Smith x6, Hunt x3, Morison x2, Poleon x2, Norris, Murphy, Walters)
13.juli: FC Viitorul Constanta – Leeds United Motstander møtte ikke opp.
19.juli: Guiseley – Leeds United 0-2 (Pearce, Smith)
22.juli: Mansfield Town – Leeds United 2-0
26.juli: Chesterfield – Leeds United 2-2 (Austin x2)
29.juli: Swindon Town – Leeds United 1-2 (Morison, Austin)
30.juli: Glenavon – Leeds United 0-5 (Dawson x3, Smith, Stokes)
2.august: Leeds United – Dundee United 2-0 (Morison, Poleon)

Boro ser ut til å bli sterkere for hver kamp som går under Aitor Karankas ledelse, og i sesongpremieren mot Birmingham City overbeviste de stort. Etter en halvtime spill stanget den tidligere Norwich City-stopperen et hjørnespark fra Grant Leadbitter knallhardt i mål. Etter målet fortsatte Boro å kjøre kampen, og det var strengt tatt bare ett lag på banen. Tjue minutter etter pause økte den spanske nysigneringen Kike ledelsen da ballen landet hos han etter at en forsvarspiller hadde blokkert et skudd fra Lee Tomlin. Ballen spratt fint opp til Kike, som sendte ballen i mål på volley. Etter det fikk vi se det som kanskje er det artigste innøvde frisparket jeg har sett i Championship, da Boro på finurlig vis enkelt klarte spille Kike alene med Darren Randolph i Birmingham-buret, men utrolig nok bommet Kike. Til tross for mange skudd og sjanser, ble det ikke mer enn to mål på Boro, men det bryr det seg nok lite om. De vant 2-0 over et tannløst Birmingham-lag, som ikke klarte sette Boro-keeper Tomas Mejias på prøve én eneste gang i løpet av kampen. I midtuken fortsatte de å imponere da Oldham Athletic ble slått hele 3-0 på bortebane, og nok en gang kom Kike på scoringslisten. Luke Williams og Grant Leadbitter scoret de to andre målene. Nå blir det spennende å se om de kan fortsette fremgangen fra i vår når det kommer til bortekamper. De avsluttet forrige sesong med bare ett tap på de seks siste kampene på fremmed gress.

Middlesbrough:
12.juli: Tirgu Mures – Middlesbrough 1-4 (Williams x2, Fewster, Burgess)
16.juli: Lucena – Middlesbrough 1-0
19.juli: Real Linense – Middlesbrough 0-4 (Tomlin, Fewster, Williams, Leadbitter)
21.juli: Atletico Club Portugal – Middlesbrough 0-5 (Kike x2, Fewster x2, Friend)
26.juli: Rochdale – Middlesbrough 1-3 (Reach, Kike, Tomlin)
30.juli: Hartlepool – Middlesbrough 0-2 (Reach, Fewster)
2.august: Middlesbrough – Villarreal 0-2

Vurdering: Leeds skuffet stort i sesongåpningen, men har tatt grep på overgangsmarkedet i midtuken. Leverte en fin forestilling i ligacupen, men får tøffere motstand her. Boro klemte til med et par imponerende borteseire på tampen av forrige sesong, og de to kampene den siste uken viser at Boro muligens har noe stort på gang. Jeg ser på Boro som sterkest av disse lagene i skrivende stund, og tror på borteseier på Elland Road.

Tips: B

____________________________________________________________________________________

Rotherham United – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 16.00
Dommer: Graham Salisbury
Skader og Suspensjoner: Frazer Richardson og Febian Brandy er nok ute med skader, imens Paul Taylor kan få sin debut for vertene. Hos gjestene er Tommy Rowe fortsatt ute, imens Scott Golbourne kan være tilbake.

Det gikk ikke mange minuttene før Rotherham-sjef Steve Evans var i fyr og flammer ved sidelinjen på Pride Park. Det var nesten som om man måtte le litt, for det er et syn vi kommer til å få se ofte i løpet av denne sesongen. Det ble til slutt tap mot Derby County i comebacket på nest øverste nivå, men det kunne fort ha vært annerledes. Derby startet kampen i forrykende tempo, og skapte flere god muligheter i starten, samtidig som de viste frem sitt imponerende pasningsspill. Spesielt Jamie Ward burde nok scoret for Derby, da hans heading fra kort hold ble reddet mesterlig av Millers-målvakt Adam Collin. Det var likevel Rotherham som var nærmest scoring i første omgang, etter at Ben Pringle fant Kari Arnason på et hjørnspark. Arnason headet ballen mot lengste side av målet, overlistet målvakten, men dessverre for islendingen klarte Will Hughes klarere ballen unna på streken. De store sjansene uteble i andre omgang, helt frem til det gjenstod rundt ti minutter av kampen. Den nye og imponerende høyrebacken hos Derby, Cyrus Christie, jobbet seg flott oppover høyresiden hvor han bredsidet ballen 45 grader ut til Jeff Hendrick. Han curlet ballen nydelig i mål, og sikret tre poeng for The Rams. Rotherham kunne ha stjålet med seg ett poeng fire minutter på overtid, men selv om Kieran Agard overlistet Lee Grant i Derby-buret, klarte han ikke få ballen forbi venstrebacken Craig Forsyth. Kampen endte dermed med 1-0 seier til Derby County over The Millers, som nå endelig skal få spille Championship-fotball i egen storstue. Der var de vanskelige å slå forrige sesong, og totalt ble det bare tre tap i løpet av opprykkssesongen. De tjue resterende hjemmekampene ble fordelt jevnt mellom seier og uavgjort, noe 10-10-3 viser. De er med andre ord vanskelige å slå på New York Stadium, men har slitt litt med å avgjøre kampene selv. I midtuken vant de 1-0 hjemme mot Fleetwood Town etter mål fra Matt Derbyshire i ekstraomgangene. Kan det bli en ny hjemmeseier på lørdag?

Rotherham Uniteds treningskamper:
12.juli: Greenock Morton – Rotherham United 0-1 (Agard)
18.juli: Falkirk – Rotherham United 2-2 (Agard, Newton)
23.juli: Rotherham United – Nottingham Forest 1-0 (Agard)
26.juli: Tamworth – Rotherham United 2-1 (Bowery)
26.juli: Parkgate – Rotherham United 1-9 (Revell x3, Derbyshire, Selvmål, Arnason, Hall, Wood, Yates)
29.juli: Alfreton Town – Rotherham United 0-2 (Derbyshire, Yates)
29.juli: Stocksbridge Park Steels – Rotherham United 1-6 (Agard x3, Bowery, Brandy, Green)
2.august: Doncaster Rovers – Rotherham United 1-2 (Derbyshire, Hall)
5.august: Rotherham United – Leicester City 1-3 (Agard)

Etter å ha vært suverene i League One forrige sesong, har forventningene vært store foran Wolves comeback i Championship. Jeg har troen på at de kan blande seg inn i toppen av tabellen, og den troen ble ikke svekket etter ligaåpningen mot Norwich City forrige søndag. Wolves avsluttet første serierunde med en TV-sendt kamp på Molineux, og tok med seg samtlige poeng mot skuffende kanarifugler. Kampen var alt annet enn en høydare, og i første omgang var det ikke mye å skrive hjem om. Det eneste som egentlig var verdt å nevne, var at Norwich-backen Martin Olsson pådro seg et gult kort. Et kvarter ut i andre omgang fikk Olsson sitt andre gule kort da han ble parkert av Wolves-debutant Rajiv Van La Parra i en løpsduell, og dermed måtte bruke ulovlige midler for å stoppe den hurtige vingen. Et par minutter senere kom kampens eneste mål da Van La Parra nok en gang viste seg frem på høyresiden. Han leverte et fantastisk innlegg inn i boksen, og der headet David Edwards ballen nydelig i mål. Mer enn det skjedde det ikke, og Wolves kunne derfor juble for tre poeng i sesongens første kamp. I midtuken ble det tap hjemme mot Northampton Town i ligacupen. Etter en målløs første omgang, scoret Northampton to ganger tidlig i andre omgang. Et par minutter senere utlignet ulvene til 2-2 ved Nouha Dicko og Sam Ricketts, men et kvarter før slutt scoret Lawson D’Ath kampens siste mål, slik at gjestene vant 3-2. Etter to hjemmekamper skal nå Wolves ut på tur igjen, og forrige sesong var de det beste bortelaget i League One med 14-6-3. Det ble bare 16 baklengsmål på fremmed gress, men motstanden blir tøffere nå.

Wolverhampton Wanderers treningskamper:
11.juli: Cheltenham – Wolverhampton Wanderers 1-3 (Sako, Edwards, Clarke)
14.juli: Shamrock Rovers – Wolverhampton Wanderers 1-4 (McAlinden, Dicko, Clarke, Sako)
16.juli: Bohemians – Wolverhampton Wanderers 1-3 (Clarke x2, Dicko)
22.juli: Peterborough United – Wolverhampton Wanderers 2-2 (Edwards, Clarke)
26.juli: Crewe Alexandra – Wolverhampton Wanderers 0-1 (Dicko)
29.juli: Oxford United – Wolverhampton Wanderers 0-1 (Clarke)
2.august: Wolverhampton Wanderers – Celta Vigo 1-0 (Dicko)

Vurdering: Dette blir et artig oppgjør som jeg gleder meg til å se på TV. Rotherham vonde å slå på hjemmebane forrige sesong, og forrige gang disse lagene møttes på New York Stadium endte de 3-3. Nouha Dicko scoret da to mål for Rotherham, men spiller nå for Wolves. Jeg klarer ikke velge en vinner her, og går for poengdeling.

Tips: U

____________________________________________________________________________________________

Birmingham City – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 16.00
Dommer: Mark Brown
Skader og Suspensjoner: Birminghams Gavin Gunning pådro seg en skade i midtuken, og vil være ute en stund. Solly March kan være tilbake for gjestene, men Andrew Crofts er suspendert.

At Birmingham klarte unngå nedrykk i sesongavslutningen i vår, var så og si et lite mirakel. Hvis prestasjonene mot Boro på Riverside Stadium forrige lørdag er det nivået de kommer til å prestere på denne sesongen, må det mer enn et mirakel til for å redde Birmingham neste vår. De var skuffende dårlige, og klarte ikke sette Boro-målvakt Tomas Mejias på prøve én eneste gang. Bare fire avslutninger hadde de gjennom hele kampen, og ikke en eneste av de var på mål. Etter en halvtime spill tok Boro ledelsen da Grant Leadbitter fant Daniel Ayala med et flott innlegg på et hjørnespark. Ayala stanget ballen hardt i mål, og selv med en mann på strek, klarte ikke Birmingham hindre kanonkulen fra å passere streken. Midtveis i andre omgang økte Boro ledelsen da Birmingham ikke klarte klarere et skudd fra Lee Tomlin, som etterhvert endte opp i føttene til Kike. Han plasserte ballen rolig i mål på volley, men den roen klarte han ikke utvise litt senere. Boro leverte nemlig en utrolig artig innøvd frisparkvariant, hvor Kike ble spilt helt alene med Darren Randolph i Birmingham-buret, men Kike satte ballen rett på den solide sisteskansen. Kampen endte til slutt 2-0, og det faktum at Randolph leverte en brukbar kamp, til tross for to baklengsmål, sier vel litt om styrkeforholdet i dette oppgjøret. Nå er det store spenningsmomentet om Birmingham endelig klarer vinne hjemme på St Andrews. Man må nemlig helt tilbake til 1.oktober i fjor for å finne forrige gang blåtrøyene tok tre poeng på eget gress. Det er spilt hele atten hjemmekamper i ligaen siden den gang, og nå er det på tide å gjøre noe med hjemmespøkelse på St Andrews. I midtuken fikk de i hvert fall opplevd hvordan det føles å vinne på hjemmebane da de slo Cambridge United i ligacupen etter ekstraomganger.

Birmingham Citys treningskamper: 
8.juli: Cork City – Birmingham City 0-3 (Robinson, Caddis, Novak)
15.juli: Forest Green Rovers – Birmingham City 0-1 (Donaldson)
19.juli: Mansfield Town – Birmingham City Avlyst
26.juli: Kidderminster Harriers – Birmingham City 0-3 (Thomas x2, Donaldson)
29.juli: Notts County – Birmingham City 0-4 (Donaldson x2, Shinnie, Grounds)
2.august: Birmingham City – Inverness 3-1 (Novak, Gray, Caddis)

Brighton røk i semifinalen mot Derby County i playoffen i vår, og i løpet av sommeren har de fått enda flere nedturer i overgangsvinduet. Tomasz Kuszczak forlot klubben da kontrakten hans gikk ut etter sesongslutt, imens Matt Upson og Leonardo Ulloa ble hentet til Leicester City som skal spille Premier League-fotball denne sesongen. Tre av de aller beste spillerne til Brighton, og inn har man fått David Stockdale, Aaron Hughes og Chris O’Grady som erstattere. I mine øyne er jeg ikke i tvil om at Brighton har blitt svekket, og når man i tillegg jobber med å gå fra ballbesittende fotball til direkte kontringsfotball på grunn av managerskifte, er det ikke overraskende at Brighton gikk på en smell i sesongåpningen. Det kan nemlig ta litt tid før ting begynner å sitte for Sami Hyypiä og hans Seagulls. Mot Sheffield Wednesday forrige helg startet de friskt med gode initiativer fra Kazenga LuaLua, men fikk likevel et mål i fleisen fem minutter før pause. En ball fra Jaques Maghoma fant Giles Coke som på nydelig vis curlet ballen i lengste hjørne, og satte inn det som ble kåret til “Rundens Mål” på denne siden. Fem minutter etter pause fikk Brightons-oller Andrew Crofts marsjordre etter å ha prøvd å dele Wednesday-spilleren Sam Hutchinson i to med en grufull takling. Til tross for det var det Brighton som var farligst resten av kampen, og spesielt debutant og tidligere Wednesday-spiller Chris O’Grady sov nok dårlig etter kampen, ettersom han bommet på en stor sjanse. Det ble ikke flere scoringer, og Wednesday vant 1-0 på Falmer Stadium. I midtuken vant de komfortabelt 2-0 hjemme mot Cheltenham, hvor blant annet Craig Mackail-Smith scoret ett av målene. De avsluttet forrige sesong med bare ett tap på de åtte siste bortekampene, og håper nok å fortsette den trenden mot et svakt hjemmelag på lørdag.

Brighton & Hove Albions treningskamper:
5.juli: Lewes – Brighton & Hove Albion 0-5 (Fenelon x2, Calderon, LuaLua, Mackail-Smith)
12.juli: Partick Thistle – Brighton & Hove Albion 0-4 (Greer, Mackail-Smith, Fenelon, Harris)
18.juli: Real Betis – Brighton & Hove Albion 3-1 (Mackail-Smith)
23.juli: Crawley Town – Brighton & Hove Albion 1-1 (LuaLua)
26.juli: Peterborough United – Brighton & Hove Albion 2-1 (Fenelon)
31.juli: Brighton & Hove Albion – Southampton 1-3 (LuaLua)

Vurdering: Birmingham var håpløse på hjemmebane forrige sesong, og det blir spennende å se om det har endret seg. Brighton skuffet i sesongåpningen, men jeg tror deres spillestil vil fungere bra mot Birmingham på St Andrews. Jeg går derfor for borteseier i dette oppgjøret.

Tips: B

____________________________________________________________________________________________

Blackpool – Blackburn Rovers 
Kampstart: 16.00
Dommer: James Adcock
Skader og Suspensjoner: Jacob Mellis, Tony McMahon og Andrea Orlandi er usikre hos vertene. Tommy Spurr og Chris Brown er usikre hos gjestene.

To uker før seriepremieren mot Nottingham Forest hadde Blackpool bare åtte spillere på bok. Jose Riga og den upopulære styreformannen Karl Oyston jobbet hardt for å få på plass et helt lag til forrige helgs kamp på City Ground, og var oppe i 21 spillere da bussen gikk fra Bloomfield Road forrige helg. Blant de spillerne var det en del juniorspillere, og en haug med nye signeringer. Dessverre klarte ikke Blackpool registrere flere av spillerne tidsnok til å rekke kampen mot Forest, og derfor klarte ikke The Seasiders stille med mer enn fire spillere på benken mot Forest. Nå har det meste gått i orden, slik at The Seasiders kan ha nok spillere til å fylle benken foran sesongens første hjemmekamp, som attpåtil er et lokaloppgjør. I kampen mot Forest gikk vertene rett i strupen på Blackpool-spillere som knapt hadde spilt en eneste kamp i sommer. Blackpool hadde bare to treningskamper, og i den ene treningskampen ble det for det meste brukt prøvespillere. Midtveis i første omgang kom kampens første scoring da et skudd fra Andy Reid smalt i stolpen, og returen gikk til debutanten Michail Antonio som satte ballen enkelt i mål. Fem minutter senere ble vondt verre for Blackpool, da Chris Burke dro seg fri og satte ballen i lengste hjørne fra langt hold. En fantastisk scoring, og etter det var det liten tvil om hvor poengene skulle ende opp. Blackpool var svake fremover, men skapte et par farligheter, som da Andrea Orlandi plutselig fikk avslutte upresset fra like utenfor sekstenmeteren. Skuddet til den tidligere Brighton-spilleren gikk utenfor, og nærmere kom ikke Blackpool. Det ble ikke flere sjanser eller mål, og Forest tok en komfortabel 2-0 seier over Blackpool. I midtuken ble det en ny nedtur da The Seasiders tok turen til Shrewsbury Town i ligacupen. De tapte den kampen 1-0, og tapte sine fire siste hjemmekamper forrige sesong, og skal derfor prøve å unngå et syvende strake hjemmetap når lokalrival Blackburn Rovers kommer på besøk.

Blackpools treningskamper:
19.juli: Penrith – Blackpool 0-4 (Zenjov, Grant, Prøvespiller, Prøvespiller)
26.juli: Granada – Blackpool Avlyst
28.juli: FC Cartagena – Blackpool Avlyst
2.august: Blackpool – Burnley 0-1

Det hersker en herlig optimisme rundt Ewood Park for tiden, men likevel er Rovers-supporterne realistiske når det kommer til forventninger. Du treffer ikke mange Rovers-fans som tror og forventer direkte opprykk til Premier League, men de aller fleste har et stort håp om å klare skaffe seg en play-off plass ved sesongslutt. Etter et par år med bare tull og tøys utenfor banen, har de nå hatt over ett år med ro og stabilitet rundt klubben. Gary Bowyer ledet klubben hele sist sesong, og sitter riktig så trygt i managerstolen. Det er ganske forskjellig sammenlignet med Henning Berg og Michael Appleton som knapt rakk å bli kjent med spillerne før de fikk sparken. Rovers avsluttet forrige sesong med tolv kamper på rad uten tap, og gikk deretter gjennom sesongoppkjøringen uten tap. I sesongåpningen mot Cardiff City unngikk de tap igjen, noe som betyr at de nå har tretten kamper på rad uten tap (Nitten hvis du teller med treningskampene). I fredagens oppgjør fikk vi se mye av det samme som Rovers viste mot slutten av forrige sesong, hvor de spiller fotball med stor selvtillit og varierer mellom å holde ballen sentralt på midtbanen, samt pumpe opp lange baller mot oppspillspunktet Rudy Gestede. Cardiff startet dog kampen best med noen farlige dødballer, og tok også ledelsen ved en dødball etter litt over et kvarter spill. Peter Whittingham svingte ballen inn i boksen på et frispark, hvor Mark Hudson stusset ballen videre til en umarkert Kenwyne Jones. Han hadde få problemer med å overliste Paul Robinson i Blackburn-buret, og kunne dermed ta sine obligatoriske saltoer. Utover i kampen tok Rovers mer og mer over, og etterhvert var det liten tvil om at de fortjente en utligning. Fem minutter før pause kom utligningen på fantastisk vis, signert Tom Cairney. Jordan Rhodes jobbet hardt og fikk taklet en ball videre til Cairney, som sendte avgårde et flott langskudd som David Marshall i Cardiff-buret ikke klarte ta. I andre omgang presset Rovers på for et seiersmål, men klarte ikke skape de helt store sjansene. Ettersom Cardiff var like farlig som en nyfødt kattunge motsatt vei på banen, endte det hele med poengdeling. I midtuken ble det exit fra ligacupen da de fikk Scunthorpe United på besøk. Bowyer gjorde ti endringer på laget foran cupkampen, og det viste igjen i prestasjonene. Rovers ble ikke særlig farlige før Rudy Gestede kom på banen i andre omgang, og han fikk blant annet en scoring annullert etter at Luke Varney hadde vært ufin med gjestenes målvakt. Rovers har bare ett tap på sine ti siste bortekamper, og avsluttet forrige sesong med seks bortekamper på rad uten tap. På disse seks kampene scoret de hele nitten mål. Kan det bli mer å juble for på lørdag?

Blackburn Rovers treningskamper:
12.juli: AFC Telford – Blackburn Rovers 0-4 (Rochina x2, Best, O’Connor)
20.juli: Freamunde – Blackburn Rovers 0-1 (Rhodes)
23.juli: Accrington Stanley – Blackburn Rovers 2-2 (Dunn, Cairney)
26.juli: Bradford City – Blackburn Rovers 0-0
30.juli: Bury – Blackburn Rovers 1-1 (Rhodes)
3.august: Blackburn Rovers – Stoke City 1-1 (Rhodes)

Vurdering: Spillerne til Blackpool har ikke fått trent mye sammen, og i hvert fall ikke fått spilt mye sammen. Imponerte ikke stort mot Forest, og gikk på hodet ut av ligacupen i midtuken. Rovers viste mye bra mot Cardiff forrige helg, og bortekampene på tampen av forrige sesong var meget imponerende. Det blir borteseier på Bloomfield Road.

Tips: B

______________________________________________________________________________________________________

Bolton Wanderers – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Dommer: Eddie Ilderton
Skader og Suspensjoner: Mark Davies og Marc Tierney er usikre hos vertene, og Dean Moxey kan være ute etter å ha gått glipp av midtukens cupkamp. Hos gjestene er Michael Mancienne suspendert, imens Jamaal Lascelles, Kelvin Wilson, David Vaughan og Henri Lansbury sannsynlig ikke blir klare.

I to sesonger på rad har Bolton fått noen forferdelige starter på sesongen, og det store fokuset foran den nye sesongen var på å unngå at det skulle skje en tredje gang. Resultatet og prestasjonene i sesongåpningen mot Watford forrige helg ga ikke håp om å unngå en ny høstsvikt, for de ble rett og slett utspilt. Etter bare et kvarter spill sendte Troy Deeney vertene i ledelsen da han på herlig vis vippet ballen over Bolton-målvakt Andy Lonergan som sto på halvdistanse. Rundt fem minutter senere var det Watfords andre superspiss, Matej Vydra, som skulle vise seg frem, og det gjorde han på utsøkt vis. Vydra jaget en ball ned til dødlinjen, før han vendte bort Tim Ream med en skuddfinte, og plasserte ballen sikkert i mål. Det ble ikke flere mål i første omgang, og lagene gikk til pause med 2-0 til The Hornets. I starten av andre omgang hadde ikke tilskuerne fått tid til å svelge paien før Watford var svært nære en ny scoring. Nysigneringen Juan Carlos Paredes var fantastisk på høyrekanten, og kunne ikke kommet nærmere scoring enn da han satte ballen knallhardt i undersiden av treverket. Et kvarter senere fikk Bolton sin største mulighet da Liam Feeney ladet kanonen fra langt hold, men skuddet gikk like utenfor. Kampens siste store sjanse fikk likevel vertene da Fernando Forestieri plutselig var alene med keeper. Han gjorde ingen feil, og spikret dermed sluttresultatet som ble 3-0. I midtuken tok Bolton i mot lokalrival Bury i ligacupen, og avanserte til neste runde etter en lang og tøff kamp. The Trotters stile forholdsvis sterkt fra start av, men måtte likevel ha ekstraomganger for å vinne kampen 3-2. Forrige sesong hadde Bolton 6-11-6 på eget gress, og bare to av de seks siste hjemmekampene i ligaen har endt med seier.

Bolton Wanderers:
10.juli: Brøndby – Bolton Wanderers 1-1 (C.Davies)
13.juli: Vestsjælland – Bolton Wanderers 0-1 (Feeney)
16.juli: Mjällby – Bolton Wanderers 3-2 (Beckford, Hall)
18.juli: Macclesfield Town – Bolton Wanderers 1-1 (Clough)
22.juli: Rochdale – Bolton Wanderers 0-2 (Danns, Wilkinson)
25.juli: Tranmere Rovers – Bolton Wanderers 1-1 (Spearing)
30.juli: Port Vale – Bolton Wanderers 1-2 (Mills, Beckford)
3.august: Bolton Wanderers – Vitesse Arnhem 0-1

Nottingham Forest fikk drømmemotstanderen i første serierunde da Blackpool kom på besøk. Blackpool hadde bare åtte spillere i troppen to uker før sesongåpningen, og hadde bare fått spilt to treningskamper i løpet av sommeren. Den ene av treningskampen ble spilt i midten av juli, og da var det for det meste prøvespillere som fikk bekle den oransje trøya. Derfor var det flere spillere som startet for Blackpool som ikke hadde spilt en eneste treningskamp i løpet av sommeren. Det gikk derfor som det måtte gå, og Forest trengte ikke lenge før de overlistet Blackpools nye målvakt, Joe Lewis. Andy Reid avleverte et flott skudd som smalt i stolpen, før Michail Antonio på fint vis satte returen i mål. Bare fem minutter senere scoret debutanten på motsatt side, Chris Burke, et enda flottere mål. Han fikk med seg ballen innover på banen og sendte avgårde et fantastisk skudd i lengste hjørne. Til tross for mange flere gode sjanser utover kampen, klarte ikke Forest score flere mål, og faktisk var det Blackpool som var nærmest scoring i andre omgang. Det skjedde da Andrea Orlandi plutselig fikk skyte fritt fra like utenfor sekstenmeteren, men skuddet gikk like til venstre for mål. Forest vant 2-0, og fikk dermed en meget komfortabel start på sesongen. I midtuken reiste de til Merceyside for å møte Tranmere Rovers i ligacupen, og vant der 1-0 etter en ny scoring fra Michail Antonio. Nå står en tøff bortekamp for tur, og der må de gjøre det bedre enn hva de presterte i vår. Stuart Pearce er nok fullt klar over at Forest bare vant én av sine åtte siste kamper på fremmed gress i vår, og det blir interessant å se hvordan han angriper denne kampen.

Nottingham Forest:
12.juli: Ilkestone Town – Nottingham Forest 0-4 (Osborn x2, Cox 2)
16.juli: Porto B – Nottingham Forest 2-3 (Veldwijk, Lansbury, McLaughlin)
19.juli: Rio Ave – Nottingham Forest 1-0
23.juli: Rotherham United – Nottingham Forest 1-0
27.juli: MK Dons – Nottingham Forest 1-0
30.juli: York City – Nottingham Forest 1-2 (Cox, Mackie)
2.august: Nottingham Forest – West Bromwich Albion 1-0 (Fryatt)

Vurdering: Bolton skuffet stort i serieåpningen, imens Forest viste styrke mot et svakt Blackpool-lag. Akkurat som i fjor på denne tiden, er det mye positivt rundt Forest. Jeg tror de kan ta sin tredje strake seier under Stuart Pearces ledelse, mot et Bolton-lag som kan gå på sitt tredje strake tap for sesongen.

Tips: B

____________________________________________________________________________________________

AFC Bournemouth – Brentford
Kampstart: 16.00
Dommer: Gavin Ward
Skader og Suspensjoner: Vertene har ingenting å melde om, imens Scott Hogan ikke rekker denne kampen heller for gjestene.

Det var Cherries-fansen som har fått æren av å kunne synge “We are top of the league” den siste uken, etter en maktdemonstrasjon borte mot Huddersfield Town i serieåpningen. Det gikk ikke mange sekundene etter avspark før Matt Ritchie fant Marc Pugh med en flott pasning, som Pugh på enkelt vis ekspederte i mål. Den neste halvtimen fortsatte Bournemouth å stresse vertene, og spesielt de farlige bakromsløpene til Callum Wilson ble fort en trussel. Etter å ha vært nære på å komme seg fri et par ganger, klaffet det endelig etter en halvtime spill. Wilson kom helt alene med Alex Smithies i Huddersfied-buret, og hadde god tid på å plassere ballen i nettmaskene. Like før pause fikk man se Oliver Norwood vise frem sin fantastiske skuddfot, men langskuddet smalt i treverket og spratt ut igjen, og derfor sto det 2-0 da lagene gikk i garderoben. Like etter pausen økte Yann Kermorgant ledelsen for gjestene, da han satte en retur i mål, etter at Marc Pugh ikke hadde klart å overliste keeperen med sin heading. Midtveis i andre omgang satte Wilson inn 4-0 til Bournemouth da han flikket et innlegg i mål med tærne. Avslutningen var alt annet enn hard, og man kan nok sette spørsmåltegn ved keeperspillet. Huddersfield kom til en del avslutninger i løpet av kampen, men de store sjansene uteble. Det gjorde de ikke hos Bournemouth som burde ha gått opp til 5-0 da Callum Wilson fikset straffespark et kvarter før slutt. Wilson ønsket å ta det selv for å sikre hat trick i debuten, men Smithies reddet straffesparket enkelt. Kampen endte til slutt 4-0, og oppturen fortsatte i midtuken. Eddie Howe gjorde en del endringer på laget, men likevel klarte Bournemouth slå Exeter 2-0 på bortebane. Dan Gosling fikk sin første kamp fra start i Cherries-drakten, og feiret det med scoring. Hjemme på Dean Court hadde de en del ustabile prestasjoner forrige sesong, men de avsluttet sesongen på flott vis med bare ett tap på de åtte siste kampene. Fire av de fem siste hjemmekampene endte med seier, og på disse kampene scoret de hele tretten mål. Kan det bli mer hjemmejubel på lørdag?

AFC Bournemouth:
11.juli: FC København – AFC Bournemouth 2-2 (Ritchie, Prøvespiller)
15.juli: Salisbury City – AFC Bournemouth 0-4 (Pitman, Francis, Pugh, MacDonald)
19.juli: Dorchester Town – AFC Bournemouth 0-11 (Kermorgant x4, Ritchie x2, Pitman x2, Wilson, Arter, Whitfield)
25.juli: AFC Bournemouth – Southampton 0-1
29.juli: Portsmouth – AFC Bournemouth 2-3 (Arter, Pitman, Rantie)
1.august: AFC Bournemouth – Swansea City 3-1 (Pugh x2, Pitman)
2.august: Oxford United – AFC Bournemouth 1-4 (Wilson x3, Stanislas)

Jeg hadde stor tro på at Brentford kunne få en flott start på sesongen da London-rival Charlton Athletic kom på besøk i sesongåpningen. Dessverre viste det seg at Charlton ga The Bees tøff motstand, og til slutt måtte Brentford være svært fornøyde med å få med seg ett poeng fra kampen. I første omgang viste Alex Pritchard seg fint frem med herlige detaljer, og flotte pasninger, men de store sjansene uteble. Nysigneringen Moses Odubajo hadde vist mye bra i sesongoppkjøringen, men var helt usynlig når det gjaldt som mest. I pausen måtte han forlate banen til fordel for en annen debutant i Marcos Tebar, men det hjalp ikke umiddelbart. Midtveis i andre omgang sendte Johnnie Jackson inn et hjørnespark, som Charltons imponerende spiss Igor Vetokele enkelt fikk heade i mål foran ekstatiske bortesupportere. Mot slutten av kampen så det ut som om The Addicks skulle få en drømmestart på sesongen, men seks minutter før full tid utlignet Tommy Smith i debuten. Han hadde blitt byttet innpå noen minutter i forveien, og imponerte med god ballkontroll da han mottok ballen i feltet, og hadde litt flaks da hans skudd skiftet retning og dermed fant nettmaskene. Et par minutter senere kunne Brentford tatt med seg alle poengene da Alan Judge sendte et frispark knallhardt i treverket. Dessverre for hjemmefansen traff den feil side av treverket. Det ble derfor bare ett poeng på Brentford, og nå skal de prøve å få med seg poeng fra bortebane mot serielederen AFC Bournemouth. Forrige sesong hadde de 9-9-5 på fremmed gress, og de vant ikke en eneste av deres seks siste kamper i opprykkssesongen. I midtuken var de involvert i en ellevill kamp mot Dagenham & Redbridge i ligacupen, hvor stillingen etter 90 minutter var 4-4, til tross for at de ledet 2-0 etter bare ni minutter spill. I ekstra omgangene scoret begge lagene to mål hver, slik at stillingen var 6-6 da det ble straffesparkkonkuranse. Der fikk Kevin O’Connor æren av å avgjøre det hele da han satte inn 4-2, og sendte dermed Brentford videre til neste runde. Jeg tviler på at det blir like mange mål i lørdagens kamp, men jeg forventer likevel en fantastisk kamp.

Brentford:
18.juli: Boreham Wood – Brentford 1-3 (Bidwell, O’Connor, Selvmål)
22.juli: Barnet – Brentford 1-5 (Judge x2, Dallas, Gray, Moore)
26.juli: Brentford – Nice 3-2 (Pritchard x2, Gray)
29.juli: Brentford – Osasuna 0-4
2.august: Brentford – Crystal Palace 3-2 (Gray, Odubajo, Douglas)

Vurdering: Bournemouth med flotte hjemmeseire på slutten av forrige sesong, og imponerte stort forrige helg. Brentford skuffet på fremmed gress på slutten av forrige sesong, og gjorde en brukbar start på sesongen forrige helg. Jeg klarer ikke se hvordan Bournemouth skal rote bort tre poeng her.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Cardiff City – Huddersfield Town
Kampstart: 16.00
Dommer: Keith Hill
Skader og Suspensjoner: Javi Guerra er ute med skade, imens Juan Cala er tilbake fra suspensjon. James Vaughan og Anthony Gerrard er mest sannsynlig ute hos gjestene.

Ole Gunnar Solskjær fikk lov til å følge Cardiff City ned til Championship, og har fått den vanskelige oppgaven med å lede laget opp til Premier League igjen. I løpet av sommeren har han hentet inn flere spillere, og spesielt på spissplassen har det kommet inn et par spillere. Adam Le Fondre, Federico Macheda og Javi Guerra har alle kommet inn for å gi Kenwyne Jones og Nicky Maynard konkurranse på topp. Bare to av de tolv siste lagene som har kommet ned fra Premier League, har klarte å rykke opp igjen på første forsøk, og det kan bli tøft å klare det for Cardiff dersom de spiller slik som de gjorde mot Blackburn Rovers i sesongåpningen i store deler av den kommende sesongen. Til tross for en dårlig kamp mot Blackburn, hvor de slet med å finne hverandre med pasningene, samtidig som de ble presset langt bak på banen i store deler av kampen, klarte de likevel få med seg et viktig poeng. De tok ledelsen etter et kvarter da Kenwyne Jones fant nettmaskene. Målet kom etter at Peter Whittingham hadde sendt et frispark inn i feltet med sin presise venstrefot, som Mark Hudson stusset videre til en umarkert Jones. Den høyreiste spissen hadde få problemer med å overliste Paul Robinson i Blackburn-buret, og kunne dermed feire scoring med en salto. Allerede før målet hadde Cardiff vært nære på et par dødballer, og bortsett fra det skapte de ikke noe særlig trøbbel for vertene på Ewood Park. Fem minutter før pause utlignet Blackburn Rovers etter et fantastisk langskudd fra Tom Cairney, og i andre omgang ble det ingen flere scoringer, noe Cardiff må ha vært mest fornøyd med. De ble nemlig presset kraftig, og hadde bare 35% ballbesittelse. Det var faktisk bare ett lag i Championship som hadde færre pasninger og lavere treffprosent på pasningene enn det The Bluebirds hadde i første serierunde. Nå er det duket for hjemmekamp, og da får vi mest sannsynlig se helt annerledes spill fra Cardiff. På onsdag møtte de Coventry City i ligacupen, og der ble det avansement. En målgivende pasning fra Mats Møller Dæhli var med på å sikre 2-1 seier for The Bluebirds, og målene ble scoret av nysigneringen Guido Burgstaller og et selvmål. På lørdag er de favoritter igjen, og det blir spennende å se om de kan ta en ny seier da.

Cardiff City:
7.juli: Carmarthen Town – Cardiff City 0-3 (Mason, Maynard, Macheda)
12.juli: Bath City – Cardiff City 1-1 (Berget)
19.juli: 1860 Munchen – Cardiff City 2-3 (Velikonja, Whittingham, Macheda)
19.juli: KS Teuta Dürres – Cardiff City 0-3 (Guerra, Le Fondre, Burgstaller)
22.juli: FK Amkar – Cardiff City 3-0
27.juli: Yeovil Town – Cardiff City 1-4 (Jones x2, Connolly, Le Fondre)
2.august: Cardiff City – Wolfsburg 3-3 (Whittingham, Maynard, Bo-Kyung)

For en utrolig sesongåpning Huddersfield-fansen fikk oppleve, og dessverre var det ingenting å juble for. De ble ydmyket på eget gress av AFC Bournemouth, og allerede dagen etter sesongens første kamp forlot Mark Robins jobben som manager på John Smith’s Stadium. Mest sannsynlig har han blitt sparket, selv om det ikke står det i pressemeldingen som klubben sendte ut. Hva som får en klubb til å fjerne manageren sin etter første kamp i sesongen, er noe jeg sliter med å forstå. Dersom man var så usikker på om Robins var rett mann til å lede Huddersfield videre, burde man kvittet seg med han allerede før sommeren, og ikke latt han få lede laget gjennom hele sesongoppkjøringen. Gjennom hele forrige sesong så man hvor ustabile Huddersfield var, og mot slutten av sesongen ble de bare dårligere og dårligere. Derfor kan de ikke ha blitt veldig overrasket over at det ble tap mot Bournemouth i første serierunde. The Cherries tok ledelsen på John Smith’s Stadium under ett minutt etter avspark, da Marc Pugh ble spilt alene med keeper. Callum Wilson doblet ledelsen etter en halvtime, og hans hurtighet og smarte løp klarte aldri Huddersfield stoppe. Man kunne se lenge før Wilsons første scoring at han kom til å få mange sjanser i lørdagens kamp, men likevel klarte ikke Huddersfield stoppe han. Like etter pause gikk Bournemouth opp til 3-0 ved Yann Kermorgant, før Wilson scoret sitt andre for dagen midtveis i andre omgang. Et kvarter før slutt kunne det hele blitt enda mer ydmykende for vertene da Bournemouth fikk straffespark, men Terriers-målvakt Alex Smithies reddet straffesparket mesterlig. Under et døgn etter kampen forlot altså Mark Robins klubben, og frem til de finner en ny sjef, vil Mark Lillis lede laget. Han har vært midlertidig manager i Huddersfield ved to tidligere anledninger, og i fjor ledet han laget i fem kamper før Robins ble ansatt. I midtuken ledet han The Terriers videre til neste runde i ligacupen etter 5-3 seier borte mot Chesterfield. De lå under 3-1 med minutter igjen av kampen, men to scoringer like før slutt ga ekstraomganger. Der scoret de to raske mål, og sikret dermed seier i en kamp hvor Nakhi Wells blant annet scoret tre mål. På bortebane hadde Huddersfield skuffende 6-5-12 forrige sesong, men de avsluttet sesongen med to strake borteseire mot Yeovil Town og Watford. Med tanke på borteseieren i ligacupen, kan de nå sikre seg sin fjerde strake borteseier dersom de slår Cardiff City på lørdag.

Huddersfield Town:
21.juli: Guiseley – Huddersfield Town 1-4 (Holmes, Charles, Bunn, Norwood)
26.juli: Scunthorpe United – Huddersfield Town 1-0
29.juli: Sheffield United – Huddersfield Town 0-1 (Hammill)
2.august: Oldham Athletic – Huddersfield Town 3-1 (Wells)
5.august: Huddersfield Town – Newcastle United 2-2 (Majewski, Stead)

Vurdering: Huddersfield ble ydmyket i serieåpningen og har for tiden ikke manager. Cardiff skuffet litt forrige helg, men våkner nok til denne kampen. Jeg kan ikke se for meg noe annet enn hjemmeseier.

Tips: H

________________________________________________________________________________________________________

Charlton Athletic – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Dommer: Andy D’Urso
Skader og Suspensjoner: Ben Watson, Chris McCann og James McClean er ute hos gjestene. Vertene har ingen nye skader å melde om.

Jeg hadde ikke stor tro på Charlton foran denne sesongen, men flere ganger under sesongåpningen mot Brentford viste de takter som ga meg i hvert fall et bedre inntrykk enn hva jeg satt igjen med i sommer. Herlig kriging og en solid spiss i Igor Vetokele kan sørge for mye juling utover sesongen, og flere spillere viste seg frem på en bra måte. Vingen Johann Berg Gudmundsson som ble hentet i sommer var den som kanskje imponerte meg mest sammen med Vetokele, ettersom han hadde en veldig oppofrende spillestil og gode pasninger. Det fikk man i hvert fall se da han traff sin lagkamerat, George Tucudean, med en fantastisk pasning i første omgang. Spissen bommet dessverre alene med keeper, men dersom Gudmundsson leverer flere slike pasninger fremover, vil han nok få en høy status blant fansen. Mot Brentford fikk man først servert en forholdsvis kjedelig første omgang, hvor avslutningen til Tucudean var omgangens eneste skikkelig store sjanse. Tjue minutter ut i andre omgang kom kampens første scoring da Johnnie Jackson fant Igor Vetokele på et hjørnespark. Spissen som ble hentet fra FC København i sommer vant duellen mot Brentford-målvak David Button, og sendte ballen i mål med hodet. Etterhvert som kampen gikk mot slutten, så det ut som om Charlton skulle stikke av med alle poengene, men ti minutter før slutt fikk Tommy Smith sin debut for vertene. Han trengte bare et par minutter på å presentere seg da han først vendte av en spiller, før han satte ballen i mål via en annen. Helt på tampen kunne Brentford tatt alle poengene da de fikk frispark i flott hold, men Alan Judge sendte ballen i treverket. Det endte dermed uavgjort i sesongåpningen, men i midtuken vant de komfortabelt. De møtte Colchester United i ligacupens første runde, og vant 4-0 etter mål fra Yoni Buyens, Simon Church og Lawrie Wilson. Sistnevnte scoret to ganger, slik som han gjorde mot Brighton & Hove Albion i romjulen i fjor. Nå skal de spille sin første hjemmekamp i ligaen for sesongen, og forhåpentligvis går det bedre enn forrige sesong. Da hadde de 7-6-10 på eget gress, og scoret under ett mål i snitt per hjemmekamp.

Charlton Athletic:
5.juli: Standard Liege – Charlton Athletic 2-0
6.juli: Sint Truiden – Charlton Athletic 0-0
12.juli: Welling United – Charlton Athletic 2-0
16.juli: Gibraltar XI – Charlton Athletic 1-5 (Vetokele x2, Harriott, Tucudean, Church)
19.juli: Atletico Club de Portugal – Charlton Athletic 0-2 (Tucudean, Jackson)
23.juli: Ebbsfleet Town – Charlton Athletic 1-0
26.juli: Charlton Athletic – Southend United 1-0 (Gudmundsson)
30.juli: Peterborough United – Charlton Athletic 0-0
2.august: Portsmouth – Charlton Athletic 1-2 (Vetokele, Tucudean)

Wigan Athletic ødela oddsbongen min forrige helg, og det gjorde de nok for mange andre også. De er en av de største opprykksfavorittene, og Uwe Rösler har forsterket et allerede bra lag i løpet av sommeren. I sesongoppkjøringen fikk man se varierende prestasjoner fra The Latics, men til tross for det var det overraskende å se de såpass svake som det de var da et skadeskutt Reading kom på besøk. Gjestene manglet flere viktige spillere på grunn av skader, samtidig som de hadde mistet flere sentrale spillere i løpet av sommeren. Allerede fra starten av kampen presset Reading på, og skapte flere gode sjanser. Likevel var det Wigan som tok ledelsen midtveis i første omgang da Callum McManaman på herlig vis chippet inn sesongens første scoring. Etter mer Reading-press videre i kampen, klarte ikke Wigan stå i mot lenger da det gjensto tjue minutter av kampen. Shaun Cummings scoret sitt første mål noensinne på seniornivå med et herlig skudd fra utenfor sekstenmeteren. Like etterpå trodde de fleste på DW Stadium at Nick Blackman hadde sendt gjestene i ledelsen, men hans skudd traff stolpen og spratt ut igjen. Reading skulle likevel ikke vente lenge før ledermålet kom. Et frispark ble slått på Alex Pearce på bakre stolpe, og han headet den motsatt vei til en umarkert Sean Morrison. Sistnevnte headet ballen i mål, og tok sin “Frokostblanding-feiring” på samme stadion som han gjorde det på for to år siden. The Royals så ut til å gå mot tre fortjente poeng, men på overtid utlignet vertene da James McArthur plutselig ble stusset alene gjennom innenfor sekstenmeteren. Han kunne enkelt heade inn 2-2, og sørget dermed for ett viktig, men ufortjent poeng for vertene. I midtuken gjorde Uwe Rösler flere endringer på laget da de møtte Burton Albion i ligacupen, og røk ut etter et surt 2-1 tap borte mot The Brewers. Nå skal de spille en ny bortekamp, og der hadde de 9-3-11 forrige sesong. På tampen av forrige sesong hadde de bare én seier på de fem siste bortekampene, og den kom mot det håpløse hjemmelaget Birmingham City.

Wigan Athletic:
5.juli: Havelse – Wigan Athletic 1-3 (Jennings, Fortune, McClean)
15.juli: Wigan Athletic – Besiktas 2-1 (Waghorn)
19.juli: Rochdale – Wigan Athletic 2-1 (Tavernier)
26.juli: Fortuna Düsseldorf – Wigan Athletic 4-1 (Riera)
1.august: Paderborn – Wigan Athletic 0-1 (Perch)

Vurdering: Wigan skuffet i sesongåpningen, imens Charlton viste mye bra mot Brentford. Magefølelsen sier likevel borteseier til Wigan, men det beste tipset vil nok være å holde seg unna spill. 

Tips: B

________________________________________________________________________________________________________

Fulham – Millwall
Kampstart: 16.00
Dommer: Lee Mason
Skader og Suspensjoner: Felix Magath skal være usikker på den fysiske formen til Ross McCormack, og kan komme til å vrake skotten. Matt Briggs er ute for gjestene, og får dermed ikke møte gamleklubben.

Fulham fikk seg et ublidt møte med The Championship, og etter kampen mot Ipswich Town uttrykte Felix Magath skuffelse over at dommeren ikke beskyttet spillerne fra tøffe taklinger. Ipswich-sjef Mick McCarthy hadde følgende å si om Magaths meninger: “Dette er Championship, fortell Magath at han har 45 slike kamper igjen av sesongen”. Ipswich tok ledelsen mot Fulham etter en halvtime da Daryl Murphy fikk ballen fra Luke Hyam, og satte full fart frem mot mål. Han parkerte Shaun Hutchinson på stopperplass hos Fulham, og plasserte ballen flott i mål bak debutant Jesse Joronen i Fulham-buret. En halvtime senere økte Ipswich ledelsen, og nok en gang var Hutchinson involvert med negative fortegn. Han tapte en duell mot Daryl Murphy nede ved hjørneflagget, og Murphy sendte et lurt innlegg inn mot første stolpe. Den ble først klarert, men den løse ballen ble ekspeditert i mål av David McGoldrick. Superspissen har vært ute med skade i mange måneder, men fikk sitt comeback da han ble byttet inn like før pause. Fulham hadde mye ball gjennom kampen, men truet sjeldent Ipswich-målvakt Dean Gerken. Et kvarter før slutt satte Magath inn 17 år gamle Patrick Roberts, og han ble ett av få lyspunktet for Fulham i serieåpningen. Med herlig direkte spill og god jobbing, skapte han flere sjanser for The Cottagers, og spilte en viktig rolle i reduseringen. En lang crossball fant Roberts på høyresiden, og han spilte ballen enkelt videre til Tim Hoogland ettersom Ipswich-backen Tyrone Mings skled på gresset. Hoogland dro seg fint inn i sekstenmeteren, og sendte avgårde et skudd som gikk i mål via en Ipswich-spiller. Flere mål ble det ikke, og Fulham måtte reise hjem til London uten poeng. I midtuken har de fått spillefri på grunn av walkover i ligacupen, og nå skal det endelig spilles Championship-fotball på Craven Cottage. Forrige sesong vant de bare fem hjemmekamper, men de avsluttet likevel positivt med bare ett tap på de fem siste på eget gress.

Fulham:
5.juli: East Fife – Fulham 0-3 (Zverotic, Rodallega, Woodrow)
12.juli: Motherwell – Fulham 0-2 (Burgess, Stafylidis)
19.juli: Crawley Town – Fulham 0-2 (Stafylidis, Rodallega)
26.juli: D.C. United – Fulham 0-3 (Dembele x3)
30.juli: Simurq PFK – Fulham Avlyst grunnet overvann på banen
2.august: Çaykur Rizespor – Fulham (Woodrow)

Millwall så lenge ut til å være klar for League One mot slutten av forrige sesong, men en fantastisk sluttspurt med åtte kamper på rad uten tap sørget for fornyet kontrakt i Championship. Ian Holloway har ikke hentet inn mange spillere i løpet av sommeren, men likevel er det en virkelig positiv følelse rundt The Den for tiden. I åpningskampen mot Leeds United fikk vi se tydelig tegn på det da de gikk opp i ledelsen etter bare åtte minutter spill. Et hjørnespark nede på høyresiden ble tatt kort, hvor Lee Martin brukte sin eminente innleggsfot til å finne Mark Beevers inne i feltet. Han plasserte ballen fint nede i hjørnet med en god avslutning, og kunne juble stort for sitt første mål på nesten to år. Senere i første omgang fikk kaptein Alan Dunne en fantastisk mulighet til å heade ballen i mål da han sto umarkert inne i sekstenmeteren, men headingen gikk rett på Leeds-målvakt Marco Silvestri. I starten av andre omgang slapp de med skrekken da målvakt Davide Forde kolliderte med målscorer Mark Beevers, og ga Leeds en stor sjanse. Nicky Ajose plukket opp den løse ballen, og fant Noel Hunt med en fin pasning. Hunt, klarte derimot ikke overliste Alan Dunne som sto på streken. Utover andre omgang virket det mer sannsynlig at Millwall skulle øke ledelsen, enn at Leeds skulle utligne, og like før slutt kom målet som avgjorde kampen. Lee Gregory ble spilt gjennom, og ble nesten lagt i bakken av Leeds-målvakt Marco Silvestri. I stedet for å kaste seg, holdt Gregory seg på beina, men i neste duell ble han lagt i bakken av Lewis Cook. Dommeren blåste for straffespark, og det satte Shaun Williams sikkert i mål. Det ble dermed tre viktige poeng for Millwall, som nå har ti kamper på rad uten tap etter at de slo Wycombe Wanderers i ligacupen i midtuken. Matt Briggs scoret kampens eneste mål i det oppgjøret, og nå jakter London-klubben sin ellevte strake uten tap.

Millwall:
15.juli: Dartford – Millwall 0-1 (Easter)
19.juli: Stevenage – Millwall 2-2 (Easter, Bailey)
1.august: Millwall – Real Mallorca 1-0 (Easter)

Vurdering: Fulham favoritter, men må opp flere hakk fra det de viste mot Ipswich. Her møter de et formsterkt Millwall-lag som knapt husker hvordan det føles å tape en kamp. De spesialiserte seg nærmest på å vinne borte mot antatt bedre lag som liker å holde ballen i laget, og nettopp derfor tror jeg Millwall kan overraske i dette London-derbyet. Jeg tar sjansen, og går for borteseier på Craven Cottage.

Tips: B

_______________________________________________________________________________________________________

Norwich City – Watford
Kampstart: 16.00
Dommer: Paul Tierney
Skader og Suspensjoner: Jonny Howson og Gary Hooper er ute med skader hos vertene, imens Martin Olsson er suspendert. Lloyd Doyley og Mathias Ranegie er usikre, imens Craig Cathcart og Ikechi Anya er ute.

Opprykk på første forsøk etter å ha rykket ned fra Premier League, er alt annet enn en enkel oppgave. Bare to av de tolv siste lagene som har rykket ned fra Premier League har returnert til øverste nivå på første forsøk. Dersom Norwich har planer om å gjøre som de to lagene som faktisk klarte et umidelbart opprykk, må prestere mye bedre enn hva de gjorde mot Wolves. Med Lewis Grabban og Nathan Redmond fremme på banen, fikk de to kjappe spisser som kunne true bakrom, men problemet er at de aldri klarte utnytte det. Derfor slet de enormt med å skape noe som helst mot Wolves, selv om det skal nevnes at Wolves ikke truet Norwich noe særlig de heller. Første omgang var et eneste stort gjesp, men et kvarter ut i andre omgang ble det mer action da Norwich-backen Martin Olsson ble utvist etter to gule kort. Det andre gule kortet fikk han da han la Rajiv van La Parra i bakken, etter å ha blitt parkert i en løpsduell. Olsson sparket en flaske bort i frustrasjon da han forlot banen, og bare få minutter senere tok Wolves ledelsen. Van La Parra fant David Edwards med et fantastisk innlegg, og den walisiske midtbanespilleren headet ballen fint i mål. Mer skjedde det ikke i den kampen, og Norwich måtte dermed reise hjem til Norfolk uten poeng i sesongåpningen. I midtuken hadde de spillefri grunnet walkover i første runde av ligacupen, og har derfor forberedt seg på at Championship igjen kommer til Carrow Road denne helgen. Forrige sesong hadde de 6-6-7 på eget gress, og på de to hjemmekampene Neil Adams ledet kanarifuglene i før sesongslutt, tapte de 3-2 mot Liverpool og 2-0 mot Arsenal. Derfor kan Norwich ta sin første hjemmeseier under Adams ledelse på lørdag.

Norwich City:
12.juli: Dereham Town – Norwich City 0-1 (Lafferty)
15.juli: Braintree Town – Norwich City 1-6 (van Wolfswinkel x2, Surman, Lafferty, Redmond, Johnson)
20.juli: Sammensatt XI fra Aosta – Norwich City 0-13 (Martin x2, Pilkington x2, Loza x2, Ja.Murphy x2, Hooper, Hoolahan, Whittaker, Redmond, Jo.Murphy)
25.juli: SC Bastia – Norwich City 1-1 (Pilkington)
28.juli: Norwich City – Nice 5-1 (Redmond, Grabban, Johnson, Surman, Elliott Bennett)
1.august: Norwich City – Celta Vigo 2-2 (Grabban x2)

Når man har muligheten til å stille med spillere som Lewis McGugan, Almen Abdi, Troy Deeney og Matej Vydra fra start, er det liten tvil om at du kommer til å få scoringer. Det fikk vi se etter bare et kvarter spill mot Bolton Wanderers i sesongåpningen. Troy Deeney ble spilt nydelig gjennom av Gabriele Angella, og vippet ballen nydelig over Andy Lonergan i Bolton-buret. Bare få minutter senere doblet de ledelsen da gjenvendte Matej Vydra jaget en ball nedover høyresiden. Han klarte ta ballen før den gikk over dødlinjen, lurte bort Tim Ream med en skuddfinte, før han plasserte ballen på fint vis i mål. Det ble ikke flere mål frem til pause, men etter hvilen kunne det fort ha blitt en drømmescoring for debutant Juan Carlos Paredes. Den Ecuadorianske landslagsspilleren storspilte på høyresiden, og rett etter avspark i andre omgang smalt treverket bak Andy Lonergan da Paredes testet ut skuddfoten. Utover i omgangen kom begge lagene til flere sjanser, og Bolton var nære da Liam Feeney ladet kanonen fra langt hold. Ikke lenge før slutt fastsatte Fernando Forestieri sluttresultatet til 3-0 da han gjorde alt riktig da han kom alene med keeper. I midtuken fikk Lloyd Dyer sin første kamp fra start for Watford, og feiret det med å score kampens eneste mål da Watford avanserte i ligacupen etter en 1-0 seier borte mot Stevenage. På bortebane var Watford overraskende dårlige forrige sesong, noe som var spesielt skuffende ettersom de tok svært mange poeng på fremmed gress under Gianfranco Zolas ledelse. I vår avsluttet de med bare én seier på de ti siste bortekampene, og dette er noe hovedtrener Giuseppe Sannino må gjøre noe med denne sesongen.

Watford:
5.juli: SK Austria Klagenfurt – Watford 0-1 (Dyer)
8.juli: SV Feldkirchen – Watford 0-7 (Vydra, Adbi, Murray, Ranegie, McGugan, Forestieri, Selvmål)
12.juli: Watford – Rubin Kazan 0-0
13.juli: Watford – FC Chemnitzer 0-0
26.juli: St Albans – Watford 0-5 (Battochio x2, Ranegie, Anya, Selvmål)
30.juli: Coventry City – Watford 1-0
2.august: Watford – Udinese 2-2 (McGugan, Ranegie)

Vurdering: Watford skuffet på bortebane i vår, og det blir spennende å se om de kan gjøre noe med det denne sesongen. Norwich skuffet forrige helg, men de vil nok angripe kampen på en annen måte på hjemmebane. Jeg ha troen på at vertene tar tre poeng, men ville ikke satt mye penger på det med tanke på hvor imponerende Watford var forrige helg, samt de offensive spillerne de har til rådighet.

Tips: H

______________________________________________________________________________________________________________

Reading – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Dommer: Simon Hooper
Skader og Suspensjoner: Hal-Robson Kanu, Jem Karacan, Garath McCleary, Danny Williams og Danny Guthrie er alle ute hos vertene. Cameron Stewart og Stephen Hunt er ute hos gjestene. 

Nigel Adkins har måttet tåle mye ufortjent pepper i sommer, ettersom han ikke fikk muligheten til å forsterke laget før like før seriestart, grunnet en pågående oppkjøpsprosess. En av lagets beste spillere i Adam Le Fondre forsvant til en ligarival, og det eneste man hentet inn var en en ungdomsspiller som ikke var tiltenkt en plass på førstelaget. Forrige uke fikk de endelig lov til å hente spillere igjen, og da kom både Simon Cox og Jamie Mackie fra Nottingham Forest. Denne uken har Anton Ferdinand kommet inn, og det var veldig viktig, ettersom målscoreren fra forrige helg, Sean Morrison, ser ut til å forlate klubben til fordel for Cardiff City. Selv om laget ikke har blitt styrket i løpet av ferien, imponerte de likevel stort i sesongåpningen. I en av ligaens hardeste bortekamper mot Wigan Athletic, leverte de flott fotball fra første spark på ballen. Wigan slet veldig mot Nigel Adkins og hans menn, og det var definitivt mot spillets gang da Callum McManaman sendte The Latics i ledelsen midtveis i første omgang. Reading presset på videre, men fikk ikke utlignet før det gjenstod tjue minutter av kampen. Da ladet plutselig Shaun Cummings kanonen, og scoret dermed sitt første mål på seniornivå noensinne. Like etterpå traff Nick Blackman stolpen med et flott skudd, men det gikk ikke mange minuttene før de fant nettmaskene igjen. Et frispark fant Alex Pearce på bakre stolpe, og han fant deretter sin stopperkollega Sean Morrison med en heading. Morrison hadde dermed ingen problem med å nikke Reading i ledelsen. De så ut til å gå mot tre sterke poeng, men på overtid klarte Wigan på en eller annen måte utligne ved James McArthur. Han ble stusset gjennom etter et langt fremspill, og gjorde ingen feil da han var alene med Adam Federici. Kampen endte dermed 2-2, men i midtuken klarte de vinne da Newport County kom på besøk i ligacupen. The Royals vant 3-1 etter mål fra Craig Tanner, Pavel Pogrebnyak og Nick Blackman. Nå skal de spille en ny hjemmekamp, og der har de mye å forbedre med tanke på forrige sesong. Bare én av de ni siste hjemmekampene i ligaen har endt med seier, og det er ikke bra nok hvis man har planer om å kjempe i toppen.

Reading:
15.juli: Exeter City – Reading 0-1 (Edwards)
19.juli: Yeovil Town – Reading 1-1 (Pogrebnyak)
26.juli: Wycombe Wanderers – Reading 0-2 (Pogrebnyak, Taylor)
29.juli: Stevenage – Reading 0-0
2.august: Reading – Swansea 1-3 (Blackman)

Ipswich Town fikk en drømmestart på sesongen da Fulham kom på besøk lørdag kveld. De leverte en solid kamp, og hadde forholdsvis god kontroll på et Fulham-lag som har kommet ned fra Premier League. Med Jonathan Parr skadet, og David McGoldrick meget usikker, var det usikkert hvor bra det kom til å gå mot Fulham. Det var dog ingen grunn til bekymring, for det tok ikke mer enn en halvtime før traktorgutta tok ledelsen. Luke Hyam fant Daryl Murphy med en pasning, og Murphy parkerte Shaun Hutchinson i Fulham-forsvaret, før han plasserte ballen flott i mål bak en utspilt debutant i Jesse Joronen. Like før pause gjorde David McGoldrick et etterlenget comeback etter mange måneder på skadelisten, og et kvarter ut i andre omgang økte McGoldrick ledelsen for Ipswich. Daryl Murphy gjorde et flott forarbeid, og hans innlegg havnet til slutt opp hos McGoldrick som klemte ballen i mål fra returrommet. Mot slutten av kampen yppet Fulham litt etter at 17 år gamle Patrick Roberts entret banen, og reduserte til 1-2 da Tim Hoogland skjøt ballen i mål via en Ipswich-spiller. Flere mål ble det dog ikke, og Ipswich kunne dermed juble for tre svært viktige poeng. I midtuken gjorde Mick McCarthy flere endringer da de tok turen til Crawley i ligacupen, og Jack Marriott og Michael Clarke fikk sine første kamper fra start på førstelaget. Med såpass store endringer på laget, var det ikke så overraskende at de tapte 1-0 etter ekstraomganger. Nå skal de prøve seg i ny bortekamp, men mot bedre motstand. I fjor møtte de Reading på Madejski Stadium i serieåpningen, og tapte da 2-1. Totalt hadde de 6-8-9 på fremmed gress forrige sesong, og hele tre av de fire siste bortekampene endte med tap. Det må de gjøre noe med dersom de har planer om å kjempe i toppen denne sesongen.

Ipswich Town:
12.juli: Shelbourne – Ipswich Town 0-4 (McQueen, Marriott, Mings, Anderson)
16.juli: Ipswich Town – West Ham United 0-0
23.juli: Colchester United – Ipswich Town 0-3 (Nouble x2, Marriott)
26.juli: Gillingham – Ipswich Town 0-2 (Hyam, Henshall)
29.juli: Southend United – Ipswich Town 1-2 (Wordsworth, Bajner)
2.august: Leyton Orient – Ipswich Town 1-1 (Bajner)

Vurdering: Reading imponerte i sesongåpningen, men var uheldig som ikke fikk med seg tre poeng. Nå skal de igjen prøve seg på hjemmebane, og der slet de i vår. Jeg tror likevel at de kan klare få med seg tre poeng i dette oppgjøret, hvis de klarer fortsette det gode spillet fra forrige helg. Jeg har troen på en jevn kamp, som vertene vipper til sin fordel. Nesten akkurat som da lagene møttes på Madejski Stadium i fjor.

Tips: H

______________________________________________________________________________________________________________

Sheffield Wednesday – Derby County
Kampstart: 16.00
Dommer: Scott Duncan
Skader og Suspensjoner: Kamil Zayatte er muligens tilbake for vertene, imens Stevie May kan få sin debut. Jake Buxton er usikker hos gjestene, og kan bli erstattet av Zak Whitbread.

Forrige sesong startet Sheffield Wednesday sesongen med tolv kamper på rad uten seier. Denne sesongen ble det tre poeng på første forsøk, til tross for at de startet sesongen med en tøff kamp borte mot Brighton & Hove Albion. Vertene startet friskt med et par halvsjanser, hvor blant annet Kazenga LuaLua viste seg frem ved et par anledninger. Til tross for det stjal Wednesday oppmerksomheten fem minutter før pause da Giles Coke scoret det som etterhvert ble kåret til “Rundens Mål” her på siden. Han fikk en ball på venstresiden av Jaques Maghoma, og på sitt første touch curlet han ballen nydelig inn i lengste hjørne. Fem minutter etter pause økte Owls-fansen håpet om å ta med seg tre poeng nordover da Brighton-spilleren Andrew Crofts fikk rødt kort etter å ha prøvd å dele Sam Hutchinson i to. Med en mann mer på banen skulle man tro at resten av kampen ville være grei skuring for bortelaget, men Brighton ga aldri opp. De presset på og skapte flere gode sjanser, og spesielt den tidligere Wednesday-spilleren Chris O’Grady burde ha utlignet for The Seagulls. Wednesday klarte stå i mot presset til siste fløytesignal, og tok tre viktige poeng, til tross for at de bare hadde ett skudd på mål i løpet av kampen. I midtuken tok de en flott 3-0 seier hjemme mot Notts County, og mest spesielt var nok det fakum at Gary Madine scoret for vertene. Han hadde ikke startet en kamp for uglene på halvannet år, men leverte altså varene da han endelig fikk muligheten. Grunnen til det lange fraværet er blant annet et fengselsopphold etter å ha gitt et par fotballsupportere juling. Jaques Maghoma og Atdhe Nuhiu scoret de to andre målene for Wednesday. Hjemme på Hillsborough avsluttet de vårsesongen med fire kamper på rad uten seier, og den rekken bør stoppes så raskt som mulig, og kanskje allerede på lørdag mot Derby.

Sheffield Wednesday:
12.juli: York City – Sheffield Wednesday 0-2 (Selvmål, Maguire)
18.juli: Bury – Sheffield Wednesday 1-3 (Coke, Nuhiu, Maghoma)
27.juli: Doncaster Rovers – Sheffield Wednesday 2-2 (Nuhiu, Antonio)
30.juli: Sheffield Wednesday – Newcastle United 0-1
2.august: Barnsley – Sheffield Wednesday 1-1 (Lee)

Derby County har blitt gjort til stor favoritt til å vinne Championship denne sesongen, og det med god grunn. De sjarmerte oss alle med fantastisk fotball forrige sesong, og så langt ser det ut som om vi har mer av det samme i vente denne sesongen. I sesongåpningen fikk de besøk av nyopprykkede Rotherham United, og det gikk ikke mange minuttene før vi fikk se mye av det samme som i fjor. Herlig ballbesittende fotball, kombinert med lynkjappe kontringer, er en herlig og moderne spillestil som Derby mestrer utmerket. Tidlig i kampen burde nok Jamie Ward sendt Derby i ledelsen da han fikk heade upresset fra rundt fem meters hold, men Rotherham-keeperen Adam Collin reddet mesterlig. Senere i første omgang var det Rotherham sin tur til å være farlig frempå, og det skjedde på et hjørnespark. Ben Pringle sendte et innlegg på Kari Arnason på første stolpe, og han klarte på imponerende vis heade den forbi Derby-målvakt Lee Grant, og mot bakre stolpe. Halv stadion trodde nok at det ble scoring, men supertalentet Will Hughes fikk klarert den unna. I andre omgang skjedde det ikke spesielt mye, frem til Derby scoret kampens eneste mål åtte minutter før slutt. Nysigneringen Cyrus Christie var på et av sine mange imponerende løp fra høyrebacken, og spilte ballen ut til en fremadstormende Jeff Hendrick. Midtbanespilleren som avsluttet forrige sesong med fire mål på fem kamper, curlet ballen nydelig i mål. Fire minutter på overtid var Rotherham svært nær ved å utligne da Kieran Agard kom seg fri inne i sekstenmeteren. Agards avslutning overlistet Derby-keeper Lee Grant, men denne gangen var det Craig Forsyth som klarte avverge muligheten. Det endte til slutt 1-0 til Derby, som dermed fikk en drømmestart på sesongen. Bare to dager senere skulle Derby spille ligacupkamp mot Carlisle United. Etter en kjedelig første omgang, hevet de spillet til andre omgang. De skapte flere sjanser, og så ut til å ha god kontroll. Jeff Hendrick og Chris Martin scoret etterhvert to mål som sørget for 2-0 seier til The Rams, og avansement til neste runde.

Derby County:
3.juli: Matlock Town – Derby County 0-1 (Forsyth)
5.juli: Ilkeston F.C. – Derby County 0-0
8.juli: Nuneaton Town – Derby County 1-2 (Ward, Bennett)
19.juli: Notts County – Derby County 1-3 (Martin x3)
22.juli: Zenith St.Petersburg – Derby County 2-0
25.juli: Slavija Sarajevo – Derby County 0-1 (Bryson)
29.juli: Burton Albion – Derby County 0-1 (Hendrick)
2.august: Derby County – Glasgow Rangers 2-0 (Martin)

Vurdering: Jeg har Derby som favoritt til å gå opp denne sesongen, og foreløpig angrer jeg ikke på det valget. Her møter det et Wednesday-lag som er fulle av selvtillit, men likevel tror jeg The Rams kan få med seg samtlige poeng. Lett blir det uansett ikke for Steve McClaren & Co.

Tips: B

About The Author

Leave a Reply