Vi har allerede kommet til 4.serierunde i Championship, og helgens runde er spekket med godbiter. Like etter frokost er det duket for en av sesongens store høydepunkter når Ipswich Town og Norwich City møtes til “Old Farm” derby. Les deg opp foran samtlige av helgens kamper her.

Skrevet av: Eirik Aase

Rundens TV-kamper: 
13.15: Ipswich Town – Norwich City (TV2 Sport Premium 2)
16.00: Derby County – Fulham (TV2 Sport Premium 2)

Rundens Oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Derby County – Fulham (Hjemmeseier) 1,75
Watford – Leeds United (Hjemmeseier) 1,67
Totalodds: 2,92

nordicbetnylogo

______________________________________________________________________________________________________________

Ipswich Town – Norwich City
Kampstart: 
13.45
Dommer: Keith Stroud
Skader og Suspensjoner: Cameron Stewart er fortsatt ute for vertene, men Stephen Hunt skal være tilbake. Gjestene mangler fortsatt suspenderte Martin Olsson, men Carlos Cuellar og Cameron Jerome går rett inn i troppen etter å ha blitt hentet denne uken.

Norwich-supporterer Kenneth Gausen har skrevet en artikkel om dette herlige derbyet, som du kan lese her.

Ipswich Town har fått en helt grei start på sesongen, selv om man kanskje hadde håpet på enda mer enn fire poeng etter tre serierunder. Det faktum at man har røket ut av ligacupen mot Crawley Town ødelegger også litt av totalinntrykket etter sesongens fire første kamper, men resultatet i lørdagens kamp mot Norwich City vil avgjøre om sesongstarten har vært bra eller dårlig. Med seier vil det ha vært en kjempestart, og med tap vil skuffelsen være enorm. På tirsdag var de svært heldige som fikk med seg poen fra St Andrews da de møtte Birmingham City. En halvtime ut i den kampen sendte David Cotterill et hjørnespark på bakre stolpe, hvor David Edgar plutselig var helt umarkert. Han hadde ingen problemer med å heade ballen enkelt i mål, og scoret dermed sitt første mål i den blå Birmingham-drakten. Birmingham gikk til pause med ledelse, men bare fem minutter ut i andre omgang utlignet gjestene ved Chris Berra. David Cotterill lagde et billig frispark på venstrekanten til Ipswich, og et flott innlegg fra Paul Anderson fant hodet til Berra inne i boksen. Et kvarter senere tok Birmingham ledelsen igjen ved sommerens spennende signering, Clayton Donaldson. Han ble tredd gjennom av Wes Thomas, og gjorde ingen feil da han kom alene med Ipswich-keeper Dean Gerken. Det kunne fort ha blitt enda et mål til Birminghan like etterpå, da hele St Andrews ropte på straffespark. Paul Caddis vandret helt inn i sekstenmeteren, før han ble lagt i bakken. Det så veldig ut som et straffespark, men dommeren lot det passere. Det så ut som om det ikke skulle ha noe betydning uansett, men fire minutter på overtid sikret Chris Berra ett poeng til gjestene med en herlig stupheading. Han var fremme i angrep ettersom Ipswich trengte en scoring, og da Paul Anderson sendte et flott innlegg inn i boksen, var ikke Berra vond å be. Flere mål ble det ikke, og kampen endte dermed 2-2. Nå spørs det om traktorguttene kan skape problemer for et Norwich-lag som nettopp har levert to imponerende hjemmekamper.

Ipswichs siste kamper:
Birmingham – Ipswich 2-2 (Berra x2)
Reading – Ipswich 1-0
Crawley – Ipswich 1-0
Ipswich – Fulham 2-1 (Murphy, McGoldrick)

Norwich City banket Watford 3-0 på Carrow Road forrige helg, men det er vanskelig å vite hvor imponerende den seieren var, med tanke på at Watford fikk en spiller utvist etter bare tre minutter. Derfor var det knyttet stor spenning til tirsdagens kamp mot Blackburn Rovers. Det så mørkt ut fra starten av ettersom Blackburn startet med scoring før det var spilt ett eneste minutt. Marcus Olsson sendte en lang pasning frem til den høyreiste spissen Rudy Gestede, som headet den ned til en fremadstormende Tom Cairney. Midtbanespilleren sendte avgårde et fantastisk skudd med sitt første touch på ballen, og det var ingenting John Ruddy kunne gjøre for å forhindre at ballen skulle finne nettmaskene. Tjue minutter senere fikk Norwich utlignet til 1-1 da et innlegg fra venstresiden traff Jason Lowe i armen, og dommeren valgte å gi straffespark til kanarifuglene. Det straffesparket ble tatt av Lewis Grabban, og ble først reddet av Paul Robinson, før Grabban satte inn returen. Norwich styrte det meste i resten av kampen, og da de gjensto rundt ti minutter headet Ryan Bennett i treverket fra kort hold. Dette var andre gangen i kampen Norwich hadde testet stolpene, ettersom Alexander Tettey hadde gjort det tidligere i kampen. Like etterpå fikk treverket kjørt seg igjen da Lewis Grabbans fikk heade fra innenfor femmeteren, og en fantastisk redning fra Paul Robinson førte til at ballen traff treverket og gikk ut. Et mål lå i luften, og tre minutter før slutt fant endelig Norwich veien til nettmaskene. Wes Hoolahan sentret ballen til Bradley Johnson, og han curlet ballen nydelig inn i lengste hjørne. Langt inn på overtid fikk Blackburn hjørnespark, og sendte da alt av spillere og keeper frem. Norwich satte i gang en kontring som til slutt endte opp hos Lewis Grabban, og selv om han misset på sitt første forsøk, fikk han til slutt satt inn sin andre scoring for dagen. Kampen endte dermed med 3-1 til Norwich, som nå har seks poeng etter tre kamper. De kan potensielt klatre opp på tabelltopp med seier i lørdagens lokaloppgjør, men i motsetning til forrige gang de var i samme liga, tror jeg det blir en tøff oppgave. Den gangen vant Norwich City 4-1 på Carrow Road, og hele 5-1 på Portman Road. Jeg kan tenke meg at Ipswich er revansjesugne etter de oppgjørene.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Blackburn 3-1 (Johnson, Grabban x2)
Norwich – Watford 3-0 (Johnson, Grabban, Tettey)
Wolverhampton – Norwich 1-0

Vurdering: Helt åpent. Umulig å skille. Dette blir bingo, og da er det sikrest å gå for uavgjort.

Tips: U

____________________________________________________________________________________

Derby County – Fulham
Kampstart: 16.00
Dommer: Oliver Langford
Skader og Suspensjoner: George Thorne er ute i lang tid, og Paul Coutts er fortsatt ute for vertene. Adam Taggart er det eneste skadefraværet Fulham melder om. 

Derby County er den største opprykksfavoritten hos de fleste som gjorde den vanskelige oppgaven med å spå hvordan årets sesong i Championship kommer til å ende. Dessverre for The Rams ser det ikke ut som om de har fått av håndbrekket enda, for de har fått en relativt seig start. I sesongåpningen kunne de fort ha mistet et par poeng mot Rotherham United, men hadde marginene på sin side. Mot Sheffield Wednesday i neste serierunde var de heldige som fikk med seg ett poeng, etter at målvakt Lee Grant leverte en fantastisk kamp mellom stengene. Det skal dog sies at Derby var svært nære å ta med alle poengene da Johnny Russell var alene gjennom i andre omgang, men likevel var det vertene som var best. På tirsdag var det klarte for sesongen første tap da de gjestet Charlton Athletic på The Valley. Vertene tok ledelsen etter bare ti minutter da Jordan Cousins fant George Tucudean med en herlig pasning, og Charltons nye spiss avsluttet i det han vendte seg rundt, og ballen gikk utagbart i mål. Etter en halvtime spilt utlignet Derby på fantastisk vis ved Jamie Ward. En ball fra dødlinjen ble slått 45 grader ut i returrommet, hvor Craig Bryson først hoppet over ballen, før Ward banket den opp i krysset. På overtid i første omgang var George Tucudean på vei fremover igjen, men ble lagt ned i bakken av aggressive Derby-spillere. Dommeren pekte på straffemarket, og Yoni Buyens som ble hentet fra Standard Liege i sommer, gjorde ingen feil fra krittmerket. Stillingen 2-1 sto seg helt frem til det gjensto litt over ti minutter av kampen. Da kom en Charlton-spiller seg til innlegg på høyresiden, og fant en umarkert Lawrie Wilson foran mål. Han viste at han til vanlig spiller i forsvar med å heade ballen videre i feltet i stedet for i mål, men på bakre stolpe sto Igor Vetokele, og han headet ballen kontant i mål. Fem minutter før slutt reduserte Derby igjen, og nok en gang var det Ward som sto for scoringen. Han sendte avgårde et skudd fra like utenfor sekstenmeteren, som traff rett på vikarierende Charlton-keeper Nick Pope, som på en eller annen måte klarte få ballen mellom bena og i mål. En utrolig tabbe, men det hadde likevel ikke så mye å si, ettersom Derby ikke maktet å finne nettmaskene igjen før dommeren blåste av kampen. Derby står dermed med fire poeng etter tre kamper, noe som i og for seg ikke er veldig skuffende, men likevel er det interessant å se Derby vise såpass mange svakheter nå i starten av sesongen.

Derbys siste kamper:
Charlton – Derby 3-2 (Ward x2)
Sheffield Wednesday – Derby 0-0
Carlisle – Derby 0-2 (Hendrick, Martin)
Derby – Rotherham 1-0 (Hendrick)

Før sesongstart spådde jeg en plass i toppen av tabellen for Fulham, til tross for de enorme forandringene de hadde gjort med spillermateriellet i løpet av sommeren. Den eldre garde har blitt kastet på dør, og inn har man hentet en haug med meget interessante unge spillere. Fra troppen som reiste til Sunderland i serieåpningen forrige sesong, var det bare Hugo Rodallega som var involvert i troppen som møtte Ipswich Town i sesongåpningen denne sesongen. Med såpass store endringer er det kanskje ikke så overraskende at Fulham har slitt litt i starten av denne sesongen, men at de skulle tape samtlige av deres tre første kamper var verre enn det jeg hadde trodd på forhånd. Nå er det bare målforskjell som gjør at de ikke ligger på jumboplass i Championship, og det kan faktisk bli enda verre med tanke på at de møter Derby County på bortebane denne helgen. Etter å først ha tapt borte mot Ipswich i sesongåpningen, og så hjemme mot Millwall forrige helg, ble det altså et tredje strake tap da Wolverhampton Wanderers kom på besøk på onsdag. Ulvene tok ledelsen etter bare et kvarter spill takket være et genialt hjørnespark. Scott Golbourne la en ball inn i feltet langs bakken, hvor først en Wolves-spiller hoppet over ballen, før Bakary Sako klemte ballen i mål med en herlig avslutning. Det skjedde ikke så mye mer i første omgang, men etter hvilen kom Fulham nære en utligning da Moussa Dembele testet ut rekkevidden til Carl Ikeme med et herlig skudd, etter fint forarbeid fra Ross McCormack. Ti minutter ut i andre omgang burde Wolves økt ledelsen da Kevin McDonald fant Matt Doherty like foran mål med et fantastisk innlegg, men på en eller annen måte klarte høyrebacken heade ballen over mål. Fulham fikk neste sjanse, og Ross McCormack var utrolig nære sin første Fulham-scoring da han fikk skyte forholdsvis upresset fra rundt seksten meters hold. Kampen bølget frem og tilbake helt frem til overtiden, og begge lagene skapte flere gode sjanser, men fire minutter på overtid fikk Wolves straffespark. Nouha Dicko ble lagt i bakken, og dommeren pekte på krittmerket. Bakary Sako la ballen til rette, og gjorde seg klar til å score sitt andre for kvelden, men Jesse Joronen i Fulham-buret klarte være nær ballen slik at den gikk i stolpen og ut. Det hadde uansett ikke mye å si, for Wolves vant kampen 1-0, og Fulham har dermed fortsatt ikke tatt ett eneste poeng denne sesongen.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Wolves
Fulham – Millwall 0-1
Ipswich – Fulham 2-1 (Hoogland)

Vurdering: Derby har hatt en litt svak start på sesongen, men ingenting sammenlignet med det Fulham har opplevd. Dette bør ende med hjemmeseier til The Rams.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Blackburn Rovers – AFC Bournemouth
Kampstart: 16.00
Dommer: Geoff Eltringham
Skader og Suspensjoner: Jordan Rhodes er på vei bort fra Rovers, og kan gå glipp av sin kamp nummer 100 for klubben. Corry Evans er usikker, imens Matt Kilgallon, Chris Brown og Tommy Spurr er ute med skader. Simon Francis og Elliott Ward er usikre for gjestene.

Etter fjorten ligakamper på rad uten tap, måtte til slutt Rovers gå av banen uten poeng da de var på besøk hos Norwich City på tirsdag. Før det hadde de spilt uavgjort hjemme mot Cardiff City og slått Blackpool på Bloomfield Road. Stemningen var derfor meget bra hos laget som ikke hadde tapt en eneste kamp i ligaen siden mars da nettopp AFC Bournemouth vant 1-0 på Ewood Park. Kampen mot Norwich City startet med scoring før det var spilt ett eneste minutt. Marcus Olsson sendte en lang pasning frem til den høyreiste spissen Rudy Gestede, som headet den ned til en fremadstormende Tom Cairney. Midtbanespilleren sendte avgårde et fantastisk skudd med sitt første touch på ballen, og det var ingenting John Ruddy kunne gjøre for å forhindre at ballen skulle finne nettmaskene. Tjue minutter senere fikk Norwich utlignet til 1-1 da et innlegg fra venstresiden traff Jason Lowe i armen, og dommeren valgte å gi straffespark til kanarifuglene. Det straffesparket ble tatt av Lewis Grabban, og ble først reddet av Paul Robinson, før Grabban satte inn returen. Norwich styrte det meste i resten av kampen, og da de gjensto rundt ti minutter headet Ryan Bennett i treverket fra kort hold. Dette var andre gangen i kampen Norwich hadde testet stolpene, ettersom Alexander Tettey hadde gjort det tidligere i kampen. Like etterpå fikk treverket kjørt seg igjen da Lewis Grabbans fikk heade fra innenfor femmeteren, og en fantastisk redning fra Paul Robinson førte til at ballen traff treverket og gikk ut. Et mål lå i luften, og tre minutter før slutt fant endelig Norwich veien til nettmaskene. Wes Hoolahan sentret ballen til Bradley Johnson, og han curlet ballen nydelig inn i lengste hjørne. Langt inn på overtid fikk Blackburn hjørnespark, og sendte da alt av spillere og keeper frem. Norwich satte i gang en kontring som til slutt endte opp hos Lewis Grabban, og selv om han misset på sitt første forsøk, fikk han til slutt satt inn sin andre scoring for dagen. Kampen endte med fortjent 3-1 seier til Norwich, men Blackburn kunne føle seg skuffet ettersom et par viktige avgjørelser gikk i mot, samt at de avgjørende scoringene kom såpass sent i kampen. Nå er det viktig at Rovers klarer nullstille seg etter at deres lange rekke med kamper uten tap røk. På hjemmebane har de ikke tapt siden 12.mars, og den gang var det lørdagens motstander AFC Bournemouth som var på besøk. Kanskje kan de ta revansj nå?

Blackburns siste kamper:
Norwich City – Blackburn Rovers 3-1 (Cairney)
Blackpool – Blackburn 1-2 (Gestede x2)
Blackburn – Scunthorpe 0-1
Blackburn – Cardiff 1-0 (Cairney)

Eddie Howe må ha sovet fryktelig lite de siste dagene. Etter å ha startet sesongen med å ha ligget på tabelltopp i to serierunder, samt vunnet samtlige av sine tre første kamper, ble det et fryktelig surt tap mot Nottingham Forest på tirsdag. Bournemouth slo Forest hele 4-1 på Dean Court på tampen av forrige sesong, og ut fra spill og sjanser burde de kanskje gjort det samme igjen denne midtuken. I første omgang dominerte Bournemouth, og Forest fikk knapt være i nærheten av Bournemouths sekstenmeter. Flere ganger satte de Nottingham Forest-keeper Karl Darlow på prøve, men hver gang reddet den talentfulle sisteskansen. I andre omgang løsnet det endelig, og et kvarter etter pausen fikk nysigneringen og brennhete Callum Wilson pirket inn ledermålet etter mye klabb og babb i feltet. Den ledelsen holdt seg i ti minutter, før Forest utlignet da et frispark fra Andy Reid fant Brit Assombalonga inne i feltet. Superspissen headet ballen i mål fra kort holdt, mye takket være en uheldig touch fra Cherries-spiller Eunan O’Kane. Bare få minutter senere scoret Forest kampens siste scoring, og sikret seg dermed tre viktige og muligens litt ufortjente poeng. Høyreback Jack Hunt leverte glitrende forarbeid på høyresiden, før han fant Matty Fryatt på bakre stolpe. Han headet ballen i mål bak en utspilt tidligere Forest-keeper i Lee Camp, og kunne dermed juble for tre viktige poeng. The Cherries må glemme tirsdagens sure tap foran lørdagens tøffe kamp på Ewood Park, og heller fokusere på at de bare har tapt to av sine ni siste bortekamper i ligaen. I sesongåpningen vant de hele 4-0 borte mot Huddersfield Town, og selv om jeg ikke tror de kan få til noe lignende på lørdag, skal man ikke se bort fra at de kan ta en seier her. Det er tross alt så og si samme lag og manager som de slo på Ewood Park i mars.

Bournemouths siste kamper:
Bournemouth – Nottingham Forest 1-2
Bournemouth – Brentford 1-0 (Stanislas)
Exeter – Bournemouth 0-2 (Selvmål, Gosling)
Huddersfield – Bournemouth 0-4 (Wilson x2, Pugh, Kermorgant)

Vurdering: Dette blir en herlig kamp, men jeg ville ikke satt penger på dette oppgjøret. Jeg tror på en jevn og muligens litt sjansefattig affære. Jeg kan fint seg for meg at begge lag kan dra i land alle poengene, men ettersom jeg ikke klarer velge en vinner, havner jeg på poengdeling.

Tips: U

____________________________________________________________________________________________

Brentford – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Dommer: Robert Madley
Skader og Suspensjoner: Adam Forshaw har ikke vært med de siste kampene, grunnet spekulasjoner rundt hans fremtid. Nå kan det være mulig at han returnerer til startoppstillingen igjen for Brentford. Sam Saunders og Scott Hogan er fortsatt ute for vertene. Matt Green og Gavin Gunning er ute med skade hos gjestene, imens Clayton Donaldson er klar til å møte gamleklubben.

Endelig kom sesongens første trepoenger for Brentford, og kanskje var det ikke så uventet at den kom mot stakkars Blackpool. The Seasiders hadde knapt spillere nok i laget til stille lag bare to uker før sesongstart, og det faktum at de har hentet inn såpass mange spillere på kort tid, har satt sitt preg på laget da de har spilt kamper. Brentford startet sesongen med en litt skuffende poengdeling hjemme mot byrival Charlton Athletic, hvor de fort kunne ha stjålet med seg samtlige poeng dersom Alan Judge hadde hatt litt mindre kraft på det frisparket han sendte i treverket like før slutt. I andre serierunde tapte de knepen 1-0 borte mot formlaget AFC Bournemouth, og derfor trengte de en seier mot Blackpool. Det startet dog ikke så bra for London-klubben, ettersom Nathan Delfouneso scoret for Blackpool etter bare et kvarter spill. Et flott innlegg fra den tidligere Stevenage-spilleren Francois Zoko fant Delfouneso i feltet, og han headet ballen enkelt i mål til sides for Brentford-målvakt David Button. Blackpool fortsatte å presse og kom til en haug med avslutninger utover i kampen, men det var Brentford som var mest effektive. De kom bare til tre skudd på mål i løpet av tirsdagens kamp, men klarte likevel finne nettmaskene ved to anledninger. Utligningsmålet kom ti minutter før pause da Alex Pritchard fikk ballen fra Moses Odubajo, og lurte et skudd inn i mål nede i lengste hjørne. Like etter pause tok Brentford ledelsen da Blackpool viste frem forsvarsspill på lilleputt-nivå. Innleide Donervon Daniels skulle skjerme en ball ut til utspark, men like før ballen passerte linjen, snappet Stuart Dallas opp ballen. Den tidligere elektrikeren trengte ikke lang tid på å klemme ballen opp i nettaket bak Joe Lewis i Blackpool-buret, og flere mål ble det ikke, til tross for at Sergei Zenjov hadde en eventyrlig mulighet til å utligne da han kom til avslutning fra kort hold like før slutt. Nå jakter Brentford sin andre strake seier, og klarer de være like effektive som mot Blackpool, bør de ha god mulighet til å klare det.

Brentfords siste kamper:
Blackpool – Brentford 1-2 (Pritchard, Dallas)
AFC Bournemouth – Brentford 1-0
Dag & Red – Brentford 6-6 (Dallas x2, Proschwitz, Gray, Moore, Dean)
Brentford – Charlton 1-1 (Smith)

Forrige helg tok Birmingham City sin første hjemmeseier i ligaen på nesten ett år. Siden de banket Millwall 4-0 på St Andrews den 1.oktober i fjor høst, klarte de ikke ta tre poeng igjen på St Andrews før Brighton & Hove Albion kom på besøk i andre serierunde. Da hadde det gått over ni måneder siden sist. Derfor hadde folk store forhåpninger om en ny hjemmeseier da Ipswich Town kom på besøk på tirsdag, men til tross for en bra start på kampen, ble hjemmefansen dessverre nødt til å dra skuffet hjem igjen. Etter en halvtime spill sendte David Cotterill et hjørnespark på bakre stolpe, hvor David Edgar plutselig var helt umarkert. Han hadde ingen problemer med å heade ballen enkelt i mål, og scoret dermed sitt første mål i den blå Birmingham-drakten. Birmingham gikk til pause med ledelse, men bare fem minutter ut i andre omgang utlignet gjestene ved Chris Berra. David Cotterill lagde et billig frispark på venstrekanten til Ipswich, og et flott innlegg fra Paul Anderson fant hodet til Berra inne i boksen. Et kvarter senere tok Birmingham ledelsen igjen ved sommerens spennende signering, Clayton Donaldson. Han ble tredd gjennom av Wes Thomas, og gjorde ingen feil da han kom alene med Ipswich-keeper Dean Gerken. Det kunne fort ha blitt enda et mål til Birminghan like etterpå, da hele St Andrews ropte på straffespark. Paul Caddis vandret helt inn i sekstenmeteren, før han ble lagt i bakken. Det så veldig ut som et straffespark, men dommeren lot det passere. Det så ut som om det ikke skulle ha noe betydning uansett, men fire minutter på overtid sikret Chris Berra ett poeng til gjestene med en herlig stupheading. Han var fremme i angrep ettersom Ipswich trengte en scoring, og da Paul Anderson sendte et flott innlegg inn i boksen, var ikke Berra vond å be. Flere mål ble det ikke, og kampen endte dermed 2-2. Nå får Birmingham en meget tøff oppgave på Griffin Park, og de må levere noe helt annet enn hva de gjorde i deres eneste bortekamp så langt denne sesongen. Den var mot Middlesbrough i sesongåpningen, og da var de like ufarlige som et stankelbein.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Ipswich (Donaldson, Edgar)
Birmingham – Brighton 1-0 (Thomas)
Birmingham – Cambridge United 3-1 (Donaldson, Duffy, Caddis)
Middlesbrough – Birmingham 2-0

Vurdering: Vanskelig å spå. Birmingham med to brukbare hjemmekamper, men den elendige sesongåpningen på bortebane henger fortsatt igjen. Brentford vanskelig å bli klok på så langt. Til tross for det går jeg for hjemmeseier på vakre Griffin Park.

Tips: H

______________________________________________________________________________________________________

Brighton & Hove Albion – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Dommer: Graham Scott
Skader og Suspensjoner: Andrew Crofts er tilbake fra suspensjon, og Joe Bennett og Paddy McCourt kan debutere for Brighton her. Marc Tierney er ute for gjestene, og sannsynligvis vil både Mark Davies og Dean Moxey stå over helgens kamp også.

Etter en utrolig skuffende sesongåpning hvor de tapte hjemme mot Sheffield Wednesday, fortsatte elendigheten i andre serierunde da de ble det første laget på over ni måneder som tapte en ligakamp mot Birmingham City på St Andrews. Fansen var oppgitte etter den kampen, og Brighton var nesten ikke til å kjenne igjen. Det ble skreket etter forsterkninger på diverse forum og sosiale medier, og spesielt Brightons styreformann Tony Bloom fikk høre det av fansen. De har mistet stjernespillerne sine i Matt Upson, Tomas Kuszczak og Leonardo Ulloa, og inn har man ikke hentet noen som egentlig gir noe særlig forventninger. For selv om Chris O’Grady er en grei spiss i Championship, er han på ingen måter en verdig erstatter for Leonardo Ulloa. Foran tirsdagens kamp mot Leeds United hentet man inn Danny Holla som spilte i ADO Den Haag i Nederland forrige sesong. Han skal være en god midtbanespiller som holdt topp nivå i Eredivisie. Om det var hans inntreden i laget, eller leiesoldat Joao Teixeira som gjorde susen, er vanskelig å si. Det som derimot er sikkert, er at vi fikk se et helt annen Brighton i kampen mot Leeds United. Etter bare fem minutter ble Teixeira tredd gjennom av Bruno med en strøken pasning, som han videre ekspederte i mål på enkelt vis. Resten av omgangen handlet alt om Brighton, og ingenting om Leeds. Yorkshire-klubben hadde bare to avslutninger i løpet av de første 45 minuttene, og ingen av de gikk på mål. Samtidig hadde Brighton hele 70% ballbesittelse ved hvilen. The Peacocks skrudde opp dampen litt i andre omgang, og burde ha utlignet da Sam Byram og Michael Tonge tråklet seg gjennom forsvaret med herlig pasningsfotball, før sistnevnte feilet da han skulle sette ballen i må. Innbytterne Rohan Ince og Kazenga LuaLua kom inn for Brighton i andre omgang, og skapte en del trøbbel for Leeds-forsvaret. Først ble Ince spilt alene gjennom med Marco Silvestri, men selv om han overlistet den italienske målvakten, gikk ballen i stolpen og ut. Seks minutter før slutt fikk Brighton et frispark, som Brighton-spillerne mente burde vært straffespark, men det skulle vise seg å ha liten betydning. LuaLua trådde nemlig frisparket under muren og i mål med et knallhardt skudd, og sikret dermed tre viktige poeng for Brighton, som dermed vant kampen 2-0.

Brightons siste kamper:
Leeds – Brighton 0-2 (LuaLua, Teixeira)
Birmingham – Brighton 1-0
Brighton – Cheltenham 2-0 (Dunk, Mackail Smith)
Brighton – Sheffield Wednesday 0-1

Jeg advarte før sesongen om at Dougie Freedman fort kunne bli en av de første managerne til å få sparken denne sesongen, dersom han ikke klarte unngå en svak innledning på høsten. Dessverre ser det mørkt ut med tanke på jobben til Freedman, for bare ett poeng etter tre serierunder er ikke bra nok. Spesielt med tanke på at to av kampene har vært på hjemmebane. Selsvsagt skal man ikke dømme for mye etter bare tre kamper, men jeg synes ikke man klarer se noe særlig forbedring sammenlignet med forrige sesong, og det er et noe ledelsen i Bolton bør være litt urolige over. I sesongåpningen ble de knust borte mot Watford, men det var mye bedre takter i sving da Nottingham Forest kom på besøk forrige helg. I midtuken møtte de Middlesbrough, og en stund så det faktisk ikke så galt ut mot Boro. Etter en drøy halvtime spill ble Craig Davies spilt gjennom, og da han kom inn i boksen, falt han plutselig rett ned på bakken. Det så veldig mistenkelig ut fra vinkelen jeg har sett situasjonen fra, men straffe ble det uansett. Straffesparket tok Davies selv, og han gjorde det på utsøkt vis. Knallhardt til høyre side, samtidig som Boro-keeper Tomas Mejias gikk feil vei, og dermed ledet Bolton 1-0. Dessverre skulle det vise seg å være Boltons eneste avslutning på mål i kampen, og da ble det vanskelig utover kvelden. På overtid i første omgang fikk Middlesbrough straffespark da David Wheater slo ballen med hånda. Han kunne garantert ikke for det, men det var så åpenbart og vondt å se på, at verken Wheater eller lagkameratene orket å bruke energi på å klage på avgjørelsen. I likhet med Davies, gjorde heller ikke Grant Leadbitter noen feil fra krittmerket, og dermed gikk lagene til pause med 1-1. I andre omgang skapte begge lagene flere store sjanser, og tolv minutter før slutt kom avgjørelsen. Adam Reach prøvde å spille seg selv gjennom forsvaret til Bolton, men endte opp med å legge ballen nydelig tilrette for Kike. Spanjolen gjorde ingen feil, og sikret seieren for Boro. Nå skal Bolton på jakt etter sin første borteseier for sesongen, men da bør de prestere mye bedre enn hva de gjorde borte mot Watford i sesongåpningen.

Bolton Wanderers siste kamper:
Bolton – Middlesbrough 1-2
Bolton – Nottingham Forest 2-2 (Mason, Wheater)
Bolton – Bury 3-2 (Danns x2, Davies)
Watford – Bolton 3-0

Vurdering: Brighton med en solid opptur på tirsdag, imens resultatene fortsatt uteblir for Bolton. Jeg tror det fortsetter slik på lørdag, og går for hjemmeseier.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Huddersfield Town – Charlton Athletic
Kampstart: 16.00
Dommer: Tim Robinson
Skader og Suspensjoner: Skadelisten til Huddersfield er lang. Lee Peltier, James Vaughan, Oscar Gobern, Martin Paterson, Danny Ward og Joe Lolley er alle skadet, men det er mulig at noen returnerer. Målvakt Stephen Henderson og spissen George Tucudean er usikre hos gjestene.

Huddersfield Town startet sesongen på merkverdig vis da manager Mark Robins ga seg som sjef på John Smith’s Stadium bare én dag etter at sesongen startet. Om han ble tvunget ut, eller ga seg selv vites ikke, men det vil overraske meg dersom han selv valgte å forlate klubben etter bare én kamp av sesongen. Den siste tiden har det gått rykter om flere managere, og selveste Patrick Kluivert skal ha nominert seg selv som en kandidat til den ledige sjefsstolen i Yorkshire. Det er tydelig at ting tar litt tid i prosessen med å finne en ny sjef, for nå har man gått to uker uten manager, og i mellomtiden har akademisjef Mark Lillis ledet The Terriers. Han kunne ikke gjøre noe for å forhindre at laget tapte 3-1 borte mot Cardiff City forrige helg, men i den kampen skapte de overraskende mange sjanser, og burde scoret minst ett mål mer enn hva de gjorde. Før kampen mot waliserne slo de Chesterfield ut av ligacupen etter ekstraomganger, og i den kampen scoret de hele fem mål. På tirsdag tok de turen til et skadeskutt Reading-lag, som hadde fått en fin start på sesongen. Bare ti minutter ut i kampen mot Reading tok Huddersfield Town ledelsen ved Jacob Butterfield. Han utnyttet forferdelig pasningsspill i Reading-forsvaret, og da han kom alene med keeper inne i sekstenmeteren, curlet han ballen nydelig i hjørnet. Like før pause viste Huddersfield seg frem igjen, og nok en gang endte ballen opp i nettmaskene. Spissen Harry Bunn startet sin første Huddersfield-kamp noensinne, og svarte med å score et flott mål. Han dro seg løs på venstresiden takket være hans styrke, og da han kom alene på skrått hold, klemte han ballen hardt i mål langs bakken. Lagene gikk til pause på stillingen 0-2, men etter hvilen handlet det meste om Reading. De skapte flere gode sjanser, og litt over ti minutter før slutt kom endelig reduseringen. Simon Cox dro av en mann på herlig vis like utenfor boksen, og sendte avgårde et skudd langs bakken. Det hadde ikke Alex Smithies mulighet til å ta, men det gjorde ingenting ettersom det ikke kom flere mål. Huddersfield tok dermed tre viktige poeng, imens Reading gikk på sitt første tap for sesongen.

Huddersfield Towns siste kamper:
Reading – Huddersfield 1-2 (Bunn, Butterfield)
Cardiff – Huddersfield 3-1 (Wallace)
Chesterfield – Huddersfield 3-5 (Wells x3, Stead, Lolley)
Huddersfield – Bournemouth 0-4

Etter at Charlton startet sesongen med poengdeling mot Brentford i premieren og seier mot Wigan i neste ligakamp, var det knyttet stor spenning til hva de kunne finne på i sin tredje strake hjemmekamp på The Valley. I de to siste hjemmekampene hadde de knust Colchester United og vunnet mot Wigan Athletic i en kamp hvor de var klart best, til tross for at seiersmålet ikke kom før på overtid. På tirsdag viste de seg fra en enda mer effektiv side enn i de to foregående ligakampene, og takket være tre scoringer fra tre spillere som har blitt hentet i sommer, ble sesongens første trepoenger innkassert. Charlton tok ledelsen mot Derby etter bare ti minutter da Jordan Cousins fant George Tucudean med en herlig pasning, og Charltons nye spiss avsluttet i det han vendte seg rundt, og ballen gikk utagbart i mål. Etter en halvtime spilt utlignet Derby på fantastisk vis ved Jamie Ward. En ball fra dødlinjen ble slått 45 grader ut i returrommet, hvor Craig Bryson først hoppet over ballen, før Ward banket den opp i krysset. På overtid i første omgang var George Tucudean på vei fremover igjen, men ble lagt ned i bakken av aggressive Derby-spillere. Dommeren pekte på straffemarket, og Yoni Buyens som ble hentet fra Standard Liege i sommer, gjorde ingen feil fra krittmerket. Stillingen 2-1 sto seg helt frem til det gjensto litt over ti minutter av kampen. Da kom en Charlton-spiller seg til innlegg på høyresiden, og fant en umarkert Lawrie Wilson foran mål. Han viste at han til vanlig spiller i forsvar med å heade ballen videre i feltet i stedet for i mål, men på bakre stolpe sto Igor Vetokele, og han headet ballen kontant i mål. Fem minutter før slutt reduserte Derby igjen, og nok en gang var det Ward som sto for scoringen. Han sendte avgårde et skudd fra like utenfor sekstenmeteren, som traff rett på vikarierende Charlton-keeper Nick Pope, som på en eller annen måte klarte få ballen mellom bena og i mål. En utrolig tabbe, men det hadde likevel ikke så mye å si, ettersom Derby ikke maktet å finne nettmaskene igjen før dommeren blåste av kampen. Det betyr at Charlton er ett av bare fem lag i ligaen som fortsatt ikke har tapt denne sesongen.

Charltons kamper:
Charlton – Derby 3-2 (Tucudean, Buyens, Vetokele)
Charlton – Wigan 2-2 (Cousins, Moussa)
Charlton – Colchester 4-0 (Wilson x2, Buyens, Church)
Brentford – Charlton 1-1 (Vetokele)

Vurdering: Huddersfield med sterk seier mot Reading, imens Charlton er en av ligaens store overraskelser så langt. Jeg klarer ikke skille disse to lagene, og går for uavgjort.

Tips: U

_______________________________________________________________________________________________________

Middlesbrough – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Dommer: Philip Dowd
Skader og Suspensjoner: Rhys Williams, Jonathan Woodgate og Mustapha Carayol er ute hos vertene. Lewis Buxton og Kieran Lee er ute hos gjestene.

Det er fortsatt litt vanskelig å bli klok på Boro. De virker solide bakover, men fremover er det veldig vanskelig å se noe plan over angrepspillet. Det var spesielt tydelig da de møtte Leeds United forrige helg, men også en gjenganger gjennom hele våren. Spissen Kike er meget god, og ser ut til å sikre en del poeng for Boro nærmest på egenhånd, og det er en type spiller som de manglet forrige sesong. Med unntak av tapet mot Leeds har Boro levert en meget habil sesongåpning, og seks poeng og cupavansement etter fire kamper er mer enn brukbart. På tirsdag sikret de seg en ny flott seier da de tok turen til Macron Stadium for å møte Bolton Wanderers. Etter en drøy halvtime spill ble Craig Davies spilt gjennom, og da han kom inn i boksen, falt han plutselig rett ned på bakken. Det så veldig mistenkelig ut fra vinkelen jeg har sett situasjonen fra, men straffe ble det uansett. Straffesparket tok Davies selv, og han gjorde det på utsøkt vis. Knallhardt til høyre side, samtidig som Boro-keeper Tomas Mejias gikk feil vei, og dermed ledet Bolton 1-0. Dessverre skulle det vise seg å være Boltons eneste avslutning på mål i kampen, og da ble det vanskelig utover kvelden. På overtid i første omgang fikk Middlesbrough straffespark da David Wheater slo ballen med hånda. Han kunne garantert ikke for det, men det var så åpenbart og vondt å se på, at verken Wheater eller lagkameratene orket å bruke energi på å klage på avgjørelsen. I likhet med Davies, gjorde heller ikke Grant Leadbitter noen feil fra krittmerket, og dermed gikk lagene til pause med 1-1. I andre omgang skapte begge lagene flere store sjanser, og tolv minutter før slutt kom avgjørelsen. Adam Reach prøvde å spille seg selv gjennom forsvaret til Bolton, men endte opp med å legge ballen nydelig tilrette for Kike. Spanjolen gjorde ingen feil, og sikret seieren for Boro. Etter tre strake bortekamper skal Boro nå få lov til å være vertskap selv, og da de møtte Birmingham City i sesongåpningen, var det bunnsolide. Klarer de finne frem til samme prestasjoner på lørdag, bør Sheffield Wednesday være meget gode for å klare få med seg poeng.

Middlesbroughs siste kamper:
Bolton – Middlesbrough 1-2 (Kike, Leadbitter)
Leeds – Middlesbrough 1-0
Oldham – Middlesbrough 0-3 (Williams, Leadbitter, Kike)
Middlesbrough – Birmingham 2-0 (Kike, Ayala)

De har ikke blitt tippet særlig høyt av noen, men likevel ser det ut til at Sheffield Wednesday har tatt store fremskritt i sommer. De signerte en meget god målvakt i Keiren Westwood, og nylig ble også den interessante spissen Stevie May hentet fra St Johnstone, men likevel virket ikke laget noe spesielt styrket. Derfor må det ha vært en lettelse for Owls-fansen å se laget prestere såpass bra at blant annet Steve McClaren måtte finne frem lovordene etter at de møttes forrige helg. Wednesday startet sesongen med en imponerende seier borte mot Brighton & Hove Albion etter en drømmescoring av Giles Coke. Noen dager senere avanserte de i ligacupen etter å ha møtt Notts County, og forrige helg spilte de uavgjort i en kamp mot Derby County. Mot The Rams skapte de en haug med sjanser, men på en eller annen måte klarte de aldri finne nettmaskene. Selv ikke da Chris Maguire sendte et frispark i treverket, men på tirsdag var Maguire heldigere med frisparkfoten, men det kommer jeg tilbake til. Wednesday møtte Millwall hjemme på Hillsborough i deres tredje strake hjemmekamp, og det ble en meget jevn og tøff affære. Første omgang bød på et par halvsjanser og mye kriging, men i andre omgang skjedde det litt mer. Et kvarter etter hvilen fikk Wednesday frispark like ved sekstenmeterstreken, og Maguire sendte ballen via muren og i mål. Resten av kampen kjørte Millwall på for å sikre seg en utligning, og fem minutter før slutt fikk de straffespark da Lee Martin ble lagt i bakken av Wednesday-keeper Westwood. Dessverre for Millwall satte Shaun Williams straffesparket i stolpen, og returen ble avverget. De neste ti minuttene bet hjemmefansen negler, og det med god grunn. Millwall fortsatte kjøret, og fem minutter på overtid skulle de få betalt for det. Ricardo Fuller som leverte en flott målgivende pasning mot Fulham forrige helg, serverte ballen på sølvfat for Magaye Gueye. Den tidligere Everton-spilleren brukte litt tid før han klemte ballen i mål bak en fortapt Westwood. Lyden av skuffelsen fra fortvilte Wednesday-supportere gjorde rett og slett vondt å høre, men trøsten for Owls-fansen får være at det ikke var Sheffield United-supporter Lee Gregory som scoret for Millwall.

Sheffield Wednesdays siste kamper:
Sheffield Wednesday – Millwall 1-1 (Maguire)
Sheffield Wednesday – Derby 0-0
Sheffield Wednesday – Notts County 3-0 (Nuhiu, Madine, Maghoma)
Brighton – Sheffield Wednesday 0-1 (Coke)

Vurdering: Wednesday er solide og gode for tiden, men møter et meget bra Middlesbrough. Jeg tror Wednesday skal slite med å finne nettmaskene her, og går derfor for hjemmeseier.

Tips: H

________________________________________________________________________________________________________

Millwall – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Dommer: Paul Tierney
Skader og Suspensjoner: Nicky Bailey, Richard Chaplow og Ed Upson er skadet hos vertene. Gjestene mangler Paul Green, Rob Milsom og Frazer Richardson på grunn av skader.

En av sesongens store overraskelser så langt, er Ian Holloway og hans Millwall. Holloway har klart store bragder før med små ressurser, men likevel har han nok en gang overrasket meg. Laget til Millwall ser nemlig alt annet enn imponerende ut på papiret, men flere ganger har vi sett hvor lite det faktisk har å si dersom manageren er god nok. Etter en tøff og dårlig start på sin managerjobben i Millwall, avsluttet de sesongen sterkt, og unngikk dermed nedrykkstrøbbel. På de åtte siste kampene i vår tapte de ikke en eneste gang, og ettersom de ikke har tapt noen av denne sesongens fire første kamper, er de nå oppe i tolv kamper på rad uten tap. På tirsdag holdt den rekken på å ryke da de besøkte Sheffield Wednesday på Hillsborough. Den kampen startet rolig, og i første omgang fikk man se et par halvsjanser og mye kriging, men i andre omgang skjedde det litt mer. Et kvarter etter hvilen fikk Wednesday frispark like ved sekstenmeterstreken, og Maguire sendte ballen via muren og i mål. Resten av kampen kjørte Millwall på for å sikre seg en utligning, og fem minutter før slutt fikk de straffespark da Lee Martin ble lagt i bakken av Wednesday-keeper Westwood. Dessverre for Millwall satte Shaun Williams straffesparket i stolpen, og returen ble avverget. De neste ti minuttene bet hjemmefansen negler, og det med god grunn. Millwall fortsatte kjøret, og fem minutter på overtid skulle de få betalt for det. Ricardo Fuller som leverte en flott målgivende pasning mot Fulham forrige helg, serverte ballen på sølvfat for Magaye Gueye. Den tidligere Everton-spilleren brukte litt tid før han klemte ballen i mål bak en fortapt Westwood. Millwall-fansen som hadde tatt turen opp til Yorkshire denne tirsdagskvelden jublet hysterisk, imens Wednesday-fansens skuffelse nærmest overdøvet jubelbrølet fra Lions-fansen. Nå jakter Millwall sin trettende strake kamp uten tap når nyopprykkede Rotherham United kommer på besøk.

Millwalls siste kamper:
Sheffield Wednesday – Millwall (Gueye)
Fulham – Millwall 0-1 (Woolford)
Millwall – Wycombe 1-0 (Briggs)
Millwall – Leeds 2-0 (Beevers, Williams)

De siste dagene har det vært mye fokus rundt Kieran Agard. Toppscoreren fra forrige sesong har nemlig forlatt Rotherham United til fordel for League One-klubben Bristol City. Dette til tross for at han visstnok kunne fått høyere lønn hos flere Championship-klubber, deriblant Leeds United. En merkelig avgjørelse, og en avgjørelse som jeg tror kan bli skjebnesvanger for Rotherham dersom de ikke får inn en erstatter. Jeg hadde stor tro på at Agard kunne score en hel del mål for The Millers, og det faktum at man har en såpass målfarlig ving på laget, er noe mange vil være misunnelig over. Nå skal de klare seg uten Agard på laget, og det fikk de teste på tirsdag da Watford kom på besøk. Rotherham startet kampen bra med stort press fra første spark på ballen, imens Watford knapt fikk lov til å nærme seg Rotherhams sekstenmeter. De klarte komme til en del avslutninger, men dessverre for Rotherham uteble de aller største sjansene. Til pause sto det dermed 0-0, og Watford hadde knapt hatt en eneste avslutning. I andre omgang ble det andre boller, og et kvarter før slutt kom kampens første scoring. Et herlig forarbeid av Odion Ighalo, som nesten scoret med sitt skudd på mål, før Lloyd Dyer satte returen sikkert i nettmaskene. Målet var fint det, men feiringen til Dyer var ikke noe pent å se på. Han rev bort alle lagkameratene, for å løpe bort til benken for å kjefte på en eller annen i støtteapparatet til The Hornets. Det spekuleres i om det var hovedtrener Giuseppe Sannino mishagsytringene var rettet mot, men det får vi nok ikke vite med det første. Tre minutter før slutt satte gjestene spikeren i kisten da forsvarsspiller Tommie Hoban leverte fantastisk forarbeid på venstresiden, før han serverte ballen på sølvfat til Gianni Munari. Den italienske nysigneringen kunne ikke unngå å sette ballen i mål, og dermed endte kampen med 2-0 seier til Watford. Det var Rotherhams andre tap for sesongen, ettersom de tapte mot Derby i sesongåpningen. Etter den kampen hadde de to strake 1-0 seire mot henholdsvis Fleetwood Town i ligacupen, og Wolves i ligaen. Tre poeng etter disse kampene er ingen krise, og det faktum at Rotherham spiller jevnt med alle de har møtt til nå, viser at de helt klart har noe å gjøre på dette nivået. Nå får de en ny tøff oppgave, men kanskje kan nettopp The Millers stoppe Millwalls lange rekke med kamper på rad uten tap?

Rotherham Uniteds siste kamper:
Rotherham – Watford 0-2
Rotherham – Wolves 1-0 (Hall)
Rotherham – Fleetwood 1-0 (Derbyshire)
Derby – Rotherham 1-0

Vurdering: Millwall i kjempeform, og er meget vanskelige å slå. Rotherham har spilt jevnt med alle lag så langt, og kommer til å gi London-klubben tøff kamp. Jeg har troen på at oppturen fortsetter for Millwall, men frykter uavgjort.

Tips: H

________________________________________________________________________________________________________

Nottingham Forest – Reading
Kampstart: 16.00
Dommer: Andy Woolmer
Skader og Suspensjoner: Dexter Blackstock er den eneste som er ute hos vertene, ettersom Jamaal Lascelles, Henri Lansbury og flere andre spillere har returnert fra skade denne uken. Jamie Mackie er utilgjengelig for gjestene, imens Hal Robson-Kanu, Garath McCleary, Danny Guthrie, Danny Williams og Stephen Kelly er ute med skader.

Forest-fansen reiste til sørkysten i tusenvis da Forest møtte AFC Bournemouth på Dean Court tirsdag kveld. Begge lagene var ubeseiret foran oppgjøret, og med 1-4 tap på Dean Court på tampen av forrige sesong friskt i minnet, burde Forest-spillerne være rimelig revansjelystne. Dog så det ikke slik ut da dommeren blåste i gang kampen, for i første omgang dominerte Bournemouth, og Forest fikk knapt være i nærheten av Bournemouths sekstenmeter. Flere ganger satte de Forest-keeper Karl Darlow på prøve, men hver gang reddet den talentfulle sisteskansen. I andre omgang løsnet det endelig, og et kvarter etter pausen fikk nysigneringen og brennhete Callum Wilson pirket inn ledermålet etter mye klabb og babb i feltet. Den ledelsen holdt seg i ti minutter, før Forest utlignet da et frispark fra Andy Reid fant Brit Assombalonga inne i feltet. Superspissen headet ballen i mål fra kort holdt, mye takket være en uheldig touch fra Cherries-spiller Eunan O’Kane. Bare få minutter senere scoret Forest kampens siste scoring, og sikret seg dermed tre viktige og muligens litt ufortjente poeng. Høyreback Jack Hunt leverte glitrende forarbeid på høyresiden, før han fant Matty Fryatt på bakre stolpe. Han headet ballen i mål bak en utspilt tidligere Forest-keeper i Lee Camp, og kunne dermed juble for tre viktige poeng og tabelltopp. Forest leder nemlig ligaen med sine syv poeng, men bare målforskjell skiller de fra Millwall, Cardiff og Charlton. Etter tre strake bortekamper, er det nå duket for en hjemmekamp igjen, og klarer de levere en like solid prestasjon som mot Blackpool, bør det være gode muligheter for tre nye poeng for Forest mot et skadeskutt Reading-lag.

Forests siste kamper:
Bournemouth- Nottingham Forest 1-2 (Assombalonga, Fryatt)
Bolton – Nottingham Forest 2-2 (Assombalonga x2)
Tranmere – Nottingham Forest 0-1 (Antonio)
Nottingham Forest – Blackpool 2-0 (Antonio, Burke)

I sommer mistet Reading sentrale spillere som blant annet Adam Le Fondre, i tillegg til at de holder det lokale sykehuset i drift takket være en haug med skader på noen av lagets viktigste spillere. De fleste er fortsatt ute, og jeg kan ikke annet enn å synes synd på Reading-sjef Nigel Adkins for tiden. Han fikk ikke handlet inn noe nye spillere i sommer, ettersom Reading var i ferd med å bli kjøpt opp. Derfor har han blitt nødt til å vente lenge med å forsterke laget sitt, men likevel har han vært meget tålmodig. De startet sesongen meget bra med en solid kamp borte mot Wigan Athletic, som de strengt tatt burde og hadde fortjent å vinne. Noen dager senere ble det avansement i ligacupen mot Newport County, før man tok en ny seier da Ipswich Town kom på besøk i ligaen. Denne gangen var Reading litt heldige som klarte ta med seg alle poengene, ettersom Ipswich skapte mange sjanser. Like heldige var de ikke da managerløse Huddersfield Town kom på besøk på tirsdag. Bare ti minutter ut i kampen mot Huddersfield Town tok Reading ledelsen ved Jacob Butterfield. Han utnyttet forferdelig pasningsspill i Reading-forsvaret, og da han kom alene med keeper inne i sekstenmeteren, curlet han ballen nydelig i hjørnet. Like før pause viste Huddersfield seg frem igjen, og nok en gang endte ballen opp i nettmaskene. Spissen Harry Bunn startet sin første Huddersfield-kamp noensinne, og svarte med å score et flott mål. Han dro seg løs på venstresiden takket være hans styrke, og da han kom alene på skrått hold, klemte han ballen hardt i mål langs bakken. Lagene gikk til pause på stillingen 0-2, men etter hvilen handlet det meste om Reading. De skapte flere gode sjanser, og litt over ti minutter før slutt kom endelig reduseringen. Simon Cox dro av en mann på herlig vis like utenfor boksen, og sendte avgårde et skudd langs bakken. Det hadde ikke Alex Smithies mulighet til å ta, men det gjorde ingenting ettersom det ikke kom flere mål. Dermed tapte Reading sin første kamp for sesongen, og ettersom de har flere viktige spillere fortsatt på skadelisten, skal man ikke se bort fra at det kan komme flere tap i de neste kampene. Det positive i alt det uheldige hos Reading, er at de lar flere spennende unge spillere prøve seg på førstelaget. I kampen mot Huddersfield fikk David Luiz-kopien Aaron Kuhl debutere, og han er en spiller jeg har store forventninger til. Kanskje blir det mer spilletid på han når The Royals møter Nottingham Forest på lørdag?

Readings siste kamper:
Reading – Huddersfield 1-2 (Cox)
Reading – Ipswich Town 1-0 (Taylor)
Reading – Newport County 3-1 (Blackman, Tanner, Pogrebnyak)
Wigan – Reading 2-2 (Morrison, Cummings)

Vurdering: Forest heldige på tirsdag, men fremstår som solide og gode. Har såpass mye kvaliteter i laget, at de kommer til å vinne mange kamper hvor de ikke har dagen. Her møter de et Reading-lag som startet sesongen bra, men som har sett svakere ut for hver kamp siden den gang. Dette blir hjemmeseier.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Watford – Leeds United
Kampstart: 
16.00
Dommer: James Linington
Skader og Suspensjoner: Joel Ekstrand er suspendert, Craig Cathcart er skader, og Matej Vydra er usikker for vertene. Hos gjestene er Soulaymane Doukara skadet, imens Mirco Antenucci kan få sin debut.

Det ulmer på Vicarage Road om dagen. Hovedtrener Giuseppe Sannino ser ut til å være på vei ut av klubben, til tross for en bra start på sesongen. Lokalavisen Watford Observer mener å vite at flere førstelagsspillere skal være lite imponert over deres egen hovedtrener, og noe av det så man muligens prov på da Lloyd Dyer scoret på tirsdag, men det kommer jeg tilbake til. Denne usikkerheten rundt Sannino gir dette oppgjøret litt ekstra krydder, og skal jeg være helt ærlig tror jeg et trenerskifte for Watford kunne vært bra, til tross for deres gode start. Jeg klarer nemlig ikke bli helt overbevist av Sannino, og med en dyktig trener på plass, bør The Hornets kunne være med helt i toppen. På pressekonferansen etter kampen mot Rotherham på tirsdag, ga han klar beskjed til pressen. Han lurte på om de ville ha en trener som satt på benken med armene i kryss, eller om de ønsket å ha en trener med stor følelsesregister som manet spillerne til å yte maksimalt. Godt poeng av Sannino, men jeg er redd at det tydeligvis har blitt litt for mye for enkelte spillere. Det stanset de likevel ikke da de tok turen til New York Stadium for å møte Rotherham United for noen dager siden. Rotherham startet kampen bra med stort press fra første spark på ballen, imens Watford knapt fikk lov til å nærme seg Rotherhams sekstenmeter. De klarte komme til en del avslutninger, men dessverre for Rotherham uteble de aller største sjansene. Til pause sto det dermed 0-0, og Watford hadde knapt hatt en eneste avslutning. I andre omgang ble det andre boller, og et kvarter før slutt kom kampens første scoring. Et herlig forarbeid av Odion Ighalo, som nesten scoret med sitt skudd på mål, før Lloyd Dyer satte returen sikkert i nettmaskene. Målet var fint det, men feiringen til Dyer var ikke noe pent å se på. Han rev bort alle lagkameratene, for å løpe bort til benken for å kjefte på en eller annen i støtteapparatet til The Hornets. Det spekuleres i om det var hovedtrener Giuseppe Sannino mishagsytringene var rettet mot, men det får vi nok ikke vite med det første. Tre minutter før slutt satte gjestene spikeren i kisten da forsvarsspiller Tommie Hoban leverte fantastisk forarbeid på venstresiden, før han serverte ballen på sølvfat til Gianni Munari. Den italienske nysigneringen kunne ikke unngå å sette ballen i mål, og dermed endte kampen med 2-0 seier til Watford. De har nå tre seire og ett tap på de fire første kampene, og i kampen som endte med tap fikk de en spiller utvist etter bare tre minutter. Vil uroen rundt Sannino ødelegge for The Hornets, eller fortsetter de den fine starten?

Watfords siste kamper:
Rotherham – Watford 0-2 (Dyer, Munari)
Norwich – Watford 3-0
Stevenage – Watford 0-1 (Dyer)
Watford – Bolton 3-0 (Deeney, Vydra, Forestieri)

Sesongen til Leeds har så langt vært uforutsigbar. De startet sesongen med en elendig forestilling borte mot Millwall, hvor de fullt fortjent tapte 2-0, og skapte knapt en eneste sjanse. Noen dager senere fikk de en opptur da de avanserte i ligacupen, og den oppturen fortsatte inn i andre serierunde. Middlesbrough kom på besøk, og til tross for kraftig Boro-press i første omgang, klarte Leeds til slutt stikke av med samtlige poeng etter en sen scoring fra Billy Sharp i hans debut. Man var derfor meget spent på hva Leeds kunne finne på mot et Brighton-lag som hadde skuffet stort i de to første serierundene, men det skulle vise seg at Leeds-fansen hadde lite å se frem til. Etter bare fem minutter ble Teixeira tredd gjennom av Bruno med en strøken pasning, som han videre ekspederte i mål på enkelt vis. Resten av omgangen handlet alt om Brighton, og ingenting om Leeds. Yorkshire-klubben hadde bare to avslutninger i løpet av de første 45 minuttene, og ingen av de gikk på mål. Samtidig hadde Brighton hele 70% ballbesittelse ved hvilen. The Peacocks skrudde opp dampen litt i andre omgang, og burde ha utlignet da Sam Byram og Michael Tonge tråklet seg gjennom forsvaret med herlig pasningsfotball, før sistnevnte feilet da han skulle sette ballen i må. Innbytterne Rohan Ince og Kazenga LuaLua kom inn for Brighton i andre omgang, og skapte en del trøbbel for Leeds-forsvaret. Først ble Ince spilt alene gjennom med Marco Silvestri, men selv om han overlistet den italienske målvakten, gikk ballen i stolpen og ut. Seks minutter før slutt fikk Brighton et frispark, som Brighton-spillerne mente burde vært straffespark, men det skulle vise seg å ha liten betydning. LuaLua trådde nemlig frisparket under muren og i mål med et knallhardt skudd, og sikret dermed tre viktige poeng for Brighton, som dermed vant kampen 2-0. Nå skal Leeds prøve seg mot et Watford-lag som har en fantastisk angrepsrekke, og de må prestere mye bedre enn på tirsdag dersom de skal ha håp om å få med seg noe fra Vicarage Road.

Leeds siste kamper:
Leeds – Brighton 0-2
Leeds – Middlesbrough 1-0 (Sharp)
Leeds – Accrington 2-1 (Doukara x2)
Millwall – Leeds 2-0

Vurdering: En del usikkerhet rundt Watford grunnet ryktene om at Sannino kan forsvinne fra klubben. Til tross for det har jeg vanskelig for å se hvordan Leeds skal klare få med seg noe fra Vicarage Road. Hjemmeseier.

Tips: H

______________________________________________________________________________________________________________

Wigan Athletic – Blackpool
Kampstart: 
16.00
Dommer: Carl Boyeson
Skader og Suspensjoner: Shaun Williams har slitt med sykdom denne uken, men håper å være klar. Chris McCann er fortsatt ute med skade, imens Ben Watson fortsatt er ute i lang tid for vertene. Gary Mackenzie, Bobby Grant og Tom Barkhuizen er ute med skader for gjestene, imens Jose Cubero fortsatt ikke er spilleklar. 

Uwe Rösler og hans Wigan Athletic har vært Championships kanskje største skuffelse så langt. Bare ett poeng på de tre første serierundene er rett og slett ikke bra nok for The Latics, og cuptapet mot lille Burton Albion gjør det hele bare enda verre, selv om Wigan-fansen nesten har blitt lei av å reise til Wembley. Ikke bare har resultatene uteblitt i starten, de har også prestert elendig i disse første kampene. I sesongåpningen mot Reading ble de tidvis overkjørt av et svært svekket Reading-lag, og var utrolig heldige som klarte utligne like før slutt. Borte mot Charlton Athletic var de nok en gang veldig dårlige, men denne gangen var de litt uheldige ettersom seiersmålet til The Addicks kom på overtid. Når det er sagt, må det sies at seiersmålet var svært fortjent, og Wigan klarte knapt sette Charlton-målvakten på prøve gjennom kampen. I midtuken gikk turen til Wales for å møte Ole Gunnar Solskjær og hans Cardiff City. Kampen startet ganske dårlig, med svake prestasjoner fra begge lag, men de hadde begge gode muligheter til å ta ledelsen. Nærmest var nok Aaron Gunnarsson som fikk lov til å avslutte fra kort hold på et hjørnespark, men Scott Carson reddet den med en fin beinparade. Lagene gikk til pause uten scoringer, men bare få minutter ut i andre omgang tok vertene ledelsen. Et innlegg fra Fabio fra venstresiden fant en medspiller på bakre stolpe, han headet ballen tilbake til Kenwyne Jones, som igjen headet den videre mot mål. Innenfor fem-meteren luret Nicky Maynard som gjedda i sivet, og sparket ballen kontant i mål. Wigan presset på for en utligning, men klarte aldri slå tilbake. Nærmest var de tjue minutter før full tid da James McArthur fant Martyn Waghorn like foran mål med et flott innlegg. Waghorn klarte ikke treffe ballen skikkelig, og ballen trillet like utenfor mål. Kampen endte til slutt med 1-0 seier til Cardiff, og Wigan måtte konstantere at de fortsatt må vente på sesongens første seier. Tar man med kampene fra i vår, har de nå bare én seier på de åtte siste kampene. Nå får de en gyllen mulighet til å ta sesongens første seier når tabelljumbo Blackpool kommer på besøk.

Wigans siste kamper:
Cardiff – Wigan 1-0
Charlton – Wigan 2-1 (McManaman)
Burton – Wigan 2-1 (Fortuné)
Wigan – Reading 2-2 (McManaman, McArthur)

Bare tolv dager før sesongåpningen hadde Blackpool bare åtte spillere i troppen, noe som betydde at The Seasiders måtte hente inn en haug med spillere like før sesongstart. De fikk bare to treningskamper før det hele braket løst, og i den første treningskampen hadde de for det meste bare prøvespillere på banen. De har gjennomført det som må være tidenes dårligste pre season, og det er ingen som har blitt overrasket over deres manglende resultater i sesongåpningen. I seriepremieren tapte de 2-0 borte mot Nottingham Forest, og skogvokterne hadde full kontroll i den kampen. I den påfølgende midtuken røk de ut av ligacupen mot Shrewsbury Town, før Blackburn Rovers kom på besøk i et herlig lokaloppgjør forrige helg. Der tapte de 2-1 til tross for at de leverte en forholdsvis bra kamp. Det faktum at de leverte brukbare prestasjoner i kampen mot Blackburn, ga de håp om å få med seg noe da Brentford kom på besøk på tirsdag. Håpet ble ikke mindre da Blackpool tok ledelsen etter bare et kvarter spill. Et flott innlegg fra den tidligere Stevenage-spilleren Francois Zoko fant Delfouneso i feltet, og han headet ballen enkelt i mål til sides for Brentford-målvakt David Button. Blackpool fortsatte å presse og kom til en haug med avslutninger utover i kampen, men det var Brentford som var mest effektive. De kom bare til tre skudd på mål i løpet av tirsdagens kamp, men klarte likevel finne nettmaskene ved to anledninger. Utligningsmålet kom ti minutter før pause da Alex Pritchard fikk ballen fra Moses Odubajo, og lurte et skudd inn i mål nede i lengste hjørne. Like etter pause tok Brentford ledelsen da Blackpool viste frem forsvarsspill på lilleputt-nivå. Innleide Donervon Daniels skulle skjerme en ball ut til utspark, men like før ballen passerte linjen, snappet Stuart Dallas opp ballen. Den tidligere elektrikeren trengte ikke lang tid på å klemme ballen opp i nettaket bak Joe Lewis i Blackpool-buret, og flere mål ble det ikke, til tross for at Sergei Zenjov hadde en eventyrlig mulighet til å utligne da han kom til avslutning fra kort hold like før slutt. Blackpool har dermed fire strake tap denne sesongen, og det er nok ikke mange som tror de kan gjøre noe med det mot Wigan Athletic på DW Stadium. Blir det et femte strake tap?

Blackpools siste kamper:
Blackpool – Brentford 1-2 (Delfouneso)
Blackpool – Blackburn 1-2 (Cywka)
Shrewsbury – Blackpool 1-0
Nottingham Forest – Blackpool 2-0

Vurdering: Wigan får tipset og er favoritter, men jeg anbefaler ikke spill her. Wigan har blitt gjort til alt for store favoritter med tanke på deres dårlige prestasjoner så langt, og selv om Blackpool har tapt samtlige kamper til nå, har de skapt mange sjanser i de siste kampene. Klarer de være litt effektive her, kan de fort ta poeng mot et skuffende Latics.

Tips: H

________________________________________________________________________________________

Wolverhampton Wanderers – Cardiff City
Kampstart: 
16.00
Dommer: Carl Boyeson
Skader og Suspensjoner: Vertene har ingen nye skader å melde om. Sommersigneringene Kagisho Dikgacoi og Federico Macheda kan få sine debuter for Cardiff her.

Wolves ser ut til å være akkurat så gode som jeg hadde forventet på forhånd, og ut fra det man har sett så langt denne sesongen, vil det ikke overraske om de er med i toppen av tabellen utover i sesongen. I sesongåpningen vant de hjemme mot Norwich City, før de forrige helg gikk på et fryktelig surt tap borte mot Rotherham United. Der var de ikke effektive nok, og det var de strengt tatt ikke mot Fulham heller, selv om det det endte med tre poeng på Craven Cottage. Ulvene tok ledelsen etter bare et kvarter spill takket være et genialt hjørnespark. Scott Golbourne la en ball inn i feltet langs bakken, hvor først en Wolves-spiller hoppet over ballen, før Bakary Sako klemte ballen i mål med en herlig avslutning. Det skjedde ikke så mye mer i første omgang, men etter hvilen kom Fulham nære en utligning da Moussa Dembele testet ut rekkevidden til Carl Ikeme med et herlig skudd, etter fint forarbeid fra Ross McCormack. Ti minutter ut i andre omgang burde Wolves økt ledelsen da Kevin McDonald fant Matt Doherty like foran mål med et fantastisk innlegg, men på en eller annen måte klarte høyrebacken heade ballen over mål. Fulham fikk neste sjanse, og Ross McCormack var utrolig nære sin første Fulham-scoring da han fikk skyte forholdsvis upresset fra rundt seksten meters hold. Kampen bølget frem og tilbake helt frem til overtiden, og begge lagene skapte flere gode sjanser, men fire minutter på overtid fikk Wolves straffespark. Nouha Dicko ble lagt i bakken, og dommeren pekte på krittmerket. Bakary Sako la ballen til rette, og gjorde seg klar til å score sitt andre for kvelden, men Jesse Joronen i Fulham-buret klarte være nær ballen slik at den gikk i stolpen og ut. Det hadde uansett ikke mye å si, for Wolves vant kampen 1-0, og nå jakter de sin andre strake seier. På motsatt banehalvdel venter Cardiff City på lørdag, og forrige sesong var det en hel divisjon mellom de to lagene. Til tross for det bør det ikke være noen stor kvalitetsforskjell på disse lagene når de møtes lørdag kveld.

Wolves siste kamper:
Fulham – Wolves
Rotherham – Wolves 1-0
Wolves – Northampton 2-3 (Dicko, Ricketts)
Wolves – Norwich 1-0 (Edwards)

Ole Gunnar Solskjær og hans Cardiff City har fått en flott start på sesongen, til tross for at de har tilgode å imponere. I sesongåpningen mot Blackburn Rovers var de fryktelig svake, og måtte lenge stå i mot et hardt press fra Blackburn. Cardiff klarte ikke holde ballen i laget i den kampen, og hadde svært mange feilpasninger de gangene de faktisk hadde ballen. De klarte likevel ta ett poeng på Ewood Park, og i den påfølgende kampen mot Huddersfield Town vant de 3-1, i en kamp hvor de lot Huddersfield komme til overraskende mange sjanser. På tirsdag fortsatte den samme trenden da Wigan Athletic kom på besøk. Kampen startet ganske dårlig, med svake prestasjoner fra begge lag, men de hadde begge gode muligheter til å ta ledelsen. Nærmest var nok Aaron Gunnarsson som fikk lov til å avslutte fra kort hold på et hjørnespark, men Scott Carson reddet den med en fin beinparade. Lagene gikk til pause uten scoringer, men bare få minutter ut i andre omgang tok vertene ledelsen. Et innlegg fra Fabio fra venstresiden fant en medspiller på bakre stolpe, han headet ballen tilbake til Kenwyne Jones, som igjen headet den videre mot mål. Innenfor fem-meteren luret Nicky Maynard som gjedda i sivet, og sparket ballen kontant i mål. Wigan presset på for en utligning, men klarte aldri slå tilbake. Nærmest var de tjue minutter før full tid da James McArthur fant Martyn Waghorn like foran mål med et flott innlegg. Waghorn klarte ikke treffe ballen skikkelig, og ballen trillet like utenfor mål. Oppgjøret endte dermed med 1-0 seier til Cardiff, som klatret opp på 2.plass på tabellen. På lørdag kan de innta tabelltopp dersom resultatene går riktig vei i de andre oppgjørene, samtidig som de klarer temme Kenny Jacketts sultne ulver.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Wigan 1-0 (Maynard)
Cardiff – Huddersfield 3-1 (Jones x2, Whittingham)
Coventry – Cardiff 1-2 (Burgstaller, Selvmål)
Blackburn – Cardiff 1-1 (Jones)

Vurdering: Wolves med solid start på sesongen, imens Cardiff får med seg gode resultater uten å imponere. Dette blir jevnt, men jeg står mellom hjemmeseier eller uavgjort. Dersom jeg må velge mellom de to, ender jeg opp med hjemmeseier.

Tips: H

About The Author

2 Responses

  1. Hasunds

    berre ein liten detalj. står1345 avspark i artikkelen din. elles på sida står det rett 13:15 🙂
    “Ipswich Town – Norwich City
    Kampstart: 13.45
    Dommer: Keith Stroud”

Leave a Reply