Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal vi kåre de 24.største talentene i Championship. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1991 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Josh McEachran og Ross Barkley ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 

24.plass:
Navn:
Marvin Sordell
Alder: 21 år (17.01.91)
Posisjon: Spiss/Ving
Klubb: Bolton Wanderers
Kamper/Mål i årets Championship: 6/1

Da Marvin Sordell var åtte år gammel, var han keeper for guttelaget til et lite London-lag som heter St Josephs. Grunnen til det var fordi laget hans ikke hadde noen målvakt, men i sin første kamp som spiss scoret han tre mål og etterpå har det aldri vært noen tvil om hvilken posisjon den hurtige unggutten skal spille. Han ble en del av Fulham sitt akademi da han var 13-14 år gammel, men ble ikke funnet god nok hos London-klubben. Da gikk turen videre til en annen London-klubb, nemlig Watford. Her imponerte Sordell under sitt prøvespill og fikk dermed bli en del av deres akademi. I 2008 gikk han på lån til Wealdstone for å få litt erfaring med seniorspill. Ett år etter hans lille låneopphold hos vesle Wealdstone, skulle unge Sordell få debutere for selveste Watford i Championship. Han var da 18 år gammel og erstattet Nathan Ellington i 2-0 tapet borte mot Sheffield United. Senere den sesongen ble han leid ut til Tranmere Rovers, før han kom tilbake og scoret sitt første mål i Watford-trøya like før sesongslutt.

Den påfølgende sesongen (2010/11) skulle vise seg å bli gjennombruddet for den hurtige spissen. På tross av en dyktige Danny Graham og en nyinnkjøpt Troy Deeney, klarte han holde en fast plass på førstelaget gjennom hele sesongen. Han startet åtte av de ni første seriekampene og scoret fem mål. Etter det var det aldri tvil om at han skulle få spille. Etter sesongslutt sto han med 15 mål på 46 kamper. Sommeren etter ble Danny Graham solgt og Sordell ble nå en nøkkelspiller for Watford. Han levde på mange måter opp til forventningene og da han ble solgt til Bolton i januar, hadde han allerede scoret 10 mål på 29 kamper. I Bolton har han aldri fått det til. Etter snart 11 måneder i klubben har han bare spilt ni kamper og scoret ett mål. I sommer fikk han bli med i Storbritannias OL-tropp. På tross av hvor dårlig han har gjort det i Bolton, er Sordell likevel et spennende talent som fortsatt har alle muligheter til å bli en klassespiss på balløya.

About The Author

Leave a Reply