Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal vi kåre de 24.største talentene i Championship. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1991 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Josh McEachran og Ross Barkley ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 

23.plass:
Navn: Joe Mason
Alder: 21 år (13.05.91)
Posisjon: Spiss/Ving
Klubb: Cardiff City
Kamper/Mål i årets Championship: 17/3

Den irske spissen Joe Mason er født og oppvokst i Plymouth. Byen er kanskje best kjent for å være stedet som pilgrimene reiste utfra på 1600-tallet. Derfor var det også naturlig at Mason startet sin karriere hos “The Pilgrims”. Da han var ti år gammel ble han en del av klubbens akademi. Der scoret han jevnt og trutt, og som 18-åring fikk han proffkontrakt hos klubben med de grønne draktene. Han debuterte hjemme mot Sheffield United 5.desember 2009. Tilfeldigvis ble han i den kampen erstattet av hans nåværende lagkamerat Craig Noone. Mason scoret sitt første mål for Plymouth i returkampen mot Sheffield United senere den sesongen. Foran forrige sesong ble han hentet til Cardiff City for £250k. Røverkjøp er vel et passende ord.

I Cardiff fikk han umiddelbart tillit.  Han debuterte i sesongåpningen borte mot West Ham og scoret sitt første mål mot Barnsley et par måneder senere. Han var delaktig i å sende Cardiff til finalen i ligacupen og han skulle på ingen måter gjøre seg bort på Wembley. Han scoret nemlig i finalen mot Liverpool, men ble senere byttet av og fikk dermed ikke delta i straffesparkkonkurransen som de senere tapte. Han scoret totalt 12 mål på 46 kamper i forrige sesong, noe som hjalp Cardiff til en kvalifiseringsplass. Der tapte de mot West Ham i semifinalen. Mason ble kåret til årets unge spiller av klubben. Han har spilt kamper for U21-landslaget til Irland ettersom hans mor er født der. Mason har kanskje ikke scoret for mange mål denne sesongen, men han spiller fast for det som kanskje er ligaens beste lag. For å gjøre det må du være et bra talent, noe Mason definitivt er.

About The Author

Leave a Reply