Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal vi kåre de 24.største talentene i Championship. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1991 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Josh McEachran og Ross Barkley ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 

22.plass:
Navn: Jordon Mutch
Alder: 21 år (02.12.91)
Posisjon: Sentral midtbanespiller
Klubb: Cardiff City
Kamper/Mål i årets Championship: 8/0

Cardiffs unge midtbanespiller er ikke som alle andre spillere. Han har nemlig et utrolig langt navn. Det fulle navnet til Jordon Mutch er faktisk Jordon James Edward Sydney Mutch. Heldigvis for supporterne til Cardiff nøyer han seg med Mutch bakpå drakten sin. Unggutten er født og oppvokst i Alvaston, Derbyshire. Derfor var det ikke særlig overraskende at han ble en del av akademiet til Derby County. Etter fem år under Terry Westley i deres akademi, gikk turen videre til Birmingham City. Westley hadde nemlig blitt ny sjef for akademiet hos Birmingham-klubben. Da han var 15 år gammel ble han tatt ut i A-lagets kamptropp foran en cupkamp mot Blackburn Rovers. Dessverre satte FA sine regler en stopper for en tidlig debut. Senere den sesongen (2007/08) ble han kåret til beste akademi-spiller. Debuten skulle likevel ikke komme før i en cupkamp mot Southampton i den påfølgende sesongen. Han ble da den nest yngste spilleren til å spille for førstelaget til Birmingham. Etter dette var han på låneopphold hos henholdsvis Hereford United, Doncaster Rovers og Watford. Hos Watford spilte han under nåværende Cardiff-manager Malky Mackay. Det var nemlig på Vicarage Road han virkelig fikk sitt gjennombrudd. På de 23 kampene han rakk å spille før lånet gikk ut i januar, scoret han fem mål og imponerte gang på gang.

I januar 2011 ble han altså hentet tilbake til Birmingham som på den tiden spilte i Premier League. Her fikk han bare tre kamper, noe som på ingen måte var godt for utviklingen. Derfor kan man gjerne si at nedrykket var positivt for Mutch. Under Chris Houghton fikk han rikelig med spilletid, men dessverre satte en skade han ut av spill i hele fire måneder. Birmingham endte på en kvalifiseringsplass, men der røk de i semifinalen. Mutch spilte totalt 29 kamper og scoret to ganger. Da hans tidligere manager Malky Mackay ønsket å hente han til Cardiff i sommer, var ikke valget vanskelig for Mutch. Cardiff måtte betale rundt £1m for midtbanespilleren. Han har fått sin debut for Englands U21-landslag, men skader har dessverre ødelagt litt av årets sesong. Hvis Mutch klarer holde seg skadefri over lengre perioder, er han definitivt en spennende spiller for fremtiden.

 

About The Author

Leave a Reply