Bare få dager etter at lørdagens underholdene runde var ferdigspilt, er det duket for nye kamper i Championship. Ti av kampene skal spilles på tirsdag, mens runden avsluttes med t kamper på onsdag kveld.

Skrevet av: Eirik Aase

 

Rundens oddskupong:
Oddsen er hentet fra Nordicbet
Brighton & Hove Albion – Wigan Athletic (Borteseier) 3,20
Sheffield Wednesday – AFC Bournemouth (Borteseier) 2,35
Totalodds: 7,52

nordicbetnylogo
_
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Birmingham City – Watford
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene vil teste Demarai Gray og Lee Novak nærmere kampstart. Gabriele Angella, Almen Abdi og Gabriel Tamas er alle ute hos gjestene.

Gary Rowett gjorde en flott jobb med Burton Albion, og klarte gjøre The Brewers til et veldig vanskelig lag å slå. Birmingham-fansen håper at han kan gjøre det samme med deres klubb, og på lørdag fikk vi se tegn på nettopp det. De forsvarte seg meget bra mot et dyktig Wolves-lag, og med litt mer effektivitet kunne de fort ha tatt alle poengene med seg hjem den korte veien til St Andrews. Darren Randolph var tilbake i mål, og han leverte en bunnsolid kamp mellom stengene. Grunnet hans gode redninger, og Wolves solide forsvar, endte lokaloppgjøret uten scoringer. Birmingham klatret en plass opp på tabellen etter lørdagens poeng, men de ligger fortsatt på nedrykk. De har tolv poeng på de femten første kampene, og har nå ett poeng opp til trygg plass. Foran denne kampen har de fem kamper på rad uten seier, og bare en seier på de ti siste kampene. Problemet for Birmingham har vært alt for dårlig forsvarsspill, kombinert med måltørke fremover på banen. Bare tabelljumbo Blackpool har færre scoringer enn Birmingham denne sesongen. Hjemme på St Andrews har ikke Birmingham-fansen hatt mye å juble over. På de 13 siste månedene har de bare vunnet en(!) hjemmekamp i ligaen, og nettopp dette er det forventet at Gary Rowett skal gjøre noe med. Så langt denne sesongen har de 1-2-4 på eget gress, men kanskje snur lykken i Rowetts første hjemmekamp som Birmingham-sjef?

Birminghams siste kamper:
Wolves – Birmingham 0-0
Birmingham – Bournemouth 0-8
Blackburn – Birmingham 1-0
Birmingham – Bolton 0-1
Charlton – Birmingham 1-1 (Davis)

The Hornets tok tre viktige poeng da Millwall kom på besøk på lørdag, og slo London-rivalen 3-1 i en kamp hvor de faktisk brukte sine bortedrakter. Dette skyldtes en markering av Remembrance Day, men likevel var det merkelig å se Millwall spille i gule drakter mot Watford på Vicarage Stadium. I den kampen fikk man se både et fantastisk innøvd hjørnespark hvor Matej Vydra fortsatte sin flotte scoringsform, samt at Daniel Toszer nok en gang viste frem sin fantastiske frisparkfot. Nå har Watford ni kamper på rad uten tap, noe som er ganske utrolig med tanke på at de har byttet hovedtrener tre ganger denne sesongen. Foran denne runden ligger de på toppen av tabellen, og har to poeng ned til AFC Bournemouth som ligger på 2.plass på tabellen. På bortebane har de 3-2-2 så langt denne sesongen, og i de tre siste bortekampene har de slått Sheffield Wednesday, og spilt uavgjort mot Middlesbrough og Blackburn Rovers. Meget sterke prestasjoner av The Hornets. Med en angrepstrio bestående av Troy Deeney, Odion Ighalo og Matej Vydra kommer Watford til å skape problemer for de fleste lagene denne sesongen, og det spørs om et formsvakt Birmingham kan forsvare seg mot disse formspillerne.

Watfords siste kamper: 
Watford – Millwall 3-1 (Vydra, Munari, Toszer)
Boro – Watford 1-1 (Deeney)
Watford – Forest 2-2 (Ighalo, Vydra)
Sheff Wed – Watford 0-3 (Vydra, Ighalo, Abdi)
Watford – Brighton 1-1 (Toszer)

Vurdering: Vanskelig å spå noe særlig med tanke på Birminghams nye manager. Watford vil gi tøff kamp, men jeg tror Birmingham kan stå i mot. Jeg går for en ny uavgjort kamp for Gary Rowett og hans Birmingham City, men egentlig vil jeg bare anbefale å holde seg unna tipping på denne kampen.

Tips: U

____________________________________________________________________________________________

Brighton & Hove Albion – Wigan Athletic
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ali Al Habsi kan ikke møte sin egen klubb, mens David Stockdale er skadet. Det betyr at Christian Walton må vokte buret. Elliott Bennet har blitt hentet på lån, og kan få muligheten fra start her. Leon Barnett er suspendert hos gjestene, mens Ben Watson og Chris McCann ikke er helt kampklare enda.

Nå spørs det hvor lenge Brighton & Hove Albion kan fortsette uten seier før pokerspiller og eier Tony Bloom bestemmer seg for å fjerne manager Sami Hyypiä i managerstolen. Etter lørdagens tap mot AFC Bournemouth har måkene fra sørkysten hele ti kamper på rad uten seier i ligaen. Det som er så merkelig med Brighton er at de spiller jevnt med alle lagene, og ofte kun er marginer fra å faktisk vinne kampene. Til tross for det går det likevel alltid i mot Hyypiä & Co, og man sitter med følelsen av at det snart må snu. Nå ligger Brighton på en 21.plass på tabellen med tretten poeng, og ned til nedrykk er det bare ett poeng. Hjemme på Falmer Stadium har de 1-4-2, hvor deres eneste hjemmeseier for sesongen kom mot Bolton Wanderers tilbake i august. Problemet for Brighton er at det ikke fungerer foran mål, men kanskje kan det løsne nå som de scoret to mål fra åpent spill i lørdagens kamp. Vanligvis har de blitt nødt til å stole på mål fra midtstopperne Gordon Greer og Lewis Dunk, men på lørdag viste Sam Baldock og Adrian Colunga at de også kan true bakrommet . Det vil være svært viktig for Brighton dersom Hyypiä skal beholde jobben sin, for man klarer rett og slett ikke vinne kamper på dødballer alene. Før den kommende landslagspausen møter Brighton både Wigan Athletic og Blackburn Rovers på hjemmebane, og alt under tre poeng på disse kampene vil nok garantert bety exit for den finske stopperlegenden.

Brightons siste kamper:
Bournemouth – Brighton 3-2 (Baldock, Colunga)
Tottenham – Brighton 2-0
Brighton – Rotherham 1-1 (Bennett)
Huddersfield – Brighton 1-1 (Dunk)
Brighton – Middlesbrough 1-2 (Greer)

Det er ikke bare Sami Hyypiä som sitter utrygt i managerstolen i Championship. På DW Stadium finner vi en norgesvenn i Uwe Rösler som også trenger seire raskest mulig. Wigan ble sett på som en av de største favorittene til å rykke opp til Premier League denne sesongen, men foreløpig har nedrykk sett mer aktuelt ut, enn opprykk. Etter femten kamper har de bare seksten poeng, og ligger nå på en 18.plass med fire poeng ned til nedrykk. På lørdag kom Fulham på besøk, og det ble en skikkelig målfest. Wigan tok først ledelsen, før Fulham snudde kampen til 1-2. To mål fra Wigan førte til at The Latics så ut til å cruise inn tre viktige poeng, men til slutt utlignet Fulham på straffespark. I tillegg til disse seks målene fikk vi også to røde kort, og poengdelingen førte til at Wigan nå har bare en seier på de ti siste kampene. Det er litt krise for et lag med store ambisjoner om opprykk, og med den troppen Rösler har til rådighet, skal det egentlig ikke være mulig. På bortebane har The Latics skuffende 1-2-4 så langt, men deres eneste borteseier så langt kom i forrige bortekamp mot Derby County. På de fire siste bortekampene har de bare tapt en gang, og det kan være greit å fokusere på for Wigan foran tirsdagens kamp.

Wigans siste kamper:
Wigan – Fulham 3-3 (Maloney, Forshaw, Espinoza)
Derby – Wigan 1-2 (McClean x2)
Wigan – Millwall 0-0
Wigan – Brentford 0-0
Wolves – Wigan 2-2 (Perch, Fortune)

Vurdering: Brighton i elendig form, men de er likevel vanskelige å slå. Wigan med en sterk borteseier sist, og var nær seier på lørdag. Med tanke på keeperproblemene til Brighton, deres dårlige form og Wigans opptur i det siste, tror jeg på borteseier på Falmer Stadium tirsdag kveld.

Tips: B

______________________________________________________________________________________________________

Derby County – Huddersfield Town
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Zak Whitbread er den eneste skaden Derby melder om foran denne kampen. Hos gjestene er Jonathan Hogg svært usikker, mens James Vaughan er definitivt ute. 

Derby County rullet avgårde som en maskin utover høsten, men nå har maskinen gått tom for olje. Det har lugget litt i de to siste kampene, noe som har resultert i to strake tap. Det er uvant kost for Steve McClaren og hans Rams, og på lørdag var det nyopprykkede Brentford som klarte vinne mot opprykksfavoritten. Kampen var jevn og underholdene, og det hadde nok ikke vært noe å si på om det faktisk var Derby som tok alle poengene, men tre minutter på overtid scoret Stuart Dallas det som viste seg å være seiersmålet. Med det tapet falt Derby ned til en 5.plass på tabellen med tjueseks poeng. Opp til serieleder Watford er det tre poengs luke, så du kan trygt si at to tap på rappen foreløpig ikke er noen krise. Skulle dette dog fortsette vil man bli litt mer bekymret, men jeg tror de vil slå tilbake snart. Hjemme på Pride Park har The Rams 3-3-1 denne sesongen, hvor deres eneste tap kom i forrige hjemmekamp mot Wigan Athletic. Det som er litt bekymringsverdig er det faktum at Derby bare har vunnet en av sine fem siste hjemmekamper, og det bør gi god grunn til optimisme hos et formsterkt Huddersfield Town.

Derbys siste kampar: 
Brentford – Derby 2-1 (Martin)
Fulham – Derby 1-5 (Dawkins x2, Hendrick, Martin, Russel)
Derby – Wigan 1-2 (Eustace)
Blackpool – Derby 0-1 (Martin)
Reading – Derby 0-3 (Martin x2, Ibe)

Jeg kan vel knapt huske at Huddersfield Town har vært i bedre form i Championship enn det de er akkurat nå. De spiller herlig fotball, scorer mange mål, forsvarer seg solid og flyr oppover på tabellen. Det hele kan etter min mening knyttes til to personer. Den første er manager Chris Powell som har fått orden på sakene etter at han ble ansatt som ny sjef tidligere i høst, og den andre er ingen ringere enn Grant Holt. Den 33 år gamle spissen har revet i stykker forsvar den siste tiden takket være sin tøffe spillestil, og selv om han bare har scoret to mål denne sesongen, kan han ta æren for svært mange flere scoringer. På lørdag ble Nottingham Forest slått hele 3-0 hjemme på John Smith’s Stadium, noe som betyr at The Terriers nå har syv kamper på rad uten tap. På disse syv kampene har de vunnet fire ganger, og det har ført de opp på 14.plass på tabellen. De har tjue poeng, og kan dermed krype opp i ryggen på tirsdagens motstander dersom de vinner. På bortebane har de 2-2-3 denne sesongen, og de er ubeseiret på de tre siste kampene. Tidligere i oktober sjokkerte de ved å slå hjemmesterke Wolves 3-1 på Molineux, og jeg blir ikke overrasket dersom de får med seg noe her heller.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Forest 3-0 (Holt, Wells, Lynch)
Ipswich – Huddersfield 2-2 (Wells x2)
Huddersfield – Brighton 1-1 (Butterfield)
Huddersfield – Blackpool 4-2 (Bunn x2, Butterfield, Holt)
Blackburn – Huddersfield 0-0

Vurdering: Derby har slitt litt i de to siste kampene, og på hjemmebane sliter de med å avgjøre kamper. Her møter de et formsterkt Huddersfield Town som er fulle av selvtillit. Derby får favorittstempel, men jeg tror Huddersfield får med seg minst ett poeng herfra. Jeg går for uavgjort.

Tips: U

____________________________________________________________________________________________

Ipswich Town – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Jonny Williams, Jonathan Parr, Cole Skuse, Dean Gerken og Tedd y Bishop til denne kampen. Gjestene mangler Nouha Dicko, men Bakary Sako er tilbake igjen. Nysigneringen Tomasz Kuszczak går rett inn i troppen til gjestene.

Ipswich Town cruiset gjennom september som om de skulle vært Real Madrid som spilte i Conference, men i oktober ble det litt tøffere for Mick McCarthy & Co. Det var kanskje en kraftig overdrivelse med tanke på sammenligningen med Real Madrid, men det faktum at de gikk fra en fantastisk måned til en dårlig måned hersker det ingen tvil om. I september vant de fire kamper og spilte en uavgjort, og det resulterte i at McCarthy ble kåret til månedens manager, mens Tyrone Mings ble kåret til månedens spiller. Det sies at det hersker en forbannelse over prisen for månedens manager, og kanskje var det nettopp det som skjedde i oktober. Ipswich vant nemlig ikke en eneste kamp i den våte høstmåneden, men til tross for det ligger de helt oppe på en 8.plass med tjuefire poeng. På lørdag tok de en sterk 2-0 seier borte mot et Blackpool-lag som for første gang ble ledet av Lee Clark, og nok en gang havnet Daryl Murphy og David McGoldrick på scoringsliten. Den som dog stjal flest overskrifter var unggutten Teddy Bishop, som leverte et utrolig forarbeid på 2-0 scoringen. På hjemmebane har Ipswich solide 4-2-1 denne sesongen, og det eneste laget som har dratt fra Portman Road med tre poeng er erkerival Norwich City.

Ipswichs siste kamper:
Blackpool – Ipswich 0-2 (McGoldrick, Murphy)
Ipswich – Huddersfield 2-2 (Berra, Smith)
Cardiff – Ipswich 3-1 (Murphy)
Ipswich – Blackburn 1-1 (McGoldrick)
Forest – Ipswich 2-2 (Murphy x2)

Wolverhampton Wanderers hadde dekket til fest på lørdag, men dessverre ble selve kampen ikke noe annet enn et dårlig nachspiel. Lokalrival Birmingham City tok turen til Molineux med ny manager i Gary Rowett, og med tanke på at blåtrøyene slapp inn hele åtte mål i forrige serierunde, var det mange sultne ulver på tribunen som trodde de skulle få se en ny storseier. Det fikk de definitivt ikke, og Birmingham forsvarte seg bra mot et forholdsvis tamt Wolverhampton. Kampen endte til slutt uten scoringer, og som nøytral tilskuer må jeg innrømme at det ikke var noen bra start på en ellers herlig fotball-lørdag. Nå ligger Wolves på en 4.plass på tabellen med 27 poeng, og opp til serieleder Watford skiller det bare to poeng. På bortebane har ulvene 2-4-1 så langt denne sesongen, og det er bare nyopprykkede Rotherham United som har klart å slått Wolves da de har kommet på besøk denne sesongen. Ulvene er ubeseiret på de seks siste bortekampene, og i ligaen har de bare ett tap på de ti siste kampene. Mick McCarthy skal ikke få det lett mot gamleklubben på tirsdag.

Wolves kamper:
Wolves – Birmingham 0-0
Leeds – Wolves 1-2 (Henry, Clarke)
Wolves – Boro 2-0 (Sako, Dicko)
Millwall – Wolves 3-3 (Batth, Ebanks-Landell, Sako)
Wolves – Wigan 2-2 (Edwards, Sako)

Vurdering:  Ipswich med flere viktige forfall, litt dårlig form, mot et Wolves-lag som sjeldent taper kamper. Wolves får sjeldent bedre mulighet til å vinne på Portman Road, men uavgjortfaren er likevel stor. 

Tips: B

_______________________________________________________________________________________________________

Leeds United – Charlton Athletic
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Jason Pearce som er suspendert, mens Adryan er usikker. Gjestene har ingen nye skader å melde om, mens Francis Coquelin kan få sin debut etter å ha kommet på lån fra Arsenal.

Leeds-fansen fikk det som de ville med Neil Redfearn i sjefsstolen på permanent basis (Dersom det går an å kalle en trenerstilling i Leeds for permanent), men måtte likevel se laget sitt tape borte mot Cardiff City på lørdag. Vertene tok ledelsen etter en times spill, og Cardiff-fansen vartet opp med “Sacked in the morning” i retning mot Redfearn som sto på sidelinjen. Leeds hadde ikke så mye å stille opp med, men klarte likevel lage litt spenning da Alex Mowatt scoret et fantastisk mål. Han vant først ballen ved midtstreken, før han satt fart fremover på banen og leverte ballen videre til Soulaymane Doukara. Den sterke spissen ga ballen tilbake til Mowatt som plasserte den nydelig i mål. Dessverre ødela Kenwyne Jones håpet for Leeds med sin scoring et par minutter senere, og det hele endte med 3-1 seier til waliserne. Leeds har dermed syv kamper på rad uten seier, men likevel er det grunn til være optimist foran helgens kamp. Det er nemlig ikke tøft å møte et revitalisert Cardiff City i Wales, men Charlton Athletic på hjemmebane bør være mulig å slå med tanke på Redfearns imponerende resultater tidligere i høst. Hjemme på Elland Road har Leeds 3-2-2 denne sesongen, og bare 7-5 i målforskjell. Forrige hjemmeseier kom i midten av september, og den gang var det Redfearn som ledet laget. Kanskje kan han sikre tre nye poeng på hjemmebane på tirsdag?

Leeds siste kamper:
Cardiff – Leeds 3-1 (Mowatt)
Leeds – Wolves 1-2 (Antenucci)
Norwich – Leeds 1-1 (Doukara)
Rotherham – Leeds 2-1 (Antenucci)
Leeds – Sheff Wed 1-1 (Bellusci)

Charlton Athletic viser en liten nedadgående kurve sammenlignet med tidligere på høsten, men de viser seg fortsatt som et lag som er veldig vanskelig å slå. På lørdag kom Sheffield Wednesday på besøk, og selv om gjestene tok ledelsen midtveis i første omgang, klarte The Addicks likevel slå tilbake senere i kampen. Oppgjøret endte 1-1, og det var Igor Vetokele som scoret det viktige utligningsmålet for Charlton. Han har vært ute med skader i det siste, men trengte bare et par minutter på å score etter han ble byttet inn i lørdagens kamp. Nå ligger Charlton på en 9.plass med tjuetre poeng, og har dermed seks poeng opp til serieleder Watford. Bare to av de ni siste kampene har endt med seier, og det bør de gjøre noe med, ellers vil de etterhvert bli nødt til å fokusere på det som skjer nedover på tabellen. På bortebane har de 1-4-2 denne sesongen, hvor deres eneste seier kom da de ranet med seg tre poeng hjem fra Norwich City. Begge de to siste bortekampene har endt med tap mot henholdsvis AFC Bournemouth og Charlton Athletic, og de må være skjerpet på tirsdag dersom de skal unngå et tredje strake nederlag.

Charltons siste kamper:
Charlton – Wednesday 1-1 (Vetokele)
Fulham – Charlton 3-0
Charlton – Bolton 2-1 (Tucudean, Jackson)
Bournemouth – Charlton 1-0
Charlton – Birmingham 1-1 (Vetokele)

Vurdering: Leeds med Neil Redfearn virker mye farligere enn et Leeds-lag med Darko Milanic på sidelinjen. Likevel ble det en skuffende opplevelse mot Cardiff på lørdag. Her møter de et Charlton-lag som er vanskelig å slå, men som ikke er helt i form. Dette er en gyllen mulighet for Leeds til å endelig vinne en kamp igjen, og jeg tror de klarer det.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Middlesbrough – Norwich City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Jonathan Woodgate, Damia Abella, Rhys Williams og Muzzy Carayol er ute hos vertene. Cameron Jerome er klar igjen etter å ha fått seg en smell på fredag.

Middlesbrough blir ikke nevnt alt for ofte i kampen om opprykk, men det er liten tvil om at det er et lag man virkelig bør se opp for denne sesongen. På lørdag tok de en meget sterk seier borte mot Rotherham United, og de klemte like så greit til med hele tre scoringer i den kampen. De har et hav av målfarlige spillere, samtidig som de er bunnsolide i forsvaret. Nettopp det pleier være en god oppskrift på suksess. Etter lørdagens seier har de nå bare ett tap på de ti siste kampene, og ligger dermed helt oppe på en 3.plass på tabellen med bare to poeng opp til serieleder Watford. Med bare tolv baklengsmål så langt, er de det laget i ligaen som har sluppet inn færrest mål, og da er det ganske utrolig å tenke på at enkelte mente at laget ikke ville klare seg uten skadede Jonathan Woodgate i midtforsvaret. Hjemme på Riverside Stadium har de litt skuffende 3-2-2 denne sesongen, hvor de blant annet har gått på leie smeller mot Reading og Sheffield Wednesday. Dog skjedde begge disse tapene i august, og på de fire siste hjemmekampene har de ikke ett eneste tap.

Boros siste kamper:
Rotherham – Boro 0-3 (Tomlin, Wildschut, Bamford)
Boro – Watford 1-1 (Kike)
Wolves – Middlesbrough 2-0
Brighton – Middlesbrough 1-2 (Tomlin, Adomah)
Middlesbrough – Fulham (Reach. Adomah)

Etter fem kamper på rad uten seier, og to og en halv måned uten tre poeng på hjemmebane, klarte endelig Norwich City glede hjemmepublikummet på Carrow Road igjen på fredag. Bolton Wanderers kom på besøk, og til tross for at de gikk ut i høyt press mot kanarifuglene, lot ikke Norwich seg stresse. De kontret inn 1-0 midtveis i første omgang, da Cameron Jerome viste at han kan beherske både rollen som oppspillspunkt og måltyv. I andre omgang doblet samme mann ledelsen, og selv om Bolton fikk en redusering mot slutten, var det aldri særlig spennende. Norwich tok en komfortabel seier uten å imponere, men det tror jeg ikke manager Neil Adams bryr seg særlig om. Med de tre poengene tok Norwich seg opp på en 6.plass med tjueseks poeng, og faktisk var de oppe på delt tabelltopp underveis i kampen mot Bolton. Man skulle ikke trodd at dette laget nettopp har vært gjennom en liten formsvikt. På bortebane har Norwich imponerende 4-1-2 denne sesongen, men i de to siste bortekampene har det blitt uavgjort mot Sheffield Wednesday og tap mot Fulham. Kanskje klarer de bygge videre på seieren mot Bolton i dette oppgjøret?

Norwichs siste kamper:
Norwich – Bolton 2-1 (Jerome x2)
Sheff Wed – Norwich 0-0
Norwich – Leeds 1-1 (Martin)
Fulham – Norwich 0-1
Norwich – Rotherham 1-1 (Jerome)

Vurdering: Middlesbrough er topplaget som man sliter litt med å legge merke til. Nå slår de ut i full blomst, og jeg tror de vil gi Norwich City en svært tøff kamp på Riverside Stadium. Jeg ville aldri satt penger på dette oppgjøret, men dersom jeg måtte valgt et utfall, ville det blitt hjemmeseier.

Tips: H

________________________________________________________________________________________________________

Millwall – Blackburn Rovers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Matthew Briggs er skadet, Danny Shittu er tilbake igjen, mens Lee Gregory er usikker hos vertene. Gjestene mangler Tommy Spurr, Chris Brown, Joshua King og Jason Lowe med skader.

Ian Holloway var rasende etter lørdagens tap mot Watford. Han var såpass uenig i frisparket som Watford fikk i forkant av 2-1 scoringen at han nærmest eksploderte på sidelinjen. I et intervju med BBC etter kampslutt omtalte han dømmingen i lørdagens kamp som det verste han hadde sett i sin lange managerkarriere. Med tanke på hvor lenge Holloway har vært i gamet, sier det seg selv at han muligens har et lite poeng. Kampen endte til slutt 3-1 til serieleder Watford, Det som nok gjorde Holloway enda mer frustrert, var nok det faktum at de faktisk spilte en meget bra kamp på Vicarage Road. De trillet ball, styrte kampen, og tok til og med ledelsen etter bare tolv minutter. Man skulle ikke tro at det Millwall-laget som imponerte såpass stort i lørdagens kamp, faktisk bare har vunnet en av sine ti siste kamper. De ligger nå på en 16.plass med sytten poeng, og foran tapet på lørdag hadde de fire kamper på rad uten tap. Tre av disse fire kampene endte uavgjort, mens de vant 1-0 over Cardiff City hjemme på The Den forrige helg. Hjemme i deres egen storstue har de 3-2-2 denne sesongen, og bare Birmingham City og Rotherham har tatt med seg tre poeng hjem fra tøffe The Den.

Millwalls siste kamper:
Watford – Millwall 3-1 (Woolford)
Millwall – Cardiff 1-0 (Shittu)
Wigan – Millwall 0-0
Millwall – Wolves 3-3 (Fuller x2, Gregory)
Derby – Millwall 0-0

Blackburn Rovers har funnet formen, og etter at de slo Reading 3-1 hjemme på Ewood Park på lørdag, står de nå med tre seire på rad. Rudy Gestede og Ben Marshall er to av de viktigste bidragsyterne til at poengene renner inn for Rovers, og spesielt sistnevnte bør ligge veldig godt an før man skal kåre månedens spiller for oktober. Han herjer hver eneste runde, og på lørdag toppet han det hele med først å legge opp til en scoring, før han senere scoret på et fantastisk frispark. Han regisserte også det tredje målet, men var ikke nest siste på ballen ved den scoringen. Gestede leverer også varene, og bør være en svært ettertraktet mann når overgangsvinduet åpner igjen. Den høye spissen vinner flest hodedueller i snitt i nesten hele fotball Europa, og er nå oppe i åtte scoringer denne sesongen. Ganske spesielt med tanke på at mange fortsatt tror at det bare er Jordan Rhodes som er verdt å passe på i Rovers-angrepet. Nå ligger Rovers på en 7.plass på tabellen med tjuefem poeng, og har dermed fire poeng opp til Watford som ligger på tabelltopp. På bortebane har Rovers 3-1-3, og det må sies å være godkjent. I forrige bortekamp slo de selveste Nottingham Forest på City Ground, så det bør ikke være noe problem med selvtilliten foran dette oppgjøret. Når man i tillegg ser at Rovers bare har tapt en av sine åtte siste kamper, sier det seg selv at Millwall ikke får noen enkel oppgave her.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Reading 3-1 (Gestede x2, Marshall)
Nottingham – Blackburn 1-3 (Gestede, Baptiste, Rhodes)
Blackburn – Birmingham (Marshall)
Ipswich – Blackburn 1-1 (Marshall)
Blackburn – Huddersfield 0-0

Vurdering: Millwall har imponert litt i det siste, og var uheldige på lørdag. Her møter de et formsterkt Blackburn Rovers. Dette blir en herlig og åpen kamp, og jeg ender opp med samme utfall som da lagene møttes på The Den i  vår. Nemlig uavgjort.

Tips: U

_______________________________________________________________________________________________________

Sheffield Wednesday – AFC Bournemouth
Kampstart: 
20.45
Skader og Suspensjoner: Joe Mattock er skadet, men det er ventet at Stevie May blir klar for vertene. Tommy Elphick er usikker for gjestene som ellers ikke har noe nytt å melde.

Stuart Gray og hans Sheffield Wednesday tok turen til London for å møte et tøft Charlton Athletic, i håp om å endelig vinne en fotballkamp igjen. Dessverre gikk det ikke helt slik, ettersom tidligere FC København-spiss Igor Vetokele utlignet i andre omgang, og fastsatte dermed sluttresultatet til 1-1. Tidligere i kampen hadde Royston Drenthe scoret et fantastisk mål for Wednesday, men det var dessverre ikke nok. Takket være poengdelingen i London har uglene nå hele syv kamper på rad uten seier. Hele fem av de seks siste kampene har endt uavgjort, og Gray må være relativt irritert over at hans lag ikke har klart å vippe disse kampene til deres fordel. På grunn av denne formsvikten har Wednesday nå falt ned til en 13.plass med tjue poeng. Det er ni poeng opp til serieleder Watford, og åtte poeng ned til Birmingham City som ligger på nedrykk. Hjemme på Hillsborough har Wednesday skuffende 1-4-2 denne sesongen. Det eneste laget som har blitt slått er Reading, mens Nottingham Forest og Watford har begge tatt med seg full pott fra den vakre stadionen. I forrige hjemmekamp ble det målløst mot Norwich City, og Wednesday vil nok gjøre det de kan for å prøve å snu uavgjort til seier når Bournemouth kommer på besøk.

Wednesdays siste kamper:
Charlton – Sheffield Wednesday 1-1 (Drenthe)
Sheffield Wednesday – Norwich 0-0
Brentford – Sheffield Wednesday 0-0
Sheffield Wednesday – Watford 0-3
Leeds – Sheffield Wednesday 1-1 (Maguire)

AFC Bournemouth er ligaens store formlag, og Eddie Howe er nok en svært glad mann for tiden. På lørdag tok de en viktig seier hjemme mot Brighton & Hove Albion i en tv-sendt kveldskamp, og de kunne fort ha stått uten seier i den kampen.Brighton skapte et par gode sjanser, men Bournemouth var både heldigst og mest effektive. Med den seieren er de nå oppe i hele fem seire på rad, og innehar nå 2.plassen på tabellen med bare to poeng opp til serieleder Watford. Drømmen om opprykk til Premier League lever i beste velgående for The Cherries, og jeg ser ingen grunn til at det ikke skal kunne være med i toppen utover i sesongen. Den store forskjellen på Bournemouth fra forrige sesong, sammenlignet med årets utgave, er at de aldri hadde vunnet en kamp som den mot Brighton på lørdag. Slike kamper vippet ofte mot Bournemouth forrige sesong, og det faktum at The Cherries klarte ta tre poeng i en slik kamp, smakte nok enda bedre for Eddie Howe enn den fantastiske 8-0 seieren borte mot Birmingham City forrige helg. På bortebane har Bournemouth 3-2-2 denne sesongen, og på de to siste bortekampene har de slått Bolton Wanderers 2-1 og Birmingham City 8-0. De kommer garantert ikke til å vinne med lignende sifre i denne kampen, men muligheten for seier bør absolutt være til stede.

Cherries siste kamper:
Bournemouth – Brighton 3-2 (Pugh, Kermorgant, Selvmål)
Bournemouth – WBA (O’Kane, Wilson)
Birmingham – Bournemouth 0-8 (Pugh x3, Rantie x2, Pitman, Ritchie, Wilson)
Bournemouth – Reading 3-0 (Pitman x2, Wilson)
Bournemouth – Charlton 1-0 (Wilson)

Vurdering: Sheffield Wednesday i dårlig form, men er likevel vanskelige å slå. Bournemouth er ligaens store formlag, og jakter tabelltopp. Jeg tror bortelaget tar sin sjette strake seier, men advarer mot stor uavgjortfare

Tips: B

______________________________________________________________________________________________________________

Bolton Wanderers – Cardiff City
Kampstart: 21.00

Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Kevin McNaughton og Joe Mason ettersom de ikke kan spille mot sin egen klubb. Gjestene mangler Kenwyne Jones som har reist hjem til Trinidad & Tobago etter en familietragedie.

Neil Lennon klemte til med to seire på de tre første kampene, og den ene kampen som de tapte, var en kamp hvor de absolutt hadde fortjent å få med seg noe fra. Derfor var det store forventninger til hva Bolton kunne finne på da de tok turen til Norfolk for å møte et formsvakt Norwich City på Carrow Road. Mange hadde trodd at The Trotters kunne overraske å få med seg poeng, spesielt med tanke på at Norwich hadde fem hjemmekamper på rad uten seier foran møtet mot Bolton. Det ble likevel ikke slik, og The Trotters skapte knapt en sjanse gjennom hele kampen. De fikk et reduseringsmål på stillingen 2-0 til vertene, men det målet kom selvsagt etter en klønete forsvarstabbe fra Norwich. Det måtte nesten komme på den måten, for Bolton var ikke i nærheten av å skape noen store sjanser fra etablert spill. Nå ligger The Trotters på en 23.plass med elleve poeng, og har to poeng opp til Brighton & Hove Albion som ligger like over streken. Hjemme på Macron Stadium har de 2-2-3 så langt denne sesongen, og i Lennons eneste hjemmekamp så langt klarte de vinne 3-1 over Brentford.

Boltons siste kamper:
Norwich – Bolton 2-1 (Chung-Yong)
Bolton – Brentford 3-1 (M.Davies, Danns, C.Davies)
Charlton – Bolton 2-1 (Moxey)
Birmingham – Bolton 0-1 (Mills)
Bolton – Bournemouth 1-2 (Spearing)

Russell Slade har god flyt for tiden som Cardiff-sjef, og på lørdag tok de sin tredje seier av fire mulige. De fikk Leeds United på besøk, men det bød ikke på store problemer. Etter en tam første omgang løftet Cardiff spillet betraktelig, og da klarte ikke Leeds henge helt med. Etter en times spill scoret Bruno Ecuele Manga kampens første mål, og det gikk ikke lenge før Cardiff-fansen sang “Sacked in the morning” til Leeds nye hovedtrener Neil Redfearn. Kampen endte til slutt med en fin 3-1 seier, og det var en flott måte å slå tilbake på etter å ha tapt borte mot Millwall i forrige serierunde. Lørdagens seier betyr at waliserne nå har vunnet samtlige tre hjemmekamper under Russell Slades ledelse, men det må nevnes at tapet mot Millwall er den eneste bortekampen Slade har ledet Cardiff i. Det som skuffet med Cardiff denne runden var at verken Mats Møller Dæhli eller Magnus Wolff Eikrem ble funnet gode nok til å få være med i troppen. Forhåpentligvis kan de få være med til denne kampen, og kanskje kan de pynte på Cardiffs dystre bortestatistikk. The Bluebirds har faktisk ikke vunnet en eneste bortekamp i ligaen denne sesongen, og står med 0-4-3 etter syv turer. Kanskje kan sesongens første borteseier komme mot et Bolton-lag som har sett mye piggere ut etter at Neil Lennon kom til klubben.

Cardiffs siste kamper: 
Cardiff – Leeds 3-1 (Jones, Macheda, Ecuele Manga)
Millwall – Cardiff 1-0 (Shittu)
Cardiff – Ipswich 3-1 (Macheda, Whittingham, Le Fondre)
Cardiff – Forest 2-1 (Macheda, Whittingham)
Blackpool – Cardiff 1-0

Vurdering: Bolton var tamme i helgen, mens Cardiff viste styrke. Dette blir en svært jevn kamp, og jeg klarer rett og slett ikke finne en vinner. Uavgjort.

Tips: U

______________________________________________________________________________________________________________

Reading – Rotherham United
Kampstart: 
21.00
Skader og Suspensjoner:  Michael Hector er tilbake fra suspensjon, mens Shaun Cummings og Jem Karacan er ute med skade for vertene. Gjestene mangler Alex Revell og Luciano Becchio som er skadet og Jordan Bowery som er suspendert. 

Reading er i trøbbel. Nigel Adkins har vært i hardt vær over lang tid, men lenge har jeg unnskyldt han på grunn av store skadeproblemer. Nå begynner det å komme spillere tilbake fra skade, men resultatene uteblir fortsatt. Etter at de tapte 3-1 borte mot Blackburn Rovers på lørdag, har de nå bare en seier på de åtte siste kampene i ligaen. Denne seieren kom mot Blackpool for to serierunder siden, men en seier mot Blackpool er strengt tatt forventet. Foran denne kampen har de hele fire tap på de fem siste kampene, og jeg er faktisk redd for at Reading snart må vinne igjen, ellers kan fort Adkins få sparken. Reading fikk nemlig ny eier i sommer, og man skal ikke se bort fra at han plutselig kunne tenke seg en ny mann til å lede skuta. Nå ligger Reading på en 15.plass på tabellen med atten poeng, og har dermed elleve poeng opp til tabelltopp og seks poeng ned til nedrykk. På hjemmebane har de 4-1-2 denne sesongen,men bare en av de tre siste hjemmekampene har endt med seier.

Readings siste kamper:
Blackburn – Reading 3-1 (Murray)
Reading – Blackpool 3-0 (Murray, Selvmål, Blackman)
Bournemouth – Reading 3-0
Reading – Derby 0-3
Brentford – Reading 3-1 (Cox)

Rotherham United fikk en seg en skikkelig nedtur da Middlesbrough reiste hjem fra New York Stadium med tre poeng i bagasjen etter en komfortabel 3-0 seier. Fokuset etter kampen var rettet mot den feilaktige utvisningen av Jordan Bowery, men det fjerner ikke det faktum at det sto 2-0 allerede på tidspunktet hvor Bowery ble utvist. Dog er det vanskelig å forklare det til manager Steve Evans når han holder på å eksplodere på sidelinjen. Tapet mot Boro var Rotherhams første på en god stund, ettersom de hadde fem kamper på rad uten tap foran møtet mot Boro. Nå ligger Rotherham på en 17.plass med sytten poeng, og de vil dermed passere tirsdagens motstander på tabellen dersom de vinner her. Det kan dog bli en tøff oppgave nå som spissen Alex Revell og Jordan Bowery begge er ute. På bortebane har Rotherham 1-3-3 denne sesongen, hvor Millwall er det eneste laget de har klart å slå på fremmed gress. Det blir interessant å se om Rotherham kan ta sin første borteseier siden august.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Middlesbrough 0-3
Brighton – Rotherham 1-1 (Revell)
Rotherham – Fulham 3-3 (Clarke-Harris, Revell, Selvmål)
Rotherham – Leeds 2-1 (Clarke-Harris, Revell)
Norwich – Rotherham 1-1 (Green)

Vurdering: Reading i dårlig form, men på hjemmebane er de relativt gode. Møter her et Rotherham-lag som viste god form før tapet mot Boro på lørdag, men som har en del viktige fravær til denne kampen. På grunn av det tror jeg vertene tar alle poengene.

Tips: H

 

 

About The Author

Leave a Reply