Onsdag kveld avsluttes den 16.serierunden i Championship med to herlige kamper. Her kan du lese deg opp foran begge disse kampene. 

Skrevet av: Eirik Aase

nordicbetnylogo

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Nottingham Forest – Brentford
Kampstart: 
20.45
Skader og Suspensjoner: .Kelvin Wilson og Matty Fryatt kan være klar igjen her for Forest, som ikke melder om noen nye skader siden sist. Gjestene mangler Alan McCormack, og derfor vil Moses Odubajo sannsynligvis få fornyet tillit på høyrebacken.

Stuart Pearce fikk en drømmestart på karrieren som Forest-sjef da hans Forest valset over det meste av motstand i sesonginnledningen, men nå har det stoppet litt opp. Fra elleve kamper på rad uten tap tidligere i høst, har de nå åtte kamper på rad uten seier. I forrige serierunde presterte de å bli knust hele 3-0 borte mot Huddersfield Town, og før det igjen gikk de på sesongens første hjemmetap da Blackburn Rovers reiste hjem fra City Ground med tre poeng etter å ha vunnet 3-1. Man må nå helt tilbake til midten av september for å finne forrige gang Forest vant en kamp, og denne dårlige formen har ført rødtrøyene ned på en 10.plass på tabellen med tjueto poeng. Opp til tabelltopp er det nå åtte poeng, mens det er syv poeng ned til nedrykk. Hjemme på City Ground har de 3-3-1 denne sesongen, men det må nevnes at ingen av de tre siste hjemmekampene har endt med seier. Forrige uke ble dyktige Tom Ince hentet på lån fra Hull City, og kanskje kan han hjelpe Forest til en etterlengtet seier. Det bør de nesten klare, for i denne ligaen, og med Forest sine eiere, lønner det seg ikke å gå alt for mange kamper på rad uten seier.

Forest siste kamper:
Huddersfield – Forest 3-0
Forest – Blackburn 1-3 (Fryatt)
Watford – Forest 2-2 (Antonio x2)
Cardiff – Forest 2-1 (Assombalonga)
Forest – Ipswich 2-2 (Tesche, Antonio)

Brentford har vært et friskt pust denne sesongen, og selv om de noen kamper sliter kraftig mot tøff motstand, har de vist jevnt over at de er mer enn gode nok for dette nivået. Forrige helg tok de sesongens kanskje sterkeste trepoenger da Derby County ble slått 2-1 hjemme på Griffin Park. Avgjørelsen falt tre minutter på overtid da Sam Saunders satte inn et flott seiersmål, og nå skal London-klubben bygge videre på den gode opplevelsen. Foran denne kampen har Brentford bare ett tap på de fem siste kampene, men det tapet kom i forrige bortekamp mot Bolton Wanderers. De ligger nå på en 12.plass med tjueto poeng, og vil derfor passere dagens motstander dersom de vinner denne kampen. På bortebane har de 2-1-4 denne sesongen, hvor seirene har kommet mot Rotherham United og Blackpool tilbake i august. Siden den gang har de fire bortekamper på rad uten gevinst. Forrige kamp startet den hurtige vingen Moses Odubajo på høyrebacken til Brentford, og leverte like så greit årsbeste. Det blir spennende å se om han får fornyet tillit i den posisjonen til denne kampen, og om han klarer levere like bra spill.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Derby 2-1 (Saunders, Gray)
Bolton – Brentford 3-1 (Toral)
Brentford – Sheff Wed 0-0
Wigan – Brentford 0-0
Brentford – Reading 3-1 (Jota, Douglas, Pritchard)

Vurdering: Forest i håpløs form, mot et Brentford-lag som har vært litt under pari på bortebane den siste tiden. Var uheldig mot Bolton sist, men vil nok gi Forest tøff kamp her. Jeg tror Brentford har en god mulighet til å få med seg noe her, men tviler litt på om de klarer ta alle poengene. Jeg ender derfor opp med uavgjort.

Tips: U

____________________________________________________________________________________________________________

Fulham – Blackpool
Kampstart: 
21.00
Skader og Suspensjoner: Ross McCormack er suspendert etter å ha blitt utvist mot Wigan forrige runde. Gjestene mangler Jose Cubero, mens Jacob Murphy kan få sin debut etter å ha blitt hentet på lån fra Norwich.

Kit Symons har virkelig fått en oppsving med dette Fulham-laget som nærmest ble revet i stykker av forrige manager Felix Magath. I motsetning til å legge ost på steder som gjør vondt, har Symons valgt å gjøre enkle grep for å gi spillergruppen selvtillit igjen. Dette har fungert meget bra, og nå scorer The Cottagers mål på bestilling. Forrige helg tok de med seg et greit poeng hjem til London etter å ha spilt 3-3 borte mot Wigan Athletic. De så ut til å gå mot et tap i den kampen, men helt på tampen fikk de utlignet på straffespark, og det var ingenting å si på at London-klubben fikk med seg noe fra den kampen. Nå har Fulham bare tapt en av sine syv siste kamper, og det skjedde da de besøkte svært sterke Middlesbrough på Riverside Stadium for en måneds tid siden. De ligger nå på en 21.plass på tabellen med femten poeng, og det er bare målforskjell som holder de på riktig side av streken. Fokuset ligger nok uansett oppover på tabellen, og der kan man fort klatre litt dersom man fortsetter denne fine formen. Hjemme på Craven Cottage har de 3-1-3 denne sesongen, men kanskje mer relevant er det å se at de har vunnet sine tre siste hjemmekamper. Alle disse kampene har vært under Symons ledelse.

Fulhams siste kamper:
Wigan – Fulham 3-3 (Ruiz x2, Christensen)
Fulham – Charlton 3-0 (Rodallega x2, Parker)
Rotherham – Fulham 3-3 (McCormack, Woodrow, Burn)
Fulham – Norwich 1-0 (Kavanagh)
Boro – Fulham 2-0

Sirkus Blackpool synker ned mot League One, og det ser ikke ut som om noen kan gjøre noe for å hindre den fæle skjebnen. Helt siden tidlig i sommer har de vært sjanseløse, og nylig valgte den forhatte styreformannen Karl Oyston å sparke manager Jose Riga, for og så erstatte han med Lee Clark. Det kan for all del fungere til en viss grad, men problemet ligger ikke hos manageren, men hos mannen som bytter managere. I Clarks første kamp som sjef ble det et skuffende 2-0 tap hjemme mot Ipswich Town, og dermed alt annet enn en drømmedebut for Blackpools nye manager. Nå ligger The Seasiders på en fæl jumboplass, og allerede nå er det hele ni poeng opp til trygg plass. Den luken vil bli enda større dersom de taper denne kampen, og jeg er redd at det går mot et rekordtidlig nedrykk for dette sjarmerende laget. På bortebane har Blackpool 0-2-5 denne sesongen, og i de to siste bortekampene har de sluppet inn fire mål mot Huddersfield Town og tre mål mot Reading. De må skjerpe seg betraktelig dersom de skal unngå et nytt stortap her.

Blackpools siste kamper:
Blackpool – Ipswich 0-2
Reading – Blackpool 3-0
Blackpool – Derby 0-1
Huddersfield – Blackpool 4-2 (McMahon, Daniels)
Blackpool – Cardiff 1-0 (Zoko)

Vurdering: Fulham i flott form, mot et håpløst Blackpool-lag. Gjestene håpte at Lee Clark skulle gi de en “ny manager-effekt”, men slik ser det ikke ut til å gå. Alt annet enn hjemmeseier her vil sjokkere meg.

Tips: H

About The Author

Leave a Reply