Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal vi kåre de 24.største talentene i Championship. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1991 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Josh McEachran og Ross Barkley ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 


21.plass:

Navn: John Stones
Alder: 18 år (28.05.94)
Posisjon: Høyreback
Klubb: Barnsley
Kamper/Mål i årets Championship: 13/0

Du har ingen grunn til å være flau hvis du aldri har hørt om John Stones før. Det er nemlig begrenset hvor mye spalteplass et ungt talent får når han spiller i en klubb som Barnsley. Det er på ingen måte vondt ment overfor Barnsley, men det er ingen hemmelighet at de sjelden stjeler mye forsideplass hos engelske medier. På tross av lite omtale, er det liten tvil om at Stones har potensiale til å bli en fantastisk forsvarsspiller. Han har spilt i Barnsley siden han var åtte år gammel og fikk profesjonell kontrakt i desember i fjor. Det faktum at han både kommer fra Barnsley, er supporter av klubben og har spilt der hele sitt liv, er noe som gjør han til en stor helt blant Barnsley-fansen. Han er en høy og sterk høyreback. Før han ble tatt opp til førstelaget spilte han mye som midtstopper, man skal med andre ord ikke se bort fra at han kan bekle en stopperplass etterhvert. Han er nemlig veldig rolig med ballen, samtidig som han er sterk i luften. På tampen av forrige sesong fikk han sin debut for Barnsley da Reading kom på besøk. Han fikk førti minutter i andre omgang, men kunne ikke forhindre at Reading lekte seg til en 4-0 seier.

På tross av at debuten kom i forrige sesong, ble det ikke noe gjennombrudd før denne sesongen. Stones startet i ligacupens første runde mot Rochdale. Den kampen vant de 4-3 og Stones scoret Barnsleys første mål. Etter det har han vært en fast brikke i Barnsleys førstelag. Prestasjonene har kanskje variert litt, noe som lagets forferdelige form må ta en del av skylden for. Han viser likevel gang på gang at han har mye fotball i seg. I løpet av høsten har han også fått med seg to U19-landskamper for England. Bli ikke overrasket om Stones blir hentet av en større klubb allerede i januar.

About The Author

Leave a Reply