Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1993 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jack Butland og Diego Poyet ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

24.plass:
Navn:
 Moussa Dembélé
Alder: 18 år (12.07.96)
Posisjon: Spiss
Klubb: Fulham
Kamper/Mål i årets Championship: 8/0

Nei, du leste ikke feil. Moussa Dembélé har nesten det samme navnet som nåværende Tottenham Hotspur-spiller Mousa Dembélé, som tilfeldigvis også spilte i Fulham tidligere. Denen unggutten er nok muligens det mest uskrevne bladet i denne kåringen, ettersom han ikke har fått vist seg frem noe særlig i Championship, men likevel er det liten tvil om at gutten innehar et stort potensial. Dembelé gikk gradene i akademiet til selveste Paris Saint-Germaine frem til sommeren 2012, da turen gikk videre til daværende Premier League-klubb Fulham. Han fikk raskt en viktig rolle på Fulhams U18-lag, og var med på å vinne Academy Premier League i sin første sesong i London. Han skrev under på sin første profesjonelle kontrakt den påfølgende sommeren, og han skulle få sin første erfaring med førstelagsfotball i løpet av det neste året. Han debuterte med et innhopp i Premier League i november, og fikk sin første kamp fra start for klubben da de tapte mot Everton tidligere i vår. Utenom førstelaget imponerte Dembélé stort på U18-laget. Han scoret hattrick i semifinalen i FA Youth Cup mot Reading, og kom på scoringslisten i begge finalene mot Chelsea. Dessverre endte Fulham opp som tapende finalister.

Nedrykket til Championship kunne være en døråpner for mer førstelagsspill for Dembélé, og forventningene ble enda større da han stjal alle overskriftene da Fulham reiste til USA for å spille treningskamp mot DC United. London-klubben vant 3-0 og unggutten scoret samtlige mål i den kampen. Folk begynte å snakke om Dembélé som et potensielt førstevalg på topp ettersom det var mye usikkerhet rundt klubbens daværende angrepsspillere. Slik har det dessverre ikke blitt, men Dembélé har likevel fått flere sjanser på førstelaget denne høsten, enn hva han fikk i hele forrige sesong. Han startet i sesongåpningen mot Ipswich Town, scoret to mål da Fulham tapte 5-2 mot Derby County i ligacupen, og startet sin andre ligakamp for sesongen da de spilte uavgjort mot Blackpool tidlig i november.

Dembélé er en rask spiss med gode tekniske ferdigheter, og som er flink til å true bakrom. Han kan både spille ute på kanten, men også sentralt på topp. De to kampene han har startet i ligaen denne sesongen, har vært som spiss. Foreløpig har han ikke fått det helt til på førstelaget, men sjansene kommer oftere og oftere for den unge franskmannen. Med 23 mål på 17 kamper for U18-laget forrige sesong, er det liten tvil om at han vet hvor målet står. Det blir spennende å se hvor lenge det går før denne talentfulle spissen finner nettmaskene i Championship.

About The Author

Leave a Reply