Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1993 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jack Butland og Diego Poyet ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

15.plass:
Navn:
 Solomon Benjamin “Solly” March
Alder: 20 år (20.07.94)
Posisjon: Ving
Klubb: Brighton & Hove Albion
Kamper/Mål i årets Championship: 2/0

Brighton & Hove Albion har hatt en fryktelig tung sesong så langt, men kanskje kan det snu nå som Solly March er tilbake fra skade. Den dyktige vingen har vært ute med skade hele høstsesongen, og har vært savnet hos et lag som fokuserer mye på å skape sjanser fra kantene. March var en spiller vi ble kjent med forrige sesong da han tidlig på høsten fikk sin debut på førstelaget, og allerede fra de første korte innhoppene fikk vi se mye spennende fra den kjappe vingen. Totalt endte March opp med 23 kamper i ligaen for Brighton forrige sesong, men det var kun i cupen han klarte finne nettmaskene. Det gode spillet forrige sesong ga March en plass på U21-landslaget til England i sommer, og der har han nå fått et par kamper.

March startet karrieren i den lille klubben Lewes FC, som holder til i East Sussex. Der var han frem til han var 17 år gammel, før han gikk videre til Brighton & Hove Albion. Før han reiste til The Seagulls rakk han å debutere på førstelaget til Lewes i Isthmian Premier Division. På det tidspunktet hadde han visstnok tilbud fra flere klubber, men tanken på å kunne spille for en klubb som ikke var alt for langt borte fra familien, førte til at Brighton ble førstevalget. I sesongen 2012/13 ble March kåret til årets unge spiller i Brighton, til tross for at han fortsatt hadde til gode å debutere på førstelaget.

March er en hurtig kantspiller, som også kan spille både på topp og sentralt på midtbanen. Han er teknisk meget god, driblesterk og jobber utrettelig hele tiden når han spiller. Han er en spiller man fort blir glad i dersom han spiller for laget du holder med. Med et forholdsvis bra skuddben er det egentlig ganske merkelig at han fortsatt ikke har scoret et ligamål for klubben, men kanskje kommer det snart? Det er i hvert fall ingen tvil om at Brighton kan få et løft nå som March er tilbake.

About The Author

Leave a Reply