Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1993 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jack Butland og Diego Poyet ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

23.plass:
Navn:
 George Williams
Alder: 19 år (07.09.95)
Posisjon: Midtbane/Ving/Spiss
Klubb: Fulham
Kamper/Mål i årets Championship: 9/0

For andre dag på rad er det en Fulham-spiller som blir dratt opp av hatten, og jeg kan allerede nå røpe at George Williams ikke blir den siste fra Fulham i årets kalender. Den talentfulle unggutten starten sin karriere i MK Dons, hvor han blant annet ble tidenes yngste målscorer i klubben da han puttet i debuten mot lille Nantwich Town i FA Cupen. Dette var tilbake i 2011, og Williams hadde så vidt rukket å bli 16 år gammel, noe som førte til at han også ble den yngste målscoreren i FA Cupen (Dersom man bare teller med “Proper Rounds”). Et lite halvår senere ble han hentet til Fulham for å spille for akademilaget deres, og der imponerte han stort. Han kunne bekle de fleste posisjoner fremover på banen, og scoret tretten mål i alle turneringer det første året.

I sin andre sesong ble det enda mer jubel for Williams da han først spilte en viktig rolle da Fulham U18 gikk hele veien til finalen i FA Youth Cup, før han på tampen av sesongen ble tatt ut til den walisiske landslagstroppen. Han hadde tidligere spilt på diverse aldersbestemte landslag i den røde drakten, men nå skulle han få spille på lag med blant andre Aaron Ramsey og Joe Allen mot topp internasjonal motstand. Gareth Bale var ute med skade, noe som førte til at Williams fikk debutere mot selveste Nederland. Kampen endte med 2-0 tap, men det brydde nok ikke Williams seg alt for mye om etterpå.

Denne sesongen debuterte Williams på førstelaget i sesongens første hjemmekamp da Fulham tapte 1-0 mot Millwall. Etterhvert har han fått en del kamper fra start, samt et par innhop. Han er en viktig del av Fulhams førstelag, og er nå oppe i fem landskamper for Wales til tross for sin unge alder. Han kan spille i flere posisjoner fremover på banen, og hans direkte spillestil er en fryd å se på. Han setter som regel fart på angrepene med en gang han får ballen, samtidig som han har en god teknikk og et lavt tyngdepunkt. Det skal bli spennende å følge Williams fremover.

About The Author

Leave a Reply