Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1993 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jack Butland og Diego Poyet ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

23.plass:
Navn:
 Emyr Wun Huws
Alder: 21 år (30.09.93)
Posisjon: Sentral midtbanespiller
Klubb: Wigan Athletic
Kamper/Mål i årets Championship: 13/0

Emyr Huws er nok en forholdsvis ukjent mann i de fleste hus i Norge, men i England har han etterhvert gjort seg mer kjent i løpet av det siste året takket være låneopphold hos Birmingham City og overgang til Wigan Athletic. Huws gikk gradene i akademiet til Swansea, før han som 15-åring ble hentet til Manchester City. Der fortsatte han å avansere opp gjennom akademiet, før han senere ble kaptein på på Citys U21-lag da han var 19 år gammel. Han gikk deretter på lån til Northampton Town i League Two under Aidy Boothroyds ledelse, og der gjorde han sine saker bra. Som belønning for sin fine utvikling, fikk Huws være med Manchester Citys førstelag på treningsleir i Hong Kong og Sør Afrika den kommende sommeren, før han debuterte for førstelaget et halvt år senere i FA Cupen mot Blackburn Rovers.

Like etter debuten på førstelaget ble han leid ut til Birmingham City, og der imponerte han stort. Han er en spiller som trives godt med ballen i beina, har gode tekniske ferdigheter og et herlig driv med ballen. Han jobber knallhardt, og er flink til å vinne tilbake ballen. Han er ikke den typen midtbanespiller som er flink til å treffe med løpene inn i boksen, men trives bedre med å lure utenfor feltet. Hans venstrefot er helt fantastisk, og leverer både noen utrolige langskudd, men også noen solide dødballer. Huws skyter såpass hardt at det sannsynligvis går vandrehistorier om målvakter i Wales som har blitt drept av noen av Huws kanonskudd. Det fikk Boro-målvakt Dimi Konstantopoulous erfare da Middlesbrough møtte Birmingham City i vår. Har du ikke allerede sett Huws scoring i den kampen, MÅ du se den her.

Like før den drømmescoringen debuterte Huws på det walisiske landslaget, og der har han allerede spilt fire kamper. Denne sommeren ble han leid ut til Wigan Athletic, som på “Deadline Day” valgte å gjøre låneoppholdet permanent. Det er en avgjørelse jeg ikke tror de kommer til å angre på, selv om han i likhet med resten av Wigan Athletic ikke har hatt den beste høstsesongen. Han har fortsatt til gode å score i Wigan-drakten, men plutselig drar han frem et lignende kremmerhus som det han hadde mot Boro i vår.

About The Author

Leave a Reply