Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal vi kåre de 24.største talentene i Championship. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1991 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Josh McEachran og Ross Barkley ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 


20.plass:

Navn: Liam Moore
Alder: 19 år (31.01.93)
Posisjon: Midtstopper/Høyreback
Klubb: Leicester City
Kamper/Mål i årets Championship: 11/0

 

Liam Moore er blant de mest spennende forsvarsspillerne i hele Championship. Han kommer fra Loughborough som ligger midt mellom Nottingham, Derby og Leicester. Heldigvis for Leicester City valgte han å spille sin fotball i den sørligste byen, nemlig Leicester. Grunnen til at det ble nettopp revene fra Leicester er usikker, men at han vokste opp i en familie hvor Leicester City sto sterkt, hadde nok en viss påvirkning. Han var kaptein da U18-laget til Leicester kom helt til kvartfinalen i FA Youth Cup tilbake i 2010/11-sesongen. Etter et vellykket låneopphold hos Bradford i fjor høst, fikk han sin debut for Leicester i januar. Etter det måtte han vente helt til siste serierunde for å få sin neste kamp for klubben. Selv om det kanskje var skuffende med såpass lite spilletid den våren, lå han ikke på latsiden i sommer. En imponerende sesongoppkjøring, samt skader på spillere som Zak Whitbread og Sean St.Ledger ga han en fast plass på laget i starten av årets sesong.

Han har imponert de fleste denne sesongen med imponerende og overraskende rutinert spill. Likevel har Nigel Pearson ofte påpekt at han fortsatt har mye å lære. I den siste tiden har det ikke blitt så mye spilletid for Moore, men på tross av dette er han fortsatt en veldig ettertraktet spiller. I november fikk han sin debut for Englands U21-landslag. Moore er helt klart en veldig talentfull spiller, men han må jobbe hardt hvis han skal bli en Premier League-spiller. Kanskje skjer det allerede neste sesong med hans favorittklubb?

About The Author

Leave a Reply