Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1993 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jack Butland og Diego Poyet ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

12.plass:
Navn:
 Jake Forster-Caskey
Alder: 20 år (25.04.94)
Posisjon: Midtbanespiller
Klubb: Brigthon & Hove Albion
Kamper/Mål: 17/0

I løpet av høstsesongen i fjor ble Brighton hardt rammet av flere skader å viktige midtbanespillere, noe som førte til at det åpnet seg muligheter for unge spillere som vanligvis ikke hadde fått like mye spilletid. En av de spillerne var Jake Forster-Caskey, og han tok vare på den muligheten som landet i fanget på han. Den allsidige midtbanespilleren fikk rikelig med spilletid utover i sesongen, og gjorde sine saker helt greit. Han dominerte på ingen måter, men viste likevel at han er en svært spennende spiller med tanke på fremtiden. Han liker godt å holde ballen i laget, og spiller ofte enkle korte pasninger. Det paste bra med tanke på fjorårets Brighton-manager Oscar Garcias spillestil, og derfor hadde han ingen problemer med å passe fint inn i fjorårets Brighton-utgave. Han scoret tre ganger i løpet av gjennombruddssesongen,

Caskey kom til måkene fra sørkysten tilbake i 2007, og skrev under på sin avtale med klubben i 2010. På det tidspunktet skal han ha takket nei til å spille for flere Premier League-klubber. Han fikk sin debut for Brighton på tampen av 2009/10-sesongen da han kom innpå i sesongavslutningen mot Yeovil Town. Han ble da den yngste Brighton-spilleren som noensinne har spilt for førstelaget. I den påfølgende sesongen fikk han ikke førstelagsfotball før han kom innpå i et cuptap mot Stoke City i januar, og hans første kamp fra start kom i januar året etterpå, da han både startet og scoret i 3-0 seieren over opprykksjagende Southampton. Caskey tilbrakte halve 2012/13 sesongen på lån hos Oxford United, og der gjorde han det meget bra. Tilslutt endte han opp med tre mål på seksten kamper for The Us. Han har bøttevis med kamper for diverse engelske ungdomslandslag, og har den siste tiden blitt fast inventar på U21-landslaget til England. Denne høsten har han startet nesten samtlige kamper for Brighton, og det er liten tvil om at utviklingen er på riktig vei. Det vil ikke overraske dersom Forster-Caskey finner veien til Premier League innen et par år.

About The Author

Leave a Reply