Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1993 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jack Butland og Diego Poyet ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

20.plass:
Navn:
 Callum Harriott
Alder: 20 år (04.03.1994)
Posisjon: Ving
Klubb: Charlton Athletic
Kamper/Mål: 10/0

Ikke bare er Callum Harriott en av de spennende spillerne i årets Championship, han er også en av de laveste. Harriott er nemlig bare 165 centimeter høy, og lavere enn det tror jeg ikke det er noen som er i denne ligaen. Ligaens lengste spiller er Birminghams Nikola Zigic etter at han ble hentet til blåtrøyene igjen denne uken, som med sine 202 centimeter gjerne kunne vikariert som flytårn i sommerferien. Det vil si at Harriott er hele 37 centimeter lavere enn Zigic, og det hadde vært moro å se de to gå opp i samme hodeduell. Harriott kom til Charlton allerede da han var ni år gammel. Siden den gang har han gått gradene i akademiet til The Addicks, og fikk sin førstelagsdebut allerede våren 2011. Da kom han innpå mot Rochdale, og etterpå fikk han starte sin første kamp på seniornivå da Hartlepool kom på besøk i siste serierunde. I opprykkssesongen 2011/12 fikk han dessverre ikke noe spilletid for rødtrøyene, men det tok seg opp på slutten av 2012/13 sesongen. Championship-debuten kom i januar 2013 i 2-1 seieren over Blackpool. Han fikk mer og mer spilletid utover våren, og endte tilslutt opp med fjorten kamper i ligaen. I løpet av disse kampene scoret han blant annet to mål. Først scoret han kampens eneste mål da Charlton vant 1-0 borte mot Huddersfield Town, før han en måned senere scoret i 6-0 seieren borte mot Barnsley.

Forrige sesong ble en gjennombruddssesong for Harriott, som totalt fikk 34 kamper på førstelaget, og scoret seks mål. Denne sesongen har det dessverre vært lite imponerende prestasjoner fra Harriott. Manager Bob Peeters har bevisst holdt han ute av laget, ettersom han i følge Peeters ikke klarer gjøre ting enkelt nok. Harriott er nemlig en meget bra dribler, og liker svært godt å utfordre en mot en. Han har naturligvis et lavt tyngdepunkt, og kan rundlure de fleste backer på en god dag. Hans navn på Twitter er “Cally_messi”, noe som tyder på at han enten er en stor fan av Lionel Messi, ellers har han relativt god selvtillit. Harriott er en spiller jeg lenge har hatt stor tro på, og derfor håper jeg at han kan finne tilbake til taktene han viste flere ganger forrige sesong.

About The Author

Leave a Reply