Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship.Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1993 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jack Butland og Diego Poyet ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

19.plass:
Navn:
 Lee Evans
Alder: 20 år (24.07.94)
Posisjon: Sentral Midtbanespiller
Klubb: Wolverhampton Wanderers
Kamper/Mål: 16/1

Han deler navn med den velkjente komikeren Lee Evans, men det er ingenting komisk med talentet til Wolves-spilleren. Evans ble hentet til Wolves i januar 2013, men det første halvåret var det bare reservelag og ungdomsfotball på agendaen. Forrige sesong ble det dog andre boller etter at Kenny Jackett la merke til hva Lee Evans kunne tilføre dette Wolves-laget. Han fikk spilletid i omtrent halvparten av lagets kamper, og etablerte seg som en meget god midtbanespiller. Hans fysiske ferdigheter gjør at han lykkes meget bra i Football League, samtidig som han både har en god pasningsfot og er flink til å vinne tilbake ballen. Han er med andre ord en herlig allrounder på midtbanen til Wolves, og det har andre også lagt merke til. Wales-sjef Chris Coleman har tatt han ut på landslaget et par ganger, men Evans har fortsatt ikke fått debutere. Det vil nok uansett skje snart, såfremt Evans klarer holde seg unna skader. Denne sesongen har han gjort en god figur på midtbanen til Wolves, og har ikke stått tilbake for blant annet meget gode Kevin McDoanld.

Evans er født og oppvokst i Newport i Wales, men han spilte en del av sin ungdomsfotball i en engelsk klubb like over grensen. Dessverre ble han ikke funnet god nok av Bristol Rovers da han var 15 år gammel, og dermed returnerte han til hjemklubben Newport County. Han debuterte for Newport da han var 17 år gammel, og allerede i sin debutsesong fikk han være med på å tape FA Trophy-finalen mot York City på Wembley. Den påfølgende sesongen rykket Newport County opp til League Two for første gang på 25 år, men Evans hadde forlatt klubben til fordel for Wolves halvveis inn i jubelsesongen. Der måtte han vente i et halvt år før han fikk sin debut under manager Kenny Jackett. Når han først fikk tillit, så han seg aldri tilbake. Nå er han en av Wales mest spennende talenter, og det blir interessant å se hvor langt han kan nå.

 

About The Author

Leave a Reply