Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship.Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1993 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jack Butland og Diego Poyet ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

17.plass:
Navn:
 Jacob Murphy
Alder: 19 år (14.02.95)
Posisjon: Ving
Klubb: Norwich City (På lån til Blackpool)
Kamper/Mål denne sesongen: 6/2

Samme om du ikke følger verken Championship eller Norwich City tett, har du sannsynligvis hørt om “The Murphy Twins”. Jacob og Josh Murphy er to svært spennende unge spillere som har gått gradene i Norwichs akademi, og som det er store forventninger til. Jacob har blitt sett på som den dårligste av de to tvillingene, noe som på mange måter ble bekreftet da han ble sendt ut på lån til Blackpool i høst. Det låneoppholdet kan dog være et meget bra valg av både Jacob selv og Norwich. Den unge vingen har nemlig briljert for et håpløst lag, og på grunn av sine gode prestasjoner, har han nærmest satt sine lagkamerater i dårlig lys. I de tre første kampene for Blackpool scoret han to mål og hadde en målgivende pasning. Den ene scoringen kom på et herlig frispark. Han er hurtig, driblesterk og liker godt å skjære innover fra kanten. I likhet med sin tvillingbror trives han svært godt med å spille på begge sider av banen, noe man har fått sett i Blackpool også. Han har starte kamper både som venstreving og høyreving.

Murphy debuterte for Norwich City i FA Cupens tredje runde tidligere i år, hvor han faktisk erstattet sin tvillingbror med ti minutter igjen å spille. Utover våren var han på lån hos både Swindon Town og Southend United. På landslagsnivå har han spilt med “Three Lions” på brystet på både U18, U19 og U20-landslagene. Murphy største øyeblikk som fotballspiller må man muligens tilbake til våren 2013 for å finne. Norwich City hadde ta kommet seg helt frem til FA Youth Cup-finalen, og med 1-0 seier i første finale, var det store forventninger til returkampen på Stamford Bridge. Svært mange Norwich-supportere hadde tatt turen til London for å støtte sine unge og håpefulle spillere, og totalt 17,776 tilskuere fikk se The Canaries vinne cupen med to tvillingbrødre i hovedrollene. Josh Murphy både scoret og hadde en målgivende pasning i finalen, mens Jacob hadde to målgivende pasninger. Jeg blir ikke overrasket dersom Jacob får oppleve flere store triumfer i sin forhåpentligvis lange karriere.

About The Author

Leave a Reply