Julen nærmer seg, og nå begynner tabellen endelig å sette seg. I de kommende ukene vil vi se klarere hvilke lag som kommer til å være med i toppen, og hvem som skal kjempe med nebb og klør i bunnen. Denne lørdagsrunden sparkes i gang med et herlig toppoppgjør, før flere spørsmål skal besvares i hovedrunden. Kommer Ross McCormack til å score mot gamleklubben? Kan Wolverhampton stoppe den fæle tapsrekken? Les deg opp foran samtlige kamper her.

Skrevet av: Eirik Aase

Rundens TV-kamper:
13.15: Middlesbrough – Derby County
16.00: Bolton Wanderers – Ipswich Town

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Brentford – Blackburn Rovers (Hjemmeseier) 2,30
Watford – Wigan Athletic (Hjemmeseier) 2,12
Totalodds: 4,88

nordicbetnylogo

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Middlesbrough – Derby County
Kampstart: 13.15
Skader og Suspensjoner: Jonathan Woodgate kan være involvert her, mens Rhys Williams er tilbake i trening etter ti måneder på sidelinjen. Derby har ingen nye skader å melde om, og får tilbake Richard Keogh til denne kampen.

Det er duket for en skikkelig toppkamp når Aitor Karanka og hans Middlesbrough tar i mot serieleder Derby County på Riverside Stadium på lørdag. To lag som har imponert stort denne høsten, og som ser ut til å være blant de største utfordrerne i toppen av tabellen. Forrige helg viste Middlesbrough klasse da de tok turen til London for å møte Millwall. Rødtrøyene kjørte på fra første spark på ballen, og allerede til pause var stillingen hele 4-0 til gjestene. I andre omgang roet de ned litt, men klarte likevel score en gang til før slutt. Kampen endte til slutt 5-1 til Boro, som ikke kunne drømt om en bedre revansj etter det fæle poengtapet mot Blackburn Rovers i den foregående runden. Da gikk de fra tre poeng til ett poeng etter at Rovers utlignet fem minutter på overtid. I kampen mot Millwall løsnet det endelig for den belgiske superspissen Jelle Vossen. Han hadde fortsatt tilgode å score for Boro etter at han ble hentet til klubben fra Genk i sommer, men scoret hat-trick i løpet av første omgang mot løvene til Ian Holloway.  Nå ligger Boro på en 4.plass med 36 poeng, og har dermed bare to poeng opp til lørdagens motstander som ligger på toppen av tabellen. Foran denne runden har Boro hele syv kamper på rad uten tap, og man må tilbake til midten av oktober for å finne forrige tap i ligaen. På hjemmebane har de 4-4-2 denne sesongen, og de har ikke tapt noen av deres syv siste hjemmekamper. De eneste lagene som har reist hjem fra Teesside med tre poeng er Reading og Sheffield Wednesday.

Boros siste kamper:
Millwall – Boro 1-5 (Vossen x3, Bamford, Kike)
Boro – Blackburn 1-1 (Bamford)
Wigan – Boro 1-1 (Bamford)
Boro – Bournemouth 0-0
Boro – Norwich 4-0 (Bamford, Leadbitter x2, Wildschut)

For to uker siden gikk Derby County på et skuffende nederlag borte mot Leeds United, men responsen spillerne ga sin manager Steve McClaren, var rett og slett upåklagelig. Etter bare tjue minutter spill ledet The Rams 3-0 mot et formsvakt Brighton & Hove Albion, og det ble også sluttresultatet. McClaren var en meget fornøyd mann i intervjuet etter kampen, og jeg er  fortsatt ikke i tvil om at Derby er laget som kommer til å rykke opp til Premier League denne sesongen. Nå venter først en tøff toppkamp mot Middlesbrough, før hvittrøyene skal møte selveste Chelsea i kvartfinalen i ligacupen. Nå har Derby fire seire på de fem siste kampene, og deres evne til å slå hardt tilbake etter skuffende kamper er svært viktig dersom man skal være med i toppen av tabellen. Lag som Norwich City og Nottingham Forest har allerede opplevd hvor tøft det kan være når man kommer inn i en dårlig periode, men det ser ikke ut til å ha vært noe problem for McClaren & Co. Foran denne serierunden ligger Derby på tabelltopp med 38 poeng, og har dermed to poeng ned til lørdagens motstander som ligger på 4.plass. Med tap her vil de derfor falle ned fra toppen av tabellen, uten at det vil være noe krise. På bortebane har de 5-2-3 denne sesongen, og hele fem av de syv siste kampene på fremmed gress har endt med seier. Det har dog lugget litt i de siste bortekampene, og på de tre siste turene har det blitt tap mot både Brentford og Leeds United. Da disse lagene møttes i vår vant vertene 1-0, og da spilte Patrick Bamford for bortelaget. Nå skal han spille for Boro mot Derby, og ingen vet bedre enn Steve McClaren hva den formsterke spissen kan finne på. McCLaren på sin side er nok ekstra spent foran dette oppgjøret, ettersom han tidligere har vært manager for Boro på Riverside Stadium.

Derbys siste kampar: 
Derby – Brighton 3-0 (Martin x2, Russel)
Leeds – Derby 2-0
Watford- Derby 1-2 (Bryson, Ibe)
Derby – Wolves 5-0 (Hendrick x2, Russel x2, Shotton)
Derby – Huddersfield 3-2 (Ibe, Russell, Dawkins)

Vurdering: To lag som begge liker å holde ballen i laget og styre fotballkamper. Forrige gang de møttes ble det ikke skapt voldsomt mange store sjanser, og jeg frykter litt av det samme med tanke på lagenes gode forsvarspill. Det som dog gir grunn til å håpe på en målrik kamp, er de mange dyktige offensive spillerne som kan skape ting på egenhånd. Dessverre tror jeg mest på at det ikke blir noen målfest, og ser for meg en jevn og tøff kamp. Jeg ville ikke anbefalt å sette penger på denne kampen, men dersom jeg måtte valgt et utfall, ville jeg endt opp med uavgjort.

Tips: U

______________________________________________________________________________________________________

Bolton Wanderers – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Craig Davies ser ut til å være ute for vertene, men Eidur Gudjohnsen kan spille etter å ha fått overgangen bekreftet. Gjestene mangler Luke Hyam og Stephen Hunt til denne kampen. 

Neil Lennon og hans Bolton Wanderers slapper på ingen måter av for tiden. Forrige helg tok de et fint poeng borte mot Reading, da deres kamp endte uten scoringer. Det betyr at The Trotters nå er oppe i fem kamper på rad uten tap, og siden Lennon tok over som sjef i midten av oktober har Bolton bare tapt to ganger. Denne flotte formen har presset Bolton oppover på tabellen, og spesielt det solide forsvarsspillet er noe Lennon har god grunn til å være fornøyd med. På de fem siste kampene har det bare blitt to baklengsmål, og da er det gode muligheter for å sikre seg en del poeng. Den rutinerte ringreven Eidur Gudjohnsen har gjort comeback i klubben, men kunne ikke spille forrige helg ettersom overgangen ikke hadde gått helt i orden enda. Denne helgen kan islendingen endelig få prøve seg på Macron Stadium igjen. Nå ligger Bolton på en 17.plass med 22 poeng, og har dermed fire poeng ned til nedrykk. På hjemmebane har de 5-2-3 denne sesongen, og samtlige av deres fire siste hjemmekamper har endt med seier.

Boltons siste kamper:
Reading – Bolton 0-0
Bolton – Huddersfield 1-0 (Davies)
Blackpool – Bolton 1-1 (Lee Chung Yong)
Bolton – Wigan 3-1 (Clayton, C.Davies, Lee Chung Yong)
Bolton – Cardiff 3-0 (Feeney x2, Mills)

Ipswich Town er meget solide for tiden, og fansen begynner nå å se på opprykk som et realistisk mål. Forrige helg sendte de Leeds United tilbake til Yorkshire med hele fire baklengsmål i sekken, og viste styrke ettersom de slo tilbake etter at Leeds hadde tatt ledelsen. Ipswich er solide bakover, og kommer alltids til sjanser fremover på banen. De er svært farlige på dødballer, men de dyktige spissene Daryl Murphy og David McGoldrick kan skape mye moro på egenhånd også. Etter knusingen av Leeds er Ipswich nå oppe på en flott 2.plass på tabellen med 37 poeng. De har bare ett poeng opp til serieleder Derby County, og det er vanskelig å se for seg at Ipswich plutselig skal falle ut av opprykkskampen. Foran denne kampen har de syv kamper på rad uten tap, og hele fem av de seks siste oppgjørene har endt med seier. På bortebane har de brukbare 3-5-2, og på de ni siste bortekampene er det bare Cardiff City som har maktet å slå Ipswich. Det blir interessant å se om ligaens toppscorer, Daryl Murphy, kan få til noe mot det som er et av ligaens beste forsvar for tiden.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Leeds 4-1 (Murphy x2, Berra, McGoldrick)
Charlton – Ipswich 0-1 (Hunt)
Bournemouth – Ipswich 2-2 (Bishop, Anderson)
Ipswich – Watford 1-0 (Smith)
Ipswich – Wolves 2-0 (Murphy x2)

Vurdering: Bolton med fire strake hjemmeseire, og er vanskelige å slå under Neil Lennon. Her møter de et Ipswich-lag som oser av selvtillit. De taper også svært sjeldent, og for meg virker uavgjort som det mest sannsynlige resultatet. 

Tips: U

____________________________________________________________________________________________

Birmingham City – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Nikola Zigic kan gjøre comeback her, mens Wes Thomas er tilbake fra suspensjon for vertene. Hos gjestene er Jamie Mackie, Anton Ferdinand og Pavel Pogrebnyak ute.

Etter fem kamper på rad uten tap, måtte Birmingham-sjef Gary Rowett endelig innse at laget hans faktisk kan tape fotballkamper. At det skulle skje mot tabelljumbo Blackpool, som tilfeldigvis ledes av tidligere Birmingham-sjef Lee Clark, var nok likevel ekstra skuffende. Til tross for det dårlige tapet mot The Seasiders, finnes det ingen grunn til å grave seg ned for Birmingham. De skal nå bygge videre på den solide starten de har fått under Rowett, og fortsette med sine solide prestasjoner. Nå ligger Birmingham på en 19.plass med 22 poeng, og selv om veien til nedrykk ikke er lengre enn fire poeng, kan man bare tenke seg hvordan det kunne sett ut dersom Clark fortsatt hadde vært sjef. Samtidig er det viktig å ikke glemme at Birmingham nå har gode 2-1-0 på hjemmebane etter at Rowett kom til klubben, og det er ganske spesielt med tanke på at de bare hadde én hjemmeseier på St Andrews i ligaen på de tretten siste månedene under Clarks ledelse. Totalt har de 3-3-4 på hjemmebane denne sesongen, og kanskje kommer enda en seier her? Det kan det fort gjøre dersom de klarer fortsette det fine forsvarsspillet fra de siste kampene. Ingen lag har maktet score mer enn ett mål på Birmingham etter at Rowett kom til klubben.

Birminghams siste kamper:
Blackpool – Birmingham 1-0
Birmingham – Forest 2-1 (Cotterill, Caddis)
Rotherham – Birmingham 0-1 (Donaldson)
Birmingham – Cardiff 0-0
Birmingham – Watford 2-1 (Donaldson x2)

Reading har hatt en svært anonym og forholdsvis kjedelig sesong, og dessverre ser det ikke ut til å endre seg med det første. De leverer jevnt over dårlige resultater, men vinner akkurat passe nok kamper til at det ikke blir krisestemning blant supporterne. Mange er dog svært skuffet over Nigel Adkins ledelse, og når hele seks av de ti siste kampene har endt med tap, kan man forstå det litt. Forrige runde ble det uavgjort hjemme mot Bolton Wanderers, men i den foregående runden tok de tre sterke poeng borte mot Norwich City. Midtstopper Jake Cooper scoret begge målene i den kampen, og han kunne fort ha blitt helten igjen i oppgjøret mot Bolton. Borteseieren mot Norwich var Readings første seier på fremmed gress siden august, og det blir interessant å se om de kan imponere med en ny god bortekamp. Det kan trenges, for nå har de 2-2-6 på fremmed gress denne sesongen, og ligger 14.plass på tabellen med 25 poeng. Resultatene i resten av desember vil gi oss en god pekepinn på om Reading kommer til å være et bunnlag, middelhavsfarer eller en potensiell opprykkskandidat ved slutten av sesongen.

Readings siste kamper:
Reading – Bolton 0-0
Norwich – Reading 1-2 (Cooper x2)
Cardiff – Reading 2-1 (Hector)
Reading – Charlton 0-1
Reading – Rotherham United 3-0 (Cox x2, Mackie)

Vurdering: .Birmingham med skuffende tap sist, men viste likevel at de fortsatt er meget solide under Gary Rowett. Her møter de et Reading-lag som er vanskelig å vurdere. Deres prestasjoner varierer, men jeg tror ikke de får med seg alle poengene hjem til Berkshire. Jeg står mellom hjemmeseier og uavgjort, og magefølelsen sier tre poeng til vertene.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

AFC Bournemouth – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Elliott Ward og Ian Harte er mest sannsynlig ute hos vertene. Gjestene mangler Bruno Manga og Anthony Pilkington.

AFC Bournemouth har for alvor etablert seg i toppen av tabellen denne sesongen, og med deres ballbesittende og underholdene fotball, har de tatt oss alle med storm det siste året. Tidligere i uken skrev jeg en artikkel om Bournemouths utrolige reise fra bunnen av League Two til Championship, og den kan du lese her. For to uker siden mistet de to poeng på tampen av kampen mot Millwall, i et oppgjør de strengt tatt burde vunnet komfortabelt. Derfor var det stor spenning til hvordan de kom til å slå tilbake mot et formsvakt Wolverhampton Wanderers. I starten av kampen var ikke alt helt optimalt, og Danny Graham sendte ulvene i ledelsen. Senere i kampen fikk Wolves-spiller Rajiv van La Parra feilaktig rødt kort, og det ga Bournemouth en skikkelig løft. De scoret to mål før slutt, og jubelscenene ved seiersmålet var rett og slett fantastiske. Med de tre viktige poengene ligger de nå på en 3.plass med 36 poeng. Opp til serieleder Derby County er det bare to poeng som skiller, noe som betyr at Bournemouth kan ta turen til tabelltopp med seier her. Hjemme på Dean Court har de 5-3-2 denne sesongen, og hele seks av de siste hjemmekampene har endt med seier. Foran denne kampen har The Cherries ti kamper på rad uten tap, men med en kvartfinale mot Liverpool på agendaen neste uke, spørs det om alle kommer til denne kampen med riktig innstilling.

Cherries siste kamper:
Wolves – Bournemouth 1-2 (Ritchie, Arter)
Bournemouth – Millwall 2-2 (Pitman, Cook)
Bournemouth – Ipswich 2-2 (Kermorgant, Ritchie)
Middlesbrough – Bournemouth 0-0
Sheff Wed – Bournemouth 0-2 (Surman, Fraser)

Cardiff skuffet nok mange oddstippere forrige helg, inkludert meg selv. Etter fem strake hjemmeseire burde det ikke være noe problem å slå Rotherham United i sin egen lekestue. Spesielt med tanke på at The Millers hadde syv kamper på rad uten seier på fremmed gress foran oppgjøret. Til tross for det, ble det en kjedelig affære hvor ingen av lagene maktet å finne nettmaskene. Cardiff kunne gått opp på like mange poeng som Watford, og de ligger på kvalifiseringsplass. I stedet for er det nå på en 9.plass med 30 poeng. Det er som nevnt to poeng opp til kvalifiseringsplass, og åtte poeng opp til serieleder Derby Coutny. På de fem siste kampene har prestasjonene til Cardiff varierte veldig, både på hjemme og bortebane, derfor er det vanskelig å si hva slags Cardiff-lag vi får se på banen i denne kampen. Mats Møller Dæhli har ikke startet en kamp siden september for Cardiff, og forrige runde måtte han se hele kampen fra benken. På bortebane har de fæle 1-5-4, men deres eneste borteseier kom i forrige bortekamp mot Watford. Kanskje kan de bygge videre på den allerede her?

Cardiffs siste kamper: 
Cardiff – Rotherham 0-0
Watford – Cardiff 0-1 (Le Fondre)
Cardiff – Reading 2-1 (Selvmål, Whittingham)
Birmingham – Cardiff 0-0
Bolton – Cardiff 3-0

Vurdering: .Bournemouth med litt skuffende tendenser i noen av de siste kampene, men viser likevel styrke hver eneste serierunde. De har en viktig kamp mot Liverpool i midtuken, men tror likevel de klarer være riktig innstilt til denne kampen. Derfor går jeg for hjemmeseier mot et Cardiff-lag som har slitt på bortebane denne sesongen.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Brentford – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen skader å melde om hos vertene. Tommy Spurr er ute hos vertene, men de får tilbake Jason Lowe til denne kampen.

Etter fem strake seire, sa det til slutt stopp for Mark Warburton og hans Brentford. De tok turen til Huddersfield Town i håp om å ta sin sjette strake seier, samtidig som de da kunne hatt muligheten til å snike til seg en plass på tabelltopp etter runden. Til tross for en forholdsvis bra gjennomført kamp, endte det likevel med tap. Brentford skapte massevis av sjanser, men Huddersfield var effektive.Vertene ledet 2-0, men Jonathan Douglas ga gjestene håp om å få med seg noe likevel da han reduserte. Mot slutten av kampen skapte The Bees noen helt utrolige sjanser, og de hadde all verdens grunn til å være skuffet da dommeren blåste av kampen. Nå ligger Brentford på en 5.plass med 34 poeng. De har fire poeng opp til serieleder Derby County, og tre poeng ned til Blackburn som ligger utenfor kvalifiseringsplass. Hjemme på Griffin Park har de fantastiske 6-3-1 denne sesongen, hvor Norwich City er det eneste laget som har reist hjem med tre poeng i bagasjen. De siste seks kampene har gitt fantastiske 5-1-0, og i forrige hjemmekamp ble Wolverhampton Wanderers slått hele 4-0. Det snakkes om at denne kampen kan bli utsolgt, og det vil ikke være enkelt for laget som står på motsatt side av banen når selvsikre Brentford-spillere gjør seg klar for å innkassere tre nye poeng.

Brentfords siste kamper:
Huddersfield – Brentford 2-1 (Douglas)
Brentford – Wolves 4-0 (Judge, Dallas, Gray, Jota)
Brentford – Fulham 2-1 (Jota, Dean)
Millwall – Brentford 2-3 (Gray x2, Selvmål)
Forest – Brentford 1-3 (Toral, Pritchard, Gray)

For to uker siden ranet Blackburn Rovers med seg ett poeng hjem fra Middlesbrough, etter at de scoret et dramatisk utligningsmål fem minutter på overtid. Forrige helg var det Rovers tur til å få kjenne hvordan det føles. De fikk besøk av Sheffield Wednesday på Ewood Park, og gjestene startet kampen klart best. Utover i kampen jevnet det seg litt ut, før Rovers overtok kommandoen i andre omgang. Mot slutten av kampen virket det som om det hele kom til å ende uavgjort, og det hadde strengt tatt vært et veldig rettferdig resultat. I stedet for dukket plutselig Wednesday-innbytter Claude Dielna opp tre minutter på overtid, og han sendte avgårde et skudd som gikk via en Rovers-spiller før den gikk i mål. Wednesday tok dermed tre poeng, og sørget for at Blackburn tapte sin første kamp siden september. Før kampen mot uglene hadde de hele ni kamper på rad uten seier, men nå må de altså begynne på ny. Tapet førte også til at Blackburn mistet litt av kontakten med topplagene, ettersom det nå skiller hele syv poeng opp til Derby County som ligger på tabelltopp. Det er en tøff luke å tette mot et såpass bra lag som Derby. Nå ligger Rovers på en 7.plass med 31 poeng, og har ett poeng opp til Watford som ligger på kvalifiseringsplass. Opp til lørdagens motstander skiller det tre poeng, og derfor er det svært viktig for Rovers å ikke tape denne kampen her. På bortebane har Rovers 3-4-3 denne sesongen, og det er relativt bra sammenlignet med de siste sesongene. De er ubeseiret på de fem siste bortekampene, men hele fire av disse kampene har endt uavgjort. Det blir spennende å se om Rovers kan unngå tap for andre kamp på rad når de møter et formsterkt Brentford. Dersom de ikke klarer det, vil det være første gang denne sesongen at de taper to kamper på rad.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Sheff Wed 1-2 (Baptiste)
Middlesbrough – Blackburn 1-1 (Gestede)
Blackburn – Leeds 2-1 (Rhodes x2)
Brighton – Blackburn 1-1 (Gestede)
Millwall – Blackburn 2-2 (Duffy, Gestede)

Vurdering: Brentford er i flott form, og spiller ball i hatt med nesten samtlige lag med sin herlige og raske angrepsfotball. Her møter de et Rovers-lag som gikk på et surt tap forrige helg, men som er vanskelige å slå. Jeg tror likevel at Brentford tar hjem seieren her, og går for hjemmeseier.

Tips: H

________________________________________________________________________________________________________

Charlton Athletic – Blackpool
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Johnnie Jackson, Rhoys Wiggins, Franck Moussa og Simon Church mangler hos Charlton. Gjestene har ingen nye skader å melde om. 

Charlton Athletic var svært nær tre sterke poeng borte mot Nottingham Forest forrige helg, men måtte dessverre innse at seieren røk da Forest-spiller Robert Tesche scoret et av sesongens flotteste mål så langt. Kampen endte dermed uavgjort 1-1, og det er likevel et meget bra resultat for The Addicks. De viser gang på gang at de er alt annet enn enkle å spille mot, og bare én eneste gang denne sesongen har de blitt slått komfortabelt i ligaen. Det vitner om et hardtarbeidende lag, og det har pågått så lenge nå at vi ikke lenger snakker om flaks og marginer, men heller om dyktighet. Foran denne kampen ligger Charlton på en 11.plass med 29 poeng. De har tre poeng opp til kvalifiseringsplass, og elleve poeng ned til nedrykk. Resultatene i resten av desember vil gi oss en god pekepinn på hvilken retning Charltons sesong vil ta. I mine øyne er de ikke gode nok til å henge med i toppen, men nå er vi snart halvveis, og de står ikke tilbake for noen av de andre lagene rundt på tabellen. Hjemme på The Valley har de solide 4-5-1, hvor deres eneste hjemmetap kom i forrige hjemmekamp mot Ipswich Town. Den kampen tapte de 1-0 etter at seiersmålet kom fem minutter på overtid. De ønsker nok å slå tilbake med en god kamp her etter den skuffelsen.

Charltons siste kamper:
Forest – Charlton 1-1 (Harriott)
Charlton – Ipswich 0-1
Charlton – Millwall 0-0
Reading – Charlton 0-1 (Vetokele)
Leeds – Charlton 2-2 (Gudmundsson x2)

Det var nesten som om man måtte gni seg litt ekstra i øynene da man leste gjennom resultatene etter at forrige runde var ferdigspilt. Blackpool sto nemlig igjen som det seirende laget i sitt oppgjør, og tok dermed sin andre seier for sesongen. Seieren kunne knapt ha vært mer deilig enn det den var, ettersom motstanderen var Birmingham City. Det er nemlig klubben som sparket nåværende Blackpool-sjef Lee Clark tidligere i høst. Han fikk dermed en personlig revansj i den kampen, men det ser likevel svært mørkt ut for The Seasiders. Opp til sikker plass er det hele åtte poeng, men med seier i denne kampen kan de i det minste få lagene over på tabellen innen rekkevidde. Wigan Athletic som ligger hakket over på tabellen på en 23.plass, har nå fem poeng ned til Blackpool. Etter at Clark tok over som sjef har Blackpool blitt vanskeligere å slå. På de fem siste kampene har de bare tapt én kamp, og det er viktig å ta med seg videre. På bortebane har ikke ting gått særlig bra, og foran denne kampen har de fryktelige 0-4-6 på sine ti kamper på fremmed gress. De er det eneste laget i ligaen som fortsatt ikke har vunnet en bortekamp, men kanskje kan det skje her?

Blackpools siste kamper:
Blackpool – Birmingham 1-0 (Davies)
Rotherham – Blackpool 1-1 (Davies)
Blackpool – Bolton 1-1 (Murphy)
Leeds – Blackpool 3-1 (Ranger)
Fulham – Blackpool 2-2 (Murphy, Miller)

Vurdering: Charlton er vanskelige å slå, men spiller mye uavgjort. Hos bortelaget ser ting litt lysere ut enn tidligere, selv om de fortsatt ligger elendig plassert på tabellen. Jeg holder Charlton som favoritt her, men sannsynligheten for uavgjort er meget stor.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Leeds United – Fulham
Kampstart: 
16.00
Skader og Suspensjoner: Giuseppe Bellusci er det eneste usikkerhetsmomentet hos Leeds. Hos Fulham mangler Tim Hoogland og Fernando Amorebieta, samtidig som Marcus Bettinelli er suspendert.

Etter en oppløftende start under Neil Redfearn som hovedtrener på permanent basis, ble det en skikkelig nedtur forrige helg. Leeds tok ledelsen tidlig borte mot topplaget Ipswich Town, men kollapset fullstendig utover i kampen. Vertene ga seg ikke før de hadde satt fire baller i nettmaskene bak Marco Silvestri, og kampen endte til slutt 4-1. Redfearn var en skuffet mann etter kampen, men hadde likevel et fornuftig syn på tapet. Han sa at dersom noen hadde tilbudt han tre poeng foran kampene mot Derby County og Ipswich Town, ville han definitivt sagt ja. Derfor kunne han ikke være alt for skuffet etter nederlaget mot Ipswich, ettersom han hadde en viktig trepoenger fra kampen mot Derby i bagasjen. Med tapet mot Ipswich har Leeds nå falt ned på en 16.plass på tabellen. De har 23 poeng, og dermed fem poeng ned til nedrykk og ni poeng opp til kvalifiseringsplass. Slik situasjonen ser ut nå, virker en ny sesong som middelhavsfarer meget sannsynlig, men dersom Redfearn klarer bygge videre på de to imponerende hjemmeseirene mot Blackpool og Derby, skal man ikke se bort fra at de plutselig kan finne på noe artig utover i sesongen. Hjemme på Elland Road har Leeds 5-3-2 denne sesongen, og bare Wolverhampton Wanderers og Brighton & Hove Albion har tatt med seg tre poeng fra den stadion denne sesongen. Det blir interessant å se om den fine hjemmestatistikken vil bli enda penere etter at Ross McCormack og hans Fulham kommer på besøk.

Leeds siste kamper:
Ipswich – Leeds 4-1 (Antenucci)
Leeds – Derby 2-0 (Antenucci x2)
Blackburn – Leeds 2-1 (Doukara)
Leeds – Blackpool 3-1 (Cooper, Doukara, Antenucci)
Leeds – Charlton 2-2 (Mowatt x2)

Det var dekket opp til fest, men dessverre møtte ikke vertskapet opp da Fulham tok i mot Watford i en TV-sendt fredagskamp forrige runde. Watford kjørte på fra første spark på ballen, og Fulham klarte aldri svare på tiltale. Etter et par raske scoringer, ble resten en koseøkt for The Hornets. Gjestene kan seg ikke før de hadde satt ballen i nettet fem ganger, og for å gjøre vondt verre, klarte Fulham-målvakt Marcus Bettinelli bli utvist. Det betyr at Gabor Kiraly skal vokte buret for Fulham i denne kampen, og det er ikke lovende nyheter for Fulham-fansen. Nå ligger The Cottagers på en 18.plass med 22 poeng, og har dermed ett poeng opp til lørdagens motstander. Formen til Fulham har vært meget bra under Kit Symons, og de har unngått tap i syv av de ni siste kampene. Det som dog er litt urovekkende er at de har tapt to av de tre siste kampene, og derfor vil det være viktig å unngå tap i dette oppgjøret. På bortebane har Fulham 2-2-6 denne sesongen, og i forrige bortekamp vant de 2-1 borte mot Brighton & Hove Albion. I den kampen spilte Lasse Vigen Christensen en svært viktig rolle, og han kan bli viktig igjen i denne kampen. Borte mot lag fra nedre halvdel av tabellen har Fulham brukbare 2-2-1, men spørsmålet er om de klarer fortsette de fine tendensene når de møter et hjemmesterkt Leeds United.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Watford 0-5
Brighton – Fulham 1-2 (Christensen, Rodallega)
Brentford – Fulham 2-1 (Rodallega)
Fulham – Huddersfield 3-1 (Christensen, Rodallega, McCormack)
Fulham – Blackpool 2-2 (Ruiz, Parker)

Vurdering: Leeds med surt tap sist, men har imponert hjemme i det siste. Her møter de et Fulham som skuffet stort forrige runde, og som må klare seg med Gabor Kiraly i mål. Jeg tror det blir en jevn og artig kamp, hvor vertene står igjen med tre poeng.

Tips: H

______________________________________________________________________________________________________________

Norwich City – Huddersfield Town
Kampstart:
 16.00
Skader og Suspensjoner: Både Wes Hoolahan og Ryan Bennett kan være klar igjen for Norwich til denne kampen. Joel Lynch er det eneste fraværet hos gjestene.

Norwich City tok turen til Wigan for å møte Malky Mackay og hans Wigan Athletic forrige helg, og det ble snakket om at det muligens kunne være en slags skjebnekamp for Norwich-sjef Neil Adams. Tidligere i sesongen ble dette valgt ut som TV-kamp av BBC, men grunnet lagenes skuffende sesongstart ble det endret i siste øyeblikk. Det sier det mest om hvordan disse lagene har gjort det denne sesongen. Til tross for at Norwich-sjef Adams var hardt presset foran kampen, fikset likevel spillerne hans jobben mot et overraskende tannløst Wigan. Johnny Howson havnet igjen på scoringslisten for Norwich, og ble kampens eneste målscorer. Med tre poeng mot Wigan hoppet Norwich opp på en 8.plass med 30 poeng, og har dermed to poeng opp til kvalifiseringsplass og åtte poeng opp til tabelltopp. Situasjonen er ikke så alvorlig som man derfor kunne antatt med tanke på presset på Adams, men Norwich skal være alt for gode til å kunne prestere såpass ustabilt som det de har gjort så langt. På hjemmebane har de 3-5-2 denne sesongen, men bare én av de åtte siste hjemmekampene har endt med seier. I forrige hjemmekamp gikk de på et skuffende tap mot Reading, og her er bare seier godt nok. Hjemme mot lag fra nedre halvdel av tabellen har Norwich skuffet stort denne høsten, med 1-4-1. Denne runden får de måle krefter med en tidligere publikumsfavoritt på Carrow Road, nemlig Grant Holt. Han har nok skumle planer foran dette oppgjøret.

Norwichs siste kamper:
Wigan – Norwich 0-1 (Howson)
Norwich – Reading 1-2 (Hooper)
Norwich – Brighton 3-3 (Martin, Howson, Hooper)
Forest – Norwich 2-1 (Howson)
Middlesbrough – Norwich 4-0

Etter fire kamper på rad uten seier, hvor hele tre av kampene endte med tap, klarte Huddersfield vinne igjen da formsterke Brentford var på besøk forrige runde. London-klubben hadde fem strake seire foran kampen på John Smith’s Stadium, men til tross for mange sjanser klarte de ikke ta sin sjette strake. Huddersfield var svært effektive, og sikret dermed tre viktige poeng. Med de poengene hoppet de opp på en 15.plass med 24 poeng, og har dermed åtte poeng opp til kvalifiseringsplass, og seks poeng ned til nedrykk. På bortebane har ikke Huddersfield imponert noe særlig denne høsten, noe 2-2-6 sier en del om. Ingen av deres fem siste bortekamper har gitt tre poeng, og samtlige av de tre siste kampene har endt med tap. Borte mot lag fra øvre halvdel av tabellen har de skuffende 0-2-3, og selv med Grant Holt på topp, vil de få det svært tøft mot Norwich City på lørdag.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Brentford 2-1 (Scannell, Selvmål)
Bolton – Huddersfield 1-0
Huddersfield – Sheff Wed 0-0
Fulham – Huddersfield 3-1 (Lynch)
Derby – Huddersfield 3-2 (Hudson, Bunn)

Vurdering: Norwich er ikke i form, men tok en sterk seier sist. Det samme gjorde Huddersfield, men de sliter på bortebane. Jeg tror det blir en ny nedtur på fremmed gress for gjestene, men blir ikke overrasket om denne kampen ender uavgjort. Tipset får likevel Norwich.

Tips: H

______________________________________________________________________________________________________________

Rotherham United – Nottingham Forest
Kampstart: 
16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Kirk Broadfoot. Forest får igjen Britt Assombalonga fra suspensjon, mens Jack Hobbs og Andy Reid er ute.

Steve Evans gjorde syv forandringer på laget som spilte uavgjort mot Blackpool for to uker siden, men foran kampen mot Cardiff City forrige helg valgte han å bare gjøre to endringer. Det var nok et smart trekk av den lite populære manageren, ettersom The Millers kjempet til seg et svært viktig poeng i Wales. Det ble en veldig kjedelig kamp, men det tror jeg verken Evans eller Rotherham-fansen bryr seg særlig om. Nå ligger Rotherham på en 21.plass med 20 poeng. De har bare to poeng ned til nedrykk, og ser etter min mening ut som en av de største favorittene til å rykke ned ved siden av Blackpool. Den direkte fotballen til Rotherham har heller ikke sjarmert noe særlig, selv om den ga et par gode resultater i starten av sesongen. Nå har det derimot stoppet helt for rødtrøyene som nå har åtte kamper på rad uten seier. Bare tre av disse åtte kampene har endt med tap, men det er ille likevel. Et av de store problemene for Rotherham har vært å finne nettmaskene. Bare seksten ganger har de scoret denne sesongen, og det er ikke bra nok. Det blir spennende å se om Rotherham kan ta sin første seier siden midten av oktober på lørdag.

Rotherhams siste kamper:
Cardiff – Rotherham 0-0
Rotherham – Blackpool 1-1 (Bowery)
Rotherham – Birmingham 0-1
Sheff Wed – Rotherham 0-0
Reading – Rotherham 3-0

Etter ni kamper på rad uten seier, trodde de fleste at Forest endelig var på gang igjen da de vant to kamper på rad i november, men dessverre var ikke det tilfelle. For to uker siden ble de slått 2-1 borte mot Birmingham City, og forrige helg måtte de ta til takke med ett poeng hjemme mot Charlton. Robert Tesche sørget for at de i hvert fall unngikk tap da han utlignet med et helt fantastisk mål. Forest styrte kampen mot Charlton og skapte flest sjanser, men dessverre for Forest er det mål som teller her i fotballen. Med nytt poengtap falt Nottingham Forest ned på en 10.plass på tabellen med 29 poeng, og det sier litt om hvor gode Forest var  i starten av sesongen når de ligger såpass høyt oppe til tross for en lang rekke med kamper uten seier tidligere i høst. På bortebane har skogvokterne 3-4-3 denne sesongen, men bare en av de syv siste bortekampene har endt med seier. Det skjedde da Wolves ble slått 3-0 for noen runder siden, og dersom Forest klarer prestere på samme nivå her som de gjorde mot Wolves, vil de garantert få med seg tre nye poeng fra denne kampen.

Forest siste kamper:
Forest – Charlton 1-1 (Tesche)
Birmingham – Forest 2-1 (Assombalonga)
Wolves – Forest 0-3 (Fryatt, Assombalonga, Lansbury)
Forest – Norwich 2-1 (Antonio, Assombalonga)
Forest – Brentford 1-3 (Antonio)

Vurdering: Vanskelig kamp. Rotherham imponerer ikke for tiden, men gjorde en bra figur borte mot Cardiff sist. Forest varierer veldig i prestasjonene, og er dermed vanskelige å spå. Jeg tror mest på bortelaget dersom jeg måtte valgt mellom de to lagene, men størst av alt er troen på uavgjort.

Tips: U

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Sheffield Wednesday – Wolverhampton Wanderers
Kampstart:
 16.00
Skader og Suspensjoner: Jose Semedo returnerer fra suspensjon, mens Lewis McGugan er klar igjen etter hodeskaden han pådro seg sist. Matt Doherty er suspendert hos gjestene, men Rajiv van La Parra er klar igjen etter at det røde kortet fra forrige kamp ble strøket.

Etter ti kamper på rad uten seier, begynte Owls-fansen å bli litt bekymret over retningen klubben hadde. De hadde hatt en fin stigning i både prestasjoner og resultater siden Stuart Gray overtok jobben på permanent basis for rundt ett år siden, men så begynte det altså å se dårlig ut. Jobben til Gray ble naturligvis et samtaletema for enkelte, men heldigvis aldri noe seriøst. Nå håper Wednesday-fansen at deres kjære ugler har snudd den dårlige formen, og når man ser på de to siste resultatene kan man kanskje tro det. Først ble det seier hjemme mot Wigan Athletic hvor Stevie May scoret to mål, før de tok tre meget sterke poeng mot Blackburn Rovers forrige helg. Den kampen så ut til å ende uavgjort, og det ville vært et rettferdig resultat. Heldigvis for uglene blir ikke fotball avgjort på rettferdighet, og dermed kunne de juble hemningsløst da Claude Dielna satte inn seiersmålet tre minutter på overtid. Med den seieren hoppet Grays gutter opp på en 12.plass med 28 poeng. Det er bare fire poeng opp til kvalifiseringsplass, og ti poeng ned til nedrykk. De har nå fire kamper på rad uten tap, og hele ti av deres kamper denne sesongen har endt uavgjort. Wednesday er med andre ord et veldig vanskelig lag å slå. Hjemme på Hillsborough har de 2-5-3 denne sesongen, og de har bare scoret fem mål.

Wednesdays siste kamper:
Blackburn – Sheff Wed 1-2 (Lee, Dielna)
Sheff Wed – Wigan 2-1 (May x2)
Huddersfield-  Sheffield Wednesday 0-0
Sheffield Wednesday – Rotherham 0-0
Sheffield Wednesday – Bournemouth 0-2

Den fryktelige nedturen til Wolves fortsetter, og nå begynner Kenny Jacketts jobb å bli usikker. Etter å ha startet sesongen fantastisk, og sett ut som en av de store opprykksfavorittene, har det stoppet helt opp. De har nå fem tap på rad, og hele 2-16 i målforskjell på disse kampene. Det er en helt fryktelig statistikk, men i et intervju med lokalavisen fortalte Jackett at han har full støtte fra styreformann Steve Morgan. Forrige helg var nettopp Morgan i søkelyset etter at han konfronterte dommer Mike Jones etter tapet mot AFC Bournemouth. Grunnen til Morgans raserianfall var en svært kontroversiell avgjørelse som sendte Rajiv van La Parra i dusjen. Wolves anket avgjørelsen etter kampen, og fikk medhold, noe som betyr at van La Parr kan spille igjen her. Dog gir det ikke dem tilbake poengene som de muligens kunne tatt mot Bournemouth. De ledet nemlig 1-0 da den nederlandske vingen ble utvist. Nå ligger Wolves på en 13.plass med 27 poeng, og har dermed fem poeng opp til kvalifiseringsplass. Den luken bør ikke bli større, og det er nok Kenny Jackett fullstendig klar over. På bortebane har ulvene 2-4-4 denne sesongen, og de tre siste bortekampene har alle endt med tap. Spørsmålet er om tapsrekken kan stanse her?

Wolves siste kamper:
Wolves – Bournemouth 1-2 (Graham)
Brentford – Wolves 4-0
Wolves – Forest 0-3
Derby – Wolves 5-0
Ipswich – Wolves 2-1 (Henry)

Vurdering: Wednesday er fulle av selvtillit etter to sterke seire, mens Wolves skuffer enormt for tiden. De viste dog litt fremgang i forrige kamp, før dommeravgjørelsen ødela alt. Jeg tror dette blir en jevn kamp, og med tanke på hvor mye uavgjort vertene spiller, blir jeg ikke overrasket dersom disse lagene deler poengene.

Tips: U

______________________________________________________________________________________________________________

Watford – Wigan Athletic
Kampstart: 
16.00
Skader og Suspensjoner:   Gabriel Tamas er den eneste som mangler hos vertene. Martyn Waghorn er ute hos gjestene, mens Shaun Maloney er usikker. 

Forrige helg tok Watford turen til London-klubben Fulham, og de aller fleste trodde nok at The Hornets ville reise tomhendt hjem igjen. Watford hadde nemlig fire strake tap foran den kampen, mens Fulham hadde vist flott form. Derfor overrasket det nok mange – inkludert meg selv – at Watford skulle kjøre over The Cottagers på den måten de gjorde. Almen Abdi hadde tatt på seg magiske fotballsko, og leverte fantastiske pasninger, samtidig som han scoret to mål. Troy Deeney hadde ikke scoret på en stund, men klemte til med en hat-trick i 5-0 seieren over Fulham. Selvtilliten er derfor på topp foran denne kampen, og nå skal Watford ta opp kampen med topplagene igjen. De ligger på en 6.plass med 32 poeng, og har dermed seks poeng opp til serieleder Derby County. Hjemme på Vicarage Road har de 5-3-2 denne sesongen, men de to siste hjemmekampene har begge endt med tap. Det passer derfor bra at de nå vinner på hjemmebane igjen i kampen hvor den nye tribunen blir døpt. Den skal hete “Sir Elton John Stand”, og mannen selv skal være på plass.

Watfords siste kamper: 
Fulham – Watford 0-5 (Deeney x3, Abdi x2)
Watford – Cardiff 0-1
Watford – Derby 1-2 (Munari)
Ipswich – Watford 1-0
Birmingham – Watford 2-1 (Forestieri)

Wigan Athletic er i krise. Uwe Rösler gjorde en flott jobb det første halvåret på DW Stadium, men i høst fikk han det ikke til. Mange forventet da en umiddelbar opptur da Malky Mackay ble ansatt. Dessverre for Latics-fansen har det ikke gått lik. Wigan ser nå kanskje enda svakere ut enn de gjorde under Rösler, og Mackay har litt av hvert å henge fingrene i. Nå ligger The Latics på nest sisteplass med 17 poeng, og har nå tre poeng opp til trygg plass. De har fortsatt ikke vunnet under Mackays ledelse, og har seks kamper på rad uten seier. På de fem siste kampene har de hele fire tap, og prestasjonene tilsier ikke noe annet enn at tapene har vært fortjent. På bortebane har de fryktelige 1-2-7, hvor det ironisk nok er serieleder Derby County som har tapt. Det bør snart snu for Wigan, men det spørs om det kommer til å skje mot et Watford som er fulle av selvtillit.

Wigans siste kamper:
Wigan – Norwich 0-1
Sheff Wed – Wigan 2-1 (McCann)
Wigan – Boro 1-1 (Maloney)
Bolton – Wigan 3-1 (McManaman)
Brighton – Wigan 1-0)

Vurdering: Watford var fantastiske forrige helg, og ønsker nok å fortsette på samme måte her mot et svakt Wigan-lag. Det tror jeg de klarer, og går for hjemmeseier til The Hornets.

Tips: H

About The Author

Leave a Reply