Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship.Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1993 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jack Butland og Diego Poyet ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

7.plass:
Navn: 
Patrick John Joseph Roberts
Alder: 
17 år (05.02.97)
Posisjon: 
Midtbane/Angrep
Klubb: 
Fulham
Kamper/Mål i årets Championship: 
11/0

Foran sesongen var jeg svært spent på hvem av de store talentene på Fulhams unge lag som ville imponere mest, og allerede i første serierunde var det Patrick Roberts som stjal de fleste overskriftene. Til tross for dårlige resultater, klarte han likevel gi Fulham-fansen noe å være positive til. Med sin svært direkte stil, hvor han automatisk setter fart mot motstanderens mål så fort han får ballen, er han svært lett å bli glad i for både Fulham-fans og nøytrale tilskuere. Han har et bra overblikk, fantastisk teknikk og dribleferdigheter, lavt tyngdepunkt og herlig ballkontroll. Hans hurtighet er også noe man legger raskt merke til, og som du sikkert forstår har han alt som skal til for å bli en skikkelig publikumsyndling.

Etter to innhopp i de to første ligakampene denne sesongen, hvor han blant annet sto for en målgivende pasning i åpningsrunden, har det blitt litt tøffere for Roberts. Han har bare startet to kamper i ligaen, og har ni kamper som innbytter. I skrivende stund har han ikke spilt førstelagsfotball siden begynnelsen av november, og det må sies å være litt skuffende. Til tross for det er det liten tvil om at denne spilleren er mer talentfull enn de fleste andre 17-åringene på balløya, og man kan ikke forvente for mye av spiller som er såpass unge.

Roberts kom til klubben da han var 13 år gammel, og gikk gradene i Fulhams akademi frem til han skrev under på profesjonell kontrakt like etter at han fylte 17 år i februar. Han har også fått smaken av landslagsfotball, og har rikelig med kamper for diverse aldersbestemte landslaget. Under årets U17 EM i Malta storspilte han for det engelske landslaget som gikk til topps. Med fire målgivende pasninger var han den beste servitøren i hele mesterskapet, og samtidig kom han på andreplass på toppscorerlisten med tre mål. Etter de imponerende prestasjonene på U17-nivå, har Roberts fått muligheten på U19-landslaget. Der scoret han fire mål og hadde fire målgivende pasninger i de tre gruppespillkampene de hadde i forbindelse med kvalifisering til U19-EM.

Det er liten tvil om at denne gutten har en stor fremtid foran seg.

About The Author

Leave a Reply