Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship.Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1993 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jack Butland og Diego Poyet ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

13.plass:
Navn:
 Samuel Mark Byram
Alder: 20 år (16.09.1993)
Posisjon: Høyreback
Klubb: Leeds United
Kamper/Mål: 16/0

Man skal ikke lenger tilbake enn sommeren 2012 for å finne en tid hvor Sam Byram bare var et navn enkelte av oss hadde såvidt lagt merke til på Football Manager, eller som Leeds-supportere hadde lest om i forbindelse med U18 og reservelagskamper. I løpet av sesongen 2012/13 ble han derimot et av de heteste navnene i hele Championship. Mye har forandret seg for den unge Leeds-spilleren, men foreløpig virker det som om han holder føttene godt plantet på jorda. Byram ble født i Essex, men flyttet tidlig til Yorkshire hvor han gikk på skole i både Haxby og York. Da han var ni år gammel spilte han for Leeds Uniteds U9-lag, men der falt han ut. Han kom senere inn i klubben igjen da han var elleve år gammel og har vært i klubben siden den gang. På slutten av fjorårets sesong fikk han endelig en profesjonell kontrakt med United. Foran sesongen 2012/13 fikk han sjansen til å vise seg frem i en treningskamp mot byrival Farsley Celtic. Han fikk spille en hel omgang i den kampen og etter det har han bare blitt bedre og bedre. Hans første scoring for førstelaget kom i treningskampen mot Preston North End og på den tiden begynte det å gå opp for folk at man kanskje hadde et nytt stjerneskudd på gang.

Allerede i sesongens første offisielle kamp fikk Sam Byram muligheten fra start, og gjorde sine saker bra.I løpet av sesongen ble Sam Byram den store helten blant Leeds-fansen. Han startet totalt 53 kamper for hvittrøyene og scoret fire mål. I ligaen gikk han bare glipp av to kamper gjennom hele sesongen. Etter sesongslutt tok han hjem så og si alt som gikk an å vinne på diverse sesongkåringer i regi av både klubb og lokalmedia. Han ble også kalt opp til Englands tropp til U20-VM, men måtte melde forfall på grunn av en hofteskade. Denne skaden ødela dessverre store deler av forrige sesong også. Byram fikk knapt vist seg frem i løpet av høsten, og startet bare sytten kamper. Det var ikke en gang halvparten av det antallet kamper han startet i sin gjennombruddssesong. Det er skikkelig dumt, ettersom en Byram i form er rett og slett en fryd for øyet. Hans spillestil minner faktisk litt om Gareth Bale, noe de fleste som har sett han spille kan skrive under på. Denne sesongen har han dog imponert mer bakover, enn fremover på banen, og derfor har han heller ikke stjålet like mange overskrifter som før. Dette har også en del å gjøre med at det nå er andre store talenter i samme klubb som tar en del oppmerksomhet.

I tidligere kåringer har Byram kommet en del høyere enn det han gjorde denne gangen, men det skyldes først og fremst hans mange problemer med skader siden sommeren 2013. Det er gledelig å se at han nå er på vei tilbake til gammel form, og jeg er ikke i tvil om at han kommer til å spille i Premier League etterhvert. Spørsmålet er om det vil skje med Leeds United?

About The Author

Leave a Reply