Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship.Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1993 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jack Butland og Diego Poyet ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

12.plass:
Navn:
 Moses Adeshina Ayoola Junior Odubajo
Alder: 21 år (28.07.1993)
Posisjon: Høyreback/Høyreving
Klubb: Brentford
Kamper/Mål: 19/2

I dag har vi kommet til en av mine største favorittspillere i årets Championship. Etter å ha fått sitt gjennombrudd på seniornivå i League One med Leyton Orient i sesongen 2012/13, tok han oss alle med storm forrige sesong. Han var kanskje Orients beste og viktigste spiller når de jaktet en plass i Championship, til tross for at han bare var 20 år gammel. Han spilte hver eneste kamp(!) for London-klubben, og det er en utrolig prestasjon med tanke på at de spilte hele 57 kamper forrige sesong. På disse kampene scoret han tolv mål fra sin kantposisjon, og to av målene kom i play-off på tampen av sesongen. Etter litt over en halvtimes spill i finalen på Wembley sendte Odubajo fansen til himmels med sin scoring, og lenge så det ut som om det var Orient han skulle spille i Championship med denne sesongen. De ledet nemlig 2-0 over Rotherham United til pause, men klarte til slutt rote bort ledelsen. Det hele endte med straffesparkkonkurranse, men der fikk ikke Odubajo sjansen. Etter at opprykket glapp ble Odubajo linket til flere forskjellige klubber, men valgte å gjøre et fornuftig valg ved å bli en del av et spennende Brentford-lag.

I Brentford var han først og fremst tiltenkt en kantrolle, slik som det han hadde i Orient. Der gjorde han det brukbart i starten av sesongen, men i slutten av oktober ble høyreback Alan McCormack skadet. Odubajo fikk dermed i oppdrag å vikariere på backen, og siden har han ikke sett seg tilbake. Han har tidligere blitt brukt en del på høyrebacken i Orient også, men at han skulle være såpass god på backen i Championship, overrasket meg litt. Takket være god spilleforståelse, bra overblikk, herlige tekniske ferdigheter – og sist men ikke minst – en fantastisk hurtighet. Han løper frem og tilbake på høyresiden som et lyn, og gir aldri noen motstandere ro med ballen.

Odubajo har ikke noen internasjonal erfaring å skryte over, men nå nylig kom nyheten om at han har blitt invitert til å trene med U23-landslaget til Nigeria. Jeg ser ingen grunn til at han trenger å stresse med det, for det er nok ikke lenge før han er god nok til å spille for seniorlandslag. Samtidig er det ikke sikkert at han ønsker å representere Nigeria, ettersom han både er født og oppvokst i England. De siste årene har han blitt fulgt nøye av flere Premier League-klubber som blant annet West Ham United og Tottenham Hotspur. Dersom de fortsatt har vist like mye interesse, vil det ikke overraske om det vil komme inn en del bud på Odubajo i løpet av det neste året.

About The Author

Leave a Reply